Kendi Güreş Yüzüğünüzü Nasıl Yaparsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Eğer büyük bir güreş hayranıysanız, muhtemelen arka bahçenizde kendi güreş ringinizin olmasını hayal etmişsinizdir. Neyse ki doğru araç ve gereçlerle bunu yapabilirsiniz!

Adımlar

Gönderilerin Yapılması

  1. adım 1 dört adet 8 fit (2,4 m) boyunda ahşap direk satın alın.
    Dört adet 8 ayak (2,4 m) boyunda ahşap direk satın alın. Yaklaşık 6 inç (15 cm) genişliğinde ve 6 inç (15 cm) uzunluğunda direkler arayın. Bu direkler güreş ringinizin köşelerini oluşturacaktır.
  2. adım 2 her bir direğin altından 42 inç (110 cm) yukarısını ölçün ve işaretleyin.
    Her bir direğin altından 42 inç (110 cm) yukarısını ölçün ve işaretleyin. Burası güreş ringinizin zemininin olacağı yerdir. Her bir direğin 42 inç (110 cm) işaretine kısa bir çizgi çizmek için bir keçeli kalem veya kurşun kalem kullanın.
  3. adım 3 her bir direğin geri kalanı boyunca her 17,5 inçte (44 cm) bir işaret koyun.
    Her bir direğin geri kalanı boyunca her 17,5 inçte (44 cm) bir işaret koyun. Zemin için işaretlediğiniz çizgilerden başlayarak, her bir direğin üzerinde 17,5 inç (44 cm) yukarı doğru ölçün ve işaretler koyun. Ardından, bu işaretlerden yukarı doğru 17,5 inç (44 cm) daha ölçün. Direğin tepesine ulaşana kadar devam edin.
    • Son işaret ile direğin tepesi arasında yaklaşık 2 inç (5,1 cm) olmalıdır.
    • İşaretleri daha sonra delikli cıvatalarınızın nereye delinmesi gerektiğini belirlemek için kullanacaksınız.
  4. adım 4 yaptığınız işaretler boyunca direklerin köşelerine delikli cıvataları delin.
    Yaptığınız işaretler boyunca direklerin köşelerine delikli cıvatalar delin. İlk olarak, direklerin köşelerinden ve diğer taraftan pilot delikler açın. Ardından, gözlü cıvataları köşelerden düz bir şekilde dışarı çıkacak şekilde direklere vidalayın. Gözlü cıvataların uçları direklerin içinden sonuna kadar geçmeli ve karşı taraftan dışarı çıkmalıdır. Gözlü cıvataları beraberlerinde gelen somunlarla sabitleyin.
    • .5 inç (1,3 cm) genişliğinde ve 1 ayak (0,30 m) uzunluğunda delikli cıvatalar kullanın.
    • Her direk için 3 adet olmak üzere toplam 12 adet delikli cıvataya ihtiyacınız olacak.

Çerçeveyi İnşa Etmek

  1. adım 1 güreş ringiniz için düz bir zemin bulun.
    Güreş ringiniz için düz bir zemin bulun. Yumuşak topraklı bir yer olmasını istersiniz, böylece çukur kazabilirsiniz. Güreş ringinizi çimlerin üzerine inşa ederseniz, ringin altındaki çimlerin muhtemelen sararacağını veya öleceğini unutmayın.
  2. adım 2 halkanızın gideceği yeri ölçün ve bir kare şeklinde işaretleyin.
    Halkanızın gideceği yeri ölçün ve bir kare şeklinde işaretleyin. Güreş ringinizin boyutu size bağlıdır, ancak 8 feet (2,4 m) x 8 feet (2,4 m) ile 16 feet (4,9 m) x 16 feet (4,9 m) arasında tutmaya çalışın. Karenin köşelerini kazıklarla işaretleyin ve eşit aralıklı olduklarından emin olmak için bir mezura kullanın.
  3. adım 3 karenin her bir köşesine 2 fit (0,61 m) derinliğinde bir çukur kazın.
    Karenin her bir köşesine 2 fit (0,61 m) derinliğinde bir çukur kazın. Delikleri ahşap direklerin sığabileceği genişlikte açın. İşiniz bittiğinde, halkanızın orantısız olmaması için delikler arasındaki mesafenin aynı olduğundan emin olun.
  4. adım 4 direklerin alt kısımlarını deliklere gömün.
    Direklerin alt kısımlarını deliklere gömün. Direklerin alt kısımlarını düz duracak şekilde deliklere yerleştirin. Ardından, eğik olmadıklarından emin olmak için direklere karşı düz bir terazi tutun. Düz olduklarından emin olduktan sonra, delikleri toprakla doldurun ve direklerin sağlam olması için sıkıştırın.
  5. adım 5 dört adet 2 inç (5,1 cm) boyunda ve 8 inç (20 cm) genişliğinde tahta parçası satın alın.
    Dört adet 2 inç (5,1 cm) boyunda ve 8 inç (20 cm) genişliğinde tahta parçası satın alın. Bu ahşap parçaları güreş ringinizin çerçevesini oluşturmak için ahşap direklerin arasından geçecektir. Parçaların uzunluğu, ringinizin ne kadar büyük olduğuna bağlı olacaktır. Uzunluğu belirlemek için 2 direğiniz arasındaki mesafeyi ölçün ve 12 inç (30 cm) ekleyin.
    • Fazladan 12 inç (30 cm), ahşap parçalarının direklerin kenarlarından uzanması içindir (her direk 6 inç (15 cm) genişliğindedir).
    • Yüzüğünüzün boyutuna bağlı olarak ahşap parçaları kesmeniz gerekebilir.
  6. adım 6 ahşap parçalarını direklerin içine doğru delin veya çekiçleyin.
    Tahta parçalarını direklerin içine doğru delin veya çekiçleyin. Tahta parçalarını, ahşap direklerin tabanlarıyla aynı hizada olacak şekilde yere yan yatırın. Tahta parçalarının uçlarını direklerin köşeleriyle hizalayın. Ardından, ahşabın uçlarını direklere sabitlemek için bir matkap veya çekiç kullanın. İşiniz bittiğinde, ahşap parçaları köşelerindeki direklerle birlikte güreş ringinizin etrafında kare bir çerçeve oluşturmalıdır.

Zemini Eklemek

  1. adım 1 güreş ringi çerçevenizin altını lastik veya şilte ile kaplayın.
    Güreş ringi çerçevenizin altını lastik veya şilte ile kaplayın. Lastikler ve şilteler en iyi sonucu verir çünkü güreşirken zeminden gelen şokun bir kısmını emerler. Lastikleri veya şilteleri çerçevenin içinde yere serin, böylece tüm zemin alanı boyunca uzanan düz, eşit bir tabaka halinde olurlar.
    • Yerel ikinci el mağazanızda ucuz, eski şilteler bulabilirsiniz.
    • Halkanız için kullanabileceğiniz eski lastikler olup olmadığını öğrenmek için yerel hurdalığınıza ulaşın.
    • Yüzüğünüz için sadece lastik veya sadece şilte kullanın.
  2. adım 2 zemini oluşturmak için halkanızın kare çerçevesini kontrplak levhalarla kaplayın.
    Zemini oluşturmak için halkanızın kare çerçevesini kontrplak levhalarla kaplayın. En az 1 inç (2,5 cm) kalınlığında kontrplak levhalar kullanın. İhtiyacınız olan yaprakların boyutu ve sayısı yüzüğünüzün ne kadar büyük olduğuna bağlıdır. Yüzüğünüz yeterince küçükse, 1 büyük kontrplak levha kullanabilirsiniz. Kontrplak levhaları boyutuna göre kestiğinizde, bunları direkler arasında uzanan ahşap parçalarına delin veya çekiçle çakın.
  3. adım 3 kontrplak zemini yatak dolgusu ile kaplayın.
    Kontrplak zemini yatak dolgusu ile kaplayın. Güreş ringinizin zeminini dolgu ile kaplamak, üzerinde güreşirken oluşacak darbeyi yumuşatacaktır. Yaklaşık 1 inç (2,5 cm) kalınlığında ince yatak dolgusu kullanın.
  4. adım 4 zeminin üzerine bir muşamba serin ve çerçevenin kenarlarına sabitleyin.
    Zeminin üzerine bir muşamba serin ve çerçevenin yanlarına sabitleyin. Muşamba, dolguyu ve kontrplağı kötü hava koşullarından koruyacak ve ringinizin daha profesyonel görünmesini sağlayacaktır. Muşambayı zemine serdikten sonra mümkün olduğunca sıkı bir şekilde çekin ve çerçevenin kenarlarını delin ya da çekiçle sabitleyin.

Halatların Takılması

  1. adım 1 her bir göz cıvatasına bir gerdirme takın.
    Her bir göz cıvatasına bir gerdirme takın. Gerdirmeler güreş ringi halatlarınızı direklere bağlayacaktır. Her direğe 3 gerdirme takılı olmalıdır. Toplamda 12 gerdirmeye ihtiyacınız olacak.
  2. adım 2 güreş ringi ipini gerdirmelerden geçirerek ringin etrafından geçirin.
    Güreş ringi ipini ringin etrafından gerdirmelerden geçirin. Ringinizde 3 kat ip olacaktır - en alt gerdirmelerden geçen 1 kat, orta gerdirmelerden geçen ikinci bir kat ve en yüksek gerdirmelerden geçen son bir kat. Her katmanı güvenli bir şekilde bağlayın, böylece ringiniz 3 kat ip tarafından tamamen kapatılır.
    • Güreş ringi ipini internetten veya yerel spor malzemeleri mağazanızdan satın alabilirsiniz.
  3. adım 3 gerdirmeleri dolgu ile kaplayın.
    Gerdirme demirlerini dolgu ile kaplayın. Gerdirmelerin üzerine dolgu koymanız önemlidir, böylece ringinizde güreşirken onlara çarpmaz ve kendinizi incitmezsiniz. Gerdirmelerin üzerinde güvenli olduğu sürece her türlü kalın dolgu işe yarayacaktır.
    • Gerdirme yastıklarını internetten veya yerel spor malzemeleri mağazanızdan satın alabilirsiniz.
    • Yastık veya yatak pedi parçalarıyla kendi gerdirme pedlerinizi yapabilirsiniz. Dolguyu gerdirmelere bağlayın veya bantlayın.
  4. adım 4 emin olmak için yeni güreş ringinizi test edin's safe.
    Güvenli olduğundan emin olmak için yeni güreş ringinizi test edin. Ringinizi test etmek için zeminde yürüyün ve birkaç kez yukarı ve aşağı zıplayın - zemin ağırlığınız altında bükülür veya bükülürse, çerçeveye güvenli bir şekilde bağlandığından emin olmak için kontrol edin. Ayrıca tüm vücut ağırlığınızla eğilerek ipleri de test etmelisiniz. İçlerine eğildiğinizde gergin durmuyorlarsa, halatları sıkın ve gerdirme halkalarına güvenli bir şekilde bağlandıklarından emin olun.
    • Gerdirmelerin üzerindeki dolguyu iki kez kontrol etmek de iyi bir fikirdir. Herhangi bir dolgu gevşekse, güvenli olması için gerdirmelere yeniden takın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bunu boks için kullanabilir miyim?
    Kullanabilirsiniz, ancak iki halkanın boyutları ve ip sayısı biraz farklıdır.
  • Soru
    Metal direkleri nereden bulabilirim?
    Herhangi bir hırdavatçıda dış mekan veya çit bölümünde bulunmalıdır. Daha güzel görünmeleri için onları boyamak isteyebilirsiniz.
  • Soru
    Kapalı bir güreş ringi için ring direkleri yapmak için ne yapılabilir?
    4x4 tahtalar kullanın. Onları yere koymayın, stabilizasyon için altlarına platformlar koyun.

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Dört adet 8 fit (2,4 m) yüksekliğinde ahşap direk
  • Kurşun Kalem
  • Şerit metre
  • On iki adet 0,5 inç (1,3 cm) x 1 ayak (0,30 m) delikli cıvata
  • Kürek
  • Dört adet 2 inç (5,1 cm) x 8 inç (20 cm) ahşap parçası
  • Matkap
  • Vidalar
  • Kauçuk lastikler
  • Yataklar
  • Kontrplak levhalar
  • Muşamba
  • Yatak dolgusu
  • 12 gerdirme
  • Güreş ringi halatı
  • Gerdirme yastıkları