Tenis Tutuş Ölçünüzü Nasıl Ölçersiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Doğru kavrama boyutuna sahip bir tenis raketi seçmek korttaki oyununuzu geliştirebilir. Kavrama boyutunuzu 2 farklı testle öğrenebilirsiniz. İşaret parmağı testi raketleri kullanır, ancak el boyutunuzu ölçmek için bir cetvel de kullanabilirsiniz. Size daha iyi uyması için raketinizdeki kavrama boyutunu da ayarlayabilirsiniz. Mükemmel tenis raketinize sahip olduğunuzda, rahat ve şık bir şekilde toplara vurmak için sahaya çıkın.

Adımlar

İşaret Parmağınızla Test Etme

  1. adım 1 raketi yan çevirin.1Raketi yan çevirin. İşaret parmağı testi için, bir raket tutarak tutuşunuzu tahmin edersiniz. Raketi, oynarken nasıl tutuyorsanız aynı şekilde konumlandırın. Telleri yanlarda tutarak çerçevenin yan tarafını kendinize doğru çevirin.
  2. adım 2 avucunuzu raket sapının üzerine yerleştirin.2Avucunuzu raket sapının üzerine yerleştirin. Elinizi, raketi harekete geçirmek üzereymişsiniz gibi sapın alt ucunun etrafına sarın. Bir çekiç tuttuğunuzu veya birinin elini sıktığınızı hayal edin. Bu test için sapın her iki tarafını da kullanabilirsiniz.
    • Testi normalde raketinizi tutmak için kullandığınız elinizle gerçekleştirin. Eğer sağ elinizi kullanıyorsanız, raketin sağ tarafını tutun. Solaksanız, sol tarafını tutun.
  3. adım 3 parmaklarınızı sapın etrafına sarın.3Parmaklarınızı sapın etrafına sarın. İşaret parmağınızın boğumunu sapın üzerine koyun, ardından parmaklarınızı ulaşabildiğiniz kadar uzatın. Başparmağınızı işaret parmağınızın ucunun altına yerleştirin. Diğer parmaklarınızı başparmağınızın ve işaret parmağınızın altına, raketin alt kısmına yakın olacak şekilde yerleştirin. Raketi rahat tuttuğunuzu hissedene kadar tutuşunuzu ayarlayın.
    • Bu tutuşa Doğu forehand tutuşu denir. Bu tutuşta, işaret parmağınızın ilk boğumu ve avucunuzun topuğu sapın dış kenarına dayanır.
    • Tenis tutuşlarına aşinaysanız, testi tamamlamak için kullanabileceğiniz birkaç farklı tutuş vardır. Çoğu kişi Doğu veya Kıta tutuşunu seçer.
  4. adım 4 serbest işaret parmağınızın yüzük parmağınız ile avuç içiniz arasına sığdığından emin olun.4Serbest işaret parmağınızın yüzük parmağınız ile avucunuzun arasına sığdığından emin olun. Raket çok küçük olmadığı sürece, başparmağınız ve diğer 4 parmağınız arasında biraz boşluk olduğunu fark edeceksiniz. Serbest işaret parmağınızı raketin sapının alt kısmına yerleştirin. Parmağınızı tutamaktan yukarı ve diğer parmaklarınızın arasından kaydırın. Parmağınız boşluğa rahatça oturmalıdır.
    • Yüzük parmağınız sığmıyorsa raket çok küçüktür. Daha büyük bir boyutu test edin.
    • Yüzük parmağınızın etrafında hala biraz boşluk varsa, raket çok büyüktür. Daha küçük raketler arayın.
  5. adım 5 gerekirse doğru boyutu bulana kadar diğer tutamakları test edin.5Gerekirse doğru ölçüyü bulana kadar diğer tutma yerlerini test edin. Test ettiğiniz ilk raket size tutuş ölçünüz hakkında genel bir fikir verecektir. Yine de, elinizde rahat hissettiğiniz bir tutuş boyutu bulmadan önce birkaç farklı raket denemeniz gerekebilir. Tutuş boyutu genellikle raket sapının alt kısmında yazılıdır, bu nedenle uygun raketleri bulmanıza yardımcı olması için bu sayıları kullanın.
    • ABD tutuş boyutları şu şekilde ölçülür 1⁄8 inç (3,2 mm). Avrupa sap boyutları ABD saplarıyla aynıdır ancak 0'dan 5'e kadar numaralandırılmıştır.
    • Örneğin, Avrupa'daki 0 numara ABD'deki 4 inç (100 mm) ile aynıdır. 1 numara ise 4 inçtir.1⁄8 inç (100 mm). Boyut 2 41⁄4 inç (110 mm). Boyut 3 eşittir 43⁄8 inç (110 mm). Boyut 4, 4'e eşdeğerdir1⁄2 inç (110 mm). Son olarak, 5 boyutu 4 ile aynıdır5⁄8 inç (120 mm).

Cetvel ile Ölçme

  1. adım 1 elinizi açın ve parmaklarınızı uzatın.1Elinizi açın ve parmaklarınızı uzatın. Cetvel testi, raketiniz olmasa bile yapılabilir. Testi yapmak için elinizi avuç içiniz yukarı bakacak şekilde önünüzde tutun. Parmaklarınızı düzleştirin ve 4 ana parmağınızı bir araya getirin. Başparmağınızın dahil edilmesine gerek yoktur, bu yüzden yan tarafa bırakın ve dinlenmesine izin verin.
    • Bu test size kavrama boyutunuz için kesin bir sayısal ölçüm verecektir. Ancak yine de elinizde neyin rahat hissettirdiğini anlamak için raketleri test etmeniz gerekecektir.
  2. adım 2 bir cetveli elinizin ortasındaki alt kıvrımla hizalayın.2Elinizin ortasındaki alt kıvrım ile bir cetveli hizalayın. Elinizdeki kırışıklıklara dikkatlice bakın. Ortaya yakın bir yerde, boylu boyunca uzanan 2 yatay kırışıklık görmelisiniz. Cetveli elinizin tam ortasına yerleştirin.
    • Raketi test etmek için normalde kullandığınız elinizi seçin. Sol ya da sağ elinizi kullanıyor olsanız da test aynı şekilde çalışacaktır.
  3. adım 3 cetveli yüzük parmağınızla hizalayın.3Cetveli yüzük parmağınızla hizalayın. Cetveli serbest elinizle yerine yerleştirin. Yüzük parmağınızın ucuna ulaştığından emin olun. Ölçümü yaparken cetveli alt kenarı avucunuzun kıvrımında olacak şekilde düz tutun.
  4. adım 4 avucunuzdan yüzük parmağınızın ucuna kadar ölçün.4Avucunuzdan yüzük parmağınızın ucuna kadar ölçün. Cetveli yerine yerleştirdikten sonra parmak ucunuzun cetvelin neresine denk geldiğine dikkat edin. Yetişkinler için bu genellikle 4 ila 4 arasında olacaktır.5⁄8 inç (100 ila 120 mm). Daha sonra bu ölçümü size uyan raketleri bulmak için kullanabilirsiniz.
    • Eğer inç cinsinden ölçüyorsanız, en yakın 1⁄8 inç (0,32 cm). Bu, doğru kavrama boyutunu elde etmenize yardımcı olacaktır.
    • Milimetre cinsinden ölçüyorsanız, https://tenniscompanion.org/how-to-select-the-perfect-tennis-racquet-grip-size/ adresindeki gibi bir dönüştürme tablosuna bakmak isteyebilirsiniz.
  5. adım 5 tutuş ölçümünüze uyan bir raket boyutu bulun.5Tutuş ölçünüze uygun bir raket boyutu bulun. Bir raketin tutuş ölçüsü genellikle sapın alt kısmında yazılıdır. Kavrama ölçünüze uygun bir raket bulduğunuzda, birkaç kez sallayın. Boyutlar arasındaysanız, daha küçük olanı seçin ve mükemmel boyuta getirmek için bir üst kavrama eklemeyi düşünün.
    • ABD ve Avrupa raketlerindeki etiket farkını unutmayın. ABD tutuş boyutları şu şekilde ölçülür 1⁄8 inç (3,2 mm). Avrupa kavrama boyutları 0'dan 5'e kadar numaralandırılmıştır.
    • Avrupa boyutu 0, ABD'deki 4 inç (100 mm) kavrama ile aynıdır. 1. Boyut 41⁄8 inç (100 mm). Boyut 2 eşittir 41⁄4 inç (110 mm). Boyut 3, 4 anlamına gelir3⁄8 inç (110 mm). Boyut 4, 4 ile aynıdır1⁄2 inç (110 mm). Son olarak, 5 numara 45⁄8 inç (120 mm).

Raketinizi Ayarlama

  1. adım 1 kavrama ölçünüz bedenler arasındaysa daha küçük bir raket seçin.1Eğer tutuş ölçünüz bedenler arasındaysa daha küçük bir raket seçin. Ne yazık ki raketler sınırlı bir boyut aralığında gelir. Sizin tutuşunuza uygun boyutta bir raket bulamayabilirsiniz. Bu durumda, yine de tutuşunuzu ölçmelisiniz. Ölçümünüz bir üst raket boyutuna çok yakın değilse, tutuşu biraz daha büyük yapabileceğiniz için bir alt raket boyutu sizin için daha iyi olabilir.
    • Örneğin, tutuş ölçünüz 4 ise7⁄16 inç (113 mm), bir 43⁄8 inç (110 mm) raket size en uygun raket olabilir.
  2. adım 2 raketinizi hafifçe artırmak için bir üst kavrama ekleyin's grip size.2Raketinizin tutuş boyutunu biraz artırmak için bir overgrip ekleyin. Overgrip, raket sapınızın üzerine taktığınız bant benzeri bir sargıdır. Yaklaşık olarak 1⁄16 inç (1,6 mm) sap boyutuna katkıda bulunur. Ayrıca sapı daha yumuşak, daha yapışkan ve daha ter emici hale getirir.
    • Tenis malzemelerinin satıldığı her yerden tutma sapı alabilirsiniz. Çeşitli desenlerde gelirler, böylece raketinizi bu şekilde kişiselleştirebilirsiniz.
    • Kavrama boyutunuzu korumak için bir üst kavramanın zaman zaman değiştirilmesi gerekebilir.
  3. adım 3 raketinize ekstra tutuş eklemek için ısıyla daralan bir kılıf kullanın.3Raketinize ekstra tutuş eklemek için ısıyla daralan bir kılıf kullanın. Isıyla daralan kılıf, üst kavramadan daha kalıcı bir kavrama çözümüdür. Kumaşı raket sapınızın üzerine kaydırır, ardından büzülene kadar bir ısı tabancası veya başka bir ısı kaynağı ile ısıtırsınız. Yaklaşık olarak 1⁄8 inç (3,2 mm) raketinizin sap boyutuna ekleyin. Kullanmayı bitirdiğinizde raketinizden kesip çıkarırsınız.
    • Isıyla daralan manşonların takılması ve çıkarılması zor olabilir, bu nedenle tutuş ölçünüzü öğrenene kadar ilk başta üst kavrama kullanmak isteyebilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruNormal tenis tutuş ölçüsü nedir? Bir oyuncunun ihtiyaç duyduğu kavrama boyutu, ellerinin boyutuna bağlıdır. Raketlerin 4 1⁄8 ila 4 ¾ inç arasında değişen farklı tutuş boyutları vardır. Avrupa'da bunlar G1'den G5'e kadar adlandırılır.

İpuçları

  • Konfor çok önemlidir. Raketinizin kolay hareket ettiğinden emin olun. Eğer hissettirmiyorsa, muhtemelen yanlış tutuş ölçüsüne sahipsinizdir.
  • Raketinizi sıkı bir şekilde tutun. Sıkı tutmaktan kaçının, aksi takdirde yanlış tutuş boyutunu ölçebilirsiniz.
  • Raketinizin tutuşunu ellerinize uyacak şekilde değiştirin, ancak tutuş boyutunu büyütmenin küçültmekten daha kolay olduğunu unutmayın.

Uyarılar

  • Yanlış raket ölçüsünü almak kolunuzu yıpratabilir ve tenisçi dirseğine neden olabilir. Bu durum hem daha küçük hem de daha büyük raketlerde meydana gelebilir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Raket
  • Cetvel