Beyzbol Eldiveni Nasıl Yağlanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir beyzbol eldiveni satın almak bir yatırım olabilir çünkü iyi yapılmış eldivenler pahalıdır. Yatırımınızın daha uzun süre dayanmasını sağlamak için beyzbol eldiveninizin ömrünü uzatmanın yolları vardır. Beyzbol eldiveninize yağ eklemek, deriyi yumuşatarak eldiveninizi daha çabuk kırmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda çatlamasını önlemek için eldiveninizi yağlar.

Adımlar

Yeni Bir Eldivenin Yağlanması

  1. adım 1 doğru yağları arayın.
    Doğru yağları arayın. Beyzbol eldivenleri deriden yapılmıştır, bu nedenle özellikle deri için üretilmiş yağlar ve ürünler isteyeceksiniz. Eldiven üreticisi muhtemelen ürünleriyle iyi çalışacak yağlar ve yumuşatıcılar için önerilerde bulunacaktır ve bunları bir spor malzemeleri mağazasından satın alabilmeniz gerekir.
  2. adım 2 yağı deriye yedirin.
    Yağı deriye yedirin. Cebinize, topları yakaladığınız başparmağınız ve işaret parmağınız arasındaki bölgelere biraz yağ koyun ve hafif bir kaplama elde etmek için ovalayın. Yağ veya diğer sıvıların kalmadığından emin olun.
    • Sadece ellerinizi kullanmak istemiyorsanız, yumuşak, temiz bir bez iyi bir fikirdir. Temiz bir bulaşık havlusuna az miktarda koyun ve bunu eldivene sürün.
  3. adım 3 eldiveninizi kurumaya bırakın.
    Eldiveninizi kurumaya bırakın. Yağın deriye tamamen nüfuz etmesi için eldiveni bir gece bekletin. Serin ve kuru bir yerde kaldığından emin olun. Ertesi sabah, kalan yağı temizlemek için eldiveni silerek kurulayın.
  4. adım 4 cebi oluşturun.
    Cebi şekillendirin. Bu, bir eldivenin alışması için son adımdır. Bunu yapmanın en iyi yolu birkaç hafta boyunca her gün birkaç dakika yakalamaca oynamaktır. Bu, eldivenin elinize daha iyi oturmasına yardımcı olacak ve oynarken istediğiniz rahatlığı sağlayacaktır.
    • Cep yapmak için birkaç popüler yöntem daha vardır. Cebe bir beyzbol topu veya softball yerleştirin ve eldiveni bağlayarak kapatın, bu işlemi biraz kullandıktan sonra her gece tekrarlayın. Alternatif olarak, bir çekiç kullanarak cebe vurun.

Eldiveninizi Temizleme

  1. adım 1 eldiveninizi kullandıktan sonra temizleyin.
    Eldiveninizi kullandıktan sonra temizleyin. O günkü işiniz bittiğinde, ister bir oyunda ister sadece yakalamaca oynayın, eldiveni temiz bir bezle silin. Üzerindeki kir veya kalıntılardan kurtulun ve her gün serin ve kuru bir yerde saklayın.
  2. adım 2 biraz deri temizleyici uygulayın.
    Biraz deri temizleyici uygulayın. Eldiveninizi daha iyi temizlemek için nemli bir beze veya süngere biraz temizleyici koyun. Eldivenin tamamını temizleyici ile sildiğinizden emin olun. Bu, bağcıklar ve dokuma dahil olmak üzere cep dışındaki parçaları da içerir.
    • Doğru türde deri temizleyicileri kullandığınızdan emin olun. Belirlenmiş beyzbol eldiveni deri temizleyicilerini veya üretici tarafından önerilen ürünleri arayın. Keten tohumu yağı, mink yağı, neatsfoot yağı, silikon veya petrol bazlı ürünler gibi yağ şartlandırıcılardan kaçının.
    • Uygulamanızı hafif tutun. Çok fazla temizleyici veya çok sık uygulama derinin daha hızlı parçalanmasına neden olacaktır.
    • Eldiveninizin uzun süre dayanmasına yardımcı olmak için muhtemelen bunu yılda bir kez yapmak istersiniz.
  3. adım 3 eldiveni kurulayın.
    Eldiveni kurulayın. Kalan yağı silmek için nemli bir bez veya sünger kullanın. Ardından eldiveninizi gece boyunca kurumaya bırakın. Eldiveninizin durması için serin ve kuru bir yer bulduğunuzdan emin olun, yani spor salonunuzda veya sopa çantanızda değil.
    • Deri kuruduktan sonra biraz sertleşecektir, ancak düzenli kullanımda tekrar yumuşayacaktır.

Hatalardan Kaçınma

  1. adım 1 yağ kullanımınızı sınırlı tutun.
    Yağ kullanımınızı sınırlı tutun. Temizleyici uygularken aşırıya kaçmadığınızdan emin olmak istersiniz. Deriyi ıslatmadığınızdan emin olun. Çok fazlası derinin daha hızlı bozulmasına neden olur, bu da istediğinizin tam tersidir.
  2. adım 2 deri için onaylanmamış ürünlerden kaçının.
    Deri için onaylanmamış ürünlerden kaçının. Eldiveninizin özel bir malzeme türü olan deriden yapıldığını unutmayın. Tüm yağlar deri üzerinde iyi değildir ve yaygın bir malzeme olduğu için genellikle etikette bunu belirteceklerdir. Bu yağları kullanmak malzemeyi parçalayacak ve eldiveninizin daha hızlı bozulmasına neden olacaktır.
  3. adım 3 eldiveniniz üzerinde serin ve kuru hava kullanın.
    Eldiveniniz üzerinde serin ve kuru hava kullanın. Yağlama işlemini tamamladığınızda eldiveninizi serin ve kuru bir yerde tutun. Kurutmak için fön makinesi, fırın veya kurutucu kullanmayın. Ekstra ısı eldivene zarar verecektir, özellikle de gece boyunca bekleteceğiniz ve dikkatlice izlemeyeceğiniz için.
  4. adım 4 mikrodalgadan uzak tutun.
    Mikrodalgadan uzak tutun. Eldiveninizi mikrodalgada pişirmek deriyi kurutmanın iyi bir yoludur, bağcıkları kırılgan hale getirir ve kırılma olasılığını artırır. Dikkatli bakmazsanız yangın da çıkarabilirsiniz. Bazı eldivenlerin içinde metal parçalar da vardır ve bu parçalar kıvılcım çıkararak alev alabilir ve mikrodalganıza zarar verebilir.
    • Bu, fırın veya arabanız gibi diğer ısıtma yöntemleri için de geçerlidir. Eldiveniniz muhtemelen gösterge panelinin üzerinde dururken alev almayacak olsa da, yine de kuruyacak ve kırılgan hale gelecektir.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Bir beyzbol eldivenini nasıl alıştırırsınız?
    Eldiveni alıştırmak için yararlı olan bazı yaygın malzemeler arasında bebek yağı, vazelin, tıraş kremi ve eyer sabunu bulunur.
  • Soru
    Beyzbol eldivenimi yağlamalı mıyım?
    Yağ deriyi biraz yumuşatır ve bakımını yapar. Ancak aşırıya kaçmamalısınız. Şahsen ben hiçbir şey kullanmıyorum, sadece gerçekten yüksek kaliteli bir eldiven alıyorum ve aldığım şeyin karşılığını ödüyorum.
  • Soru
    Eldiveni tamamen yağlamak zorunda mıyım?
    Hayır, sadece her iki taraftaki cebe, bağcıklara ve parmaklara odaklanmanız gerekir.

Video

İpuçları

  • Bazı beyzbol oyuncuları, deriyi daha hızlı bozacağına ve sıvıyı emdiği için eldiveni daha ağır hale getireceğine inandıkları için eldivenlerinde yağ kullanmaktan hoşlanmazlar. Bunun çoğu kişisel tercihe dayanmaktadır, bu nedenle eldiveninizi yağlarken kendinizi rahat hissediyorsanız, devam edin ve yapın.
  • Eldiveninize yağ uygulamadan önce ellerinizi yıkayın. Cildinizin doğal yağlarının yanı sıra, eldiveninizin bozulmasına yardımcı olabilecek kir ve kalıntılar da olabilir.
  • Yağlama, aşağıdakileri yapmanın çeşitli yollarından biridir bir eldiveni kırmak. Sonuçları beğenmezseniz, kullanıma hazır hale getirmek için birkaç başka yöntem düşünün.