Golf Çantanızdaki Kulüpleri ve Aksesuarları Nasıl Düzgün Düzenleyebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çantanızda doğru sopayı bulmakta zorlanıyor veya fazladan bir golf topu için her cebi mi karıştırıyorsunuz? O halde küçük bir bahar temizliği yapmanın ve golf çantanızı düzenlemenin zamanı geldi. Sopalarınızı düzgün bir şekilde düzenlemek onları bulmanızı kolaylaştırır ve hasardan korur. Ne tür bir golf çantası kullanıyor olursanız olun, her sopayı ve aksesuarı doğru yere koymanıza yardımcı olacağız, böylece onları tam olarak nerede arayacağınızı bileceksiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Sopalarınızı en uzundan en kısaya doğru sıralayın, böylece sürücü ve ahşap sopalarınız çantanızın en üstündeki yuvalarda, ütüler ve kamalar ise en altta yer alır.
  • Golf sopanızı sürücünüzün yanında veya kendi yuvasında tutun çünkü en sık kullandığınız sopalardan biridir ve erişimi kolay olacaktır.
  • Golf toplarını, tee'leri ve top işaretleyicileri golf çantanızdaki büyük orta kesede saklayın. Ekstra kıyafetlerinizi ve su geçirmez giysilerinizi en büyük cebe yerleştirin.

Adımlar

14 Yönlü Çantalar

  1. Golf kuralları sahada yalnızca 14 sopa taşımanıza izin verir, bu nedenle 14 yönlü bir çanta her birine ana bölmede kendi ayrı yuvasını verir. Driver, woods ve putter sopalarınızı alın ve çantanın sapına en yakın üst yuvalara yerleştirin. Kalan yuvalarda soldan sağa doğru giderek, hibrit veya demir sopalarınızı artan sayısal sıraya göre düzenleyin. Takozlarınızı düzenli tutmak için son açık yuvalara en düşükten en yüksek açıya doğru yerleştirin.
    • 14 yönlü çantalar normalde 'araba' çantaları olarak adlandırılır, çünkü öncelikle bir çekme arabası ile yürüyorsanız veya golf arabası sürmek.
    • Golf sopanız sürücünüzden daha kısa olsa da, en sık kullanacağınız sopalardan biridir ve çantanızın üst kısmında erişimi daha kolay olacaktır.

7 veya 8 Yönlü Çantalar

  1. 7 veya 8 yönlü bir çantada daha az yuva varsa, sopanızı ve tüm sopaları sapın yanındaki en üst yuvada tutun. Geri kalan sopalarınızı soldan sağa doğru en uzundan en kısaya doğru kalan yuvalara eklemeye başlayın. 2-3 hibrit sopayı aynı yuvada gruplayın ve demirlerinizi artan sayısal sırada tutun. Golf sopanızı diğer sopalarınızdan ayrı olarak saklamak için çantanızın üst veya alt kısmına yakın bir açık yuva bırakın.
    • Bazı 7 veya 8 yönlü çantaların bir tarafında tek tek sopalar için küçük yuvalar ve birden fazla sopayı tutan daha geniş açıklıklar bulunur. Driver, woods ve golf sopanız için daha küçük yuvaları kullanın. Ardından, ek yuvalarda düşük numaralı demirleri, yüksek numaralı demirleri ve kamaları bir araya getirin.

5 veya 6 Yönlü Çantalar

  1. Golf sopanızın yanı sıra sürücü ve tahta gibi en uzun sopalarınızı da sapın yanındaki en arka bölmelerde tutun, böylece onlara kolayca erişebilirsiniz. Eğer hibrit sopalar kullanınbunları bir araya getirin ve sol taraftaki bir sonraki yuvaya yerleştirin. Demirlerinizi sonraki birkaç yuvaya eşit olarak paylaştırın ve soldan sağa doğru artan sayısal sırayla yerleştirin. Yüksek numaralı demirleriniz ve kamalarınız gibi kısa sopalar için en öndeki bölmeleri kullanın.
    • Golf sopanız, sürücü ve tahta sopalarınızla aynı bölmede olduğunda ona erişmek zor oluyorsa, bunun yerine sopanızı kamalarınızla aynı bölmede tutun.

4 Yönlü Çantalar

  1. Sapın yanındaki üst bölmede, sürücünüzü, golf sopanızı ve ahşaplarınızı birlikte saklayın. Hibritlerinizi ve yüksek numaralı demirlerinizi sol bölmede ve düşük numaralı demirlerinizi sağ tarafta tutun. Takozlarınız gibi en kısa 4 sopanızı çantanızın altındaki son bölmeye yerleştirin.
    • Driver, woods ve putter en çok kullandığınız sopalardır, bu nedenle onları en üst bölmede tutmak ulaşmalarını kolaylaştırır.

Golf Çantası Ceplerini Düzenlemek

  1. adım 1 fazladan golf toplarını orta kesede tutun.1Ekstra golf toplarını orta kesede tutun. Golf çantanızın ön tarafındaki büyük fermuarlı top kesesini arayın. Sahada yürüyor ve çantanızı taşıyorsanız, yanınızda en az 5 golf topu taşıyın. Çekme arabası veya golf arabası kullanıyorsanız, ekstra ağırlığı kaldırma konusunda endişelenmenize gerek olmadığından istediğiniz kadar golf topu koyun.
    • Golf toplarını başka ceplere koymaktan kaçının çünkü bu, golf çantanızın dengesini bozacak ve taşımayı zorlaştıracaktır.
  2. adım 2 tişörtleri ve top işaretleyicileri top torbasına yerleştirin.2 Tişörtleri ve top işaretleyicileri bir çantanın içindeki top kesesine yerleştirin. Tüm tee'lerinizi ve top işaretleyicilerinizi küçük bir tee çantasına atın ve ağzını kapatın. Çantayı golf toplarıyla aynı yerde tutun, böylece onlara kolayca erişebilirsiniz.
    • Çantanıza gevşek tişörtler atmaktan kaçının çünkü çantanıza her uzandığınızda sizi dürtebilirler.
  3. adım 3 giysileri ve su geçirmez malzemeleri en büyük cepte saklayın.3Kıyafetleri ve su geçirmez malzemeleri en büyük cebe koyun. Fazladan golf eldiveniniz, su geçirmez ceketiniz, yağmur geçirmez pantolonunuz, şapkanız veya vizörünüz varsa, bunları çantanızın yan tarafındaki en büyük cebe koyun. Golf çantanızın hantal görünmemesi için giysilerinizi sıkıca katlayın ve cebe sığdırın.
  4. adım 4 i̇lk yardım malzemelerini ve güneş kremini kolay erişilebilen bir cepte taşıyın.4İlk yardım malzemelerini ve güneş kremini kolay erişilebilen bir cepte taşıyın. Birkaç bandaj, antibakteriyel merhem ve reçetesiz satılan ağrı kesicileri açılıp kapanabilir bir çantaya koyun. Golf çantanızın içinde dağınıklık yaratmaması için küçük bir şişe güneş kremini ayrı bir çantada tutun. Çantanızın yan tarafında büyük bir cep veya çantanızın üst kısmına yakın ceplerden birini seçin.
  5. adım 5 çantanızdaki açık yuvada bir su şişesi ve atıştırmalık bulundurun.5Çantanızdaki açık yuvada bir su şişesi ve atıştırmalık bulundurun. Birçok golf çantasının yan tarafında veya altında bir su şişesi tutucusu vardır. Yeniden kullanılabilir bir su şişesi koyun ve yuvada saklayın. Şişenin yanına protein barları veya patlıcan karışımı gibi birkaç atıştırmalık koyun. Su şişesi tutucusu yoksa, atıştırmalıklarınız ve içecekleriniz için golf çantanızın ön cebini kullanın.
    • Sahadayken atıştırmalık ambalajlarını çantanıza geri koymak yerine bir çöp kutusuna atın.
  6. adım 6 cüzdanınızı ve telefonunuzu çantanızın üst kısmındaki küçük bir cepte koruyun.6Cüzdanınızı ve telefonunuzu çantanızın üst kısmındaki küçük bir cepte koruyun. Birçok golf çantasının üst kısmında su geçirmez astarlı küçük bir cep vardır. Telefonunuzu, cüzdanınızı, anahtarlarınızı ve diğer değerli eşyalarınızı aynı cepte tutun, böylece güvende kalırlar ve kolayca erişilebilirler.
    • Eğer bir skor kartı taşıyorsanız, onu da aynı cebe koyun. Bu şekilde kuru kalır ve bir deliği bitirdikten sonra ona hızlıca ulaşabilirsiniz.

Dış Aksesuarların Eklenmesi

  1. adım 1 golf eldiveninizi bağlayın...1Golf eldiveninizi çantanızın saplarından birine bağlayın. Eldiveninizdeki tutturucuyu çıkarın ve golf çantanızın ön veya arka tarafındaki sapın etrafına sarın. Eldiveniniz tutma yerinden sarkacak şekilde tutturucuyu sabitleyin. Eldiveninizi giymeniz gerektiğinde, sadece sapından çıkarın ve takın.
    • Fazladan eldiveniniz varsa, neme ve havaya maruz kalmalarını sınırlamak için orijinal paketlerinde saklayın ve golf çantanızın büyük giysi cebine yerleştirin. Eski eldiveninizi değiştirmeniz gerektiğinde yeni bir eldiven açın.
  2. adım 2 küçük bir havlu klipsleyin...2Karabina ile çantanıza küçük bir havlu klipsleyin. Golf çantanızın dış kısmında, üst açıklığa yakın bir yerde metal veya kumaş bir halka arayın. Havlunun köşesini çantanıza tutturmak için bir karabina kullanın. Bu şekilde, bir sopayı silmeniz gerektiğinde elinizin altında olur.
    • Havlu aşağı sarkıyor ve yere değiyorsa, katlayın ve golf sopalarınızın başları arasına örün. Havlu temiz kalacak ve sopalarınız birbirine çarpmayacaktır.
  3. adım 3 bir şemsiye kaydırın...3Bir şemsiyeyi kayışların yanındaki halkalardan geçirin. Golf çantanızın yan tarafında ya da sapının yakınında bir kumaş halka arayın. Şemsiyenizi çantanızın üst kısmındaki halkadan geçirin. Golf çantanızın altında küçük bir kumaş halka veya kese arayın ve şemsiyenin ucunu içine sokun.
    • Golf çantanızda şemsiye için bir yer yoksa, şemsiyenizi su geçirmez giysilerinizin bulunduğu en büyük cebe yerleştirin.
  4. adım 4 telemetrenizi takın...4Telemetrenizi ve kılıfını bir dış klipse takın. Telemetreler, atışınızı sıraya koyarken delikten ne kadar uzakta olduğunuzu bulmak için mükemmel bir araçtır. Çoğu telemetre hava koşullarına dayanıklı bir kılıfla birlikte gelir, bu nedenle golf çantanızın sapına veya üst kısmına yakın bir metal halkaya klipsleyin, böylece ihtiyacınız olduğunda hemen yanınızda olur.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Çöpleri atmak ve artık kullanmadığınız eski eşyalardan kurtulmak için yılda 1-2 kez golf çantanızdaki her şeyi boşaltın.