Koşu Bandı Nasıl Hareket Ettirilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Koşu bantları ağır ve hantaldır, ancak bir koşu bandını taşımanız gerekiyorsa, umutsuzluğa kapılmayın. Koşu bandınıza bağlı olarak, onu taşımak için farklı seçenekler vardır. Koşu bandınızın tekerlekleri varsa, sadece devirebilir ve yuvarlayabilirsiniz. Koşu bandının tekerlekleri yoksa, onu bir mobilya arabası üzerinde taşımak isteyeceksiniz. Merdivenlerden inip çıkmanız gerekiyorsa, çok dikkatli olmanız gerekecek ve nakliyeci tutmak isteyebilirsiniz. Bu farklı tekniklerle koşu bandınızı taşımak basit bir iş haline gelir.

Adımlar

Koşu Bandının Yuvarlanması

  1. adım 1 tekerlekleri varsa koşu bandını yuvarlayın ve't need to go up stairs.
    Tekerlekleri varsa ve merdiven çıkmanız gerekmiyorsa koşu bandını yuvarlayın. Engellerden arınmış olduğundan emin olmak için koşu bandını yuvarlayacağınız yolu kontrol edin. Geçmeniz gereken kapıları açın ve koşu bandının gitmesini istediğiniz alanı hazırlayın.
    • Başlamadan önce koşu bandınızı kapatmayı ve fişini çekmeyi unutmayın.
  2. adım 2 mümkünse koşu bandını katlayın.
    Mümkünse koşu bandını katlayın. Tüm koşu bantları katlanmaz, ancak sizinki katlanabiliyorsa, taşınması daha kolay olacaktır. Katlamaya başlamadan önce duvara takılı olmadığından emin olun. Bazı koşu bantları aşağı katlanırken, diğer zamanlarda kayış yukarı katlanır. Koşu bandınızla ilgili özel talimatlar için kılavuza bakın.
    • Katlandıktan sonra yerine kilitlendiğinden emin olun, böylece taşıma sırasında hasar görmez.
  3. adım 3 katlanmış koşu bandını tekerleklerinin üzerine yatırın.
    Katlanmış koşu bandını tekerlekleri üzerine yatırın. Bir elinizle bir tırabzanı ve diğer elinizle çerçeveyi tutun. Koşu bandını yukarı yatırırken yerinde tutmaya yardımcı olması için bir ayağınızı koşu bandının tekerleğine koyun.
    • Koşu bandınızın ne kadar ağır olduğuna bağlı olarak, birinin koşu bandını yatırmanıza ve taşımanıza yardım etmesini isteyebilirsiniz.
  4. adım 4 katlanmamış bir koşu bandını bir arkadaşınızın yardımıyla tekerleklerinin üzerine yatırın.
    Katlanmamış bir koşu bandını bir arkadaşınızın yardımıyla tekerleklerinin üzerine yatırın. Eğer katlayamadıysanız, bir kişinin koşu bandının önünde, diğerinin de arkasında durmasını sağlayın. Her ikiniz de yaklaşık 45 pound (20 kg) kaldırabilmelisiniz. Konsolun yanında duran kişi dikmeleri tutar ve öne ve aşağı doğru çeker. Diğer kişi sabit tutmak için karşı ucu tutmalıdır.
    • Yeterince güçlü değilseniz, nakliyeci tutmayı düşünün.
  5. adım 5 koşu bandını yeni yerine itin.
    Koşu bandını yeni yerine itin. Koşu bandını bir odadan diğerine geçirirken bir kişi geriye, diğeri öne doğru yürür. Kapı aralıklarından geçerken özellikle dikkatli olun.
    • Yeni yerine yerleştirdikten sonra, katlanmışsa açın ve fişe takın.
    • Üzerinde koşmaya başlamadan önce her şeyin çalıştığından emin olmak için koşu bandını düşük hızda test edin.

Mobilya Arabası Kullanma

  1. adım 1 koşu bandınız yoksa bir mobilya arabası kullanın't have wheels.
    Koşu bandınızın tekerlekleri yoksa bir mobilya taşıyıcı kullanın. Tekerlekler üzerinde ahşap bir platform olan düz bir taşıyıcı kullanın. Çok kısa bir mesafeye taşınıyorsanız, buna ihtiyacınız olmayabilir, ancak süreci kolaylaştırmaya gerçekten yardımcı olabilir. Yaklaşık 20 dolara bir mobilya çekicisi satın alabilir veya daha ucuza bir günlüğüne kiralayabilirsiniz.
  2. adım 2 mümkünse koşu bandını katlayın.
    Mümkünse koşu bandını katlayın. Koşu bandınız katlanmayabilir. Emin değilseniz, talimatlar için kullanım kılavuzuna bakın. Koşu bandınıza bağlı olarak, üst kısmı aşağı veya alt kısmı yukarı katlamanız gerekebilir.
    • Koşu bandınız katlanmıyorsa endişelenmeyin, yine de taşıyıcı ile taşıyabilirsiniz.
  3. adım 3 koşu bandını kaldırmanıza yardımcı olacak birkaç kişi bulun.
    Koşu bandını kaldırmanıza yardımcı olacak birkaç kişi bulun. Koşu bantları çok ağır olabilir, 300 pound'un (140 kg) üzerinde olabilir. En az bir yardımcı alın, ancak üç kişi de isteyebilirsiniz. Siz ve arkadaşlarınız koşu bandını kaldıracak kadar güçlü değilseniz, nakliyeci tutmayı düşünün.
  4. adım 4 koşu bandını taşıyıcıya kaldırın ve yeni yere götürün.
    Koşu bandını çekicinin üzerine kaldırın ve yeni yere götürün. Sırtınızı değil bacaklarınızı kullanarak dikkatlice kaldırın. Kalçalarınızı ve dizlerinizi bükün ve sonra kaldırmak için bacaklarınızı kullanarak ayağa kalkın. Koşu bandını tutarken dönmekten veya bükülmekten kaçının.
    • Koşu bandının taşıyıcı üzerinde ortalandığından ve sabitlendiğinden emin olun.
    • Boyanın kırılmasını önlemek için kapılardan geçerken ekstra dikkatli olun.
  5. adım 5 koşu bandını yeniden monte edin's in the new location.
    Koşu bandını yeni yerine yerleştirdikten sonra yeniden monte edin. Eğer katladıysanız, kilidini açın ve koşu bandını açın. Yeni konumuna kilitlendiğinden emin olun. Fişi takın ve her şeyin yerinde olduğundan emin olmak için gözden geçirin.
    • Koşu bandını kullanmadan önce bir kez daha kontrol edin.
    • Tekrar kullanmadan önce çok düşük bir hızda test edin.

Koşu Bandını Merdivenlerden Yukarı veya Aşağı Taşıma

  1. adım 1 sahibinizi kontrol edin's manual for information on disassembly.
    Sökme hakkında bilgi için kullanım kılavuzunuzu kontrol edin. Merdivenlerden yukarı taşıyıp taşıyamayacağınızı ya da sökmeniz veya nakliyeci tutmanız gerekip gerekmediğini planlamanıza yardımcı olması için koşu bandınızın ne kadar ağır olduğunu belirleyin. Koşu bandını parçalara ayırmanın mümkün olup olmadığını kılavuzdan öğrenin.
    • Artık kullanım kılavuzunun bir kopyasına sahip değilseniz, koşu bandınızdaki model numarasını kullanarak çevrimiçi olarak arayın.
  2. adım 2 mümkünse koşu bandı parçalarını sökün ve sarın.
    Mümkünse koşu bandı parçalarını sökün ve sarın. Parçaları kullanım kılavuzundaki talimatlara göre ayırın. Parçaları ayırmak için pense ile cıvataları çıkarmanız gerekebilir. Her bölümü hareketli battaniyelere sarın. Alçıpan duvarınız varsa taşıma battaniyesi kullanmak özellikle önemlidir, çünkü merdivenlerde yanlışlıkla duvara çarparsanız koşu bandı duvarı kırabilir.
    • Koşu bandını sökemiyorsanız, duvarlarınızı korumak için koşu bandınızın köşelerini yine de sarmak isteyebilirsiniz.
  3. adım 3 sarılmış koşu bandını (veya koşu bandı parçalarını) başka bir kişinin yardımıyla taşıyın.
    Sarılmış koşu bandını (veya koşu bandı parçalarını) başka bir kişinin yardımıyla taşıyın. Bir kişi koşu bandının önünde, diğeri de arkasında durmalıdır. Üçüncü bir kişinin olması faydalı olabilir. Dikkatli olun, çünkü bir koşu bandını merdivenlerden yukarı veya aşağı taşımak oldukça tehlikeli olabilir. Üstteki kişi tutuşunu kaybederse, ağır koşu bandı alttaki kişiyi yaralayabilir. Bacaklarınızla kaldırarak, koşu bandını dikkatlice ve yavaşça merdivenlerden yukarı veya aşağı taşıyın.
    • Bu görevde size yardımcı olması için nakliyeci tutmayı düşünün. Koşu bandını ya da koşu bandı parçalarını taşıyamayacağınızı düşünüyorsanız, bunu denemeyin.
  4. adım 4 koşu bandını yeni pozisyonunda yeniden monte edin.
    Koşu bandını yeni pozisyonunda yeniden monte edin. Her şeyin yerine kilitlendiğinden emin olmak için koşu bandınızı kontrol edin. Fişi takın ve kayışın sorunsuz çalıştığından emin olmak için çok düşük bir hızda test edin.
    • Şimdi tekrar egzersiz yapmaya hazırsınız!

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Bir koşu bandını taşımak için parçalarına ayırabilir misiniz?
    Evet! Koşu bandını sökün ve taşırken güvende tutmak için parçaları bir battaniyeye veya büyük bir havluya sarın. Yeni yerine yerleştirdikten sonra tekrar monte edebilirsiniz.
  • Soru
    Nakliyeciler koşu bandını taşır mı?
    Evet, koşu bandınızı taşımaları için profesyonel nakliyeciler tutabilirsiniz. Onları planlamak için aradığınızda, koşu bandını taşımak için yardıma ihtiyacınız olduğunu bildirin.

İpuçları

  • Herhangi bir noktada kafanız karışırsa, ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için kullanım kılavuzunuza bakın.
  • Birçok koşu bandının altında bir mat vardır, bu nedenle bunu da hareket ettirdiğinizden emin olun.

Uyarılar

  • Ağır eşyaları asla eğilerek kaldırmayın, çünkü sırtınızı gerçekten incitebilirsiniz.
  • Koşu bandınız kendi başınıza taşıyamayacağınız kadar ağırsa profesyonel nakliyecilerden yardım alın.