Çocuğunuzu Nasıl İyi Bir Hokey Oyuncusu Yapabilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu, çocuklarının iyi bir hokey oyuncusu olmasını ve spordan keyif almasını isteyen ebeveynler içindir. Bu yönergeler hem tekerlekli hem de buz hokeyi için geçerlidir.

Adımlar

Genç Başlamak

  1. adım 1 ana noktanın eğlenmek olduğunu aklınızdan çıkarmayın.1Ana noktanın eğlenmek olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Çocuğunuzdan profesyonel olmasını beklemeyin, zira çok azı bunu başarabilir. Çocuğunuzu daha iyi olmaya teşvik etmenizin nedeni, yaptığınız işte iyi olmanın eğlenceli olmasıdır. Çocuğunuzu profesyonel yapmaya çalışmak için değil.
    • Çocuğunuzun hokeyin her zaman eğlenceli ve kolay olmayacağını bildiğinden emin olun. Çocuğunuz için zor ve mutsuz olduğunda, bunu tekrar eğlenceli hale getirmek için size güvenebileceğinden emin olmalısınız.
  2. adım 2 genç yaşta başlayın.2Küçük yaşta başlayın. Çocuğunuz ne kadar küçük yaşta oynamaya başlarsa o kadar iyi olur. Belirli bir model vardır; daha iyi hokey oyuncuları daha erken başlayanlardır. Çocuğunuzu açık patenlere, oynamayı öğrenme programlarına, sopa ve disklere götürün. Sopa tutma pratiğini vurgulayın.
  3. adım 3 çocuğunuzu erkenden bir kulübe kaydettirin.3Çocuğunuzu erkenden bir kulübe kaydettirin. Bu, çocuğunuza okul takımlarına seçilme konusunda büyük bir avantaj sağlayacaktır. Çocuğunuzu bir ev ligine kaydettirin.
    • Bir kulübe kayıt yaptırdığınızda, bir grup arkadaşıyla katılmasını sağlamaya çalışın - bu çok daha eğlenceli hale getirecektir.
  4. adım 4 onlara iyi bir hokey takımı alın.4Onlara iyi bir hokey takımı alın. Bu onların moralini yükseltecek ve spora katılımlarını ciddiye aldığınızı gösterecektir.
    • Ekipmanlarının sizin istediğiniz gibi değil, onların istediği gibi olduğundan emin olun.
    • Ekipmanlarının doğru şekilde oturduğundan ve onları koruduğundan emin olun. Küçük yaşlarda büyük ve hantal olması gerekmez. Çocuğunuzun hareket edebilmesi ve dönebilmesi gerekir.
    • Sürekli yeni ekipmanlara ihtiyaç duyacakları için çok fazla harcama yapmayın. Ayrıca ekipmanlarının kulüplerindeki diğer çocuklardan çok daha iyi / çok daha pahalı olmadığından emin olun, çünkü bu onlar için utanç verici olacaktır. Ancak, çocuk daha sonra bir okul kulübünde en iyi oyuncu olursa, o zaman en iyi ekipmana sahip olmasında bir sakınca yoktur.
  5. adım 5 ulusal hokey maçlarını ve diğer oyunları izlemeye götürerek ilgilerini teşvik edin.5Onları ulusal hokey maçlarına ve diğer oyunlara götürerek ilgilerini teşvik edin. Bunları tüm aile için eğlenceli etkinlikler olarak değerlendirin.

Mükemmelleşen Stil

  1. adım 1 çocuğunuzu pratik yapmaya teşvik edin.1Çocuğunuzu pratik yapmaya teşvik edin. Eğer video oyunları oynamayı ya da bilgisayara girmeyi seviyorsa, bunu günde bir saat ya da haftada bir gün ile sınırlayın. Bunun yerine çocuğunuzun pratik yapmasını sağlayın.
    • Küçük yaşlarda buzda geçirilen sürenin niteliğinden çok niceliğine odaklanın. Çocuğunuz buzda ne kadar çok zaman geçirirse o kadar iyidir. Onları zorlamayın. Onlara sorun ve onları teşvik edin.
    • Paten hokeyinin buza göre en büyük avantajı budur, sokağınız bir antrenman yeridir. Ancak paten hokeyi aynı zamanda buz hokeyi için de mükemmel bir antrenmandır, bu nedenle her ikisinden de yararlanın.
  2. adım 2 erken yaşlardan itibaren iyi sportmenliği teşvik edin.2Erken yaşlardan itibaren iyi sportmenliği teşvik edin. Bu, iyi bir takım oyuncusu olmanın ve diğer takım üyelerinin desteğini almanın anahtarıdır.
  3. adım 3 paslaşmayı teşvik edin.3Paslaşmayı teşvik edin. Çocuğunuz en iyilerden biri olsa bile, onu her zaman pas vermeye teşvik edin. Neden mi? Birincisi, herkes çocuğunuzu bir takım oyuncusu olarak daha çok sevecektir. Ayrıca, bencil olmayan oyuncular bir seyahat takımı için bencil olanlardan çok daha değerlidir. Pas vermek hokeydeki en önemli becerilerden biridir.
    • Birinin açık olup olmadığını anlamak bir beceridir, pasları sert ve doğru yapmak da öyle. Hokey paslaşarak oynanır. NHL'de birinin pakı 2 saniyeden fazla tuttuğunu nadiren görürsünüz. Çocuğunuza başını yukarıda tutmasını öğretin.
  4. adım 4 i̇lgi gösterin.4İlgi gösterin. Bu, maçlarını ve antrenmanlarını izlemek anlamına gelir. Tezahürat yapın ama aşırı rekabetçi davranıp onları utandırmayın.

Hokeyde İlerleme

  1. 1. adım seyahat.1Seyahat. Çocuğunuz iyi bir oyuncuysa ve spordan zevk alıyorsa, 10u'ya hak kazandığında onu seyahate çıkarmak iyi bir fikir olabilir (8u seyahat, seyahat ve turnuva ücretleri için açıkçası para kaybıdır).
  2. 2. adım aşağıdaki durumlarda ilerlemeye devam edin's warranted.2Gerekli ise ilerlemeye devam edin. Çocuğunuz seyahat yaş gruplarında ilerledikçe onu teşvik etmeye devam edin, ancak çocuğunuza çok fazla baskı yapmayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruÇocuğumun gelişmesine nasıl yardımcı olabilirim? Paten, kontrol, pak ve sopa kullanımı gibi temelleri üzerinde çalışın ve onlara pratik yapmanın mükemmelleştirdiğini aşılayın.
  • SoruBuz hokeyine kaç yaşında başlayabilirim? Gözetim altında olduğunuz sürece hemen hemen her yaşta başlayabilirsiniz! Bir takıma katılmak istediğinizi varsayarak, yaş gereksinimlerinin ne olduğunu görmek için yerel hokey liglerini çevrimiçi olarak kontrol etmenizi tavsiye ederim.
  • SoruPakı nasıl kaldırabilirim? Normal şekilde vurun, ancak pakla temas ederken sopanızı biraz kaldırın. Bu onu kaldıracaktır.

İpuçları

  • Asla bir hakeme veya koça bağırmayın. Bu çocuğunuz için utanç vericidir.
  • Eğer hokey oynamıyorsanız, ne hakkında konuştuğunuzu bilmiyorsanız çocuğunuza tekniği hakkında tavsiyelerde bulunmayın. Sizi dinleyeceklerdir ve hata yapıyor olabilirler. Size çok mantıklı gelse bile, büyük bir yanılgı olabilir. Bunu antrenörlere bırakın.
  • Biraz buz zamanı ve özel ders kiralayın.

Uyarılar

  • Çocuğunuza karşı ısrarcı olmayın. Çocuğunuzu dinleyin - eğer hokeyden hoşlanmıyorsa, kulüp değiştirin ya da hokeyi daha eğlenceli hale getirecek başka yollar bulun. Eğer sonunda nefret ediliyorsa, hokey çocuğunuza göre değildir.
  • Çocuğunuz sakatlanabilir. Yaralanmalar temas sporlarının bir parçasıdır.
  • Çocuğunuz büyük olasılıkla profesyonel bir lige katılamayacaktır. İhtimaller sizin lehinize değildir, bu nedenle asıl amaç sporu sevmek, zevk almak için oynamak ve kişisel olarak iyi olmak olmalıdır.