Bilardo Masası Nasıl Taşınır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir bilardo masasını taşımak çok çaba gerektirir. Eğer bilardo masasını evinizde taşıyorsanız, bu işi en kolay birkaç kişinin birlikte çalışmasıyla başarabilirsiniz. Bilardo masasını başka bir eve ya da depolama alanına taşımak için başkalarının da yardımına ihtiyacınız olacaktır, ancak doğru araçlara ve sabra da sahip olmalısınız.

Adımlar

Bilardo Masasını Evin İçinde Taşımak

  1. adım 1 dört ahşap bebek edinin.
    Dört adet ahşap bebek edinin. Bu ahşap tekerlekli harikalar ağır nesneleri taşımayı çocuk oyuncağı haline getirir. Arabalarınızın kenarlarını halı veya kumaşla sarmak isteyeceksiniz. Bu, bilardo masasının ayaklarının çizilmesini önleyecektir.
  2. adım 2 ekipmanınızı yerleştirin.
    Ekipmanınızı yerleştirin. Her birini ayaklarının altına kaydırılmaya hazırlamak için taşıyıcılarınızı bilardo masanızın her köşesine dağıtın. Bilardo masasının etrafındaki alanı temizleyin, böylece tekerleklere takılabilecek ve taşıyıcıları yerine kaydırmayı zorlaştırabilecek nesneler bulunmaz.
    • Bilardo masanızın etrafındaki/altındaki nesneleri temizlerken, dolly'nizin yuvarlanmasını engelleyebilecek halıları kaldırmayı unutmayın.
  3. adım 3 bilardo masanızın bir ucunu yukarı kaldırın.
    Bilardo masanızın bir ucunu yukarı kaldırın. Bunu tek başınıza yapabilmeniz gerekir, ancak bilardo masaları ağır olduğundan, bir arkadaşınız çabanızı önemli ölçüde azaltabilir. Bilardo masasını uzun kenarlarından birinden yerden eğin.
    • Sırtınızın yaralanmasını önlemek için bacaklarınızla kaldırın.
  4. adım 4 taşıyıcılarınızı yerlerine yerleştirin.
    Taşıyıcılarınızı yerlerine yerleştirin. Bunu tek başınıza yapıyorsanız, çekiciyi ayağınızla tutun ve bilardo masasının altındaki yerine itin. Bu manevrada kendinizi aşırı zorlamadığınızdan veya tutuşunuzu kaybetmediğinizden emin olun; bilardo masanızı düşürmek ona zarar verebilir. Eğer bir arkadaşınızla birlikte çalışıyorsanız, ahşap taşıyıcıyı onun yerine yerleştirmesini sağlayın.
    • Bu işlemi bilardo masasının kaldırdığınız ucunun her iki ayağı için de tekrarlayın.
  5. adım 5 taşıyıcılarınızı destekleyin.
    Taşıyıcılarınızı destekleyin. Bilardo masanızın diğer ucunu kaldırdığınızda, bilardo masasına az önce yerleştirdiğiniz taşıyıcıların üzerinde geriye doğru yuvarlanmasına neden olabilecek bir kuvvet uygulayacaksınız. Tekerlekleri kilitleyerek ya da taşıyıcılarınızın tekerleklerini sıkıştıracak bir nesne yerleştirerek bunu önlemek ve her birini sabit tutmak isteyeceksiniz.
  6. adım 6 bilardo masanızın diğer ucunu kaldırarak yükseltilmiş bir konuma getirin.
    Bilardo masanızın diğer ucunu yükseltilmiş bir konuma kaldırın. Arabalarınızın ayak mesafesinde olduğunu veya arkadaşınızın arabaları yerine kaydırmaya hazır olduğunu iki kez kontrol edin, ardından bilardo masasının diğer tarafını kaldırın. Diğer iki taşıyıcıyı masanızın o ucunun her iki ayağının altına yerleştirin.
  7. adım 7 destekli taşıyıcılarınızı serbest bırakın ve yuvarlanmaya hazırlanın.
    Destekli taşıyıcılarınızı serbest bırakın ve yuvarlanmaya hazırlanın. İki arabanın kilidini açın veya engelini kaldırın. Şimdi bilardo masanızı taşımayı planladığınız yolda yürümelisiniz. Geçmeniz gereken tüm kapıları ölçün ve bu ölçüleri bilardo masanızın genişliğine göre kontrol edin. Halıları ve tekerleklerini sıkıştırabilecek ya da başka şekilde sıkıştırabilecek diğer eşyaları kaldırın. Sıkışan bir tekerlek masanızı itebilir ve masanıza, size, bir duvara veya eşyalarınızdan birine zarar verebilir.
  8. adım 8 sıkı ve sabit basınç uygulayın.
    Sıkı ve sabit basınç uygulayın. Masanızın yuvarlanma hızını kontrol etmek istersiniz. Bilardo masanızın hatırı sayılır ağırlığı nedeniyle, çok fazla hız kazanırsa durdurmanız neredeyse imkansız olacaktır. Eğer bir arkadaşınız varsa, her biriniz bilardo masasını aynı tarafın karşılıklı köşelerinden itmeli ve kontrollü bir şekilde evinizin içinde hareket ettirmelisiniz.
    • Bunu kendi başınıza yapıyorsanız, muhtemelen uzun kenarın sonunda, iki köşe cep arasında daha merkezi bir pozisyon almak isteyeceksiniz.
    • Bilardo masasının ağırlığı köşeleri dönmeyi zorlaştıracaktır. Evinizde taşırken bunu göz önünde bulundurun.
  9. adım 9 bir dizi taşıyıcıyı destekleyin.
    Bir dizi taşıyıcıyı destekleyin. Önce destekli taşıyıcılarınızın karşısındaki taşıyıcıları kaldırmak isteyeceksiniz. Herhangi bir şey yapmadan önce bilardo masanızın konumunu ve hizasını kontrol edin. Masayı taşıyıcılardan çıkardığınızda, hareket ettirmek yine zorlaşacaktır.
  10. adım 10 taşıyıcılarınızı geri alın.
    Taşıyıcılarınızı geri alın. Bilardo masanızın uzun kenarının ortasından kaldırın ve arkadaşınızın arabaları hızlıca serbest bırakmasını sağlayın. Ardından dikkatlice yere indirmelisiniz. Bunu tek başınıza yapıyorsanız, taşıyıcıları kolayca serbest bırakabilmeli ve ardından hasarı önlemek için kontrollü bir şekilde yavaşça masanızı indirebilmelisiniz.
    • Bir set çıkarıldıktan sonra, karşı taraftaki taşıyıcıların tekerleklerinin kilidini açabilir ve bunları da aynı şekilde çıkarabilirsiniz.

Bilardo Masasını Başka Bir Eve Taşıma

  1. adım 1 cepleri çıkarın.
    Cepleri çıkarın. Her standart bilardo masasında 4 köşe cebi ve 2 yan cep bulunur. Bilardo masanızın tasarımına bağlı olarak, bunlar masaya çeşitli şekillerde tutturulmuş olabilir, ancak genellikle her birini masaya bağlayan zımbalar bulacaksınız. Cebin altına sırt üstü uzanın ve düz uçlu bir tornavida veya zımba çekiciyle zımbaları çıkarın.
    • Gözünüze yanlışlıkla bir zımba düşmesini önlemek için yapmanız gerekenler değil Doğrudan bilardo masasının altına uzanın ve bir tür koruyucu gözlük takmayı düşünebilirsiniz.
  2. adım 2 rayları ayırın.
    Rayları ayırın. Yine, rayları masanıza tutan parça masanıza bağlıdır, ancak cıvataların bunları yerinde tutuyor olması ihtimali yüksektir. Bu cıvataları normal bir lokma anahtarla kolayca çıkarabilirsiniz.
    • Her bir rayı kaydırarak serbest bırakın. Raylar bölümler halinde takılıysa, hepsini bir kerede ters çevirmek ve ayırmak için bir yardımcıya ihtiyacınız olabilir.
  3. adım 3 keçeyi serbest bırakın.
    Keçeyi serbest bırakın. Bu işlemin en hassas kısmıdır, çünkü keçenizdeki bir yırtık onu tamamen mahvedebilir. Keçe zımbalarla yerinde tutuluyorsa, bir zımba çektirmesi keçeye zarar vermenizi önlemeye yardımcı olabilir.
    • Yapıştırılmış keçe, yırtılmamasına dikkat edilerek, asla yukarı veya ileri doğru değil, nazikçe geriye doğru çekilerek çıkarılabilir.
    • Keçeyi tekrar kullanmayı planlıyorsanız, kırışmasını önlemek için katlayın.
  4. adım 4 arduvaz levhayı masadan ayırın.
    Kayrak levhayı masadan ayırın. Bilardo masanızın arduvazını çerçevesine tutan vidalar olması muhtemeldir. Bunlar en etkili şekilde doğru tipte uç takılmış bir elektrikli matkapla çıkarılabilir.
    • Bazı durumlarda hasar görmesini önlemek için vidaların üzerinde balmumu kullanılır. Eğer böyle bir durum söz konusuysa, arduvazın vidalarını sökmeden önce balmumunu kazımak için düz uçlu bir tornavida kullanın.
  5. adım 5 arduvazı aracınıza yerleştirin.
    Arduvazı aracınıza yerleştirin. Üzerinde bilardo oynadığınız düz yüzeyi oluşturan kaya, gelecekteki oyunlarınızın bütünlüğünü korumak için lekesiz kalmalıdır. Arduvaz genellikle ya tek parça ya da üç parça halinde gelir. Kayrak taşını bilardo masası ayaklarından kaldırın ve nakliye aracınıza yerleştirin.
    • Arduvaz parçalarını üst üste koymak güvenlidir, ancak her birinin uygun şekilde sabitlendiğinden ve hasara neden olabilecek herhangi bir şeye çarpmadığından emin olun.
    • Arduvazınızın zarar görmediğinden emin olmak için onu bir battaniye, örtü veya başka bir örtüyle sarmalısınız.
  6. adım 6 ayakları çıkarın.
    Ayakları çıkarın. Bilardo masanızın hassas parçaları çıkarılıp istiflendiğine göre, ayakları çerçeveden çıkarmak bir sorun teşkil etmemelidir. Muhtemelen, güvenilir matkabınız yine yardımınıza koşacak ve uygun bir uçla kısa süre içinde bacaklar çıkacaktır.
  7. adım 7 çerçeveyi yükleyin.
    Çerçeveyi yükleyin. Çerçeveyi aracınızdaki arduvazın üzerine yerleştirebilirsiniz. Eğer cilalı ahşaba sahip bitmiş bir masanız varsa, hasara karşı korumak için bitmiş yüzeyleri bir örtü veya bir çeşit dolgu ile sarmak isteyebilirsiniz.
  8. adım 8 masayı yeni evine taşıyın.
    Yeni evine taşıyın. Kalan parçalar bu noktada idare edilebilir olmalı ve daha fazla sökme işlemi gerektirmemelidir. Bu parçaları nakliye aracınıza yüklemeyi bitirin ve masanızı yeni yerine taşıyın.
  9. adım 9 yeni yeri inceleyin.
    Yeni konumu belirleyin. Masanızın taşındığınız yere rahatça sığacağından emin olmak için ölçümler yapmalısınız, ancak daha da önemlisi, bilardo masasını kuracağınız alanı ve bu odaya giden yolu temizlemek isteyeceksiniz. Arduvaz taşırken bir halıya takılıp düşmek, mükemmel bir bilardo masasını mahvetmek için iyi bir yoldur.
  10. adım 10 masanızı ters sırayla yeniden kurun.
    Masanızı ters sırayla yeniden kurun. Bilardo masanızı monte ederken büyük özen göstermeniz gerekecektir. Yanlış montaj masanızı düzensiz bırakabilir ve bu da oyununuzu etkileyecektir. Çerçeve ve ayaklarınızdan başlayarak masanızı yeniden monte etmeye başlayın.
    • Tesviye, eğilme ve çatlak veya hasarlı arduvaz ile ilgili özel sorunlar için lütfen sorun giderme bölümüne bakın.
  11. adım 11 arduvazı yerleştirin.
    Kayrak taşını yerleştirin. Arduvaz, ağırlığı nedeniyle bilardo masanızdaki en zor ve hassas parçalardan biridir. Arduvaza verilen herhangi bir hasar bilardo masanızı mahvedebilir. Tek parça arduvaz, sadece yerine kaydırmanız gerekeceğinden daha kolay monte edilecektir. Üç parçalı arduvaz parçaları olan bilardo masaları için, her bir parçayı çoğunlukla monte edilmiş masanıza taşıyın ve her birini parçalar arasında boşluk bırakarak üzerine yerleştirin. Sonra:
    • Parçaların hasar görmediğini ve düzgün bir şekilde birbirine oturduğunu kontrol edin. Parçaları birbirine bağlayan dübel pimleri bükülmüş veya eğrilmiş mi? Eğer öyleyse, birkaç yeni dübel almak için nalbur dükkanına gitmeniz gerekebilir.
    • Üç arduvaz parçasının her birini aralarındaki uygun bağlantılarla birlikte kaydırın ve birleştirilmiş arduvazı masadaki yerine yerleştirin.
    • Ellerinizin arduvaz parçaları arasına sıkışmamasına dikkat edin. Bu, ellerin ve parmakların ciddi şekilde yaralanmasına neden olabilir.

Sorun Giderme Problemleri

  1. adım 1 bükülme veya çerçeve gerginliği olup olmadığını kontrol edin.
    Bükülme veya çerçeve gerginliği olup olmadığını kontrol edin. Özellikle çerçevenin sökülmesinin zor olabileceği eski bilardo masalarında, taşıma işleminiz sırasında çerçevenin konfigürasyonunun değişmesine neden olmuş olabilirsiniz. Bu durum kayrak tablayı yerleştirirken zorluk yaratabilir.
    • Çerçevenin hala düzgün şekilli olup olmadığını kontrol etmek için bir terazi kullanın. Masanızın köşe açılarını kontrol etmek için bir marangoz gönyesi de kullanmak isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 çözgüleri adım adım alın.
    Çözgüleri dikkate alın. Eski masalar veya uzun süre tek bir yerde duran masalar eğilme yaşamış olabilir veya içinde bulunduğu evin doğal hatlarına uymuş olabilir. Bu, bilardo masanızı dengelemek ve masa hareket ettirildiğinde fark edebileceğiniz sallanmayı önlemek için masanızın parçalarından ayrı ek bir parçaya ihtiyacınız olduğu anlamına gelebilir.
    • Sallanan bir bilardo masasını dengelemek için bir parça seçerken, masanın ağırlığı altında sıkışmayacak bir malzeme seçmeniz gerekir. Hurda çelik ya da sağlam bir kiremit işinizi görebilir.
  3. adım 3 masayı yeniden düzleştirin.
    Masayı yeniden düzleştirin. Binalar genellikle hafif bir eğime sahiptir ve bilardo masaları bu olası açılarla mücadele etmek için genellikle ayarlanabilir ayaklara sahip olacaktır. Çerçeve konfigürasyonunu ve herhangi bir büyük dengesizliği hallettikten sonra, aşağıdakilere geçebilirsiniz masanin sevi̇yelendi̇ri̇lmesi̇. Bir arkadaşınızın teraziyi çerçevenin düz bir kısmının üzerinde tutmasını sağlayın ve:
    • Seviye okumasını yapın.
    • Masa düz değilse, ayarlanması gereken ucu kaldırın.
    • Bir arkadaşınızın ayağı uygun yönde ayarlamasını sağlayın.
    • Bilardo masasını yere koyun.
    • Seviye okumasını tekrar kontrol edin ve gerekirse tekrarlayın.
  4. adım 4 kayrak tahtasını sabitleyin.
    Kayrakları onarın. Bilardo masanızın arduvazında meydana gelen önemli hasarlar muhtemelen profesyonel bir onarım veya hatta değiştirme gerektirecektir, ancak küçük yongalar veya çatlaklar sizin onarma yeteneğiniz dahilinde olabilir. Küçük çatlaklar veya yongalar için biraz Paris Alçısı karıştırın ve bölgeye uygulayın, daha büyük çatlaklar ise otomotiv gövde dolgusu ile yamanabilir.
    • Yamanız sertleştikten sonra, yama seviyenizi zımparalamanız gerekecektir.
  5. adım 5 çarpık bir çerçevede arduvazı düzleştirin.
    Çarpık bir çerçevede düz arduvaz. Çerçevenin tamamı, arduvazın montaj yerine açılı bir şekilde oturmasına neden olacak kadar eğilmişse masanıza yapabileceğiniz çok az şey vardır. Öte yandan arduvaz ayarlanabilir. Arduvazları bir araya getirdikten ve herhangi bir hasarı düzelttikten sonra, şim adı verilen ince ahşap takozlar kesebilir ve bunları arduvazınızı düzleştirmek için kullanabilirsiniz.
  6. adım 6 antika rayların nasıl kullanılacağını bilin.
    Antika rayları nasıl kullanacağınızı bilin. Bazı eski bilardo masalarında rayları arduvazın dar kenarına bağlamak için özel cıvatalar kullanılır. Antika bir bilardo masasının raylarını sökmek ve takmak için bir T cıvata anahtarı işlemi çok daha kolay hale getirecektir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Arduvazlar genellikle birkaç parça halinde mi gelir yoksa genellikle hepsi tek parça mıdır?
    Genellikle hepsi eşit uzunlukta olan birkaç parça vardır. Çok ağır olma eğilimindedirler ve kenarları yontulabilir veya çatlayabilir, bu nedenle dikkatli olun.
  • Soru
    Masa ayakları taşıyıcı üzerinde nasıl duruyor?
    Taşıyıcıları yerleştirmeden önce arduvazları çıkarmalısınız. Bilardo masaları ayakları üzerine yatırılmak için YAPILMAMIŞTIR. Bu onları kırabilir ve birçok soruna neden olabilir.

İpuçları

  • Masanızı yeniden monte ederken, en iyi sonuçları elde etmek için süreç boyunca masanızı sık sık tesviye etmelisiniz. Masanız tamamlandığında, her şeyi doğru bir şekilde düzleştirebilirsiniz, ancak yol boyunca küçük ayarlamalar yapmak, montajı bitirdikten sonra büyük bir yeniden düzleştirme yapmanızı önleyebilir.

Uyarılar

  • Bir bilardo masasını kendi başınıza taşımak bazı riskler içerir. Taşıma işlemi sırasında meydana gelen herhangi bir hasar, belirli parçaların onarılmasını veya değiştirilmesini gerektirebilir.
  • Bilardo masaları genellikle çok ağırdır. Birini kendi başınıza taşımaya çalışmak veya yaralıyken taşımaya çalışmak kendinizi tehlikeye atmanıza neden olabilir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Bilardo Masasını Evin İçinde Taşımak

  • 4 ahşap bebek
  • Arkadaş(lar) (isteğe bağlı; tavsiye edilir)
  • Bantla beni.

Bilardo Masasını Başka Bir Eve Taşıma

  • Marangoz gönyesi (isteğe bağlı)
  • Göz koruması
  • Düz uçlu tornavida veya zımba çektirmesi
  • Arkadaşs (isteğe bağlı; tavsiye edilir)
  • Elektrikli matkap
  • Lokma anahtarı
  • Kamyon