Okul Basketbol Takımına Nasıl Girilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birçok okul, bu sporu seven öğrenciler için bir basketbol takımı sunmaktadır. Takıma girmek ilk başta göz korkutucu bir görev gibi görünse de, okulunuzdaki basketbol takımına girme şansınızı artırmak için seçmelere katılmadan önce hazırlanabileceğiniz bazı şeyler vardır.

Adımlar

Pratik yapmak

  1. adım 1 uygulama
    Seçmelerden önce sık sık pratik yapın. Bu, o zamana kadar hazır, sağlıklı ve formda olmanızı sağlayabilir. Haftada en az üç kez evinizde veya yerel spor salonunda pratik yapın.
  2. adım 2 diğer insanlarla pratik yapmaya çalışın.
    Diğer insanlarla pratik yapmaya çalışın. Bu, savunulurken atış yapmaya alışmanıza, pas verme konusunda daha iyi olmanıza ve iyi bir takım oyuncusu olmanıza yardımcı olacaktır.
  3. 3. adım aşağıdaki durumlarda antrenman seansınızı mümkün olduğunca oyun gibi yapın're training by yourself.
    Kendi başınıza antrenman yapıyorsanız, antrenman seansınızı mümkün olduğunca oyun gibi yapın. Abarttığınızdan ve aslında yapmayacağınız sahte hareketleri yapıyormuş gibi davrandığınızdan emin olun. Rakiplerinizin kafasını karıştırmak için hızlı kontrolle hareket edin.
  4. adım 4 oyunlara katılın.
    Oyunlara katılın. Genel olarak pratik yapmanın yanı sıra, basketbol oyunlarına da katılmaya çalışın. Daha fazla basketbol deneyimi olan kişilerle pratik yapmayı deneyin, çünkü bu oyun becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.
  5. adım 5 mümkün olduğunca küçük alıştırmalar yapın.
    Mümkün olduğunca küçük antrenmanlar yapın. Eğer antrenman günü değilse, sadece birkaç el hareketi yapın.

Seçmelerde

  1. adım 1 uygun teçhizatı giyin ve sağlık ve taahhüt formlarını zamanında teslim edin.
    Uygun kıyafetleri giyin ve sağlık ve taahhüt formlarını zamanında teslim edin. Bu ne kadar sorumlu olduğunuzu gösterir.
  2. adım 2 erken gelin...
    Seçmelere erken gidin. Bu, oynama isteğinizi ve takıma olan bağlılığınızı gösterecektir.
  3. 3. adım rahatlayın...
    Rahatlayın. Kendinizi seçmelerde gerçekten iyi oynarken hayal edin. Kendinizi çılgınca paslar verirken ve tonlarca şut atarken hayal edin. Bu kendinize olan güveninizi artıracaktır.
    • Denemelerinizin gerçekleştiği zamanlarda bol bol önemli anları izleyin. Başkalarının nasıl yaptığını görmek, profesyonel oyuncuların yaptığı küçük ayrıntıları fark etmenize yardımcı olacak, böylece onları taklit edebileceksiniz.
    • Unutmayın - gergin hissetmeniz normal! Eğer gerginseniz, bu hazır olduğunuz anlamına gelir.
  4. adım 4 kendinizi tanıtın...
    Kendinizi koça tanıtın ve iyi huylu görünmeye çalışın.
  5. adım 5 hem takım arkadaşlarınıza hem de koçunuza oyun hakkında iyi bilgi sahibi olduğunuzu gösterin.
    Hem takım arkadaşlarınıza hem de koçunuza oyun hakkında iyi bilgi sahibi olduğunuzu gösterin.
  6. adım 6 koçun içinde kalmaya çalışın's line of view as much as possible.
    Mümkün olduğunca koçun görüş alanı içinde kalmaya çalışın. Bu, koçunuzun potansiyelinizi gözlemlemesine yardımcı olacaktır.
  7. adım 7 takım oyuncusu olun
    Takım oyuncusu olun. Gösteriş yapmaktan kaçının ve oyun kurmak için iyi pozisyonda olan takım arkadaşlarınıza pas verdiğinizden emin olun. Çoğu koç bir takım oyuncusu ve ne yaptığını bilen bir oyuncu ister. Gösteriş yapmaya çalışmayın ve sokak basketbolu becerilerinizi çok fazla kullanmayın.
    • Bir oyunu berbat ettiklerinde takım arkadaşlarınıza bağırmayın. Sadece onları cesaretlendirin.
  8. adım 8 asla ayakta dururken veya koçunuza bakarken yakalanmayın.
    Asla ayakta dururken veya koçunuza bakarken yakalanmayın. Savunmada acele edin ve hücumda oyun kurmak için fırsat kollayın. Açık bir şut veya turnike söz konusu olduğunda tereddüt etmeyin ve içgüdülerinizi takip edin.
  9. adım 9 kendinize güvenin...
    Kendinize güvenin. Sahanın sahibi sizmişsiniz gibi davranın.
  10. adım 10 i̇yi bir izlenim bırakın ve iyi oynayın.
    İyi bir izlenim bırakın ve iyi oynayın. Asist yapın, ribaunt alın, iyi savunma yapın ve sayıya dönüşebilecek top kayıpları yaratmaya çalışın.

Okulda

  1. adım 1 i̇yi bir öğrenci olun.
    İyi bir öğrenci olun. Çoğu okul, başarısız bir notla bir spora katılmanıza izin vermeyecektir. Bu aynı zamanda antrenörlere ne tür bir öğrenci olduğunuz hakkında bir fikir verecek ve ne tür bir sporcu olduğunuza yansıyacaktır. Notları daha iyi olan öğrenciler takıma girme konusunda avantajlı olma eğilimindedir. Her şey belirli sporlarda ne kadar iyi olduğunuzla ilgili değildir.
  2. adım 2 zamanınızı yönetin...
    Zamanınızı yönetin. Spor fazladan zamanınızın çoğunu alır, ancak çalışmak veya ödev yapmak için biraz zaman bulduğunuzdan emin olun. Üniversiteler size spor için burs vermeyi düşünebilir, ancak notlarınızın kendi seviyelerinde beklenen düzeyde olmadığını gördüklerinde, sizi atlamak için her türlü hakka sahiptirler. En iyilerin en iyisi olabilirsiniz ya da Michael Jordan'dan daha iyi olabilirsiniz, ancak bu kötü notlar almanız için bir bahane değildir. Bazıları sporun daha önemli olduğunu düşünse de, okul her şeyden önce gelir.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Nasıl D1 basketbol bursu alabilirsin?
    Eylemleriniz hedefinize uygun olmalı! Eğer 1. ligde basketbol oynamak istiyorsanız, sadece haftada 2 gün oynamanız yeterli olmayacaktır; haftada 8 gün oynamanız gerekir (bu da bir günde iki kez oynamanız gerektiği anlamına gelir). En önemli şey gerçekten hayal etmek ve istemektir; hedefiniz gerçekleşmese bile, yapacağınızı söylediğiniz şeyi yaptığınız için pek çok iyi şey olacaktır.
  • Soru
    Daha az gergin olmak için ne yapabilirim?
    Önceden kendi başınıza ya da başka bir yerde pratik yapmaya çalışın. Bu, seçmelerden hemen önce özgüveninizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Sonuçlar hakkında endişelenmemeye çalışın; seçmelere odaklanın ve elinizden gelenin en iyisini yapın.
  • Soru
    Oynarken topa odaklanırsam, bu takıma girme şansımı artırır mı?
    Tam olarak değil. Örneğin, dripling yaparken veya şut atarken topa bakmak istemezsiniz. Sadece topun kontrolünü elinizde tutmaya çalışın ve koçunuzu etkilemek için süslü hareketler yapmaya çalışmayın. Elinizden gelenin en iyisini yapın ve iyi bir takım çalışmasına odaklanın.

İpuçları

  • Seçmeler için her zaman düzgün giyindiğinizden ve basketbol koçunuzun veya okulunuzun size verdiği formayı giydiğinizden emin olun. Aksi takdirde okul ruhuna sahip değilmişsiniz gibi görünebilir ve şansınızı engelleyebilirsiniz.
  • Seçmelerin ne zaman olduğunu ve pratik yapmak için ne kadar zamanınız olduğunu bilin, böylece tüm hareketlerinizi mükemmelleştirmek için zamanınız kalmaz.
  • Seçmeler başladığında utangaç olmamaya çalışın. Bu zor olsa da (ve mutlaka aşırı dışa dönük olmanız gerekmese de), daha dışa dönük olmak koçun takımda ne kadar yer almak istediğinizi ve basketboldan ne kadar keyif aldığınızı anlamasına yardımcı olabilir.

Uyarılar

  • İnsanları etkilemek için kişisel yaralanma riskine girmeyin. Yeni bir beceri denemek istemeniz iyi olsa da, bir sakatlık sezonunuzu sona erdirebilir veya takıma seçilmenizi engelleyebilir.
  • Diğer oyuncuların güvenliğini riske atmayın. Kendiniz, takım arkadaşlarınız veya rakip takım için herhangi bir şekilde güvenlik sorunlarına neden olmak, takıma girememenize veya takımdan atılmanıza neden olabilir.
  • Egonuzu kontrol altında tutun. Kendinize güvenmek iyi bir şey olsa da, kendinize aşırı güvenmeniz koçunuzun ve/veya diğer takım üyelerinin size kızmasına neden olabilir ve sonunda takıma giremeyebilirsiniz.