Yeni Bir Kriket Sopası Nasıl Yağlanır ve Alıştırılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu makale size yeni sopanızdan en iyi performansı ve ömrü nasıl elde edeceğinizi öğretecek. Bu adımları takip ederseniz, yıllarca dayanması gereken müthiş bir merkeze sahip harika bir sopaya sahip olacaksınız.

Adımlar

  1. adım 1 biraz yarasa yağı satın alın...
    Bir spor mağazasından biraz yarasa yağı veya hırdavatçıdan keten tohumu yağı satın alın. Tamamen aynıdırlar, ancak hırdavatçı muhtemelen daha ucuzdur.
  2. adım 2 sopanın yüzünü yağ ile kaplayın.
    Sopanın yüzünü yağ ile kaplayın. Bir bez veya parmaklarınızı kullanabilirsiniz. Ek yerinin (sapın sopanın bıçağıyla birleştiği yer) 25 mm yakınına yağ koymayın. Sopanın kenarlarını ve topuğunu ve sopanın arkasındaki kenarlardan yaklaşık 40 mm içeriyi kaplayın. Sopanın yüzündeki yağın yüzün içine çekilmesini istiyorsunuz. Sopanın arkasını tamamen kaplar ve ahşabı mühürlerseniz bu aynı ölçüde gerçekleşmeyecektir. Eğer tüm sırtı kaplarsanız, iyi terbiye edilmiş ve maça hazır bir sopaya kıyasla ölü bir sopa elde edersiniz.
  3. adım 3 sopayı yüzü yukarı bakacak şekilde yere koyun.
    Sopayı yüzü yukarı bakacak şekilde yere koyun. Bir tarafa devrilmemesi için sopanın altına biraz ambalaj koyun ve yağın akmasına izin verin. Aynı işlemi en az 3 gün boyunca tekrarlayın. Her gün yüzünüzde kalan yağ miktarını kontrol edin. Hepsi emilmişse, bir kat daha sürün. Düz bir şekilde 2 gün bekletin. Bu sürenin sonunda kalan yağı silin.
  4. adım 4 bir sopa tokmağı (bir sapa monte edilmiş kriket topu) kullanın.
    Bir sopa tokmağı (bir sapa monte edilmiş kriket topu) kullanın. Bir hafta boyunca günde yaklaşık yarım saat veya daha fazla bir süreyi sopanın yüzüne ve kenarlarına tokmakla vurarak geçirin. Bu, sopanın yüzündeki ahşabı sıkıştıracaktır. Nispeten yumuşak vurmaya başlayın ve her geçen gün artırın. Tüm yüzü eşit şekilde kapladığınızdan emin olun. Yağladığınız sopanın arkasındaki kenarlara ve kenarlara yakın yerlere özellikle dikkat edin. Bu, sopayı ilk kullanmaya başladığınızda kenarların zarar görme olasılığının daha düşük olmasını sağlayacaktır.
  5. adım 5 sopayı...
    Sopayı antrenmana götürün ve birkaç kez kısa saha çalışması (eski bir top kullanın), ardından daha uzun saha çalışması için kullanın. Sonraki birkaç hafta boyunca ağlarda kullanın (daha eski bir topla ve daha yumuşak vuruşlarla başlayarak).
  6. adım 6 sonunda...
    Sezon sonunda 220 kum zımpara kağıdı kullanın, kiri, izleri ve en önemlisi kurumuş keten tohumu yağını sopadan çıkarmak için yüzü, kenarları ve topuğu hafifçe zımparalayın ve daha önce açıklandığı gibi bir kez yeniden kaplayın. Bir gece boyunca düz bir şekilde bırakın, fazlalıkları silin ve sezon dışında bir sopa kılıfı içinde saklayın.
  7. adım 7 tekrar hafifçe zımparalayın...
    Kurumuş keten tohumu yağını temizlemek için tekrar hafifçe zımparalayın ve gelecek sezon sopayı kullanmadan birkaç hafta önce keten tohumu yağı ile yeniden kaplayın. Sopaya birden fazla kat atmanız gerekebilir. Ertesi gün yüzünde kalan yağ miktarını kontrol edin. Eğer hepsi emilmişse, bir kat daha sürün.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Yeni sopam için yemeklik yağ kullanmalı mıyım?
    Hayır, kullanamazsınız.
  • Soru
    Bir sopayı yağlarken kırmak mümkün müdür?
    Evet, eğer aşırı yağlama yapılırsa veya yanlış bir yağ türü kullanılırsa, hatta bıçağın sapının bıçağa takıldığı kısım yağlanırsa, sopayı kırabilir.
  • Soru
    Sopamı yağladıktan sonra ne kadar süre bekletmeliyim?
    Yağlama işleminden sonra yağın tamamen emildiğinden emin olun. Daha sonra ikinci kaplamayı uygulayabilirsiniz.

Video

İpuçları

  • Ayrıca, sopanızın üzerinde bir parmak koruması olması tavsiye edilir, bu nedenle sopanızın ömrünü uzatmak için yerel spor mağazanızdan bir tane almaya çalışın.
  • Süreci aceleye getirmeyin. Sopanız için 200 ila 700 dolar arasında bir para ödüyorsanız, bunu düzgün bir şekilde yapmak mantıklı olacaktır.
  • Yağı uygulamak için mikrofiber tiftiksiz bir bez kullanın.

Uyarılar

  • Gözleri tahriş ettiği için gözlerinize keten tohumu yağı kaçmasından kaçının. Eğer gözünüze kaçarsa, gözlerinizi 15 dakika boyunca suyla yıkayın. Gerekirse tıbbi yardım alın.
  • Daha sonra ellerinizi ılık, sabunlu suyla yıkayın.