Paraşüt Nasıl Paketlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yere doğru savrulurken kulaklarınızda çınlayan rüzgârın sesi... Uçaktan atlamaktan daha büyük bir heyecan var mı? Muhtemelen yoktur. Hava dalışı heyecan verici ve yoğundur, ancak aynı zamanda güvenlidir. Önemli olan paraşütünüzü düzgün bir şekilde paketlemektir, böylece ihtiyacınız olduğunda açılır. Bunu yapmak için iplerin çözüldüğünden, kanopi bölümlerinin pullandığından (ayrıldığından), paraşütün düzgün bir şekilde katlandığından ve iplerin istiflendiğinden emin olmanız gerekir. Doğru yaptığınızdan emin olmak için her zaman deneyimli bir profesyonelle çalışmalısınız, ancak bir paraşütü düzgün bir şekilde paketlemenin temelleri düşündüğünüz kadar karmaşık değildir.

Adımlar

Hat Kontrolü

  1. adım 1 kanopiyi yere düz bir şekilde yerleştirin.
    Kanopiyi düz bir şekilde yere koyun. Kanopi paraşütün ana parçasıdır ve bir dizi halatla sırt çantasına bağlanır. Sırt çantasını yukarı bakacak şekilde yere yerleştirin. İpleri gerin ve kanopiyi yere olabildiğince düz bir şekilde koyun.
    • Kanopide biraz hava veya şişkinlik olabilir, ancak bu şu anda sorun değil.
  2. adım 2 fren hatlarını arka kayışlara bağlandıkları yerde toplayın.
    Fren hatlarını arka kayışlara bağlandıkları yerden toplayın. Kanopiyi sırt çantasının kayışlarına bağlayan uzun ipler olan fren hatlarını bulun. Ayrı olmaları ve birbirine dolanmamaları için ipleri tutmak için parmaklarınızı kullanın.
    • Örneğin, bir ipi işaret parmağınızın üzerine, diğerini de orta parmağınızın üzerine koyabilirsiniz.
    • İpleri ayrı tutmak, bükülmeleri ve dolaşmaları gidermeyi kolaylaştırır.
  3. adım 3 i̇pleri tutun ve bükülmeleri gidermek için kanopiye doğru yürüyün.
    İpleri tutun ve bükülmeleri gidermek için gölgeliklere doğru yürüyün. İpleri elinize alın, ipler ayrı olacak şekilde elinizde toplayın. Yavaşça gölgeliklere doğru yürüyün ve ipleri çözerek düz hale getirin.
    • Acele etmeyin ve ipleri çözmek için fazladan zaman harcamanız gerekiyorsa duraklayın.
  4. adım 4 i̇plerin düz olduğundan emin olmak için kaydırıcıyı geri çekin.'t tangled at the end.
    İplerin ucuna dolanmadığından emin olmak için kaydırıcıyı geri çekin. Kanopiye ulaştığınızda, kaydırıcı olarak bilinen küçük dikdörtgen kumaş parçasını bulun. Kanopiye bağlı çizgileri görebilmek için onu kendinize doğru çekin. Çözmek için ellerinizi çizgilerin arasından geçirin ve onları çözün.
    • Kaydırıcı, açıldığında havanın oluktan akış şeklini kontrol etmeye yardımcı olur.

Kanopinin Pullanması

  1. adım 1 çizgilerin yanında durun ve onları omzunuza yerleştirin.
    Çizgilerin yanında durun ve onları omzunuza yerleştirin. Gölgelik yakınındaki iplerin sağında veya solunda durun. Tüm çözülmüş ipleri bir demet halinde toplayın. Demeti 1 omzunuzun üzerine koyun, böylece kanopiye kolayca erişebilirsiniz.
  2. 2. adım 9 hücrenin her birini sayarak, bu hücrelerin't tangled.
    Karışık olmadıklarından emin olmak için 9 hücrenin her birini sayın. 'Hücre', çizgiler arasındaki boşluğun oluşturduğu gölgelikteki küçük bir bölümdür. 1 taraftan başlayarak, her bir hücreyi ayırmak ve saymak için ellerinizi kullanın.
    • Hücrelerin birbirine dolanması veya kanopinin içine katlanması yaygındır, bu nedenle onları saymanız ve ayırmanız önemlidir.
    • Çoğu paraşütte toplam 9 hücre bulunur, ancak bazılarında 7 hücre vardır.
  3. adım 3 kanopinin 1 tarafını tutun ve kumaşı sallayın.
    Kanopinin 1 tarafını tutun ve kumaşı sallayın. Kanopinin sol veya sağ tarafını tutun, böylece bir araya toplanır ve açılmaz. Kumaşı ileri geri sallayarak gevşemesini sağlayın ve pullanıp ayrılmasını kolaylaştırın.
    • Sallamak kanopinin kumaşını ayırmaya yardımcı olur.
  4. adım 4 kanopiyi tutmak için burnu bacaklarınızın arasına yerleştirin.
    Kanopiyi tutmak için burnu bacaklarınızın arasına yerleştirin. 'Burun' paraşütün vücudunuza bakan tarafı olan ön kısmıdır. Paraşütün burnunu toplayın, bacaklarınızın arasına doldurun ve pullarken malzemeyi sabit tutmak için dizlerinizi sıkıştırın.
    • Burun, kanopinin merkezi ile hizalanır.
  5. adım 5 a çizgilerinizle başlayın ve her çizgi grubu arasında kumaşı pullayın.
    A çizgilerinizle başlayın ve her çizgi grubu arasında kumaşı pullayın. A çizgileri burnun solundaki ve sağındaki ilk çizgilerdir. Pullama, kanopinin doğru şekilde açılması için paraşütün her bir panelini veya hücresini ayırma işlemidir. Çizgileri omzunuzun üzerinde tutarak, elinizi çizgiler arasındaki boşluğa kaydırın ve kumaşı kabartın ve pullayın, böylece ayrılır ve çözülür. Ardından, yanındaki hücreye geçin ve onu da pullayın. Malzemeyi kabartarak ve pullayarak tüm kanopi boyunca ilerleyin.
    • Pullama, paraşütün açılma şeklini etkileyebilecek kıvrımların giderilmesine yardımcı olur.
  6. adım 6 sürgüyü gidebildiği kadar aşağı indirin ve açın.
    Sürgüyü gidebildiği kadar aşağı indirin ve açın. Halatlar hala omzunuzun üzerindeyken, sürgüyü halatlardan aşağı çekin ve gidebildiği kadar kanopinin içine itin. Ardından, çizgiler arasındaki boşluğa sığacak şekilde eşit olarak yayın.
    • Bazıları buna 'çeyrekleme' diyor. Dikdörtgen sürgünün 4 bölümünün her birini çizgiler arasındaki boşluklara yayın.

Kuyruğu Yuvarlama

  1. adım 1 kuyruğun orta dikişini bulun ve çizgilerinize kadar getirin.
    Kuyruğun orta dikişini bulun ve çizgilerinize kadar getirin. 'Kuyruk' kanopinin arka kısmıdır, burnun karşısındadır. İpler hala omzunuzun üzerindeyken, aşağı uzanın ve kuyruğun orta dikişini tutun. Çizgilerinizin kanopiye bağlandığı yere kadar getirin.
    • Kuyruğun çözülmemesi için 1 elinizle iplere karşı tutun.
  2. adım 2 kuyruğun her iki tarafını demetin etrafına sarın.
    Kuyruğun her iki tarafını demetin etrafına sarın. Kuyruğun orta dikişini çizgilere karşı tutarak, elinizi kullanarak kanopinin bir tarafını demetin arkasına sarın. Ardından, elinizi kullanarak diğer tarafı da arka tarafın etrafına sarın. Her iki tarafı da kenarları eşit olacak şekilde hizalayın.
    • Kanopiniz pürüzsüz, tek tip bir demet gibi görünmelidir.
  3. adım 3 kuyruğun kenarlarını bükün, böylece't come undone.
    Kuyruğun kenarlarını bükün, böylece çözülmezler. Kuyruğun kenarlarını hizalayın ve parmaklarınızla birbirine sıkıştırın. Kenarları 3-4 kez birbiri üzerinde yuvarlayın, böylece birlikte bükülürler ve çözülmezler.
  4. adım 4 kanopiyi kuyruğun kenarları yere gelecek şekilde yerleştirin.
    Kanopiyi kuyruk kenarları yere gelecek şekilde yatırın. Kanopinin alt kısmını 1 elinizle destekleyin ve diğer elinizle ipleri tutun. Kanopiyi dikkatlice yere yatırın, böylece kuyruğun kenarları altına sarılır.
    • Kanopiyi öylece bırakmayın ya da yere düşürmeyin. Çözülmemesi veya birbirine dolanmaması için olabildiğince nazik olun.

Katlama ve Doldurma

  1. adım 1 dizlerinizi ve ön kolunuzu kanopinin üzerine yerleştirin.
    Dizlerinizi ve ön kolunuzu kanopinin üzerine yerleştirin. Güvenli bir şekilde tutulması için kanopinin halatlara bağlandığı yerde diz çökün. Ön kolunuzu kanopinin üzerine yaslayın, böylece havayı dışarı itmek için kullanabilirsiniz.
  2. adım 2 ön kollarınızı her seferinde 6-8 inç (15-20 cm) yukarı kaydırın.
    Ön kollarınızı her seferinde 6-8 inç (15-20 cm) yukarı kaydırın. Ön kolunuzu aşağı doğru bastırın ve havayı bastırmak için kanopinin biraz yukarısına doğru kaydırın. Çıkan kumaşın altına sokun ve ön kollarınızla havayı bastırarak kanopiye doğru ilerleyin.
    • Ağırlığınızı kanopiden kaldırmayın. Sıkı ve kontrollü tutmak için dizleriniz ve ön kollarınızla kumaşa bastırmaya devam edin.
  3. adım 3 kozanın kuyruk ucunu yukarı getirin ve dizlerinizle aşağı doğru bastırın.
    Kozanın kuyruk ucunu yukarı kaldırın ve dizlerinizle aşağı doğru bastırın. Kanopinin alt kısmını çizgilerin bağlandığı yerden tutun ve yaklaşık 6-7 inç (15-18 cm) katlayın. Ardından, havayı dışarı bastırmak için dizlerinizle katın üstüne bastırın.
  4. adım 4 kanopinin üst kısmını kaldırın ve önce kendinize doğru sonra da kendi üzerine katlayın.
    Kanopinin üst kısmını kaldırın ve önce kendinize doğru sonra da kendi üzerine katlayın. Ağırlığınızı gölgelik üzerinde tutarak yukarı uzanın ve üst kısmı tutun. Kanopiyi kendinize doğru aşağı katlayın, ardından tekrar kendi üzerine katlayın ve havayı dışarı doğru bastırın.
    • Kanopi sıkı, küçük bir kumaş demeti haline gelmelidir.
  5. adım 5 çantayı katlanmış kanopinin 1 tarafından çekin ve çantanın içine itin.
    Torbayı katlanmış kanopinin 1 tarafından çekin ve torbanın içine itin. Paraşüt torbasını tutun ve kanopinin 1 tarafının köşesine kaydırın. Malzemeyi torbanın köşesine doğru itebildiğiniz kadar itin.
  6. adım 6 kumaşı kontrol etmek için dizlerinizi kullanın ve torbanın diğer tarafını çekin.
    Kumaşı kontrol etmek için dizlerinizi kullanın ve çantanın diğer tarafını çekin. Hareket etmemesi için kanopiye dizlerinizle baskı uygulayın. Torbayı malzemenin üzerine çekin ve ardından kanopinin tamamı torbanın içinde kalacak şekilde içeri itin.

Halatların İstiflenmesi

  1. adım 1 lastik bandı rondelaya yaklaştırmak için torbanın üzerine bastırın.
    Lastik bandı rondelaya yaklaştırmak için torbaya bastırın. Grometler paraşüt torbasının üstündeki metal halkalardır. Grometleri lastik bantlara yaklaştırmak için torbayı aşağı doğru bastırın.
    • Lastik bantları rondelalara ulaşmak için çekmeye çalışırsanız, çok fazla gerilirlerse kırılabilirler.
  2. adım 2 ortadaki rondeladan bir lastik bant geçirin ve tutun.
    Bir lastik bandı ortadaki rondeladan geçirin ve tutun. Ortadaki lastik bandı bulun ve ortadaki rondelanın içine kaydırın. Grommetin diğer tarafındaki lastik bandı tutmak için parmaklarınızı kullanın, böylece çözülmez.
  3. adım 3 lastik bandı çizgilerin küçük bir bölümünün üzerine iki kez sarın.
    Lastik bandı çizgilerin küçük bir bölümünün üzerine iki kez sarın. İpleri bir demet halinde tutarak, iplerin üst kısmında, çantadaki paraşüte bağlandıkları yerde 1,5-2,5 inçlik (3,8-6,4 cm) bir bölüm toplayın. Bir istif oluşturmak için ortadaki lastik bandı küçük ip demetinin üzerine 2 kez sarın.
  4. adım 4 kalan lastik bantları kullanarak ilave istifler yapın.
    Kalan lastik bantları ilave istifler yapmak için kullanın. Başka bir lastik bandı karşısındaki rondeladan geçirin ve tutun. Halatların 1,5-2,5 inçlik (3,8-6,4 cm) başka bir bölümünün etrafına iki kez sarın. Paraşüt güvenli bir şekilde kapanana kadar kalan lastik bantlarla benzer büyüklükteki halat bölümlerini kullanarak istifleme yapmaya devam edin.
    • Paraşüt açıldığında, istiflenmiş halatlar lastik bantlardan ayrılacaktır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Bir atlayışta kullanmadan önce paraşütünüzü doğru şekilde paketlediğinizden emin olmak için bir profesyonelle çalışın.

Uyarılar

  • Bir profesyonel tarafından kontrol edilmediği sürece paraşütünüzü kullanmayın.