Solucansız Balık Yemi Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İnsanlar balık tutmayı düşündüklerinde genellikle solucanları düşünürler. Solucanlar harika bir yemdir, ancak yapışkan ve sümüksüdürler ve bazı insanlara göre oldukça iğrençtirler. Birçok insanın bilmediği şey, balık tutmak için solucan kullanmanıza gerek olmadığıdır. Dikkate alabileceğiniz, çoğu kendi mutfağınızda bulunan pek çok başka yem seçeneği vardır.

Adımlar

Balıkçılık Koşullarınızı Bilme

  1. adım 1 ne tür bir balık yakalamaya çalıştığınızı bilin.
    Ne tür bir balık yakalamaya çalıştığınızı bilin. Her balık türünün kendi beslenme alışkanlıkları ve tercih ettiği bir avı vardır. Her birini belirlemek, mükemmel yemi oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Solucanlar genellikle her tür tatlı su balıkçılığı için etkilidir, bu nedenle belirli solucan özelliklerine sahip bir yem oluşturmak çok faydalı olabilir.
  2. adım 2 yeminizi balıkçılık alanınızda kullanmanıza izin verildiğinden emin olun.
    Balıkçılık alanınızda yeminizi kullanmanıza izin verildiğinden emin olun. Sıcak su gölleri yem balıklarının kullanımını veya serbest bırakılmasını yasaklayabileceğinden, yem veya yemler üzerinde bazı balıkçılık kısıtlamaları olabilir. Yerel balıkçılık yönetmeliklerini kontrol etmek her zaman en iyisidir.
  3. adım 3 tatlı su göllerinde ve göletlerde balık tutarken mevsime uyun.
    Tatlı su göllerinde ve göletlerde balık tutarken mevsime uyun. İlkbahardan sonbahara kadar sıcak su gölün tepesinden dibine doğru gider. Yaz boyunca su durgundur ve sonbahardan ilkbahara kadar döngü tersine döner. Bu süreci ve balıklarınızın hangi sıcaklığı tercih ettiğini anlamak, mükemmel yemi seçmenize yardımcı olabilir.
    • Sıcak su balıkları genellikle yüksek yaz sıcaklıklarında yüzeyden, sonbaharda ise dipten beslenirler. Bu yüzden yemleri buna göre seçin.

Mutfağınızdakileri Kullanın

  1. adım 1 kancanıza ekmek, tavuk, balık, mısır, peynir, sosisli sandviç veya çiğ domuz pastırması parçaları takın.
    Kancanıza ekmek, tavuk, balık, mısır, peynir, sosisli sandviç veya çiğ domuz pastırması parçaları takın. Yayın balığı yakalamak için, bir tülbent veya delikli kapalı bir kap içinde kokulu yiyecekler kullanın. (Bu, olta olmadan sığ sularda balık avladığınız zamanlar içindir.) Balık tutmamaya dikkat etmeniz gereken tek yiyecek türü alabalık ve somon balığıdır, çünkü bunlar birçok balığı öldürebilen bir tür parazit olan 'girdap hastalığı 'nın yayılmasını teşvik edebilir.
  2. adım 2 tahıl gevreği kullanın.
    Tahıl gevreği kullanın. Basitçe ezin, su ekleyin ve küçük toplar haline getirin. Sonra bunları kancanın etrafına yerleştirin. Wheaties iyi çalışır (Wheatie topları olarak adlandırılır). Balıkları daha çok çektiği için su yerine kırmızı soda da kullanabilirsiniz.
  3. adım 3 sindirim bisküvileri ve kokulu bir yiyecek kullanarak bir yem yapın.
    Sindirim bisküvileri ve kokulu bir yiyecek kullanarak bir yem yapın. Bisküviler genellikle herhangi bir dükkanda veya süpermarkette satılır. Ayrıca kurtçuk veya tavuk ciğeri gibi kokulu bir yem de alın. Bisküvileri ufalayarak kırıntı haline getirin. Kırıntıları bir kovaya veya kaseye koyun. Diğer yemleri de ekleyin.
    • Daha sonra, sulu bir top yapmak için az miktarda su ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Artık balıkları çekmek için ideal olan ucuz bir ev yapımı yeminiz var.
  4. adım 4 yem olarak konserve mısır kullanın.
    Yem olarak konserve mısır kullanın. Canlı yem kadar iyi çalıştığından, ancak karışıklık yaratmadığından, balıkçılar arasında zaman içinde test edilmiş bir favoridir. Kancaya alabildiğiniz kadar mısır tanesini geçirin. Oltanızı atın ve suya düşer düşmez çipura gibi küçük ağızlı bir balık yakalamaya hazırlanın.
  5. adım 5 hindi ciğeri ile balık tutun.
    Hindi ciğeri ile balık tutun. Tavuk ciğeri yeni yayın balığı avcıları için en popüler yem seçeneklerinden biridir, ancak olması gerekenden biraz daha popüler olma eğilimindedirler. Bazı balıkları yakalarlar ancak onları kullanmanın zahmeti genellikle getirisine değmez. Öte yandan hindi ciğeri, tavuk ciğerinden daha fazla balık yakalar ve çok daha serttir, bu nedenle çalışmak için çok daha az güçlük çıkarır.

Yerli Av Kullanımı

  1. adım 1 küçük çekirgeleri veya cırcır böceklerini kancanıza takın.
    Oltanıza küçük çekirgeler veya cırcır böcekleri takın. İster kendiniz yakalayın ister yem dükkanından satın alın, bunlar tatlı su balığı çipurası yakalamak için güvenli bir bahistir. Yemlemek için, onları arkadan kancalayın. Daha sonra yemi bir bobberin birkaç metre altına asarak balık tutun.
  2. adım 2 çim karidesi, kum yengeçleri, sardalya salyangozları, sülükler ve diğer su omurgasızları ile balık tutun.
    Çim karidesi, kum yengeçleri, sardalya salyangozları, sülükler ve diğer su omurgasızları ile balık tutun. Bunlar walleye, sauger, panfish, güneş balığı ve alabalık için harika yemlerdir. Bunları balık tuttuğunuz bölgeden bulmak en iyisidir çünkü onları tanıma ve saldırma olasılıkları daha yüksektir.
  3. adım 3 karides kullanarak yayın balığını ikna edin.
    Yayın balığını karides kullanarak cezbedin. Çoğu insan yem dükkanlarından 'yem karidesi' satın alır. Ancak marketten normal, bütün karides satın almak ve daha sonra bunları küçük parçalara ayırmak daha iyidir. Daha fazla yayın balığı yakalayacak daha kaliteli bir yeminiz olacak ve hesap yaparsanız daha ucuza gelecektir.
    • Biraz dikiş ipliği kullanın ve karidesi kancaya sarın, böylece atarken kancadan uçmaz.
  4. adım 4 kerevit ile yemleyin.
    Kerevit ile yemleyin. Bu, levrek, walleye, yayın balığı ve büyük alabalık dahil olmak üzere her tür su yolu ve balık için müthiş bir yemdir. Eğer ölülerse, kafalarını koparın ve gövdesini kuyruğun altına sokarak ve mümkün olduğunca büyük bir kısmını kancaya geçirerek kancaya takın. Eğer canlılarsa, kerevitler kuyruklarının tabanından aşağıdan yukarıya doğru kancalanabilir.

Yapay Yem Kullanımı

  1. adım 1 kapağı eşleştirin.
    Kuluçkayı eşleştirin. Temel olarak bu ifadenin anlamı, balıkların zaten beslendiği ya da yediklerini taklit eden yemleri kullanmanızdır. Aslında, tür ne olursa olsun, bu konsepti kullanırsanız daha fazla balık yakalarsınız. Yayın balığı söz konusu olduğunda, yaygın olarak düşünüldüğü gibi sadece kokmuş yemlerle değil, her türlü yiyecekle beslenirler.
    • Özellikle alabalık avı meraklıları arasında popüler olsa da, 'Kuluçkayı eşleştirmek' balıkçılık dünyasında sıklıkla kullanılan bir deyimdir. Bu ifade, sinek balıkçılarının balıkları kandırmak için herhangi bir bölgedeki böcekleri yapay taklitlerle taklit etme girişimlerinden gelmektedir.
  2. adım 2 balıkları yapay yemlerle cezbedin.
    Balıkları yapay yemlerle cezbedin. Kaşıklar, birçok jig, küçük topaçlar ve diğer küçük, gerçekçi, plastik yemler çipura veya levrek avlarken işe yarayacaktır. Yapay yemlerin balığın doğal avının hareketlerini taklit ettiğinden emin olun. Yemleri ağızlarına uygun büyüklükte bir kancanın etrafında şekillendirin.
    • Bir yemin bileşenleri suda nasıl hareket edeceğini belirleyecektir. Örneğin, bir jerk yemi oval bir şekle sahiptir ve suyun üstünde yüzmesi ve sarsıntı hareketleri yaratması amaçlanmıştır.
  3. adım 3 çipura için çeşitli yemler deneyin.
    Çipura için çeşitli yemler deneyin. Güneş balığı, panfish ve brim olarak da bilinen çipura, beslenme konusunda titiz değildir. Yem ne olursa olsun yakalamaları da nispeten kolaydır. Yine de ne seçerseniz seçin, çipuranın kötü şöhretli küçük ağzına sığacak kadar küçük olduğundan emin olun.
    • Yem çok büyükse, geriye sadece boş bir kanca kalana kadar kancadan azar azar çekeceklerdir.
  4. adım 4 yayın balığı yakalamak için sünger yem ve dip yemi kullanın.
    Yayın balığı yakalamak için sünger yem ve dip yemi kullanın. Bunları çeşitli renkli isimlerle internetten, bir yem dükkanından veya spor malzemeleri mağazasından temin edebilir veya kendiniz yapabilirsiniz. Tüm sünger ve daldırma yemlerin ortak bir özelliği vardır, o da kokmalarıdır. Genellikle kan ve tavuk ciğeri ya da başka bir tür balığın iç organları gibi bir tür bağırsak gibi en az iki son derece pis kokulu ve kötü malzemeden yapılırlar.
    • Her ikisi de yemi tutmak için küçük bir daldırma veya sünger tüp kullanılarak avlanır. Bu tür yemlerin dezavantajı, tüplerin ve süngerlerin takımın yanı sıra ek masraf gerektirmesidir.

Kendi Ev Yapımı Yeminizle Sazan Yakalamak

  1. adım 1 sazanlara hitap edin' sweet tooth.
    Sazanların tatlı düşkünlüğüne hitap edin. Sazanlar, Asya kökenli oldukları ve düşen meyveleri yedikleri için daha tatlı yemleri tercih ederler. Bu lezzetli tariflerle onların damak tadına hitap ederek oltanızın ucuna çok büyük sazanlar takabilirsiniz.
  2. adım 2 mısır ekmeğinden sazan yemi yapın.
    Mısır ekmeğinden sazan yemi yapın. Bir kutu tatlı mısır ekmeği karışımı, bir kutu krem mısır ve 2 dilim ekmeği bir kenara koyun. Ekmeği küçük parçalara ayırın ve bir karıştırma kabına koyun. Mısır ekmeği karışımını ve mısır konservesini ekleyin ve iyice karışana kadar elinizle karıştırın. İşte bu kadar; hazır.
  3. 3. adım fıstık ezmesi ve kumlu sazan yeminden bir parti hazırlayın.
    Fıstık ezmeli sazan yemi hazırlayın. Malzemelerinizi toplayın: 4 dilim ekmek, ½ fincan kuş yemi, ½ fincan fıstık ezmesi ve ¼ fincan su. Fıstık ezmesi ve ekmeği kullanarak 2 fıstık ezmeli sandviç yapın. Kuş tohumunu bir karıştırma kabına ekleyin. Ardından sandviçleri küçük parçalara ayırın ve kaseye ekleyin.
    • Suyu dökün ve ardından ellerinizle hepsi karışana kadar karıştırın.
  4. adım 4 bir parti kool-aid-grits sazan yemi hazırlayın.
    Bir parti Kool-Aid-grits sazan yemi hazırlayın. Malzemelerinizi bir kenara koyun: ½ zarf Kool-Aid, 2 bardak pişmemiş, hızlı irmik, 1 bardak pişmemiş, normal irmik ve 1/8 ila ¼ bardak ılık su. İrmikleri bir kaseye koyun ve Kool-Aid'i her tarafa dağılana kadar karıştırın. Ilık suyu ekleyin ve Play-Doh benzeri bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  5. adım 5 bir parti jöle-ekmekli sazan yemi hazırlayın.
    Bir parti jöle-ekmekli sazan yemi yapın. Malzemelerinizi toplayın: 4 dilim ekmek, 1 paket çilekli jöle, ½ su bardağı un ve ¼ su bardağı ılık su. Jöle karışımını ılık suya ekleyin ve ardından unu bir kaseye ekleyin. Ekmeği küçük parçalara ayırın ve kaseye ekleyin. Jöle suyunu yavaşça dökün ve karıştırın.
    • Play-Doh benzeri bir kıvama gelene kadar karışıma biraz daha su ekleyin. Hepsi bitti; dışarı çıkın ve biraz balık yakalayın.
    • Sazanlar için daha cazip hale getirmek için diğer tariflere her zaman Jell-O ekleyebileceğinizi unutmayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Mısırın yem olarak kullanılması neden yasa dışıdır?
    Mısırın yem olarak kullanılması tüm eyaletlerde yasadışı değildir, ancak yasadışı olduğu yerlerde bu genellikle insanların suyu mısırla doldurmasını engellemek içindir. Genellikle eyaletler bu yasaları, bazı kişilerin mısır dolu varilleri suya dökerek büyük bir karmaşa yaratmasıyla ilgili sorun yaşadıktan sonra kabul etmiştir. Her ne kadar tartışmalı olsa da, büyük miktarlarda mısır yemenin balık popülasyonları için kötü olabileceğine dair bazı endişeler de olabilir.
  • Soru
    Hangi balıklar yem olarak mısır yer?
    Mısırın çeşitli şekillerde alabalık, sazan, bluegill ve levrek için harika bir yem olduğu bilinmektedir.
  • Soru
    Yemsiz balık yakalayabilir misiniz?
    Bu mümkündür, ancak ne tür bir balık yakalamaya çalıştığınıza bağlı olarak çok fazla şansınız olmayabilir. Bazı balıklar çıplak bir kancayı bile ısırabilir, ancak en azından kancaya biraz plastik veya metal gibi parlak bir şey takabilirseniz veya yem olarak kullanabileceğiniz bazı solucanlar veya böcekler bulmak için balık tutma yerinizin yakınında etrafı kazabilirseniz muhtemelen daha şanslı olursunuz.

İpuçları

  • Önce yerel balıkçılık yönetmeliklerinizi kontrol edin. Bazı bölgelerde mısır, ekmek veya peynir kullanılmasına izin verilmez.