Snowboard'a Bağlama Nasıl Takılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bağlamanızı kendiniz takmayı planlamıyor olsanız bile, sürüşünüzdeyken bağlamanız gevşediğinde bu yardımcı bir beceridir. Sıkmayı başaramazsanız, enerjinizi tahtaya verimli bir şekilde aktaramazsınız ve döner zarar görecektir.

Adımlar

  1. Bot-bağlama uyumluluğunu kontrol edin. Burton bağcıkları (3x3 delik) ile Burton olmayan bir bağcığı karıştırırsanız snowboard (4x4 delikler) Burton bağlamaları ile birlikte kutuda gelen özel bir plakaya ihtiyacınız olabilir. Burton 3 delikli bir model kullanırken, diğer markalar 4 delikli bir model kullanır. Plaka, ekipmanınızın doğru şekilde monte edilmesini sağlayacaktır.
  2. Duruş genişliğinizi ölçün. Tipik olarak, ayaklarınızın omuz genişliğinde açık olmasını istersiniz. Ortalama bir erkek için bu, boyunuzun 1/3'ü veya 20 inç (51 cm) civarındadır.
  3. Duruş stilinizi seçin: Duruşlar ördek, alpin veya ileri duruşu içerir. Bu, standart, normal bir duruş kullandığınızı varsayar.
  4. Bağlamaları tahtanın üzerine yerleştirin. Ölçtüğünüz duruş genişliğini birbirinden ayırın. Çoğu kişi bağlamaları ortalamak istese de, bunu uygun gördüğünüz şekilde değiştirebilirsiniz.
    • Tozlu bir günde, bağlamalarınızı arka ayağınıza doğru geri çekmek isteyebilirsiniz, böylece burnunuz hafifçe yukarı eğilir ve geriye yaslanmanıza gerek kalmadan tozun üzerinde süzülmenizi sağlar.
  5. Ön bağlamayı sürüş yaptığınız yöne doğru bir açıyla ayarlayın. Örneğin, normal sürüş yapıyorsanız (yani sağ ayak arkada), öne bakan ön (sol ayak) bağlamayı genellikle 15-20 derecelik bir açıya ayarlayabilirsiniz. Arka (sağ ayak) bağlama genellikle 0 dereceye ayarlanır.
  6. Bağlamaları sert bir şekilde vidalayın. Vidaları sıkın. Tüm vidaları tekrar sıkmak için geri dönün. Gevşek vidalar size zor anlar yaşatacak ve hatta bir kazaya neden olacaktır.
  7. Yüksek sırtta öne eğiminizi ayarlayın. Bunu yapmak için bağlamanızın tabanındaki tırnakla oynamanız gerekir. Bunun nasıl ayarlanacağına dair bir kural olmamakla birlikte, 10-15 derecelik öne eğimler yaygındır. Diziniz için rahat olan ve dengenizi koruyacak kadar eğilmenize izin veren bir açı bulmak için deneme yanılma yöntemini kullanın.
  8. Botlarınızı bağlayın. Güvenlik için kayışlarınızı kontrol edin. Botlarınızın hareket etmediğinden emin olmak için kayışlarınızı sıkın. Amaç, kanınızı daraltmadan veya ayaklarınızı incitmeden kayışları mümkün olduğunca sıkmaktır. Şimdi sürmeye hazır.

Uzman Soru ve Cevapları

İpuçları

  • Botlarınızın bağlamaya uygun olduğundan emin olun. Bağlamalar neredeyse aynı görünür. Bu nedenle, önce botları sonra bağlamaları satın almanız önerilir.
  • Büyük bir karda sürmeyi planlamadığınız sürece, bağlamayı genellikle sıranın ortasındaki ek parçalara monte edersiniz. O zaman daha iyi bir yüzdürme sağlamak için bağlamayı bir veya 2 sıra geriye taşımanız gerekecektir. Yamaçlarda sürüyorsanız onları geri çekmeyin, dengenizi bozacaktır.
  • Yamaçlara veya dağlara çıkmadan önce, bir snowboard tamir setiniz olduğundan emin olun.

Uyarılar

  • Asla yanlış takılmış bağlamalarla sürüş yapmayın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Snowboard
  • Binding
  • Düz uçlu tornavida
  • Philips başlı tornavida