Ortaokul Amigo Takımı Nasıl Oluşturulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Amigoluk eğlenceli ve zorlu bir okul sonrası aktivitesidir ve ortaokul bunu denemek için mükemmel bir zamandır. Deneyiminiz olsun ya da olmasın, jüriyi etkilemenin ve takımda yer almanın birçok farklı yolu vardır.

Amigoluk tamamen popülerlikle ilgili değildir, bilirsiniz, amigoluk eğlenceli bir şey olmalıdır. Bunun yerine, her hafta yapılması gereken stresli veya korkutucu bir şey değildir.

Adımlar

Temel Bilgilerin Uygulanması

  1. 1Konuşma dilini öğrenin. Koçunuzun veya takım arkadaşlarınızın konuşacağı dili öğrenmek isteyeceksiniz, böylece tam olarak ne demek istediklerini anlayabilirsiniz. Temel bilgiler hakkında bir fikir edinmek için internette arama yapın veya birkaç amigoluk videosu izleyin. Örneğin; Ribaund - bir sporcu bir yuvarlanma becerisinin iniş kuvvetini kullanarak kendini düz bir şekilde çukur bir pozisyona sıçratır. Bu, başlı başına bir beceri olmaktan ziyade bir alıştırma olarak daha sık kullanılır[Image:Make the Middle School Cheer Squad Step 1.jpg|center]]
    • Yuvarlanma, yerde yapılan takla atma veya geri sıçrama gibi jimnastik hareketlerini ifade eder.
    • Stunting, bir takımın piramit veya basket atma gibi numaralarını oluşturma şeklini ifade eder. Backspot ve bases, havada numaralar yapan flyer'ı tutan kişilerdir.
    • Atlayışların nasıl yapılacağına bağlı olarak farklı isimleri vardır. Parmak ucu dokunuşu, ayak parmaklarınıza dokunurken zıpladığınız ve bacaklarınızı split gibi havaya açtığınız bir atlayıştır; herkie, bir bacağın önünüzde uzandığı, diğerinin dizden büküldüğü ve arkanıza baktığı bir atlayıştır.
  2. adım 2 her gün gerinin.2Her gün esneyin. Esneme amigoluğun çok önemli bir parçasıdır. Atlayışlara, taklalara ve hareketlere hazırlanmak için kaslarınızı gevşetir. Esneklik aynı zamanda takımda hangi role sahip olacağınız konusunda da büyük rol oynar; ne kadar esnek olursanız, o kadar çok yönlü olursunuz ve bu da takla atma, atlama ve hareketlere katılmanıza olanak tanır.
  3. 3. adım temel hareketleri öğrenin...3Öğrenin temel hareketler. Çoğu tezahürat aynı hareketlerin varyasyonları olacaktır. Yüksek V, düşük V, hançer, T ve kırık T gibi temel hareketleri öğrenmek için biraz zaman harcarsanız, deneme zamanı geldiğinde avantajlı olursunuz. Hareketlerinizi sert tutmayı unutmayın.
    • Kollarınızın düz ve kaslarınızın gergin olduğundan emin olun.
    • Hareket bükülmelerini gerektirmedikçe eklemlerinizi (dirsekler, bilekler) sert ve düz tutun.
    • Çoğu hareket için kollarınız hafifçe önünüzde olmalıdır.
    • Yumruklarınızı sıkın ve başparmaklarınızı parmaklarınızın dışında tuttuğunuzdan, içeri sokmadığınızdan emin olun.
  4. adım 4 takla atmayı deneyin.4Yuvarlanmayı deneyin. Nasıl yapılacağını öğrenin cartwheel ve bir yuvarlama Böylece koça becerilerinizi gösterebilirsiniz. Eğer bu hareketlerde ustalaştıysanız, bir arka yürüyüş, geri handspringveya geri sıkıştırma. Dikkatli olun ve deneyiminiz yoksa bu hareketleri tek başınıza denemeyin. Yuvarlanma tehlikelidir ve doğru forma sahip değilseniz kendinizi kolayca incitebilirsiniz.
  5. adım 5 atlayış alıştırması yapın.5Atlayış alıştırması yapın. Denemelerden önce birkaç temel atlayışı öğrenmek harika bir fikirdir. Şunları deneyin ayak parmağı dokunuşu ve herkie. Atlayışınızın yüksekliğinin yanı sıra formunuz üzerinde de çalışın.
  6. adım 6 bir rutin öğrenin.6Bir rutin öğrenin. İnternetten bir dans ya da tezahürat rutini bulun ve kendi kendinize pratik yapın. Muhtemelen seçmelerde bir dansın yanı sıra birkaç tezahürat da öğrenmeniz gerekecek, bu size biraz deneyim kazandıracaktır. İnternette size bir rutini adım adım nasıl yapacağınızı öğretecek birçok öğretici var.
  7. adım 7 vokalleriniz üzerinde çalışın.7Vokalleriniz üzerinde çalışın. Amigolar hem yüksek hem de net olmak zorundadır. Boğazınızdan ziyade diyaframınızdan konuşmanız gerekecek. Bir tezahüratı bağırarak söylerken aynı zamanda kelimelerinizi dikkatlice telaffuz etme alıştırması yapın. Henüz hiç tezahürat bilmiyorsanız, bir tane uydurun.
    • Sesinizi güçlendirmenin harika bir yolu da yere yüzüstü uzanmak ve ellerinizle ayak parmaklarınızı arkanızda tutmaktır. Bu şekilde bağırmayı veya şarkı söylemeyi deneyin ve diyaframınızı nasıl çalıştırdığını göreceksiniz!

Sağlıklı ve Sağlam Kalmak

  1. adım 1 notlarınızı yüksek tutun...1Notlarınızı yüksek tutun. Amigoluk büyük bir sorumluluktur ve ailenize ve koçunuza bunun üstesinden gelebileceğinizi göstermeniz gerekir. Okul çalışmalarınızı aksatmadığınızdan emin olun; tüm ödevlerinizi tamamlayın, sınavlara çalışın ve her şeyi zamanında teslim edin. Çoğu durumda, amigo kızların takımda kalabilmek için belirli bir not ortalamasına ulaşmaları gerekir, bu nedenle okul çalışmalarınıza öncelik verin!
  2. adım 2 egzersiz...2Egzersiz. Amigoluk esneklik, güç ve dayanıklılık gerektirir. Gitmelisin çalışan, yüzmeveya ağırlık kaldırmak seçmelere hazırlanmak için. Diğer sporları yapmak da forma girmenize yardımcı olacaktır, bu nedenle üstesinden gelebileceğinizi düşünüyorsanız başka bir takıma katılın.
  3. adım 3 sağlıklı beslenin...3Sağlıklı beslenin. Susuz kalmamak için bol bol su için. Protein, karbonhidrat, meyve ve sebze dahil olmak üzere çeşitli yiyecekler yediğinizden emin olun. Tuzlu ve şekerli atıştırmalıkların yanı sıra soda ve enerji içeceklerinden uzak durun.
  4. 4. adım yeterince uyuyun4Yeterince uyuyun. Her gece sekiz ila on saat uyumak önemlidir. Vücudunuzun dinlenmek ve toparlanmak için zamana ihtiyacı vardır, özellikle de egzersiz yapıyor ve amigoluğun temellerini öğrenmek için çok çalışıyorsanız.

Denemek

  1. adım 1 zamanında gelin.1Zamanında gelin. Seçmelere zamanında ve hazırlıklı gelin. Mola zamanı için su ve atıştırmalık getirin. Telefonunuzu kontrol etmekten veya diğer dikkat dağıtıcı şeylerden kaçının, böylece koça adanmış bir amigo kız olacağınızı gösterebilirsiniz.
  2. adım 2 havaya girin.2Ruha bürünün. Gülümsediğinizden ve olumlu bir tutum sergilediğinizden emin olun. Ponpon kızlar neşeli kişilikleri ve enerjik tavırlarıyla tanınırlar. Eğer bir hata yaparsanız, geçmişte bırakın. Yeni bir şey öğrenirken herkesin hata yapma olasılığı vardır. Sadece gülümseyin ve yerinizi bulun, çünkü bu koça işler zorlaştığında pes etmediğinizi gösterecektir.
  3. adım 3 rolünüzü oynayın.3Göründüğünüz gibi olun. Rahat hareket edebilmeniz için şort ve tişört veya atlet giymelisiniz. Sağlam spor ayakkabılar veya varsa özel amigo ayakkabıları giyin. Yüzünüzden uzak tutmak için saçınızı örün veya at kuyruğu ya da topuz yapın. Mümkünse okulunuzun renklerini giyin ve/veya saçınıza okulunuzun renklerinde bir kurdele ekleyin.
  4. adım 4 kendinize güvenin...4 Kendinize güvenin. Amigoluk için özgüven çok önemlidir. Sporda yeni olsanız bile, seçmelerden önce birkaç temel bilgi öğrenirseniz becerilerinize güvenebilirsiniz. Ayrıca seçmelere katılan diğer kişilere karşı nazik olmalı ve onların öğrenebileceği bir şey bildiğinizi düşünüyorsanız yardım teklif etmelisiniz.
  5. adım 5 dikkatle dinleyin.5Dikkatlice dinleyin. Koçunuza her zaman tüm dikkatinizi verin. Arkadaşlarınızla veya deneyen diğer kişilerle konuşmak cazip gelebilir, ancak koça saygı göstermelisiniz. Ayrıca, daha sonra her şeyi hatırlayabilmeniz için size verilen talimatlara çok dikkat etmeniz gerekecektir.
  6. 6. adım soru sorun.6Sorular sorun. Bir sorunuz varsa veya bir hareketle ilgili yardım istiyorsanız konuşmaktan çekinmeyin. Soru sormak, anlamak istediğinizi gösterir ki bu takdire şayandır. Antrenör muhtemelen size bir şey açıklamaktan veya hareketinizi ayarlamanıza yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.
  7. adım 7 her şeyinizi verin.7Her şeyinizi verin. Denemeleriniz sırasında %100'ünüzü verin. Kendinizi aptal veya beceriksiz hissetseniz bile, antrenörün sizden istediklerini yapmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Hareketlerde yeni olsanız da, antrenör adanmışlığınızı ve deneme isteğinizi takdir edecektir.
  8. adım 8 don't get discouraged.8Hevesiniz kırılmasın. Dans, tezahürat veya gösteriler beklediğinizden daha zorsa veya takıma giremeseniz bile cesaretiniz kırılmasın. Seçmeler sona ermeden önce dans ve tezahüratlar üzerinde olabildiğince çok çalışın. Takıma giremezseniz becerileriniz üzerinde her zaman çalışabilirsiniz, böylece bir sonraki yıl daha hazırlıklı olursunuz. Hem becerilerinizi geliştirmek hem de biraz eğlenmek için bir dans takımına veya jimnastik takımına katılmayı düşünün. Başka bir spor dalını da deneyebilirsiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruBir amigo kızın kaç kilo olduğu önemli mi (çünkü ben çok zayıfım ve 80 kiloyum)? Ortaokulda değil. Bir amigo kız için asıl endişe ne kadar cesaretlendirici olduğunuzdur, ancak bedeninizle iyi bir uçucu olacaksınız ve gösterilere girmeniz kolay olacaktır.
  • SoruHazırlanmak için sadece birkaç ayım varsa amigo takımına nasıl girebilirim? Yerel amigo salonunuza gidebilir ve birkaç özel ders alabilirsiniz - bu sizi hızlı bir şekilde hızlandıracaktır. Ya da amigolukta iyi olan bir arkadaşınızdan veya aile üyenizden size yardım etmesini isteyin. Hareketlerinizi mükemmelleştirmenize yardımcı olması için YouTube videolarını da izleyin.
  • SoruNasıl daha yükseğe zıplayabilir ve daha esnek olabilirim? Kaliteli esneme rutinleri kullanarak her gün esneyin. Daha yükseğe zıplamak için trambolinde zıplayın ya da sadece etrafta zıplayın.

İpuçları

  • Bağlılığın üstesinden gelebileceğinizden emin olun. Amigoluk yıl boyunca yapılan bir spordur ve bazen pahalı olabilir, bu nedenle her etkinliğe gidebildiğinizden ve ödeme yapabildiğinizden emin olmak için ailenizle ulaşım ve mali durum hakkında konuşun.
  • Takıma girmekle ilgileniyorsanız, hazırlanmak için zamanınız olması için yılın başında amigo seçmelerinin ne zaman olduğunu öğrenin.