Ahşap Balıkçılık Yemleri Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Günümüzde çoğu fiş ve krank yemleri sert plastikten yapılsa da, ilkleri ahşaptan yapılmıştır. Bazı üreticiler hala ahşap olta yemleri üretmektedir. Pahalı yemler satın almak yerine, kendi yeminizi oyarak tasarruf edebilirsiniz. Bir tasarım seçin, ahşap bir blok üzerine çizin ve sonra kesin. Daha sonra kancalar takabilir ve yeminizi öne çıkarmak için boyayabilirsiniz. Yemlerinizi suya atın ve balıkların peşlerinden koşmasını izleyin!

Adımlar

Yeminizi Tasarlama

  1. adım 1 suya yakın balık yakalamak istiyorsanız bir üst su yemi hazırlayın's surface.
    Su yüzeyine yakın balık yakalamak istiyorsanız bir su üstü yemi kullanın. Üst su yemleri hafiftir ve çok fazla hareket etme eğilimindedir. Belirli bir derinliğe batmaları konusunda endişelenmenize gerek olmadığından, genellikle yapılması en basit yem türüdür. Balıkların en aktif olduğu sabah erken ve akşam saatlerinde en iyi sonucu verirler. Bununla birlikte, renkleri çok önemlidir çünkü altlarındaki balıkların dikkatini çekmeleri gerekir.
    • Popperların ön kısmında açık bir ağza benzeyen bir çukur vardır. Su direnci, yüzeyde sarsıldığında bir patlama sesine neden olur ve bu da yemlerin mücadele eden yemlere benzemesini sağlar.
    • Torpido yemleri olarak da bilinen çubuk yemler puro şeklindedir ve arka kısımları hafif ağırlıklıdır. Yemi ileri doğru salladığınızda yaralı bir yayın balığını andırır.
    • Pervaneli yemler çubuk yemlere benzer ancak ucunda 1 veya daha fazla kanatlı pervane bulunur. Yem sarsıntılı bir hareketle çekildiğinde, pervanelerden gelen sıçrama ve titreşim balıkları çeker.
    • Splutterbait'lerin önünde veya yanlarında direnç ve sallanma yaratmak için metal plakalar bulunur.
  2. adım 2 daha derin sularda balık yakalamak istiyorsanız bir dalış yemi oluşturun.
    Daha derin sularda balık yakalamak istiyorsanız bir dalış yemi oluşturun. Dalış yemleri genellikle çekildiklerinde batmalarına neden olan bir dudağa sahiptir. Bu, dudak oymak çok fazla ekstra çalışma gerektirmese de, yaparken biraz daha dikkatli olunması gerektiği anlamına gelir. Dudak, yemin ucunda aşağı doğru kıvrılmış bir ördek gagası gibidir ve suda batmasından sorumludur. Bu yemlerin dayanabilmesi için üst su yemlerinden daha güçlü ve biraz daha ağır olması gerekir, ancak günün herhangi bir saatinde her türlü suda kullanılabilirler.
    • Tapalar, genellikle batmalarını sağlayan bir dudak içeren katı, yuvarlak yemlerdir. Bazı çeşitlerinde, daha küçük balıkları yiyen crankbait balıklarını çekmek için dahili bir çıngırak bulunur.
    • İnce minnows, minnows'a benzeyen uzun, dar yemlerdir. Çekildiklerinde minnows gibi etrafta dolaşmalarını sağlamak için önlerinde küçük bir dalış dudağı vardır.
    • Kavisli minnowların dudakları yoktur. Bunun yerine, önlerinde bir yandan diğer yana sallanmalarına neden olan düz bir noktaya sahip kavisli gövdeleri vardır.
    • Derin dalgıçlar veya batan yemler, çekilmedikleri zaman batmalarını sağlayan uzun dudaklara sahiptir. Genellikle minnows gibi şekillendirilirler ancak derin sularda kullanılırlar.
  3. adım 3 bir modelden yem oluşturmak istiyorsanız bir şablon indirin.
    Bir modelden yem oluşturmak istiyorsanız bir şablon indirin. Sıfırdan bir yem yapmak, nasıl yapılacağını bilmediğinizde zor olabilir. Başlamak için yardıma ihtiyacınız varsa, yem şablonları için internette arama yapın. Her türden farklı yem için kalıplar bulabilirsiniz. Bu şablonlar size yemleri hangi şekilde kesmeniz gerektiğini ve kanca gibi özellikleri nereye takmanız gerektiğini gösterir.
    • Ayrıca mağazadan satın aldığınız yemleri veya yemlerin resimlerini inceleyebilir ve onları taklit etmeye çalışabilirsiniz. Çoğu yem çok karmaşık değildir ve aynı temel adımları izleyerek yapılabilir.
  4. adım 4 daha büyük balıklar için 3 ila 6 inç (7,6 ila 15,2 cm) uzunluğunda bir yem tasarlayın.
    Daha büyük balıklar için 3 ila 6 inç (7,6 ila 15,2 cm) uzunluğunda bir yem tasarlayın. Kullandığınız yem boyutu, suya çıktığınızda bulmayı beklediğiniz balık türüne uygun olmalıdır. Standart tapalar ve krank yemleri genellikle 6 inç (15 cm) uzunluğundan daha azdır, ancak kalınlıkları değişir. Muskellunge (misk balıkları) gibi büyük balıklar için olan tıkaçlar 10 inç (25 cm) uzunluğunda olabilir. Özellikle şablon kullanmıyorsanız, balıkçılıkta yaygın olarak satılan ve kullanılan yemler hakkında bir fikir edinmek için çevrimiçi bir boyutlandırma tablosuna bakmayı deneyin.
    • Çeşitli yem boyutlarına sahip olmak çok yardımcı olur. Bu şekilde, tarzınıza ve suda karşılaştıklarınıza göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
  5. adım 5 yem için güçlü ama hafif bir tahta parçası seçin.
    Yem için güçlü ama hafif bir tahta parçası seçin. Balsa, sedir ve çam gibi yumuşak ağaçları yüzen yemler haline getirmek kolaydır. Çok kıpırdayan üst su oltaları ve dalış yemleri için bu yumuşak ağaçlardan birini veya ıhlamur ağacını seçin. Dişbudak, akçaağaç, meşe ve ceviz gibi sert ağaçları şekillendirmek daha zordur. Bunları derinliğini koruyan ve açık deniz popperları ve çubuk yemler gibi çılgınca hareket etmeyen yemler için saklayın.
    • Kendi yemlerinizi yapmaya aşina değilseniz, balsa veya çam gibi güvenli bir seçim yaparak yanlış yapamazsınız.
    • Ahşabın sağlamlığı çok önemlidir. Yakalamaya çalıştığınız balık türünü de hesaba katın. Büyük ve güçlü bir şey yakalayacaksanız, buna uygun hasara dayanıklı bir ahşap türü seçin.

Ahşabı Şekillendirmek için Kesme

  1. adım 1 yem boyutundan en az 1⁄2 inç (1,3 cm) daha büyük ahşap satın alın.
    En az şu büyüklükte ahşap satın alın 1⁄2 (1,3 cm) yem boyutundan daha büyük olmalıdır. Bir tahta parçası seçmeden önce yeminizin yaklaşık boyutlarını belirleyin. Ahşap yemden biraz daha büyük olmalıdır, böylece şeklini oymak ve düz zımparalamak için yeriniz olur. Eğer yemden çok daha büyük bir parça bulursanız, testere ya da oyma bıçağı ile daha küçük bir boyuta indirin.
    • Ev geliştirme mağazaları ve kereste perakendecileri her türlü ahşap taşır. El işi malzemeleri satan mağazalarda da bazı oyma blokları bulabilirsiniz.
    • Çoğu ev geliştirme mağazasında yem yapmak için gereken diğer tüm malzemeler de bulunur, ancak malzemeleri internetten de sipariş edebilirsiniz.
  2. adım 2 yem şeklini ahşabın kenarlarına çizin.
    Yem şeklini ahşabın kenarlarına çizin. Eğer bir şablon kullanıyorsanız, şablonu ahşabın üzerine yerleştirin ve etrafını kalemle çizin. Aksi takdirde, serbest elle çizin. Bitmiş yeminizin nasıl görünmesini istediğinize uygun olduğundan emin olmak için zaman ayırın. Genellikle taslağı ahşabın bir kenarı boyunca çizebilir ve ardından yeminizi tek bir parça olarak kesebilirsiniz.
    • Anahat, ahşabı şekle sokarken takip edeceğiniz şeydir. Düzgün ve doğru olduğundan emin olun.
  3. adım 3 ahşap keserken toz maskesi ve koruyucu gözlük takın.
    Ahşap keserken toz maskesi ve koruyucu gözlük takın. Kesme işlemi sırasında ortaya çıkan toz ve parçalara karşı hazırlıklı olun. Yüksek sesli testerelerle başa çıkmak için kulak koruması da takın. Mücadele etmeniz gereken döküntü miktarını ortadan kaldırmak için açık havada veya iyi havalandırılan bir yerde çalışmayı düşünün. Ayrıca, işiniz bitene kadar diğer insanları alandan uzak tutun.
    • Oyma bıçağı kullanıyorsanız tüm bu ekipmanlara ihtiyacınız olmayacaktır. Bunun yerine, bir çift hasara dayanıklı oyma eldivenine veya başparmak korumasına geçin.
    • Yemi boyarken dumandan korunmak için toz maskesini tekrar takın.
  4. adım 4 bir kaydırma...
    Desen çizgileri boyunca kesmek için bir kaydırma testeresi veya şerit testere kullanın. Bu noktada bir oyma bıçağı kullanabilirsiniz, ancak testere kullanmak çok daha hızlıdır. Panter testereler ve şerit testereler yem gibi küçük, düzensiz şekilleri kesmek için yapılmıştır. Yemi, bitmiş ürünün olmasını istediğinizden biraz daha büyük tutmayı planlayın. Bu, bitirirken size küçük bir hata payı bırakacaktır.
    • Fazladan bir parça bırakmayı deneyin. 1⁄8 'lik (0,32 cm) bir ahşap parçasını desenin etrafına koyun, böylece yemi yanlışlıkla çok küçük yapmamış olursunuz.
    • Oyma bıçağı kullanmayı tercih ediyorsanız, ana hatların etrafındaki ahşabı yavaş yavaş yontun. Bıçağı vücudunuzdan uzaklaştırın, böylece yanlışlıkla kendinizi kesmezsiniz.
  5. adım 5 yem şeklini bir bıçakla oyarak çıkarın.
    Yem şeklini bir bıçakla oyarak çıkarın. Şimdi yeminizi ciddi bir şekilde yontmaya başlayabilirsiniz. İlk olarak, daha küçük detaylar oluşturmaya başlamadan önce yeminizin istediğiniz şekilde olduğundan emin olun. Yemin gövdesini istenilen şekle sokmak için fazla ahşabı çıkarın. Eğer bir popper yapıyorsanız, ön ucunu içe doğru kıvrılacak şekilde kesin.
    • İsterseniz ahşaba desen ve tasarımlar kazıyabilirsiniz. Bu gerekli değildir, ancak bazı insanlar yemlerini yüzgeçler, pullar ve diğer ayrıntılarla özelleştirmekten hoşlanırlar.
    • Bir popper yeminde oluk açmak için Dremel gibi bir döner alet kullanmayı deneyin. Fazla ahşabı aşındırır, bu da şekli kesmeye çalışmaktan daha kolay olabilir.
  6. adım 6 ahşabı 80 kum zımpara kağıdı ile zımparalayın.
    Ahşabı 80 kumlu zımpara kağıdı ile zımparalayın. Yemin yaklaşık şeklini oluşturduktan sonra, zımpara kağıdı ile düzeltin. Tüm yemi sert ve tutarlı bir basınçla ovalayın, ancak pürüzlü kenarlara özellikle dikkat edin. Ön ve arka kenarlar hala biraz keskin olabilir. Yemi şekillendirmek için bunları mümkün olduğunca düzeltin.
    • Yemin ihtiyacınız olan uygun boyutta olduğunu iki kez kontrol edin. İlk tasarımınızdan kalan fazla ahşabı çıkarmak için zımparalayabilirsiniz.
    • Yeminizi daha hızlı bir şekilde bitirmek için bant zımpara gibi bir alet de kullanabilirsiniz. Küçük bir yem parçasını büyük bir bant zımpara ile bitirmenin elle bitirmekten biraz daha zor olduğunu unutmayın, ancak bu yapılabilir.
  7. adım 7 120 kum zımpara kağıdı ile yem üzerindeki düzeltme işlemini tamamlayın.
    Yemi 120 kum zımpara kağıdı ile düzeltmeyi bitirin. Kalan pürüzlü yüzeyleri veya kusurları gidermek için ince veya çok ince zımpara kağıdı kullanın. İstediğiniz kadar pürüzsüz ve tutarlı olana kadar tüm yem üzerinden bir kez daha geçin. Finisajdan hala memnun değilseniz, 180 grit gibi daha yüksek gritli bir zımpara kağıdı ile tekrar işlem yapın.
    • Bir yem bitirirken, her zaman önce daha düşük zımpara kağıdıyla başlayın. Düşük kumlu zımpara kağıtları yüksek kumlu olanlardan daha kabadır.
  8. adım 8 kurşun ve kancalar için 3⁄16 inç (0,48 cm) pilot delikler açın.
    Matkap 3⁄16 (0,48 cm) kurşun ve kancalar için pilot delikler açın. Doğrudan yem burnunun ortasından veya bir popper yapıyorsanız oluğundan delin. Yemi ters çevirin ve arka ucundan ikinci bir delik açın. Ardından, alt kenarı yukarı bakacak şekilde yemi ters çevirin. Ön uçtan yaklaşık ⅓ kadar bir delik açın.
    • Pilot delikleri konumlandırırken şablonunuza bakın. Yaptığınız yem türüne bağlı olarak değişebilirler.
    • Çoğu yemde en az 2 kanca bulunur. Birini arka uca, diğerini de ön tarafa yakın bir yere koymayı planlayın. Eğer yeminiz uzunsa, ilave bir kanca için arka uçtan ⅓ kadar bir delik daha açmayı düşünün.
    • Yeme ağırlık eklemek istiyorsanız, örneğin batan bir yem için, gerektiği kadar ek delik açın. Çoğu zaman, uçtan yaklaşık ⅓ kadar delik açabilir ve daha sonra ağırlık ile doldurabilirsiniz.

Yemin Boyanması

  1. adım 1 yemi yapışkan bir bezle silerek temizleyin.
    Yemi yapışkan bir bezle silerek temizleyin. Yem üzerinde büyük olasılıkla biraz ahşap tozu olacaktır. Bu kalıntılar boyanın önüne geçebilir ve düzgün bir şekilde yapışmasını engelleyebilir. Tüm parçayı temizleyin ve üzerine daha fazla toz çökmeden hemen boyamayı planlayın.
    • Yapıştırma beziniz yoksa, bunun yerine mikrofiber bir bez alın. Kullanmadan önce ılık suyla hafifçe nemlendirin.
  2. adım 2 boyamaya hazırlamak için yem üzerine şeffaf bir mühürleyici uygulayın.
    Boyamaya hazırlamak için yem üzerine şeffaf bir mühürleyici uygulayın. Temel kat olarak kullanabileceğiniz epoksi mastik gibi şeffaf bir ürün seçin. İnce ama tutarlı bir tabaka halinde tüm yem üzerine yayın. Bunu yapmanın en kolay yolu, tüm yemleri dolgu macununa daldırmak ve ardından kuruması için asmaktır. Dolgu macunu ahşabı boyaya hazırlar ve aynı zamanda su hasarından korur.
    • Açtığınız pilot deliklerden birine bir kanca takın, böylece yeminizi daldırabilir ve kuruması için asabilirsiniz.
    • Yemi daldırmak bir seçenek değilse, elle de boyayabilirsiniz. Ters çevirmeden ve diğer tarafı bitirmeden önce kurumasını bekleyin.
    • Bu sızdırmazlık katmanı, yeminizi boyadıktan sonra eklediğiniz katmanla aynı değildir. Yemi hasara karşı daha iyi korumak için her ikisini de uygulayın.
  3. adım 3 dolgu macununun kuruması için yaklaşık 20 dakika bekleyin.
    Dolgu macununun kuruması için yaklaşık 20 dakika bekleyin. Hızlı kuruyan bir astar kullanırsanız, size çok zaman kazandırabilir. Gereken tam kuruma süresi kullanılan ürüne bağlı olarak değişir, bu nedenle üreticinin tavsiyesini kontrol edin. Üzerini boyamaya başlamadan önce cazibenin dokunulabilecek kadar kuru olduğunu kontrol edin.
  4. adım 4 bir taban uygulayın...
    Bir airbrush ile yem üzerine bir kat astar uygulayın. Astarı, kullandığınız boya ve mühürleyici türüyle eşleştirin. Su bazlı akrilik bir astar kullanmayı deneyin. İyi bir yüzey elde etmenin en hızlı yolu, yemleri astarın içine daldırmaktır. Ayrıca astarı bir hava fırçasına doldurabilir ve üzerine püskürtebilirsiniz.
    • Üzerine boyamak için iyi bir temel oluşturmak üzere beyaz bir astar seçin. Diğer astar renkleri etkili bir yem için çok koyu olabilir.
    • Bazı dolgu macunlarının aynı zamanda astar görevi gördüğünü, dolayısıyla ayrı bir astar kullanmanıza gerek kalmayacağını unutmayın. Emin değilseniz, boyanın ahşaba yapıştığından emin olmak için astar uygulayın.
  5. adım 5 astarın yaklaşık 30 dakika kurumasını bekleyin.
    Astarın yaklaşık 30 dakika kurumasını bekleyin. Astarın ne kadar süre kuruması gerektiği konusunda üreticinin tavsiyesine dikkat edin. Bu süre değişebilir, ancak genellikle çok uzun sürmez. Devam etmeden önce astarın dokunulduğunda kuru hissettirdiğinden ve tamamen kürlenmesi için yeterli zaman olduğundan emin olun.
    • İkinci bir kat astar uygulayarak ilk kaplamayı eşitlemek isteyebilirsiniz. Bu gerekli değildir, ancak tutarsızlıkları düzeltmek için iyi bir yoldur.
  6. adım 6 önce yemlerin temel katmanlarını bir fırça veya airbrush ile boyayın.
    Yeminizin temel katmanlarını önce bir fırça ya da airbrush ile boyayın. Akrilikler her türlü farklı renkte olabilir, bu nedenle bitmiş yeminizin nasıl görünmesini istediğinizi planlayın. Görünürlük için, gökyüzüne karşı öne çıkan parlak, canlı renkler seçin. Önce alttaki ve daha açık renkleri uygulayın. Yavaş ama tutarlı vuruşlarla yem boyunca hareket ederek boyayın.
    • Çoğu insan profesyonel görünümlü bir yüzey için hava fırçası kullanır. Bir fırça veya sprey boya kullanmak da iyidir, ancak daha uzun sürebilir.
    • Bir yem nasıl boyanır konusunda fikir edinmek için bir balıkçılık yem kataloğuna bakın. Yemler her türlü stilde olabilir, ancak en iyileri küçük balıklar veya böcekler gibi parlak ama doğal görünme eğilimindedir.
    • Yeminiz için doğru renk kısmen onunla nerede balık tutmayı planladığınıza bağlı olacaktır. Örneğin, tuzlu su yemleri balıkları çekmek için genellikle parlak renklerde olurken, tatlı su yemleri balıkları korkutmamak için sessiz renklerde olur.
  7. adım 7 yem üzerine boyamak istediğiniz detayları ekleyin.
    Yem üzerine boyamak istediğiniz detayları ekleyin. Buna daha koyu renklerin yanı sıra gözler gibi özellikler de dahildir. Koyu boyayı kuruduktan sonra temel katmanın üzerine uygulayın. Yemin mümkün olduğunca gerçekçi görünmesini sağlayın ki balıklar peşinden koşsun.
    • Örneğin, yeminizin alt yarısını beyaz tutup üst yarısını koyu maviye boyayabilirsiniz. Başka bir seçenek de sarı bir yem üzerine biraz daha koyu çizgiler boyamaktır.
  8. adım 8 yeminizi bitirmeden önce boyanın kuruması için yaklaşık 30 dakika bekleyin.
    Yeminizi bitirmeden önce boyanın kuruması için yaklaşık 30 dakika bekleyin. Boyanın üreticinin tavsiyelerine göre tamamen kürlenmesini bekleyin. Yem, dokunulduğunda kuru hissettirmelidir. Ardından, herhangi bir ek çalışmaya ihtiyaç duyup duymadığını görmek için inceleyin. İstediğiniz gibi görünmeyen noktalara rötuş yapın.
    • İşiniz bitmeden önce bunu birkaç kez yapmanız gerekebilir. Üzerini boyamadan önce her katmanın kurumasını bekleyin.
  9. adım 9 yemi su geçirmez hale getirmek için bir epoksi şeffaf kaplama ekleyin.
    Yemi su geçirmez hale getirmek için epoksi şeffaf bir kaplama ekleyin. Epoksi ile çalışmak kolaydır ve çatlamaya ve lekelenmeye karşı dayanıklıdır. Bir fırça veya püskürtücü ile uygulamak için sprey veya sıvı olarak gelir. Yemin tamamının tutarlı bir epoksi tabakasıyla iyice kaplandığından emin olun.
    • Poliüretan kullanabileceğiniz bir diğer son kat boyadır. Ahşap zeminlerde veya otomobillerde kullanılan bir çeşit almayı deneyin.
  10. adım 10 şeffaf katın en az 1 gün kurumasını bekleyin.
    Şeffaf katın en az 1 gün kurumasını bekleyin. Neredeyse bitirdiniz, bu yüzden beklemenin sizi durdurmasına izin vermeyin. Yemi kullanmaya başlamadan önce epoksinin sertleşmesi için bolca zaman verin. Bol hava sirkülasyonu olan bir alanda açıkta kurumaya bırakın.
    • Üreticinin tavsiyesine bağlı olarak, yemi kullanmadan önce fazladan bir gün beklemeniz gerekebilir.
    • Suyun yeme zarar vermemesini sağlamak için ikinci bir şeffaf kaplama katmanı eklemeyi düşünün.

Kanca ve Ağırlıkların Takılması

  1. adım 1 1⁄4 inç (0,64 cm) vida gözlerini pilot deliklere vidalayın.
    Vida 1⁄4 (0,64 cm) vida gözlerini pilot deliklere yerleştirin. Bir ucunda asma halkası olan vidalar olan kapalı vida gözlerini seçin. Dişli uçları açtığınız deliklere yerleştirin, ardından vidaları elinizle saat yönünde çevirin. İlmeğin tabanı ahşapla aynı seviyeye gelene kadar bunu yapmaya devam edin.
    • Ne tür bir yem yapıyor olursanız olun, vidalar her zaman pilot deliklerden biraz daha geniş olmalıdır. Bu, yerlerine yapışmalarına yardımcı olur.
    • Vida boyutunu yeminize göre değiştirebilirsiniz. Eğer büyük bir yem yapıyorsanız, daha fazla güç için daha büyük vidalar kullanmak isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 kancaları ayrık halkalar kullanarak vida gözlerine takın.
    Kancaları ayrık halkalar kullanarak vida gözlerine takın. Her bir ayrık halkanın bir ucuna bir tiz kanca geçirin. Daha sonra, ayrık halkaları arka ve alt vida gözlerine geçirin. Kancalara ve vidalara bağlarken ayrık halkaları açmak için ayrık halka pensesi kullanabilirsiniz.
    • Ayrık halkalar temelde açık bobinlerdir. Genellikle anahtarlıklar için kullanılırlar, bu nedenle nasıl çalıştıklarına dair bir örnek için ev anahtarlarınıza bakın!
    • Kancaları ayrık halkalar kullanmadan, halkalarını bir pense ile çekerek de takabilirsiniz. Bunu yapmayı seçerseniz parmaklarınızı delmekten kaçınmaya dikkat edin.
    • Tiz kancalar en yaygın olarak fişlerde ve krank yemlerinde kullanılsa da, bunun yerine çift kanca kullanabilirsiniz. Çoğu, ayrık halkalar kullanmadan vida gözlerine kayacak şekilde tasarlanmıştır.
  3. adım 3 yeminize ağırlık eklemeniz gerekiyorsa balast ile doldurun.
    Eğer ağırlık eklemeniz gerekiyorsa yeminizi balast ile doldurun. Batan yem gibi bir şey yapmayı planlıyorsanız, hala doldurulmamış bir pilot deliğiniz olmalıdır. Deliğin içine BB mermi, saçma veya küçük saçmalar dökün. Ardından ahşap tutkalı veya su geçirmez bir macunla doldurun. Deliğin iyice kapatıldığından emin olun.
    • Yemi ağırlıklandırmak için alabileceğiniz birçok farklı türde ürün vardır. Örneğin bir balıkçı dükkanından platin ağırlığı satın alabilir ve bunu yem içine yerleştirebilirsiniz.
  4. adım 4 bir yuva açın ve eğer takacaksanız dudağı yem üzerine yapıştırın.
    Bir yuva açın ve eğer takacaksanız dudağı yem üzerine yapıştırın. Yemin burnu boyunca yatay olarak bir yuva açmak için bir oyma bıçağı kullanın. Dalış dudakları genellikle plastik parçalarından biraz daha fazlasıdır. Yuva boyunca bir epoksi yapıştırıcı yayabilir, ardından plastik dudağı içine kaydırabilirsiniz. Yemi kullanmadan önce sertleşmesi için en az bir saat bekleyin.
    • Çentiği, taktıktan sonra dudak aşağı bakacak şekilde eğin. Bu, yem suya girdiğinde batmasına neden olacaktır.
    • Çoğu yem için dudak, kurşun için kullanılan halkanın altına yerleştirilir. Ayrıca dudağın ortasını delebilir ve ardından halkayı buna ekleyebilirsiniz.

Video

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Yemlerim için hangi rengi kullanmalıyım?
    Bu, bulunduğunuz yere ve parlaklık miktarına bağlıdır. Tuzlu suda, dikkati daha parlak bir şeye çekebilecek desenler kullanmak istersiniz. Tatlı suda, bu parlak ışık balıkları korkutabilir, bu nedenle bunun yerine sudaki böceklerle eşleşen bir şey yapmalısınız (çünkü balıklar bunu yiyor).
  • Soru
    Alabalık için ahşap olta yemini nasıl yapabilirim?
    Bir alabalık yemi genellikle en fazla 1 ila 1&1/2 inç uzunluğunda, gövdesinden sert tel geçirilmiş ve bir kaşık takılı bir spinner ile bir spinner yemidir. Tel, küçük bir tiz kanca tele geçirildikten sonra yeminizin gövdesinin arkasına lehimlenecektir. Horoz kuyruğunu düşünün, kanca genellikle bir grup tüy veya kısık kıl tarafından gizlenir.
  • Soru
    Bir balıkla dövüşürken gözler balsa ağacını tutar mı?
    Balsa çok hafif, kırılgan bir ahşaptır. Birkaç küçük levreğe dayanabilir ancak sekiz kiloluk bir levrek oltalarsanız kancalarınızı ve halkalarınızı tahtadan sökebilirsiniz.

İpuçları

  • Balıkçılık yemlerinizle yaratıcı olmaktan korkmayın. Yem yapmak bir sanattır.
  • Bir pul tasarımı boyuyorsanız, yeminizin gövdesini pulun kenarlarının olmasını istediğiniz renge boyayın. Ardından, yeminizi plastik bir ağ ile kaplayın ve pul rengini püskürtün.
  • Yemi aldığınızda bir tarafa doğru çekiyorsa, ön vida gözünü ters yönde bükün.

Uyarılar

  • Kullandığınız tüm elektrikli aletler için üreticinin talimatlarına uyun. Aletleri kullanırken toz maskesi, koruyucu gözlük ve diğer koruyucu ekipmanları kullanın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Ahşap blok
  • Parşömen testeresi, şerit testere, marangoz testeresi veya diğer testereler
  • Güvenlik gözlükleri
  • Kağıt (desen yapmak için)
  • Markör kalem veya kurşun kalem
  • Cetvel
  • Oyma bıçağı
  • 80 kumlu zımpara kağıdı
  • 120 veya 180 kumlu zımpara kağıdı
  • Matkap
  • 3⁄16 inç (0,48 cm) matkap ucu
  • Ahşap dolgu macunu
  • Astar boya
  • Renkli boya
  • Boya fırçaları veya airbrush
  • 1⁄4 inç (0,64 cm) vida gözleri
  • Bölünmüş halkalar
  • Tiz kancalar
  • BB'ler, saçmalar veya saçma taneleri (isteğe bağlı)
  • Şablonlar (isteğe bağlı)
  • Ayrık halka pensesi (isteğe bağlı)