Golf Kulüpleri Nasıl Ölçülür?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Golf sopalarınızın sizin için doğru boyutta olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Sopalar standart boyutlarda olsa da, sopalarınızın uzunluğunu kontrol etmek, size tam olarak uyduklarından emin olmak için önemli bir adımdır. Sopalarınızı ölçmek için bilmeniz gereken her şey için okumaya devam edin, böylece mükemmel uzunluğu bulabilir ve oyununuzu geliştirebilirsiniz!

Sopaları, Ütüleri ve Atıcıları Ölçmenin En Kolay Yolu

Adımlar

Golf Kulübü Uzunluğunun Ölçülmesi

  1. adım 1 sopanızı düz bir yüzeye yatay olarak yerleştirin.
    Sopanızı düz bir yüzeye yatay olarak yerleştirin. Sopanızı yatay haldeyken ölçerseniz, dikey olarak tuttuğunuzdan daha doğru bir ölçüm elde edersiniz. Ölçümünüze başlayabilmek için sopayı bir masanın, tezgahın veya düz bir yüzeyin üzerine koyun.
  2. adım 2 sopanın tabanını 60 derecelik bir açıyla yerleştirin.
    Sopanın tabanını 60 derecelik bir açıyla yerleştirin. Sopanın tabanı, sallamak üzereyken yere dayanan alt kenardır. Şaftın uzunluğunu ölçmeden önce sopanın tabanının açısını kontrol etmek için bir [1] kullanın.
    • Ölçüm yaparken sopanın tabanını uygun pozisyonda tutan metal mandallı bir ölçüm aleti satın alabilirsiniz.
    • Açıölçeriniz yoksa, şaftın düz olduğundan emin olduğunuz sürece açıyı gözle de belirleyebilirsiniz.
  3. adım 3 sürücüleri ve demirleri sapın ucundan sopanın topuğuna kadar ölçün.
    Sürücüleri ve ütüleri tutma yerinin ucundan sopanın topuğuna kadar ölçün. Standart bir ölçüm çubuğu yeterince uzun olmadığından 48 inç (120 cm) [2] kullanın. Ölçüm çubuğunun veya mezuranın ucunu sopanın üst kısmındaki tutma yerinin ucuna yerleştirin. Topuktaki ölçümü kontrol edin; bu, sopanın tabanı ile şaftın sopanın yüzünde bir köşe oluşturduğu yerdir.
    • Bir [3] de işe yarar, ancak daha dayanıksız olduğu için biraz daha zor olabilir.
  4. adım 4 bir golf sopasını tutma yerinin üstünden sopanın alt tabanına kadar ölçün.
    Bir golf sopasını tutma yerinin üstünden sopanın alt tabanına kadar ölçün. Bir golf sopasının şaftı genellikle sopa yüzünün ortasına yerleştirildiğinden, topuğa doğru ölçüm yapmak size yanlış bir ölçüm verecektir. Ölçüm çubuğunuzu veya bandınızı sopanın ucunu geçecek şekilde sopanın şaftına hizalayın. Sopanızı doğru şekilde ölçmek için sopanın alt kısmının ölçüm çubuğu veya bantla kesiştiği yeri bulun.

Boyunuza Göre Doğru Sopa Uzunluğunu Bulma

  1. adım 1 kullandığınız sopanın standart uzunluğunu bulun're measuring for.
    Ölçtüğünüz sopanın standart uzunluğunu bulun. Her sopa türünün farklı bir standart uzunluğu vardır; sürücüler en uzundur, ardından düşük numaralı demirler, yüksek numaralı demirler, kamalar ve son olarak golf sopaları gelir. Yapmanız gereken ayarlamalar, sopanın standart uzunluğuna eklenir veya çıkarılır.
    • Erkek ve kadın golf sopaları için tüm standart uzunlukları burada bulabilirsiniz: https://www.golfworks.com/images/art/StdLengths.pdf.
  2. adım 2 ölçüyü kısaltmanız veya uzatmanız gerekip gerekmediğini belirlemek için boyunuzu kullanın.
    Ölçümü kısaltmanız veya uzatmanız gerekip gerekmediğini belirlemek için boyunuzu kullanın. Dik durun ve bir mezura ile boyunuzu ölçün. Boyunuzun ne kadar olduğunu öğrendikten sonra, sopanın standart uzunluğuna herhangi bir ölçü eklemeniz veya çıkarmanız gerekip gerekmediğini görmek için tabloyla karşılaştırın.
    • 63⁄4-7 fit (2,1-2,1 m): 2 inç (5,1 cm) ekleyin
    • 61⁄2-63⁄4 feet (2,0-2,1 m): Ekleme 11⁄2 inç (3,8 cm)
    • 61⁄4-61⁄2 feet (1,9-2,0 m): 1 inç (2,5 cm) ekleyin
    • 6-61⁄4 feet (1,8-1,9 m): Ekleme 1⁄2 inç (1,3 cm)
    • 53⁄4-6 fit (1,8-1,8 m): Standart uzunluğu kullanın
    • 51⁄2-53⁄4 feet (1,7-1,8 m): Çıkarma 1⁄2 inç (1,3 cm)
    • 51⁄4-51⁄2 feet (1,6-1,7 m): 1 inç (2,5 cm) çıkarın
    • 5-51⁄4 feet (1,5-1,6 m): Çıkarma 11⁄2 inç (3,8 cm)
    • 43⁄4-5 feet (1,4-1,5 m): 2 inç (5,1 cm) çıkarın

Neden uygun boyutta sopalar kullanmalısınız?

  1. sen'll be more consistent with your swing.
    Vuruşunuzda daha tutarlı olacaksınız. Çok uzun veya çok kısa bir sopa kullanırsanız, yanlış bir duruşa geçebilir veya sopanın yüzüne yanlış açı verebilirsiniz. Bir sopanın takılması boyunuza göre rahatça sallanabilmenizi ve her seferinde topa doğru şekilde vurabilmenizi sağlar.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Sopalarınızı bir sürüş poligonuna götürün ve onlarla vuruş pratiği yapın. Topa ne kadar iyi vurabildiğinize bağlı olarak sopalarınızın doğru boyutta olup olmadığını daha iyi hissedeceksiniz.
  • Özel sopalar için profesyonel ölçü almanıza yardımcı olması için bir golf mağazasındaki çalışanlarla konuşun.