Beyzbol Skor Kartı Nasıl İşaretlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir beyzbol oyununda skor tutmak, oyuna dahil olmak ve olan her şeyi takip etmek için harika bir yol olabilir. Ayrıca, bir beyzbol takımında antrenör, oyuncu veya bir çocuğun ebeveyni iseniz, istatistikleri, eğilimleri ve takımınızın oyuncularının performansını daha iyi takip etmenizi sağladığından, sahip olmanız gereken yararlı bir beceridir. Skor tutmak ilk başta gerçekten garip ve karmaşık gelebilir, çünkü öğrenmeniz gereken çok fazla kısaltma vardır. Ancak sembollere bir kez alıştığınızda, skor tutmak çocuk oyuncağıdır ve çok da eğlenceli olabilir!

Adımlar

Puan Kartını Anlamak

  1. adım 1 karneleri toplu olarak satın alın veya çevrimiçi yazdırın.
    Skor kartlarını toplu olarak satın alın veya internetten yazdırın. Çocuğunuzun veya arkadaşınızın takımı için skor tutacaksanız, çok sayıda skor kartına ihtiyacınız olacak. Temiz ve anlaşılması kolay görünen bir tasarım bulun ve bunları bir spor malzemeleri mağazasından veya çevrimiçi mağazadan toplu olarak sipariş edin. İsterseniz bir sürü ücretsiz şablon da yazdırabilirsiniz. Bu şekilde her zaman aynı tasarımı kullanmış olursunuz.
    • Farklı sayfaların kökten farklı olması konusunda endişelenmenize gerek yok - tasarım biraz farklı olsa bile beyzbol skor kartları içerdikleri bilgiler açısından evrenseldir. Farklı sayfalar arasındaki farklar oldukça küçüktür.
    • Profesyonel ya da ikinci lig bir maçın keyfini çıkarmak için beyzbol sahasında skor tutuyorsanız, yer göstericiden bir skor kartı isteyin. Genellikle ücretsiz olarak verirler veya ucuza satarlar.
  2. adım 2 soldaki vuruş dizilişini doldurmak için resmi bir kadro kullanın.
    Soldaki vuruş sıralamasını doldurmak için resmi bir liste kullanın. Her diziliş için bir skor kartı kullanın. Soldaki 'oyuncu' etiketli sütun, ilk vurucu en üstte ve dokuzuncu vurucu en altta olacak şekilde vuruş dizilişini listeleyeceğiniz yerdir. Oyun ortasında bir oyuncunun değiştirilmesi ihtimaline karşı her satırın altında fazladan bir satır vardır. Eğer oyuncuların isimlerini bilmiyorsanız, bunun yerine forma numaralarını kullanabilirsiniz.
    • Çok sayıda oyuncu değişikliğinin olduğu küçükler ligi maçlarını puanlıyorsanız, oyuncu başına 3 veya 4 satırlık bir skor kartı bulun.
    • Tek bir skor kartında sadece 1 takımın performansını takip edersiniz. Eğer her iki takımı da puanlamak istiyorsanız, 2 ayrı kart kullanın. Her iki takımı da tek bir sayfada takip edebilmeniz için çift taraflı olan bazı skor kartları vardır.
    • Genellikle bir oyuncunun isminin solunda forma numarası için bir sütun bulunur. Sağdaki 'Pos' sütunu 'pozisyon' için kısaltmadır, böylece oyuncunun saha içi pozisyonunu girebilirsiniz.
    • Takımınızın yedek oyuncu kullanması veya bir sırayı karıştırmanız durumunda onuncu oyuncu için genellikle en altta fazladan bir sıra bulunur. Bazı skor tutucular bu satırı not almak için kullanır.
  3. adım 3 en üstteki vuruş sütunlarını belirleyin.
    En üstte yer alan sütunları belirleyin. Sayfanın her tarafına basılmış olan karoların üstündeki satıra bakın. Her sütunun üzerinde 1-9 sayılarının listelendiğini göreceksiniz. Bunlar bir beyzbol oyunundaki toplam vuruş sayısını temsil eder. Takımınız her yeni devrede vuruş yapmaya başladığında, bunun yeni bir devre olduğunu belirtmek için bir sonraki sütuna geçeceksiniz.
    • Hangi vurucunun vurduğunu belirtmek için yukarıdan aşağıya doğru çalışırsınız. Oyunda olayların ne zaman gerçekleştiğini belirtmek için soldan sağa doğru çalışırsınız. Bu, takımınız her devrede 9 vuruş yapmadığı sürece skor kartındaki her bir kutuyu kullanmayacağınız anlamına gelir.
    • Takımınız dizilişin etrafında vuruş yapıyorsa, üstteki vuruşların üzerini çizin ve yeniden etiketleyin. Bu amaç için genellikle 2-3 ekstra sütun vardır. Oyun sonunda eşitlik varsa ekstra vuruşlar için de kullanılabilirler.
    • Örneğin, sol üstteki kutu ilk vuruşta ilk vurucunun vuruşunu gösterir. Satırın sonundaki kutu ise oyunun son vuruşundaki ilk vurucunun vuruşunu gösterir.
  4. adım 4 takımınızı takip edin's pitchers at the bottom of the card.
    Takımınızın atıcılarını kartın alt kısmında takip edin. En altta 'atıcılar' veya 'atıcı' altında listelenen ve takımınız için her bir atıcının adını listelediğiniz birkaç satır vardır. Bazı kartlarda atıcılar için 2 set satır vardır. Bu, diğer takımın atıcılarının etkinliğini takip edebilmeniz içindir.

    İpucu: Sezon boyunca bir takımla birden fazla kez karşılaşabilecek bir lise veya küçükler ligi koçuysanız, diğer takımın atıcılarını takip etmek iyi bir fikirdir. Eski skor kartına bakarak rakip atıcının çok sayıda vurucuyu yürütmeye veya vahşi atışlar yapmaya eğilimli olup olmadığını görebilirsiniz.

Oyun Başlamadan Önce Bilgilerin Doldurulması

  1. adım 1 oyun başlamadan önce genel bilgileri en üstte listeleyin.
    Oyun başlamadan önce en üstteki genel bilgileri listeleyin. Üstteki genel kutulara takımınızı, hakemin adını, tarihi ve rakibin takımını yazın. Takımınızın evde mi yoksa deplasmanda mı olduğunu belirttiğiniz yeri doldurun.
    • Eğer takımınız ev sahibiyse, bu normal sahalarında oynayacakları anlamına gelir. Deplasmandaysa, başka bir takımın sahasında oynamak için seyahat ettikleri anlamına gelir. Ev sahibi bir takımın genellikle belirli bir eşleşmede hafif bir avantaja sahip olduğu kabul edilir.
    • İsterseniz zaman, saha veya lig gibi diğer kutuları doldurun. Bu bilgi her zaman gerekli değildir, ancak liginizde zaman sınırlaması varsa önemli olabilir. İlk atış atılır atılmaz süreyi başlatın.
  2. adım 2 takımınızı doldurun's batting lineup from top to bottom.
    Takımınızın vuruş dizilişini yukarıdan aşağıya doğru doldurun. Eğer bir lise ya da küçükler ligi takımı için skor tutuyorsanız, oyun başlamadan önce baş antrenörden dizilişin bir kopyasını isteyin. Her oyuncunun adını kendi sırasının en üst satırına yazın. Eğer bu bilgilere hemen ulaşabiliyorsanız, pozisyonlarını ve forma numaralarını da ekleyin. Eğer yoksa, takımınız sahadaki ilk rotasyonunu gerçekleştirirken doldurabilirsiniz.
    • Beyzbol karolarının her sırasında bir isim olması için her oyuncu için bir (veya 2) satır atlamayı unutmayın.
    • Bir oyuncu değiştirildiğinde, yerine girdiği oyuncunun altına adını, numarasını ve pozisyonunu yazın ve beyzbol karolarının arasına dikey bir çizgi çizin.
    • Atıcı değişikliği varsa, eski atıcının son vuruşu ile yeni atıcının ilk vuruşu arasındaki karolara yatay bir çizgi çizin. Yeni atıcının adını bir sonraki satırda en alttaki 'atıcı' bölümüne yazın.
  3. adım 3 skor kartının sağ tarafındaki ekstra bilgileri doldurun.
    Skor kartının sağ tarafındaki ekstra bilgileri doldurun. Bazı karnelerde, sayfanın sağ tarafında adınızı, sıcaklığı, güneşin yönünü veya diğer çevresel faktörleri listelemeniz için ekstra satırlar veya sütunlar vardır. Bu alanda not almak veya gözlem yapmak için bir bölüm de olabilir.

    İpucu: Oyun başlamadan önce nerede kişisel gözlem yapmak istediğinize karar verin. Büyük bir oyunun ortasında kağıt parçalarını karıştırmak istemezsiniz.

Plaka Görünüşlerini Takip Etmek

  1. adım 1 her vuruş veya top için sol üstteki baloncukları veya kutuları doldurun.
    Her vuruş veya top için sol üstteki baloncukları veya kutuları doldurun. Her atış, her karonun üstündeki ayrı kutularda izlenir. 3 top ve 2 vuruşu belirtmek için 2 sıra halinde dizilmiş 5 kutu vardır. Bir vuruş sırasında, rakip atıcı her vuruş yaptığında, 2 kutulu sıradaki bir kutuyu gölgelendirin. Atıcı her top attığında, 3 kutulu sıradaki bir kutuyu doldurun.
    • Toplar için dördüncü bir kutu yoktur çünkü 4 top atarlarsa vuruş biter. Aynı zamanda bu yüzden ıska için üçüncü bir kutu yoktur.
    • Eğer atıcı ıska atarsa, karonun ortasına büyük bir K yazın. Eğer vurucu vuruş yapmadıysa ve üçüncü vuruşu 'bakarak' aldıysa, ters bir K yazın.
    • Eğer atıcı 4 top atar ve vurucuyu yürütürse, BB yazın. Eğer vurucuya vurursa, atışla vurulduğunu belirtmek için HBP yazın.
  2. adım 2 topun vurulduğu yeri karo üzerinde göstererek çizin.
    Topun vurulduğu yeri karo üzerinde çizerek gösterin. Bir vurucu topa her vurduğunda ve başarılı bir şekilde bir üsse ulaştığında, vuruşun yerini ve türünü karo üzerinde çizebilirsiniz. Bunu yapmak için, yerden gelen top için tırtıklı bir çizgi, pop-up veya fly out için dalgalı bir çizgi ve line drive için düz bir çizgi çizin. Bazı sayı hakemleri, vurucunun topa nereye vurduğunu görsel olarak gösterebilmek için bunu yapmaktan hoşlanır.
    • Eğer istemiyorsanız bunu yapmak zorunda değilsiniz. Tamamen isteğe bağlıdır, ancak bir vurucunun eğilimlerini izlemeye çalışıyorsanız bu bilgi gerçekten yararlıdır.
  3. adım 3 bir koşucunun ulaştığı her üssü, elmas üzerindeki yolu karartarak işaretleyin.
    Bir koşucunun ulaştığı her üssü karo üzerindeki yolu karartarak işaretleyin. Bir koşucunun birinci kaleye ulaştığını göstermek için, kaleminizi kullanarak karo üzerinde kale sahasından birinci kaleye giden çizgiyi karartın. Koşucunun kullandığı her bir üs yolunu karartın, ancak dışarı atıldıklarında bir üssü dahil etmeyin.
    • Örneğin, bir oyuncu tek vuruş yaparsa, evden birinci kaleye kadar olan çizgiyi karartın. Eğer başarılı bir şekilde ikinci kaleyi çalarsa, birinci kaleden ikinci kaleye kadar olan çizgiyi karartın. Tek vuruştan sonra kaleye ulaşmaya çalışırken dışarı atılırlarsa, başarılı bir şekilde ulaşamadıkları için son 2 kale yolunu boş bırakın.
    • Bazı skor hakemleri çalınan kaleleri düz çizgi yerine kesik çizgi ile gösterir. Bir kale yolunun üzerine SB, PO veya CS yazabilirsiniz; bu kısaltmalar çalınan kale, pick-off veya yakalanan çalma anlamına gelir.
  4. adım 4 her kutuya bir vuruşun sonucunu yazın.
    Her kutuya bir vuruşun sonucunu yazın. Sonucu karonun ortasına veya karonun yanındaki açık bir alana yazabilirsiniz. Eğer vuruş yaptılarsa, temas ettikten sonra ulaştıkları üssün kısaltmasını yazın. Dışarı atılmışlarsa, yere düşmüşlerse veya uçmuşlarsa, topa dokunan her oyuncuyu listeleyin ve kısa çizgilerle ayırın. Oyun türünü sayıların önüne yazın.
    • Vuruşlar için kısaltmalar 1B, 2B, 3B ve HR'dir; bu kısaltmalar single, double, triple ve home run anlamına gelir.
    • Dış atışlar için kısaltmalar F, LO veya GO'dur; bunlar flyout, line out veya ground out anlamına gelir. Bazı skor hakemleri pop out için PO ifadesini de kullanır. DP ikili oyun anlamına gelir.
    • Örneğin, bir oyuncu sol sahaya doğru uçarsa, vurucunun dışarı uçtuğunu ve sol saha oyuncusunun topu yakaladığını belirtmek için karo içine (veya yanına) F7 yazarsınız. Eğer birinci kaleci yerden gelen bir topu yakaladıysa ve out için birinci kaleye dokunduysa GO3 yazarsınız.
    • Daha karmaşık bir oyunda DP3-6-1 yazılabilir. Bu, birinci kaleci topu tutup kısa kaleciye attığında savunmanın ikili oyun yaptığı anlamına gelir. Atıcı birinci kaleyi korumaya gitti ve ardından son out için kısa mesafeden gelen atışı yakaladı.

    Pozisyon Kısaltmaları:

    1 - Atıcı

    2 - Yakalayıcı

    3 - Birinci Kaleci

    4 - İkinci Kaleci

    5 - Üçüncü Kaleci

    6 - Shortstop

    7 - Sol Oyun Kurucu

    8 - Orta Saha Oyuncusu

    9 - Sağ Oyun Kurucu

  5. adım 5 bir oyuncu sayı yaptığında tüm karoyu gölgelendirin.
    Bir oyuncu sayı yaptığında tüm kareyi gölgelendirin. Eğer bir oyuncu sayı yaparsa, üçüncülükten kaleye giden yol boyunca son çizgiyi doldurun. Ardından, kaleminizi ya da kurşun kaleminizi belli bir açıyla tutarak karenin ortasını gölgelendirin. Negatif alanı doldurmak ve bir oyuncunun sayı yaptığını belirtmek için ileri geri çizgiler kullanın.
    • Oyun notlarınızı karonun dışında yazıyorsanız, karoyu tamamen doldurarak karanlık olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer oyunu elmasın içine yazıyorsanız, orijinal notasyonu okuyabilmek için açık renkte tutun.
  6. adım 6 bir oyuncunun ne zaman hata yaptığını göstermek için hataları e ile işaretleyin.
    Bir oyuncunun ne zaman hata yaptığını göstermek için hataları E ile işaretleyin. Hatalar, bir oyuncunun yaptığı ve rakip oyuncunun normalde ulaşamayacağı bir yere güvenli bir şekilde ulaşmasına neden olan hataları ifade eder. E harfini vurucunun bir sonraki kaleye ulaşmasına neden olan oyuncunun yanına yerleştirin. Örneğin, E7 sol saha oyuncusunun topu düşürdüğü ya da oyuncunun kafasının üzerinden attığı anlamına gelir.
    • Oyunun ilerleyen bölümlerinde hata olan bir oyun için E'yi hatayı yapan oyuncunun yanına koyun. Örneğin, 4-6-E3, ikinci kalecinin topu kısa kaleciye attığı anlamına gelir. Daha sonra kısa oyuncu topu birinci kaleciye atmış, o da topu ıskalamış ya da düşürmüştür.
    • Hataya vuruş türünü dahil etmezsiniz çünkü alakasızdır; vurucu için vuruş sayılmaz ve atıcı için de vuruş sayılmaz. Bu ayrı bir oyun kategorisidir.
    • Benzersiz hatalar içeren belirli oyunlarda kimi suçlamak istediğiniz size kalmış. Eğer kısa saha oyuncusu yerden gelen topu alır ve birinci kalecinin önündeki toprağa atarsa, zor bir atışı kaçırdığı için birinci kalecinin hatası mı yoksa kötü bir atış yaptığı için kısa saha oyuncusunun hatası mı? Oyunu değerlendirmenize göre E6 veya 6-E3 olarak puanlayabilirsiniz.
  7. adım 7 bir saha oyuncusunu belirtmek için fc kullanın's choice.
    Bir saha oyuncusunun tercihini belirtmek için FC kullanın. Bir saha oyuncusunun tercihi, başka bir saha koşucusunun oyun dışı bırakıldığı bir oyunda bir saha koşucusunun güvenli bir şekilde bir kaleye ulaştığı herhangi bir oyunu ifade eder. Saha oyuncusu tercihlerini işaretlemek önemlidir çünkü bunlar isabet olarak sayılmaz ancak kale koşucularının nasıl ilerlediğini veya bir kaleye nasıl ulaştığını açıklar. Bir saha oyuncusu tercihini FC ile işaretleyin.
    • Örneğin, birinci kalede bir koşucu varsa ve oyuncu kısa topçuya bir yerden top atarsa, kısa topçu koşucuyu ikinci kalede dışarı atarsa ancak vurucu güvenli bir şekilde birinci kaleye ulaşırsa bir saha oyuncusu tercihi vardır. Benzer şekilde, eğer kısa mesafe koşucusu ilk koşucuyu görmezden gelir ve vurucuyu birinci kalede dışarı atarsa, bu da bir saha oyuncusu tercihi olacaktır.
    • Eğer bir oyuncu bir koşucuyu hareket ettirmek için bilerek topa vurursa veya uçan topa vurursa, bu bir saha oyuncusu tercihi olarak sayılmaz. Bir oyuncunun feda atışına veya uçan topa vurduğunu belirtmek için SAC yazın.
  8. adım 8 hashmark'ları kullanarak atıcı bilgilerini takip edin.
    Atıcı bilgilerini hash işaretlerini kullanarak takip edin. Karşı taraf veya ikinci bir skor kartı kullanmadığınız sürece, bir atıcının performansını her vuruşta takip etmenin bir yolu yoktur. Bir atıcının genel performansını listelemek için yalnızca sütunlar ve satırlar vardır. Atıcının her vuruştaki performansını takip etmeyi kolaylaştırmak için, çoğu skor tutucu vuruşları, kazanılan koşuları, ıskaları ve yürüyüşleri takip etmek için küçük, dikey hash işaretleri kullanır.
    • Topa vuruşlar, galibiyetler, kurtarışlar ve vurulan vuruşlar için başka sütunlar da vardır, ancak tek bir oyun performansı için ihtiyacınız olan temel bilgiler koşu sayısı, vuruş sayısı ve yürüyüş sayısıdır. Bunlar size bir atıcının genel performansının nasıl olduğunu söyleyecektir.

Puan Kartını Kullanma

  1. adım 1 oyuna dikkat etmek ve daha fazla keyif almak için bir skor kartı kullanın.
    Oyuna dikkatinizi vermek ve daha fazla keyif almak için bir skor kartı kullanın. Skor tutmak sizi her bir atışa, vuruşa ve oyuna dikkat etmeye zorlar. Faul topları hariç her şeyi kaydetmeniz gerektiğinden, skor tutmak sizi neler olup bittiğine odaklayacaktır. Birçok taraftar için bu, oyunu daha keyifli hale getirir ve bir skor kartını tamamlama deneyimi, oyunu izlemek kadar tatmin edici olabilir.
    • Sadece skor tutma eyleminden keyif alıyorsanız, oyun bittikten sonra skor kartınızı elinizde tutmak zorunda hissetmeyin.
    • Eğer skor tutmayı seviyorsanız ve küçükler liginde oynayan bir çocuğunuz ya da arkadaşınız varsa, koça skor kartlarınıza erişmek isteyip istemediğini sorun. Koç bunları kullanabilir ve bu da yardımcı koçun başka bir şey yapmasını sağlayabilir.
  2. adım 2 harika oyunları not etmek istiyorsanız bir ünlem işareti veya yıldız işareti ekleyin.
    Harika oyunları not etmek istiyorsanız ünlem işareti veya yıldız işareti ekleyin. Antrenörlüğünü yaptığınız bir takımı takip etmek için bir puan kartı kullanıyorsanız, daha fazla tartışmayı veya övgüyü hak eden her oyunu bir ünlem işareti veya yıldız işaretiyle işaretleyin. İşaretleri, antrenmanda ele almak istediğiniz hataları belirtmek için de kullanabilirsiniz. Oyun boyunca geriye dönüp kolayca bakabilecek ve hangi oyunun tartışılması gerektiğini hatırlayabileceksiniz.
    • Bu, oyuncularınız için oyun toplarını veya MVP ödüllerini takip etmenin harika bir yoludur.
  3. adım 3 oyun sonunda her vurucu için istatistikleri derleyin.
    Oyun sonunda her vurucu için istatistikleri derleyin. Çoğu skor kartında, kartın sağ tarafında, bir oyuncunun bir oyun boyunca tamamladığı tekli, çiftli, üçlü, yürüyüş, home run, strike-out ve yürüyüş sayısını listelemeniz için bazı küçük sütunlar vardır. Sezon sonunda toplam istatistikleri hesaplamayı kolaylaştırmak için her oyun için skor kartlarınızı saklayın.

    İpucu: Eğer bir koçsanız ve bir sonraki sezon için geri dönen oyuncularınız varsa bu yararlı olacaktır. En çok home run yapan oyuncuyu sıralamada dördüncü sıraya koyabilir ya da en sabırlı oyuncuyu ilk sıraya koyabilirsiniz. Bu gibi bilgileri gelecek sezon için dizilişinizi oluşturmanıza yardımcı olması için kullanın.

  4. adım 4 zaman içinde oyuncu davranışlarındaki eğilimleri belirlemek için puan kartlarını kullanın.
    Zaman içinde oyuncu davranışlarındaki eğilimleri belirlemek için puan kartlarını kullanın. Skor kartları size bir oyuncunun zaman içinde nasıl performans gösterdiğini de gösterecektir. Çok fazla yerden topa vuruyorlarsa, o oyuncuyla topun altına girme konusunda çalışabilirsiniz. Çok fazla vuruş yapıyorlarsa, iyi atışları belirleme konusunda onlarla çalışabilirsiniz.
    • Bir oyuncunun çok fazla saha içi tercihi yaptığını görürseniz, onu dizilişinizin en üstüne ya da en altına yerleştirin. Saha oyuncusu tercihleri kolayca ikili oyunlara dönüşebilir, bu nedenle kale koşucularının sayısının genellikle yüksek olduğu durumlarda onları dizilişinizin ortasında istemezsiniz.
    • Eğer bir oyuncu özellikle bunting ya da feda uçuş toplarında iyiyse, onu beşinci ya da altıncı vuruşta oynatın. Bu onlara koşucuları oyuna sokmak için daha fazla şans verecektir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir hatayı nasıl kaydederim?
    Büyük 'E' hata için kullanılan semboldür. Örneğin ikinci kaleci bir hata yaparsa, 'E-4' yazarsınız. Hata özellikle bir 'taç atışı' hatasıysa, matematikte 3² gibi bir üs yazmaya benzer şekilde, sağ üstte küçük bir üst simge 'T' ile birlikte bir E yazarsınız. Bunu tire işareti ve atış hatası yapan oyuncuyu belirten sayı takip eder.
  • Soru
    Bir koşucu saha oyuncusunun tercihi ile ulaştığında skor kartında ek bir kayıt var mıdır?
    Bir saha oyuncusunun tercihi 'FC' yazılarak not edilir. Bu, bir vurucunun güvenli bir şekilde kaleye nasıl ulaştığını ve diğer vurucuların nasıl ilerlediğini göstermek için kullanılabilir.
  • Soru
    Bir balkı nasıl işaretleyebilirim?
    Röveşata büyük 'B' ile gösterilir. Etkilenen koşucu(lar)ın 'saha içi' sembolü üzerinde gösterilir. Bu nedenle, bir koşucu balk ile birinci sıradan ikinci sıraya ilerlerse, oyuncunun saha içi sembolünde birinci ve ikinci sıra arasındaki 'B 'yi işaretleyin.

Video

İpuçları

  • Eğer bir takımın skor yönetiminden sorumluysanız ve skor kartlarına bakacak tek kişi sizseniz, bu sistemden sapmaktan çekinmeyin. Belirli işaretler veya steno kafa karıştırıcıysa, devam edin ve değiştirin!