Lisenizin Futbol Takımına Nasıl Girersiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Lise futbol takımına girmek zor ama ödüllendirici olabilir. Bu büyük bir sorumluluktur, ancak bu süreçte sadece futbol hakkında değil, aynı zamanda kendinize nasıl meydan okuyacağınız hakkında da çok şey öğreneceksiniz. Mümkünse seçmelerden en az üç ay önce hazırlanmaya başlayın. İşte size yol boyunca yardımcı olacak bazı ipuçları!

Adımlar

Ne Bekleyeceğinizi Bilin

  1. adım 1 seçmelerin ne zaman olduğunu öğrenin.
    Seçmelerin ne zaman olduğunu öğrenin. Genellikle Ağustos ayının başında veya ortasında gerçekleşir ve okul başlamadan önce de olabilir. Ayrıntılar için lisenin web sitesini kontrol edin. Sınıf seviyenizdeki seçmeler için tarih ve saat aldığınızdan emin olun.
    • Örneğin, birinci ve ikinci sınıf öğrencileri herhangi bir takıma katılabilirken, birinci ve son sınıf öğrencilerinin belirli bir üniversite takımında yer almaları gerekebilir. Hangisine katılmanız gerektiğini öğrenmek için seçmelerle ilgili talimatları okuyun.
  2. adım 2 taahhütlerinizi yönetmek için bir plan yapın.
    Taahhütlerinizi yönetmek için bir plan yapın. Takıma girerseniz, okulun stresini sıkı bir spor programı ile dengelemeniz gerekecektir. Örneğin, bir lise futbol takımının haftada dört gün antrenmanı, ayrıca maçları ve sizin bireysel kondisyon ve antrenmanlarınız olabilir.
    • Okul, bir okul takımında kalmak için büyük olasılıkla en azından ortalama akademik performansı sürdürmenizi isteyecektir.
    • Liseler genellikle takım kurallarını web sitelerinde yayınlar, bu nedenle bu tür listeler için okulun sitesinin spor bölümünü kontrol edin ve bunları iyice okuyun. Sizden tam olarak ne isteneceğini bilmek istersiniz.
    • Her antrenmana, toplantıya ve maça katılmayı planlayın. Okullar antrenman ve maçlara mazeretsiz devamsızlıkları kabul etmeyebilir ve hatta bazı mazeretli devamsızlıkları bile kabul etmeyebilir (okul politikasına bağlı olarak).
  3. adım 3 cooper testi için hazırlanın.
    Cooper Testi için hazırlanın. Cooper Testi on iki dakika içinde ne kadar koşabileceğinizi ölçer, bu nedenle en az on iki dakika boyunca koşabildiğinizden emin olun. Bu, antrenörlere oyunlar sırasında koşabilecek dayanıklılığa sahip olduğunuzu gösterir. Ayrıca 40 yard koşusu gibi belirli mesafeleri koşmanız da istenebilir.
    • Sprint dayanıklılığınızı geliştirirken koşu ve sprint arasında dönüşümlü olarak alıştırma yapın.
    • Hızınızı ve mesafenizi kademeli olarak artırmak için kendi başınıza veya kişisel bir antrenörle, seçme tarihinden itibaren takvimde geriye doğru çalışan bir program yapın.
  4. 4. adım tanışma ve ısınma turlarını bekleyin.
    Tanışma ve ısınma turlarını bekleyin. Yoklama yapılabilir veya antrenör öğrencilerden adınız ve neden futbol takımına girmek istediğiniz gibi kısa bir tanıtım yapmalarını isteyebilir. Bunu muhtemelen toplu veya bireysel ısınma hareketleri izleyecektir.
    • Isınma hareketlerini kendi başınıza çalışın, böylece seçmelerden önce nasıl ısınacağınızı bilirsiniz. Bu şekilde, antrenörler seçmelere geldiğinizde size sadece 'ısınmanızı' söylerse ve size özel talimatlar vermezse, ne yapacağınızı bilirsiniz. Koşu ve geriye doğru koşma gibi hafif aerobik hareketleriyle başlayın. Daha sonra hafif uzanırHer esneme hareketini yaklaşık on saniye tutun. Zıplama, bükülme ve dönme hareketlerine geçin. Isınma hareketlerini topla ya da topsuz yapabilirsiniz.
  5. adım 5 mümkünse mahallenizde veya arkadaşlarınızla alıştırma oyunları oynayın.
    Mümkünse mahallenizde ya da arkadaşlarınızla antrenman maçları yapın. Antrenörler, hangi pozisyonda oynamak istediğinize bakmaksızın muhtemelen topu koruma, kontrol etme ve kazanma becerinize bakacaktır. Hızlı top sürme, savunma ve en önemlisi gol atma alıştırmaları yapın!

Zihinsel ve Fiziksel Olarak Hazırlanmak

  1. adım 1 futbol kurallarını öğrenin.
    Futbol kurallarını öğrenin. https://www.nfhs.org/activities-sports/soccer/ adresindeki Eyalet Lise Dernekleri Ulusal Federasyonunu ziyaret edin. Orada lise futbolunun en son kurallarıyla ilgili e-Kitapları, PDF dosyalarını ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
  2. adım 2 haftada üç kez kondisyon antrenmanı yapın.
    Haftada üç kez kondisyon antrenmanı yapın. Kondisyon, spor performansı için hazırlığınızı geliştiren tekrarlayan aktiviteleri içerir. Bu, güç ve dayanıklılık geliştirmenize yardımcı olacaktır. Dayanıklılık. Kişisel bir fitness planı oluşturun kendin için.
    • Farklı seçenekler arasında egzersiz türleri Böylece tüm vücudunuza uygun bir kondisyon kazandırmış olursunuz.
  3. adım 3 her hafta bir veya iki kez sprint yapın.
    Her hafta bir veya iki kez sprint yapın. Birleştirin esneme ve koşu ısınmalarınıza ve soğumalarınıza dahil edin. Tekrarlarınızı kademeli olarak artırın. Sprint konusunda kendinize güvendiğinizde, sprintlerinize top sürmeyi de ekleyin.
  4. adım 4 sağlıklı bir diyet uygulayın.
    Sağlıklı bir diyet uygulayın. Vücudunuzun atletizminize ayak uydurmak için ihtiyaç duyduğu yakıta sahip olması için sağlıklı beslenmek önemlidir. Acıktığınızda yiyin ve kahvaltıyı atlamayın. Size yardımcı olacak yiyecekler yiyin kas yapmakLif, kompleks karbonhidratlar ve yağsız protein gibi.
    • Trans ve doymuş yağları omega 3 yağ asitleri gibi iyi yağlarla değiştirin.
  5. adım 5 profesyonellerden ilham alın.
    Profesyonellerden ilham alın. YouTube'da futbol profesyonellerinin ipuçları verdiği, antrenmanları açıkladığı ve hareketleri gösterdiği birçok video bulabilirsiniz. Özellikle hayranlık duyduğunuz profesyonel bir futbolcu varsa, web aramalarınızda onu da belirtebilirsiniz.
    • 'İpuçları', 'beceriler', 'püf noktaları' ve 'geliştirmek' gibi anahtar kelimeleri, ipucu almak istediğiniz beceri kategorisiyle eşleştirin. Örneğin, top sürme ile ilgili videolar bulmak için YouTube'daki arama kutusuna 'dribbling ipuçları' yazın.
    • Örneğin, Cristiano Ronaldo veya David Beckham adını aramak ve 'ipuçları' kelimesini eklemek isteyebilirsiniz. Bunu normal bir arama motoruna veya Google Videos gibi özellikle video sonuçları içeren bir arama motoruna girebilirsiniz.
  6. adım 6 kendinize güvenin ama aynı zamanda iyi bir sporcu olun.
    Kendinize güvenin ama aynı zamanda iyi bir sporcu olun.Sporda iyi olmak kendiniz için hedefler belirlemeyi ve özgüveninizi geliştirmeyi içerir. Sadece sporda iyi olmak değil, nasıl iyi bir sporcu olunacağını öğrenmek de önemlidir.
    • Okulunuzda büyük olasılıkla öğrencilerin futbol takımının üyeleri olarak uymalarını bekledikleri bir davranış kuralları vardır. Kaybettiğinizde yenilgiyi nezaketle kabul ederek ve kazandığınızda aynı derecede nazik davranarak iyi karakter göstermeye odaklanın. Bunlar, koçların aradığı ve okulların genellikle sizden talep ettiği önemli temel niteliklerdir.
  7. adım 7 herkesin takıma giremeyeceğini bekleyin.
    Herkesin takıma giremeyeceğini bekleyin. Lise spor takımları çok rekabetçi olabilir ve çoğu zaman yerlerin doldurulması için gerekenden daha fazla öğrenci denenir. Kendinizi bu gerçeğe önceden hazırlamanız, sonunda seçilemediğiniz takdirde bunu kabullenmenizi kolaylaştıracaktır.
    • Sonuç ne olursa olsun, iyi tarafından bakmak için bilinçli bir karar verin. Takıma girerseniz, harika! Eğer seçilemezseniz, gelecek sezonun seçmeleri için becerilerinizi geliştirmek ve hazırlamak için koca bir yılınız olacak. Bunun yerine bir futbol kulübünü denemeye karar verebilir veya çabalarınızı başka bir spor veya ders dışı hobi gibi sahip olduğunuz diğer becerilere odaklayabilirsiniz.

Alıştırmalar Yapmak

  1. adım 1 haftada en az üç kez pratik yapın.
    Haftada en az üç kez pratik yapın. Seans başına yaklaşık 15-30 dakika top çalışması yapın. Her seans top sürme, hokkabazlık, topun kontrollü bir şekilde havaya atılması ve topun duvara vurulmasını içermelidir. Rutinlerinize ekleyebileceğiniz başka birçok yaygın alıştırma da vardır.
    • İnternette belirli becerileri hedefleyen futbol antrenmanlarının listelerini bulabilirsiniz, örneğin şut antrenmanları veya savunma antrenmanları. Bir arama motoruna gidin ve 'futbol antrenman alıştırmaları' yazın. Listeleri yaş grubu veya beceri seviyesine göre daha da daraltabilirsiniz.
  2. adım 2 top sürme alıştırması yapın.
    Top sürme alıştırması yapın. Top sürme alıştırması yapmanın iyi bir yolu koni örgüsü veya 'koni alıştırması 'dır. Yaklaşık bir buçuk metre arayla on ila on beş koniden oluşan bir sıra düzenleyin. Topu koniler arasında mümkün olduğunca sıkı kontrollü dokunuşlarla (her biri yaklaşık birkaç inç) sürün. Topu koniler arasında zig-zag şeklinde sürün.
    • Ayağınızın iç kısmıyla üç dokunuş yapmaya çalışın, ardından ayağınızın dış kısmıyla üç dokunuş yapın ve tekrarlayın.
    • Diğer top sürme driplinglerine örnek olarak yakın alan driplingleri, George Best Oyunu ve kulvar driplingi verilebilir.
  3. adım 3 topla hokkabazlık yapın.
    Topla hokkabazlık yapın. Her iki ayağınızı da kullanın. Ayağınızın üst kısmını kullanarak topun alt kısmına ayaktan ayağa ileri geri vurun. Ayaklarınızı gevşek tutun. Ayrıca ara sıra dizlerinizi, göğsünüzü ve başınızı kullanmayı deneyin.
  4. adım 4 topu havaya doğru tekmeleyin.
    Topu havaya doğru tekmeleyin. Her iki ayağınızı kullanarak ve doğru formda pratik yapın. Topa tekme atın sadece birkaç ayak, topa mümkün olduğunca az falso vermeye odaklanarak.
    • Örneğin, geriye doğru gol atmak için rövaşata vuruşları yapın. Topu havaya atın veya birinin topu size atmasını sağlayın. Topun uçuş çizgisine gelin ve vuruş yapacağınız bacağınızın tersi ile zıplayın. Ardından vuruş yapacağınız bacağınızı yukarı doğru kırbaçlayarak ayağınızın üst kısmıyla topu arkanızdan vurun.
  5. adım 5 topa kaleye doğru şut çekin.
    Topu kaleye doğru vurun. Ayak bileğinizin tabanında ayağınızın iç kısmını kullanarak temel vuruşlar yapın. Yüzey alanı ve güç için ayak bileğinizi kilitleyin ve topa hızlı bir hareketle vurun. Topun iç kısmını ayak parmağınızla alttan süpürerek 'çentik atma' alıştırması yapın. Vuruş ayağınızı yukarı doğru eğin ve daha fazla güç için vücudunuzu geriye yaslayın.
    • Köşe vuruşları, koşarken şut atma, isabet oranını artırma ve farklı mesafe, açı ve yükseklikler kullanma gibi alıştırmalar arayın.
  6. adım 6 topu duvara doğru vurun.
    Topu duvara doğru vurun. Bu sadece vuruş yapmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda top ribaund aldığında kontrol pratiği yapmanızı sağlar. Alçak ve yüksek hedeflere vurmayı deneyin. İkinci bir vuruş yapmanın yanı sıra, sonraki vuruşu duvara yapmadan önce dönme alıştırması yapın.
    • Ayak değiştirerek topa sürekli vurmayı deneyin.
    • Atış yapmadan önce yaklaşım açınızı ayarlama alıştırması yapın.
  7. adım 7 pas verme üzerine çalışın.
    Paslaşma üzerinde çalışın. Farklı mesafelerde, hem dar hem de geniş alanlarda pas çalışması yapın. Kontrol etme, bakma ve hızla pas vermeyi içeren alıştırmalar yapın. Hareket ve isabet hedefleyin.
    • Savunmacıları Böl, No Mans Zone ve The Bank Game pas alıştırmalarına örnek olarak verilebilir.
  8. adım 8 kalkan alıştırması yapın.
    Kalkan alıştırması yapın. Kalkanlama, topun üstünü ve yanlarını koruyarak topu diğer oyunculardan korumaktır. Bir yandan diğer yana hareket ederken topu ayağınızla yatay olarak yuvarlayın.
    • Dört koni kullanın - bunu konileri kare şeklinde yaklaşık on fit aralıklı olarak ve ayrıca daha büyük ölçekte aralıklı olarak deneyin. Bu şekilde geriye, sola, öne ve sağa doğru kalkan pratiği yapabilirsiniz.
    • Kalkanlama ve durdurmayı birleştirin. Üçgenleme gibi çeşitli savunma yöntemlerini uygulayın.
  9. adım 9 yönlendirme alıştırmaları üzerinde çalışın.
    Yönlendirme alıştırmaları üzerinde çalışın. Mümkün olduğunda bunu bir defans oyuncusuna karşı yapın. Topu havadan alma ve sayıya çevirme alıştırmaları yapın.

Seçmelere Katılmak

  1. adım 1 uygun şekilde giyinin.
    Uygun şekilde giyinin. Tişörtünüzü şortunuzun içine sokun. Çorap, siperlik ve uygun ayakkabılar giyin. Herhangi bir takı takmayın. Tıbbi uyarı bileziği takın ve varsa bir jockstrap/kupa giyin.
    • Kramponlarınız tam oturmalı ve alt kısımlarında keskin kenarlar olmamalıdır.
  2. adım 2 öne çıkın.
    Öne çıkın. Mümkünse en iyi olduğunuz pozisyonda oynayın. Gergin olmayın. Her antrenmanda çok çalışın. Sayı atmaya, savunma yapmaya ve asist yapmaya çalışın. Top toplayıcı olmak yerine top paylaşımcısı olun; bir denge kurun.
    • Denemelerden önce sosyalleşmek yerine top sürün veya paslaşın. Antrenmanlar ve su molaları arasında yürümek yerine koşun. Topu kaybettiğinizde hemen geri kazanmaya çalışın. Oynarken sesli olun. Tüm bunlar sizin istekli olduğunuzu gösterecektir ki bu da koçlar için iyi bir işarettir.
  3. 3. adım bir hücum ve antrenmana katılmayı planlayın.
    Bir hücum ve tatbikata katılmayı planlayın. Simüle edilmiş bir oyun oynayabilirsiniz. Muhtemelen zaman tutabileceğiniz ve/veya notlandırılabileceğiniz alıştırmalar da olacaktır.
    • Değerlendirilen kişi siz olmasanız bile tüm alıştırmalar sırasında çok dikkatli olun. Her alıştırma için acele edin ve örneğin başınızı sallayarak ve gülümseyerek hevesli olduğunuzu gösterin.
  4. adım 4 olumlu bir tutum sergileyin.
    Olumlu bir tutum sergileyin. Koçlar, iyi bir tutumunuz ve takım çalışması becerileriniz olmadığını fark ederlerse sizinle çalışmak için o kadar heyecan duymayacaklardır. Aksine, takım odaklı olmak ve büyük çaba göstermek beceriden bile daha çok istenebilir, çünkü saha çaba veya iş ahlakından çok koçluk becerisi içindir. Bu yüzden işbirlikçi ve iyimser olun!
  5. adım 5 koçluk yapılabilir olun.
    Koçluk yapılabilir olun. Bu, antrenörlerin potansiyel futbolcularda aradığı önemli bir niteliktir. Anlaşmaz ya da asabi davranmak istemezsiniz. Dinlemeye ve öğrenmeye istekli ve uyumlu davranın.
  6. adım 6 deneme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenin.
    Deneme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenin. Antrenörler muhtemelen seçmeler sırasında bir noktada gruba bilgi verecektir. Aksi takdirde, daha sonra sormak için bir koça yaklaşabilirsiniz. Seçme sonuçları seçmelerin son gününde, okuldaki bir liste aracılığıyla veya okulun web sitesinde duyurulabilir.

Video

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Daha iyi bir futbolcu olmak için nasıl forma girebilirim?
    Oyun oynayarak forma girin. Bir sahanın etrafında 40 tur koşabilirsiniz, ancak futbol oynamak farklıdır. Futbolda zihinsel olarak hazır olmanız, farklı hareketler uygulamanız, aniden durmanız ve diğer oyuncularla temasa hazır olmanız gerekir. Bunun için forma girmenin en iyi yolu oynamak ve topa sahip olmaktır.
  • Soru
    Hiç futbol oynamadıysam ama bir takımda oynamak istiyorsam nereden başlamalıyım?
    En iyi eğitmen oyunu oynamaktır. Kavramları bilmek kesinlikle harika ama oynamanız gerekiyor. Saatlerce pratik yapın ve topa dokunun.
  • Soru
    Futbol antrenmanı yaparken oyunumu nasıl geliştirebilirim?
    Futbol antrenmanlarınızda kullandığınız tüm alıştırmalar oyunun kurallarına uygun olmalıdır. Bu, kuralları gerçekten anlamanızı ve bir alışkanlık olarak bilmenizi kolaylaştıracaktır.

İpuçları

  • Seçmelerden önce bir futbol kampına katılmayı düşünün. Denemelere katılan diğer oyuncularla tanışacaksınız ve bu, antrenörler tarafından fark edilmeniz için bir şanstır
  • Eğer bir kaleci olmak istiyorsanız kurallar ve en i̇yi̇ uygulamalar o pozisyon için de.
  • Seçmelerden önce iyi bir gece uykusu aldığınızdan emin olun.