Göğüslerinizi Nasıl Daha Dik Hale Getirebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birçok kadın için diri göğüslere sahip olmak bir önceliktir. Yine de yaş, hamilelik ve kilo dalgalanmalarıyla birlikte göğüsler daha az sıkı ve diri görünebilir. Her kadının vücudu kendine özgüdür ve özellikle büyük göğüsler diri görünmeyebilir. Bu sorun değildir. Bununla birlikte, daha sıkı göğüsler için denemek istiyorsanız, pektoralis kaslarınızı güçlendirmek için farklı egzersizler yapabilirsiniz. Bunun göğüslerinizi daha dik hale getireceği garanti değildir, ancak size daha sıkı bir göğüs verecektir ve bu da göğüs dokusunu daha iyi destekleyebilir. Bazı yaşam tarzı değişiklikleri de yardımcı olabilir.

Adımlar

Göğüslerinizi Canlandırmak İçin Hızlı, Profesyonel İpuçları

  1. adım 1 farklı yoga pozisyonları kullanın.
    Farklı yoga pozisyonları kullanın. Yoga, göğüs kaslarınız da dahil olmak üzere vücudunuzun birçok bölümünü güçlendirmek için işe yarayabilir. Tüm vücudunuzu çalıştırmak için bir ders almayı düşünün. Aksi takdirde, deneyebileceğiniz belirli esneme hareketleri vardır:
    • Yay duruşu: Karnınızın üzerine uzanın. Sırtınızı eğin ve kollarınızı vücudunuzun arkasına yerleştirin. Elleriniz ayaklarınızı kavrayabilecek şekilde bacaklarınızı yukarı çekin.
    • Kobra: Karnınızın üzerine yere uzanın. Ellerinizi koltuk altlarınıza yakın, avuç içleriniz aşağı bakacak ve parmaklarınız ayak parmaklarınızı gösterecek şekilde yerleştirin. Sırtınız kavisli olacak şekilde vücudunuzu yavaşça kaldırın. Kalçalarınız yerde kalmalıdır. Bu pozu beş saniye boyunca tutun.
  2. adım 2 yüzün.
    Yüzün. Yüzmek ve özellikle göğüs vuruşu yapmak göğüs kaslarınızı güçlendirebilir. Yüzmeden önce ve sonra gerindiğinizden emin olun. Yüzme aynı zamanda genel fiziksel kondisyonunuza da yardımcı olacak ve bu da görünümünüzü iyileştirecektir.
  3. adım 3 doğru sütyen bedenini giyin.
    Doğru sütyen bedenini giyin. Göğüslerinizin daha diri olmasına ve görünmesine yardımcı olacak bir şey de iyi bir sütyene sahip olmaktır. Bir mağazayı ya da iç çamaşırı mağazasını ziyaret ederek bir profesyonelin ölçünüzü almasını sağlayın. Birçok kadın yanlış sütyen bedenleri giyer ve bu da sırt ağrısına yol açabilir.
    • Yumuşak kaplara sahip sütyenlere kıyasla balenli sütyenler size ekstra destek sağlayabilir.
  4. adım 4 i̇yi bir duruş sergileyin.
    İyi bir duruş sergileyin. Omuzlarınızı geride tutun ve kambur durmayın. Bu sarkıklığı tedavi etmeyecektir, ancak kambur durmak göğüslerinizin olduğundan daha ağır ve sarkık görünmesine neden olabilir. Düz durduğunuzdan emin olmak için ayna kontrolü yapın.
  5. adım 5 göğüslerinize masaj yapın.
    Göğüslerinize masaj yapın. Göğüslerinizdeki dolaşımı canlandırmak için E Vitamini veya shea yağı kullanın. Bu aynı zamanda cildinizin dokusuna da yardımcı olacaktır. Ayurvedik nar göğüs yağı sıkılaştırma amaçlı başka bir seçenektir.
  6. adım 6 hidroterapiyi deneyin.
    Hidroterapiyi deneyin. Duştayken göğüslerinizi önce yarım dakika boyunca ılık suyla yıkayın. Ardından on saniye boyunca soğuk suya daldırın. Bu işlemi birkaç dakika tekrarlayın. Soğuk su ile sonlandırın.
    • Bu yöntem kan dolaşımınızı iyileştirebilir, bu da elastin ve kolajen seviyenizi artırabilir.
  7. adım 7 sağlıklı kilonuzu koruyun.
    Sağlıklı kilonuzu koruyun. Aşırı kilolu olmak veya yo-yo diyet yapmak (kilo almak, sonra vermek, sonra önemli ölçüde kilo almak) göğüslerin sarkmasına neden olabilir. Çok fazla kilo aldığınızda göğüsleriniz gerilir ve ağırlaşır. Daha sonra bu kiloyu verirseniz, göğüslerinizin sarkık görünmesine neden olabilecek fazla deri ile baş başa kalırsınız. Sağlıklı bir kiloyu ve BMI değerini korumak göğüslerinizin sarkmasını önlemeye yardımcı olabilir.
    • Göğüs dokusunda yağ oranı daha yüksekse göğüslerin sarkma olasılığı daha yüksektir. Göğüsleriniz ne kadar yoğunsa, yani yağın aksine ne kadar fazla göğüs dokusuna sahipse, sarkma olasılıkları o kadar azdır.
  8. adım 8 ameliyatı düşünün.
    Ameliyatı düşünün. Göğüslerinizden memnun değilseniz, göğüs dikleştirme yaptırabilirsiniz. Mevcut meme dokunuza ve ne kadar deri çıkarılması gerektiğine bağlı olarak bir cerrahın kullanabileceği bir dizi farklı yöntem vardır. Bir seçim yapmadan önce birkaç farklı cerrahla görüşün. Cerrahın ne sıklıkla meme dikleştirme yaptığını öğrenin, öncesi ve sonrası fotoğrafları görmek isteyin ve doktorun kaç prosedür gerçekleştirdiğini öğrenin. Seçtiğiniz cerrahın kurul sertifikalı olduğundan ve ameliyatın akredite bir tesiste yapılacağından emin olun.
    • Ameliyatın göğüslerinizde yara izine veya his kaybına neden olabileceğini unutmayın.

Göğüs Güçlendirme Egzersizlerini Öğrenme

  1. adım 1 göğüs pres egzersizini tamamlayın.
    Göğüs pres egzersizini tamamlayın. İki dambıl toplayın. Eğer deneyimsiz bir kaldırıcıysanız, 5 lb. dambılları deneyin. Daha sık ağırlık kaldırdıysanız 10 lb. ağırlıklarla başlayın. Yere ya da bir ağırlık sehpasının üzerine uzanın. Dambılları aşağı doğru göğsünüze getirin ve orada dinlendirin. Sonra nefes verirken yukarı doğru kaldırın. Ağırlıkların birbirine değmesine izin vermeyin.
    • On beş tekrardan iki veya üç set yapın. Herhangi bir ağrı hissederseniz durun.
    • Herhangi bir yoğun ağırlık rejimine başlamadan önce kişisel bir eğitmenle çalışmayı veya bir kaldırma dersi almayı düşünün.
  2. adım 2 göğüs kaslarını deneyin.
    Göğüs kaslarını çalıştırmayı deneyin. Yere ya da bir bankın üzerine sırt üstü düz bir şekilde uzanın. Yerdeyseniz dizlerinizi bükün ve egzersiz sırasında sırtınızın hiçbir zaman yerden kalkmadığından emin olun. Her iki elinizde birer dambıl olacak şekilde kollarınızı vücudunuzla bir 'T' oluşturacak şekilde uzatın. Kollarınızı kaldırın ve ellerinizi göğsünüzün üzerinde birbirine doğru yaklaştırın. Dambıllara dokunmayın - kollarınızı düz ve omuzlarınızla aynı hizada tutun.
  3. adım 3 ayakta pres yapın.
    Ayakta pres yapın. Düz bir duvarda yer bulun (örn. penceresiz). Yüzünüzü duvara dönün. Öndeki ayağınız duvardan on iki inç uzakta olacak şekilde durun. Diğer ayağınızı bir adım arkanızda tutun. Ellerinizi (avuç içleri yukarı bakacak şekilde) duvara yerleştirin. Omuzlarınızla aynı hizada ve birbirlerinden yaklaşık iki adım uzakta olmalıdırlar. Dirseklerinizi bükün. On saniye boyunca duvara bastırın. İki kez tekrarlayın.
  4. adım 4 şınav çekin.
    Şınav çekin. Önce uzanın. Sonra ellerinizi avuç içlerinizle omuzlarınızın yanına koyun. Kollarınızla vücudunuzu yukarı kaldırın. Başınızı omurganızla aynı hizada tutun. Vücudunuzu yukarı ve aşağı kaldırın. İlk başta on şınav çekmeye çalışın. Ardından, tekrarlarınızı kademeli olarak artırın.
    • Şınavı ayaklarınız yerine bükülmüş dizleriniz üzerinde dönerek değiştirebilirsiniz. Doğru şınav pozisyonunu bulmak için öne doğru eğilin. Vücudunuzu kaldırın ve indirin.
    • Şınav pozisyonunu plank olarak da tutabilirsiniz. Karın kaslarınızı birlikte sıkın.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Şu anda biri sağa diğeri sola gidiyorsa göğüslerimi nasıl düz ve sıkı hale getirebilirim?
    Gördüğümüz kadın resimleri, bizi tüm kadınların mükemmel simetrik eşleşen göğüslere sahip olduğuna inanmaya yönlendirir. Gerçek şu ki, çoğu kadında bir miktar asimetri vardır, tıpkı birçok erkekte testis asimetrisi olduğu gibi. Egzersizler altta yatan kasları şekillendirebilir ancak meme dokusunun şeklini yalnızca ameliyat değiştirebilir. Sıkı ve destekleyici bir sütyen giyerseniz, iki göğsünüz arasındaki farklar hemen hemen fark edilmeyecektir. Ayrıca bu farklılığı kucaklayabilir ve vücudunuzu başkalarıyla aynı değil, sizi benzersiz kılan bir şey olarak düşünebilirsiniz.
  • Soru
    Göğüslerimi sadece sütyenle kaldırmak dikleşmeye yardımcı olur mu?
    Kaldırmak göğüslerinizi dikleştirmez, ancak yerçekiminin göğüs dokunuzu aşağı çekmesinin etkileri sütyen desteği ile hafifleyecektir. Sütyenler göğüslerimizin sarkmasını önlemeye yardımcı olur.

İpuçları

  • Emzirmek göğüslerinizin sarkıp sarkmamasında bir faktör değildir. Hamile olmak sarkmalarına neden olabilir (dalgalanan boyutlarından dolayı), ancak emzirmenin kendisinin göğüs dikliği üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır.
  • Unutmayın, henüz gençseniz gelişmek için zamanınız vardır. Her kızın göğüsleri hemen gelişmez; Her kız kendi zamanında gelişir.