Balık Nasıl Ölçülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir balığı nasıl ölçeceğinizi bilmek, en iyi avlarınızı takip etmek için kullanışlıdır ve düzenlenmiş balık boyu limitleri olan bir yerde balık tutuyorsanız gerekli olabilir. Bir balığın uzunluğunu ölçmenin en kolay yolu bir mezura kullanmaktır. Yakaladığınız bir balığın çevresini de ölçmek istiyorsanız, işinizi kolaylaştırmak için yanınızda bir kumaş cetvel veya bir ip parçası getirin. Canlı bir balığı ölçerken, suya geri düşmemesi için elinizde sıkıca tuttuğunuzdan emin olun.

Adımlar

Uzunluk Ölçümü

  1. adım 1 uzatılmış bir mezurayı düz bir yüzeye yerleştirin.
    Uzatılmış bir mezurayı düz bir yüzeye koyun. Mezurayı, ölçtüğünüz balıktan gözle görülür şekilde daha uzun olacak şekilde uzatın. Bir balığın uzunluğunu ölçerken, mezurayı balığın üstünden geçirmek yerine düz bir şekilde koymak istersiniz. Mezura ile balığın üstünden geçmek ölçümü bozabilir.
  2. adım 2 balığı mezuranın yanına düz bir şekilde koyun.
    Balığı mezuranın yanına düz bir şekilde koyun. Balığı, ağzının ucu mezuranın ucuyla aynı hizada olacak şekilde yerleştirin. Balığı doğrudan mezuranın üzerine koymayın, aksi takdirde ölçümü okuyamazsınız.
  3. adım 3 ölçümünüze balığın ucundan başlayın's mouth.
    Ölçümünüze balığın ağzının ucundan başlayın. Bir balığın uzunluğunu ölçmenin 3 farklı yolu vardır - toplam uzunluk, çatal uzunluk ve standart uzunluk - ancak yaptığınız ölçüm ne olursa olsun her zaman balığın ağzının ucundan başlamalısınız. Balığın alt çenesi balığın ağzının üst kısmından daha fazla uzanıyorsa, alt çenenin en uzak noktasından başlayarak ölçün.
  4. adım 4 kuyruk yüzgecini sıkıştırarak kapatın ve toplam uzunluğu elde etmek için uca kadar ölçün.
    Kuyruk yüzgecini sıkıştırarak kapatın ve toplam uzunluğu elde etmek için uca kadar ölçün. Kuyruk yüzgeci balığın vücudunun sonundaki yüzgeçtir. İşaret parmağınızı kuyruk yüzgecinin bir ucuna, başparmağınızı da diğer ucuna yerleştirin. Ardından, iki ucu tek bir nokta oluşturacak şekilde birbirine sıkıştırın. Balığın ağzının ucundan parmaklarınızın arasındaki noktanın ucuna kadar olan ölçüm balığın toplam uzunluğudur.
  5. adım 5 çatal uzunluğunu elde etmek için kuyruk yüzgecinin ayrıldığı noktaya kadar ölçün.
    Çatal uzunluğunu elde etmek için kuyruk yüzgecinin ayrıldığı noktaya kadar ölçün. Ölçtüğünüz balığın kuyruk yüzgecine bakın. Parmağınızı kuyruk yüzgecinin 2 ayrı noktaya ayrıldığı noktaya yerleştirin. Bu nokta ile balığın ağzının ucu arasındaki ölçüm çatal uzunluktur.
    • Avlanma büyüklüğü limitleri genellikle balığın çatal uzunluğuna dayanır.
  6. adım 6 standart uzunluğu elde etmek için kuyruk yüzgecinin başlangıcına kadar ölçün.
    Standart uzunluğu elde etmek için kuyruk yüzgecinin başlangıcına kadar ölçün. Kuyruk yüzgecinin başlangıcı, balığın etli gövdesinin bittiği ve ince kuyruk yüzgecinin başladığı noktadır. Bu nokta ile balığın ağzının ucu arasındaki mesafe balığın standart uzunluğudur.
    • Bilim insanları bir balığın özelliklerini tanımlarken genellikle standart uzunluğu kullanırlar.

Çevrenin ve Ağırlığın Ölçülmesi

  1. adım 1 çevresini bulmak için balığın en kalın kısmının etrafına bir kumaş cetvel sarın.
    Çevresini bulmak için balığın en kalın kısmının etrafına bir kumaş cetvel sarın. En kalın kısmı bulmak için balığı elinize alın ve doğrudan sırtına bakacak şekilde tutun. Balığın her iki tarafında en çok hangi kısım dışarı çıkıyorsa o kısım balığın vücudunun en şişman kısmıdır. Balığın çevresini bulmak için o kısmı ölçün.
  2. adım 2 eğer balığın çevresini ölçmek için bir parça ip kullanın.'t have a fabric ruler.
    Kumaş cetveliniz yoksa çevreyi ölçmek için bir parça ip kullanın. Balığın en şişman kısmının etrafına bir parça ip sarın. Balığın etrafına sarıldığında ipin ucunun ipin geri kalanına değdiği noktayı not edin. Daha sonra ipi açın ve bir mezuranın yanına koyun. İpin ucu ile daha önce not ettiğiniz nokta arasındaki mesafeyi ölçün. Elde ettiğiniz ölçüm balığın çevresidir.
  3. adım 3 balığı hesaplayın's weight once you have the length and girth.
    Uzunluk ve çevre ölçülerine sahip olduğunuzda balığın ağırlığını hesaplayın. Balığın ağırlığını tahmin etmek için, uzunluk ve çevre için aldığınız ölçümleri formüle girin: (çevre x çevre) x uzunluk / 800 = ağırlık.
    • Örneğin, balık 24 inç (61 cm) uzunluğundaysa ve çevresi 10 inç (25 cm) ise, formül şöyle olacaktır: (10 x 10) x 24 / 800 = 3. Bu durumda balığın ağırlığı yaklaşık 3 pound (1,4 kg) olacaktır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Şerit metre
  • Kumaş cetveli
  • Dize