Okulunuzun Voleybol Takımına Nasıl Girersiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Voleybol eğlenceli ama kafa karıştırıcı bir spor olabilir. Bu makale takıma girmenize ve takımda kalmanıza yardımcı olacaktır.

Adımlar

Voleybolun Nasıl Oynandığını Bilmek

  1. adım 1 kuralları öğrenin.1Kuralları öğrenin. Açıkçası, koç her zaman çift dokunuş yapan ve fileye koşan birini seçmeyecektir. Kuralların listelendiği iyi bir web sitesi olup olmadığını görmek için internette 'voleybol kuralları' araması yapın. Dünyanın sizin bölgenizle ilgili kuralları olan sitelere odaklanın; başka yerlerde farklılıklar olabilir.

Seçmelere Hazırlanmak

  1. adım 1 seçmelerden yaklaşık iki ay kadar önce çalışmaya başlayın.1Seçmelerden yaklaşık iki ay kadar önce çalışmaya başlayın. Her gün yaklaşık 60 dakika çalışın. Seçmelerden önce tüm temel voleybol hareketlerini çalışın. Pratik yapın ayar, spiking, Bumping, engelleme, ve servis.
    • Hem kendi başınıza hem de başkalarıyla pratik yapın. Duvara karşı set yapın/çarpın, servislerinizi çalışın ve ip atlayın. Her gün koşun, ancak çok uzun süre koşmayın, çünkü uzun mesafeli koşu dikey sıçramanıza zarar verir.
  2. adım 2 şınav gibi kol güçlendirme egzersizleri yapın.2Şınav gibi kol güçlendirme egzersizleri yapın. Bunlar servislerinize ve vuruşlarınıza yardımcı olacaktır. Eğer güçlüyseniz, koç muhtemelen sizi takıma kabul edecektir.
  3. adım 3 seçmelere katılmadan önceki yaz bir voleybol yaz kampına katılmayı düşünün.3Seçmelere katılmadan önceki yaz bir voleybol yaz kampına katılmayı düşünün. Bu size beklenti baskısı olmadan birçok beceri kazandıracaktır. Ayrıca, çok eğleneceksiniz.
  4. adım 4 koçu tanıyın's expectations.4-Antrenörün beklentilerini öğrenin. Eğer koç herkesin servis atmasını bekliyorsa, servis atma üzerinde çalışsanız iyi olur. Neredeyse tüm koçlar temel becerilerde ne kadar iyi olduğunuzu görmek isteyecektir. Denemelerde koça bu temel becerileri göstermeye çalışın.

Denemeler

  1. adım 1 seçmelerden 20 dakika önce gelin.1Denemelerden 20 dakika önce gelin. Bu size atmosferi kontrol etmek, oyuncuları izlemek ve rahatlamak için zaman verecektir.
  2. adım 2 deneme yapın ve olumlu düşünün.2Deneyin ve olumlu düşünün. Topa vurabileceğinizi düşünüyorsanız, içinizdeki güveni takip etme olasılığınız daha yüksektir.
    • Denemelerde her zaman topun peşinden gidin, aksi takdirde koç pas vermede ne kadar iyi olduğunuzu nereden bilecek? Ayrıca, topu çağırmayı da unutmayın.
    • El üstü servisler daha çok tercih edilir, ancak doğru temellere sahipseniz koç sizinle çalışabilir.
    • Vuruşta ne kadar kötü olduğunuzdan vs. bahsetmeyin. Bu tür olumsuzluklar tamamen moral bozucudur ve bir koç, bu tür bir özgüven eksikliği gösteren birinden muhtemelen en baştan kaçınacaktır.
  3. adım 3 seçmeler sırasında fark edilin.3Geçmeler sırasında fark edilin. Koç gönüllü istediğinde gönüllü olun, parlak renkli kıyafetler giyin. Genel olarak neşeli davranın ve koç sizi kesinlikle fark edecektir.
    • Soru sorduğunuzdan emin olun. Bu, koçunuza daha iyi olmak istediğinizi ve yanlış bir şey yapıp yapmadığınızı önemsediğinizi gösterecektir.
    • Koç topları atmanızı istediğinde, sahaya koşarak ilk çıkan siz olun ve topları atın.
    • Top size doğru gelirken 'Benim!' ya da 'Aldım!' diye bağırarak diğer üyelere topun sizde olduğunu ve peşinden gitmemelerini söyleyin. Koçunuz bile etkilenebilir.
  4. adım 4 don't be disappointed if you don't make it.4Başaramazsanız hayal kırıklığına uğramayın. Unutmayın, her zaman gelecek yıl vardır ve pratik yapmak mükemmelleştirir!

Takımda Kalmak

  1. adım 1 eğer varsa's a problem, be open with your coach.1Eğer bir sorun varsa, koçunuza karşı açık olun. Koçlar neler olup bittiğini bilmek isterler ve dürüstlüğünüzü takdir edeceklerdir. Küçük bir sakatlığınız varsa ancak yine de oynayacaksanız, seçmeler başlamadan önce onlara söyleyin, böylece elinizden gelenin en iyisini yapmadığınızı düşünmek yerine ara vermeniz gerekip gerekmediğini anlayacaktır.
  2. adım 2 i̇yi bir tutum sergileyin.2İyi bir tutum sergileyin. Antrenörler sporda iyimser ve yapabilecek tutumlar ararlar. Ve koçun söylediklerini dinleyin. Dinlediğinizde bunu takdir ederler. Eğer antrenör bir dahaki sefere bir şeyi değiştirmenizi söylerse, ana odağınız antrenörün size söylediği şeyi değiştirmek olmalıdır. Bu, koçlara dinlemeye ve öğrenmeye istekli olduğunuzu gösterir.
  3. adım 3 takım ruhuna sahip olun.3Ekip ruhlu olun. Etrafınızdakileri ellerinden gelenin en iyisini yapmaları için teşvik edin. Takım arkadaşlarınızla konuşmaya hazır olun. Voleybolda takımınızla iletişim kurmak çok önemlidir ve bunu yapmaya istekli biri olarak ne kadar çabuk tanınırsanız, insanlar size o kadar çabuk güvenecektir. Güvenilir ve itimat edilen bir takım oyuncusu değerlidir ve takımın bir parçası olarak tutulacaktır. İyi tutumunuzu sürdürürseniz takım kaptanı bile olabilirsiniz!

Bu Uzman Serisi ile Bir Profesyonel Gibi Voleybol Oynayın

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBu yıl voleybola ilk kez katılıyorum ve çok korkuyorum. Yaz kampına gidemem çünkü okulun başlamasına bir haftadan az kaldı. Ne yapmalıyım? Sadece dene. Denemediğiniz sürece bu sporun size göre olup olmadığını asla bilemezsiniz. Evde yapabildiğiniz kadar pratik yapın. Seçmelerin olduğu gün, oradaki diğer kızlarla konuşun ve pozitif olun. Eğlenmeye çalışın ve bu yıl başaramazsanız her zaman gelecek yıl olduğunu unutmayın.
  • SoruOkulumun voleybol takımına seçilme olasılığımı en çok ne artırır? İyi bir tutum ve öğrenme hevesi sizi kesinlikle öne çıkaracaktır. Koçlar ayrıca koçluk yapabilecek ve temel becerileri (vuruş, set, servis, vb.) iyi uygulayabilecek birini ararlar.
  • SoruVoleybol seçmeleri sırasında insanların benimle dalga geçeceği endişesini nasıl bırakabilirim? Kendinize güvenin ve elinizden gelenin en iyisini yapmaya odaklanın. Başkalarının ne düşüneceğine ne kadar çok konsantre olursanız, takıma girmeye o kadar az odaklanmanız gerekecektir.

Video

İpuçları

  • Okul takımına giremezseniz, yerel bir kulüp takımını deneyin, ancak çok fazla zaman harcamaya hazır olun.
  • Koçun toptan korkmadığınızı bilmesini sağlayın. Bu, voleybol oynarken hayati önem taşır.
  • Voleybol çok fazla takım çalışması gerektiren sporlardan biridir. Oynamıyor olsa bile her oyuncunun takım için bir değeri vardır. Unutmayın, başarısızlık koçunuza tekrar ayağa kalkabileceğinizi ve denemeye devam edebileceğinizi göstermek için bir fırsattır.

Uyarılar

  • Herkes atletik değildir, bunu sadece 'dahil olmak' için yapıyorsanız doğru nedenlerle yapmıyorsunuzdur ve takıma giremeyebilirsiniz.
  • Set ve ön kol paslarını doğru şekilde yapın. Yanlış şekilde önkol pası vermek eklemlerinizi incitebilir ve yanlış şekilde set vermek parmağınızı kolayca sıkıştırabilir.