Beyzbol Eldiveni Nasıl Ölçülür? Pozisyonlar, Boyutlandırma Çizelgeleri ve Daha Fazlası

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir beyzbol oyuncusunun eldiveni, sporun en önemli ekipman parçaları arasındadır. Bir eldivenin boyutunu bulmak yeterince kolaydır, ancak doğru beyzbol veya softbol eldivenini seçmek biraz daha zor olabilir. Eldiven satın alırken, oyuncunun yaşı ve pozisyonunun yanı sıra kendi kişisel tercihlerini de göz önünde bulundurun. İhtiyaçlarınız için doğru olanı aldığınızdan emin olmak için bir beyzbol eldivenini nasıl ölçeceğiniz ve seçeceğiniz konusunda size rehberlik edeceğiz ve sahaya çıkmadan önce bilmeniz gerekenleri bildiğinizden emin olmak için size bazı kullanışlı satın alma ipuçları ve terminoloji vereceğiz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Bir beyzbol eldivenini işaret parmağının ucundan avuç içi tabanına kadar ölçün.
  • Bir yakalayıcı eldivenini, eldivenin ortasına yatay olarak bir ölçüm bandı sararak ölçün.
  • Oyuncunun yaşına ve pozisyonuna göre bir eldiven seçin.

Adımlar

Beyzbol Eldiveni Nasıl Ölçülür?

  1. adım 1 eldivenin ucundan itibaren ölçün's index finger to the base of the heel.1Eldivenin işaret parmağının ucundan topuğun tabanına kadar ölçün. Esnek bir mezurayı parmaktan aşağı ve avuç içi boyunca eldivenin altına kadar geçirin. Bu sayı size beyzbol eldiveninin boyutunu inç cinsinden verecektir.
    • Eldivenin boyutu genellikle eldivenin serçe parmağı veya başparmağındaki deriye de kazınmıştır.
    • 'Topuk', parmak ceplerinin birleştiği eldivenin avuç içi bölgesidir.
    • Bunu ölçmek için bir ip uzunluğu da kullanabilirsiniz, ardından ipin uzunluğunu ölçmek için bir cetvel veya ölçüm bandı kullanabilirsiniz.
  2. adım 2 bir eldivenin ortasına yatay olarak bir ölçüm bandı sarın.2Bir eldivenin ortasına yatay olarak bir ölçüm bandı sarın. Bu size tutucu eldiveninin ölçüsünü verecektir. Ayrıca bir ip ile de ölçebilirsiniz; ipin uçlarının birleştiği yeri işaretleyin, ardından eldivenin boyutunu inç cinsinden bulmak için işaretler arasındaki mesafeyi ölçün.
    • Yakalayıcı eldivenleri bu şekilde ölçülür çünkü eldivenin yakalama alanına, topun ineceği yere daha fazla önem verirler.
  3. adım 3 softbol eldivenlerini beyzbol eldivenleriyle aynı yöntemleri kullanarak ölçün.3 Softbol eldivenlerini beyzbol eldivenleriyle aynı yöntemleri kullanarak ölçün. Softbol eldivenleri, farklı el boyutlarına ve daha büyük bir topa uyum sağlamak için farklı şekilde yapılmış olsalar da, beyzbol eldivenleriyle aynı şekilde ölçülürler. Softbol tutucu eldivenleri de çevre ölçülerine göre ölçülür.

Beyzbol Eldiveni Boyutlandırma Tablosu

YaşYakalayıcıBirinci Üsİkinci ÜsÜçüncü ÜsSürahiDış Saha
7 yaş altı29,5″ ila 30″11.5″8″ ila 10,5″8″ ila 10,5″8″ ila 10,5″9″ ila 10,5″
8-1030″ ila 31″11,5″ ila 12″10,5″ ila 11,25″10,5″ ila 11,5″10,5″ ila 11,5″10″ ila 12″
11-1330″ ila 32,5″11,5″ ila 12″11″ ila 11,5″11″ ila 11,75″11,5″ ila 12″11,75″ ila 12,75″
14'ün üzerinde32″ ila 34,5″12″ ila 13″11,25″ ila 11,5″11,5″ ila 12″11,5″ ila 12″12″ ila 13″

Eldiven Seçimi İçin İpuçları

  1. adım 1 oynadığınız pozisyona uygun bir eldiven satın alın.1Oynadığınız pozisyona uygun bir eldiven satın alın. Farklı eldivenler farklı pozisyonlar için daha uygundur ve pozisyonun ihtiyaçlarına uygun bir eldiven satın almak daha iyi oynamanıza yardımcı olabilir.
    • Dış saha eldivenleri sol, orta veya sağ sahada oynayan oyuncular içindir. Genellikle diğer eldivenlerden daha uzundur ve dış saha oyuncularının uçan topları yakalamasına yardımcı olmak için daha derin cepleri vardır.
    • İkinci kale/kısa mesafe eldivenleri küçük ve hafiftir, çünkü bu oyuncuların topu yakaladıktan sonra hızlı ve kolay erişime ihtiyacı vardır.
    • Birinci kale eldivenleri, oyuncuların yerden top almalarına ve hızlı pasları yakalamalarına yardımcı olmak için diğerlerinden daha uzun ve büyük olma eğilimindedir.
    • Üçüncü kale eldivenleri pasları daha kolay yakalayabilmek için daha büyüktür, çünkü üçüncü kale oyuncularının genellikle hızlı pas vermeleri gerekmez.
    • Atıcı eldivenleri en çok oyuncunun zevkine bağlıdır, ancak çoğu atıcı eldiveni, atıcının hangi atışı yapmak üzere olduğunu işaret ederken parmaklarını gizlemek için kapalı bir ağa sahip olma eğilimindedir.
    • Yakalayıcı eldivenleri en büyük eldivenlerdir ve yakalayıcının elini atıcının güçlü atışlarına karşı korumak için bol miktarda dolguya sahiptir.
    • Eğer oyuncunun pozisyonundan emin değilseniz ya da Oyna Birçok pozisyon için orta saha eldiveni ya da birçok oyun stiline uygun, çok yönlü bir eldiven olan 'utility' eldiveni seçin.
  2. adım 2 doğru el için bir eldiven seçin.2Doğru el için bir eldiven seçin. Beyzbol eldivenleri hem sağ hem de sol elini kullanan oyuncular için üretilmiştir. Bir oyuncu beyzbol topu atar ve eldiven diğer ellerinin üzerinde durur. Eldivenler baskın ellere göre etiketlenir. 'Sağ el' olarak etiketlenen eldivenler aslında sol ele giyildiği için bu kafa karıştırıcı olabilir.
  3. adım 3 mümkünse eldiveni deneyin.3Mümkünse eldiveni deneyin. Eldivenler internette yaygın olarak bulunsa da, satın almadan önce eldiveni daha iyi hissetmek için bir satış noktasını bizzat ziyaret etmek en iyisidir. En iyi eldiven, ölçüm kılavuzları veya eldiven bileşenleri ne olursa olsun, oyuncunun kullanırken rahat hissettiği eldivendir.
    • Bir eldiveni deneyemiyorsanız, yukarıdaki tabloya göre bir beden satın alın.
  4. adım 4 beden büyütmek yerine uygun eldiven bedenini seçin.4Beden büyütmek yerine uygun eldiven bedenini seçin. Genç bir oyuncuya 'içine girebileceği' bir eldiven almak cazip gelebilir, ancak çok büyük bir eldiven genç bir oyuncunun eldivenini tutmasını zorlaştırabilir. Eğer boyut bir endişe kaynağı ise, oyuncunun ihtiyaç duyacağını düşündüğünüzden yarım numara daha büyük bir eldiven almayın.
  5. adım 5 dayanıklı bir deri eldiven satın alın.5Dayanıklı bir deri eldiven satın alın. Deri eldivenler, vinil eldivenlerden daha dayanıklı olma eğilimindedir, ancak bu eldivenleri kullanmak da daha zordur. Mola. Deri eldivenler 2 veya daha fazla sezon dayanır ve oyuncunun eline daha kolay uyum sağlayabilir.

Beyzbol Eldiveninin Parçaları

  1. adım 1 dokuma1Dokuma Dokuma, işaret parmağı ile başparmak arasındaki alandır ve topun eldivene girerken uyguladığı kuvveti azaltmak için kullanılır. Daha geniş aralıklı dokuma, topu hızlı bir şekilde alması gereken iç saha oyuncuları için tipik olarak daha iyidir, Dış saha oyuncuları ve üçüncü kale oyuncuları, topu yakalamayı kolaylaştıran daha sıkı dokumadan yararlanır.
    • Sepet dokuma sıkıca dokunmuştur ve genellikle eldiveni kapatmayı kolaylaştırır.
    • Trapez dokuma ayakkabı bağcığını andırır ve eldivende daha derin bir cep oluşturabilir.
    • Modifiye tuzak dokuması eldivenin üst kısmına deri bir şerit ekler ve atıcılar, iç saha oyuncuları ve dış saha oyuncuları tarafından kullanılır.
    • H dokuması, H harfine benzeyen deri şeritlerden oluşur ve enkazın eldivenin içinden boşalmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır.
    • I-dokuma, I şeklinde büyük bir orta deri şeritten oluşur ve topun eldivene girip çıkmasına yardımcı olur.
    • Çapraz dokuma iki dik deri şeritten oluşur ve iyi esneklik sağlar.
    • İki parçalı dokuma büyük deri panellere sahiptir ve atışların gizlenmesine yardımcı olur.
  2. adım 2 avuç i̇çi2Avuç içi Eldivenin avuç içi, parmakların uzandığı yastıklı tabandır. Bu alan, eli topun kuvvetinden korumak için dolguludur.
  3. adım 3 topuk3Topuk Bu, avuç içinin alt kısmıdır. Eli korur ve topun eldiven içinde sabit kalmasına yardımcı olur.
  4. adım 4 bağlama4Bağcık Bağcık, eldiveni bir arada tutan şeydir ve aynı zamanda eldiveni şekillendiren kuvvet görevi görür. Bu, oyuncu eldiveni kullandıkça daha kolay kırılmasını sağlamak için tipik olarak deriden yapılır.
  5. adım 5 menteşe5Menteşe Bu, eldiven açılıp kapanırken eldivenin esneyen kısmıdır. Ayrıca eldivenin ne kadar kolay açılabileceğini de belirler. Genç oyuncular daha gevşek bir menteşeye ihtiyaç duyabilir.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruYeni bir beyzbol eldivenini nasıl alıştırırsınız? Topu tekrar tekrar cebe atarak eldiveni bir beyzbol topuyla vurun. Eğer yapabiliyorsanız, ideal olarak sert bir atıcı olan biriyle yakalama oyunu oynayın. Topu cepte tekrar tekrar yakalamak eldiveni aşındırmaya başlayacaktır. Ayrıca az miktarda yağ sürerek deriyi gevşetebilirsiniz. Sert derili daha kaliteli eldivenlerin alışması daha uzun sürer, ancak eldiveniniz de daha uzun ömürlü olacaktır.

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Esnek şerit metre
  • String