Kaykay Üzerinde Nasıl Daha Yüksekte Ollie Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Eğer bilmek istiyorsan nasıl ollie yapılır Bir kaykay üzerinde daha yükseğe çıkmak için, ön ayağınızı öne doğru kaydırmanızı ve aşağı doğru basmanızı, biraz hava almak için tahtayı yukarı fırlatmanızı gerektiren temel bir ollie yapmayı zaten biliyor olmalısınız. Daha yükseğe çıkmak için ayak hareketlerinizde ve zıplamanızda ustalaşmalı ve olabildiğince çok pratik yapmalısınız. Kaykay üzerinde nasıl daha yükseğe ollie yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız, başlamak için Adım 1'e bakın.

Adımlar

Teknikte Ustalaşmak

  1. adım 1 ayak hareketlerinde ustalaşın.1Ayak hareketlerinde ustalaşın. Ollie yapmak için ayaklarınızı doğru şekilde ayarlamanız gerekir. Ollie için geleneksel kurulum, ön ayağınızın tahtanın ortasına yakın olmasını ve arka ayağınızın tahtanın kuyruğunun aşağısında olmasını gerektirir. Arka ayağınızın kuyruktan sarkmasını değil, tahtaya tutunabilmeniz için kuyruğun ortasında olmasını istersiniz. Ön ayağınız kaykayınızın ön kısmındaki son iki cıvatanın hemen arkasında, onlara tamamen paralel olmalıdır. Havada daha yükseğe çıkmaya başlamadan önce bunu başarmanız ve düzenli bir ollie yapmayı öğrenmeniz gerektiğini unutmayın.
    • Ollie yaparken tüm ağırlığınızı arka ayağınıza vermekten kaçının. Bunun yerine, atlayışınızı başlatmak için tahtanın altını aşağı itmek için ayak bileğinizi hafifçe vurun.
  2. adım 2 ön ayağınızı daha geriye doğru hareket ettirin.2Ön ayağınızı daha geriye doğru hareket ettirin. Şimdi, ön ayağınızı çok fazla geriye doğru hareket ettirmemelisiniz, aksi takdirde kaykayınız dikey olarak duracaktır. Bununla birlikte, normal ollie'yi gerçekten sağlam bir şekilde yaptıysanız, ön ayağınızı tahtanızın ortasına doğru sadece iki veya daha fazla inç hareket ettirebilirsiniz. Bu ön ayağı kaydırmak size kaldırmayı sağlayan şeydir, bu nedenle ne kadar çok kayma alanınız olursa o kadar yükseğe çıkarsınız. Bu pozisyonda daha rahat ettikçe ayağınızı fazladan bir inç kadar geriye kaydırarak başlayabilirsiniz.
  3. adım 3 ön ayağınızı tahtanın daha yukarısına kaydırın.3Ön ayağınızı tahtanın daha yukarısına kaydırın. Artık sağlam bir ollie yaptığınıza göre, ön ayağınızı tahtanın burnuna, tahtanın yukarı doğru kıvrılmaya başladığı kısma kadar kaydırarak daha yükseğe çıkarabilirsiniz. Bu şekilde, ayağınız yükselmeye başladığı yerde yakalanacak ve ayağınız artık kaymadığı için, hareket ettirmeye devam ederseniz, tahtayı havada daha yükseğe çıkaracaktır. Unutmayın ki, daha yükseğe çıksanız bile, ön ayağınızla hafifçe iterek tahtanızı havada dengelemeniz gerekecektir.
  4. adım 4 daha yükseğe zıplayın.4Daha yükseğe zıplayın. Daha yükseğe zıplamak, ollie'lerinizi daha yükseğe çıkarmanıza yardımcı olacak şeydir. Daha yükseğe çıkmak için tahtaya daha sert vurmanız, ayaklarınızı tahtayla birlikte yukarı çekmeniz ve dizlerinizi neredeyse göğsünüze kadar çekmeye çalışarak normalden daha yükseğe zıplamanız gerekir. Kollarınızı biraz daha kaldırarak da ekstra yükselme sağlayabilirsiniz. Zıplarken dizlerinizi ve vücudunuzu bu kadar yükseğe kaldırırken kendinizi iyi hissetmeniz için ollie yaparken gerçekten rahat olmanız gerektiğini unutmayın.
  5. adım 5 ayaklarınızı daha yukarı kaldırın.5Ayaklarınızı daha yükseğe kaldırın. Daha yükseğe zıplamanın yanı sıra, sorunlarınızdan biri de ayaklarınızı yeterince yükseğe kaldırmamanız olabilir. Ayaklarınızı yeterince yükseğe kaldırmak istiyorsanız, çok fazla kamburlaşmak yerine omuzlarınızı ortalamanız ve dengede kalmak için ağırlığınızı tahtanın üzerinde ortalamanız gerekir. Arka ayağınızı çektiğinizde, bu ayakları gerçekten havaya kaldırmanız gerekir. Bazı insanlar sadece ön ayağı kaldırmaya odaklanır, ancak arka ayağınızın da yukarıda olması önemlidir.
  6. adım 6 ollie'nizi olabildiğince akıcı ve pürüzsüz tutun.6Ollie hareketinizi mümkün olduğunca akıcı ve pürüzsüz tutun. Tekniğin her bir yönüne inebilirsiniz, ancak en önemli kısım hepsini bir araya getirmektir. Hareketin mümkün olduğunca akıcı ve pürüzsüz olmasını istersiniz, böylece herhangi bir pürüzlü veya garip hareket olmadan doğal olarak ayak hareketinden atlayışa ve tekrar tahtaya geri dönersiniz. Bir hareketi yapmaya çalışırken zamanlamanın her şey demek olduğunu unutmayın.
    • Doğru hareketi görebilmek için ollie yapan diğer insanların ağır çekim videolarını izleyin.

Akıllı Pratik Yapmak

  1. adım 1 pratik yapmaya devam edin.1Pratik yapmaya devam edin. Bu kulağa çok açık gelebilir, ancak bu ollileri gerçekten daha yükseğe çıkarmak istiyorsanız, pratik yapmaya devam etmelisiniz. Ancak herhangi bir eski tekniği uygulayamazsınız, yoksa aynı hataları tekrarlarsınız. Ayak hareketlerinde, daha yükseğe zıplamada, ayaklarınızı ve boardunuzu yukarı çekmede ve tartıştığımız diğer tüm tekniklerde ustalaşırsanız, pratik yapmaya devam etmek kesinlikle mükemmelleştirecektir.
  2. adım 2 daha fazla hızlanın.2Daha fazla hızlanın. Bazı insanlar ilk önce hiç hız yapmadan ollie pratiği yapmayı sevse de, havada daha yükseğe zıplamanıza yardımcı olmak için biraz daha fazla ivme kazanmak için yuvarlanmayı deneyebilirsiniz. Size yardımcı olacak herhangi bir hız olmadan tüm yüksekliği kendi vücudunuzdan üretiyorsanız yükseğe zıplamak zordur. Bu nedenle, ollie'yi düz bir şekilde yaptıktan sonra, daha yükseğe zıplamak için ihtiyacınız olan ivmeyi elde etmenize yardımcı olmak için hareket etmeyi, hatta biraz daha hızlı gitmeyi deneyebilirsiniz. Birçok insan ollie hareketlerine zaten biraz hızlı başlar, bu yüzden eğer bu sizseniz, daha fazla pratik yaptıkça biraz daha hızlı gitmeyi deneyebilirsiniz, özellikle de nesnelerin üzerinden geçiyorsanız.
  3. adım 3 nesnelerin üzerinden atlama alıştırması yapın.3Nesnelerin üzerinden atlama pratiği yapın. Küçükten başlayın, bir bahçe hortumunun üzerinden ollie yapmaya çalışın ve daha sonra bir ayakkabı kutusunun veya size zarar vermeden kolayca devrilebilecek başka bir nesnenin üzerinden ollie yapmaya kadar ilerleyin. Bu konuda ustalaştığınızda, iki ayakkabı kutusu veya daha yüksek başka bir nesne deneyebilirsiniz. Üzerinden atlamadan önce bir nesneyle görsel temas kurmak bile sizi daha yükseğe atlamak için motive edebilir. Kendiniz için bu hedefi belirlemek, kesinlikle bu ollies'i daha yükseğe çıkarmanıza yardımcı olabilir.
  4. adım 4 yeni bir tahta alın.4Yeni bir tahta edinin. En iyi durumda olmayan eski bir tahtanız varsa, ollie potansiyelinizi en üst düzeye çıkaramazsınız. Yeni bir tutuş bandına sahip yeni bir tahta, ayaklarınızı tahtaya sabitlemenize yardımcı olabilir ve ayrıca zıpladığınızda tahtayı kendinizle birlikte yukarı çekmenize yardımcı olabilir, bu nedenle gerçekten daha yüksek ollie yapmak istiyorsanız, yeni bir tahta almayı düşünebilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevapları

  • SoruPatladığımda kuyruğum yere değmeli mi? Evet, değmeli. Değmiyorsa, havaya çıkmak için herhangi bir kaldıraç oluşturmuyorsunuz demektir.
  • SoruAtlarken tahtayı havada mı bırakmalıyım yoksa üzerinde mi kalmalıyım? Tahtanın üzerinde kalırsınız, ancak ayaklarınızı kaldırmanız gerekir. Nasıl yapılacağı konusunda kafanız karıştıysa YouTube'daki eğitimleri izlemeyi deneyin.
  • SoruBu 11 yaşındaki bir çocuk için uygun mu? Evet, sakıncası yok. Yine de ollie konusunda çok rahat olana kadar güvenlik ekipmanı giydiğinizden emin olun. Çim veya halı üzerinde pratik yapın, böylece düşerseniz canınız çok yanmaz.

Video

İpuçları

  • Daha yükseğe ve daha uzağa çıkarmak için nesnelerin üzerinden atlayın
  • Ayrıca sadece zıplayabildiğiniz kadar yükseğe ollie yapabileceğinizi unutmayın.
  • Arka ayağınızı kaldırdığınızda dizlerinizi neredeyse göğsünüze değecek kadar yukarı kaldırmaya çalışın.

Uyarılar

  • Bu kaykay numarasını denerken kuru ve düz bir zeminde yapın.
  • Bir kask takın! Bu kulağa hoş gelmeyebilir, ancak düşüp kafanızı kırarsanız kask takmış olmayı dileyeceksiniz.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bir kaykay
  • Bir kask
  • Pratik yapmak için bir yer
  • İyi paten ayakkabıları çok yardımcı olur!