Fitness Topu Nasıl Ölçülür?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Fitness topları, temel eğitim, yoga, Pilates, esneme yardımcıları ve daha fazlası için kullanılan harika egzersiz araçlarıdır. Ancak her egzersiz veya esneme hareketinde doğru kaldıracı kullanabilmek için topun vücudunuza uygun boyutta olması gerekir. Fitness topunuzun boyutunu bilmek ve şişirme seviyesini düzenli olarak kontrol etmek, antrenmanınızdan en iyi şekilde yararlanırken güvende kalmanıza yardımcı olacaktır.

Adımlar

Vücudunuzla Ölçüm Yapın

  1. adım 1 fitness topunun üzerine oturun.
    Fitness topunun üzerine oturun. Ağırlığınızı eşit olarak dağıtın ve ayaklarınızı yerde düz tutun. Top sizin için doğru boyuttaysa, kalçalarınız ve dizleriniz yaklaşık 90 derece bükülmeli ve uyluklarınız yatay olmalıdır.
    • Vücudunuzun üst kısmı kulaklarınız, omuzlarınız ve pelvisiniz aynı hizada olacak şekilde dikey olmalıdır. Karşı denge oluşturmamak için herhangi bir yöne eğilmeyin.
  2. adım 2 uygun sıkıştırma olup olmadığını kontrol edin.
    Uygun sıkıştırma olup olmadığını kontrol edin. Topun vücudunuza uyması yeterli değildir; aynı zamanda düzgün bir şekilde şişirilmiş olması gerekir. Düzgün şişirilmiş bir fitness topu, üzerine oturduğunuzda yaklaşık 6 inç sıkıştırmalıdır.
    • Top vücudunuza uyuyor ancak altınızda 6 inçten daha fazla sıkışıyorsa, bu sizin için doğru boyutta bir top değildir; az şişirilmiş daha büyük bir toptur. Böyle bir top üzerinde egzersiz yapabilirsiniz, ancak ekstra yumuşak topun garip hissettirdiğini ve dengede durmayı çok kolaylaştırdığını fark edebilirsiniz.
    • Vücudunuza uyması için daha küçük bir topu aşırı şişirmeyin; ekstra basınç, patlama olasılığını artırır.
    • Tamamen şişirildiğinde, parmağınızla fitness topunun içine 2 inç bastırabilmelisiniz.
    • Fitness topları kullanım ve yaşla birlikte basınç kaybeder. Topunuz eskidikçe daha sık şişirmeniz gerekebilir.
  3. adım 3 boyutlandırma tablosunu kontrol edin.
    Bir boyutlandırma tablosunu kontrol edin. Üreticiler, top çapını vücut boyuyla ilişkilendiren fitness topu boyutlandırma çizelgeleri sağlar. Bunlar sadece tahminidir ve çeşitli top üreticileri arasında büyük farklılıklar gösterir. Topun vücudunuza gerçekte nasıl oturduğuna, boyutlandırma çizelgelerinden daha fazla öncelik verin.
    • Deneyim kazandıkça daha küçük veya daha büyük boyutlu bir fitness topunu başarıyla kullanabilirsiniz.
    • Egzersiz topunun boyutu boyunuza ve onunla yapmayı planladığınız egzersizlere bağlıdır.
    • Genellikle, boyunuz 5 fit ila 5 fit 9 inç arasındaysa, yaklaşık 55 cm'lik bir top kullanmalısınız.
    • Egzersiz topu üzerinde dambıl presi yaparken ayaklarınızın yere sağlam bir şekilde temas edebildiğinden emin olun.
    Lareine Chabut, Ünlü Fitness Etkileyicisi

    Topu, genellikle topun üzerinde veya kullanım kılavuzunda belirtilen tavsiye edilen seviyeye kadar şişirin. Ayrıca, topu malzemeye zarar verebilecek aşırı sıcaklıklara veya kimyasallara maruz bırakmaktan kaçının.

Ölçüm Bandı Kullanma

  1. adım 1 şişirilmiş fitness topunun etrafına esnek bir ölçüm bandı sarın.
    Esnek bir ölçüm bandını şişirilmiş fitness topunun etrafına sonuna kadar sarın. Bazı fitness toplarında topun etrafında işaretlenmiş eşmerkezli halkalar bulunur; bandı doğru hizalamanıza yardımcı olması için topun 'ekvatoru' etrafındaki bu halkalardan en geniş olanını kullanın.
  2. adım 2 fitness topunun çevresini ölçün.
    Fitness topunun çevresini ölçün. Fitness topu boyutları çapa göre listelenir (kürenin bir tarafından diğer tarafına, merkezden geçen düz mesafe), çevreye göre değil. Çapı elde etmek için çevreyi pi sayısına veya 3,14'e bölün.
    • Örneğin, topunuzun çevresi 172 santimetre ise, çapı 172 / 3,14 = 55 cm'dir.
    • Egzersiz topunuz şişirildikten sonra 24 saate kadar esneyebilir. Vücudunuz için doğru boyutta olduğundan emin olmak için fitness topunuzu tamamen şişirildiğinde ölçün.
  3. adım 3 ölçümünüzü dönüştürün.
    Ölçümünüzü dönüştürün. Fitness topu boyutları, genellikle İngiliz ölçülerini kullanan ülkelerde bile her zaman santimetre cinsinden ölçülür. İnç cinsinden ölçtüyseniz, uygun dönüştürmeyi yapmanız gerekecektir.
    • Santimetreye çevrilmiş ve en yakın inçe yuvarlanmış en yaygın top boyutları şunlardır: 45 cm = 18 inç, 55 cm = 22 inç, 65 cm = 26 inç ve 76 cm = 30 inç.

Duvar ile Ölçme

  1. adım 1 topu kontrol edin's packaging for the ball's intended diameter.
    Bilyenin öngörülen çapı için bilyenin ambalajını kontrol edin. Topun ambalajı elinizde yoksa, topun kendisini kontrol edin; amaçlanan boyut genellikle hava valfinin yanında veya topun 'ekvatorunda' yazılıdır.
  2. adım 2 büyük bir kutuyu duvardan uzağa, topa eşit bir mesafeye yerleştirin's diameter.
    Büyük bir kutuyu duvardan uzağa, topun çapına eşit bir mesafeye yerleştirin. Bir metre veya şerit metre kullanın ve bu mesafenin tam olduğundan emin olun. Kullandığınız kutu en az fitness topunuz kadar yüksek olmalıdır.
  3. adım 3 topu kutu ile duvar arasında yuvarlayın.
    Topu kutu ile duvar arasında yuvarlayın. Eğer ikisine de sürtünmeden geçerse, az şişirilmiş demektir. Doğru şekilde şişirildiğinde, topun kenarları kutuyu ve duvarı sadece sıyırmalıdır.
    • Topun amaçlanan çapını bilmiyorsanız ancak gerçek boyutunu bilmeniz gerekiyorsa, topu duvara yerleştirin. Kutuyu, topun karşı tarafına değecek şekilde konumlandırın. Ardından topu çıkarın ve topun çapını hesaplamak için kutudan duvara kadar ölçün.
  4. adım 4 fitness topunuzun yüksekliğini bir duvara karşı ölçün.
    Fitness topunuzun yüksekliğini bir duvara karşı ölçün. Alternatif olarak, topunuzun yüksekliğini doğru şişirilip şişirilmediğini belirlemek için de kullanabilirsiniz. Boyacı bandı kullanın ve duvarınıza fitness topunun çapıyla aynı yükseklikte bir işaret koyun. Ardından, fitness topunuzu bu işaretle aynı hizaya gelene kadar şişirin.
    • Fitness topunuzun çapı, yüksekliği ile aynıdır.

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru
    İş yerinde yoga topu üzerinde nasıl oturmalısınız?
    Evden ya da ofisten çalışırken düzenli olarak yoga topunun üzerinde oturmak, kişinin ağırlık merkezini küresel bir nesne üzerinde bir yandan diğer yana yeniden dağıtmasına yardımcı olarak çekirdek kaslarınızı ve yanlarınızı stabilize etmenize yardımcı olabilir. Bu daha sonra, postüral yoga alanına daha derinlemesine giriyorlarsa veya sadece genel olarak istikrarlı ve formda hissederek refah duygularını arttırıyorlarsa, kişinin yoga pratiğine iyi bir şekilde tercüme edilebilir.

Video

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Esnek şerit metre
  • Büyük kutu
  • Boyacı bandı