Uçuş için Snowboard Nasıl Paketlenir ve Korunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Biraz snowboard yapmak için yamaçlara gitmekten daha iyi bir şey yoktur. Uçağa binmeniz gerekiyorsa, tüm ekipmanınızı, özellikle de boardunuzu gideceğiniz yere götürmek biraz zor görünebilir. Neyse ki, düşündüğünüzden çok daha kolay. Sadece doğru çanta ve biraz dikkatli paketleme gerekiyor. Böylece endişelenmenize gerek kalmadan çantanızı kontrol edebilir ve vardığınızda tüm ekipmanlarınızı hazır bulabilirsiniz.

Adımlar

Snowboard Çantası Hazırlama

  1. adım 1 seyahatiniz için bir snowboard çantası edinin.
    Seyahatiniz için bir snowboard çantası edinin. Snowboard ile uçuyorsanız, yanınızda taşımak yerine kontrol etmeniz gerekecektir. Özel bir snowboard çantası, koruma ve saklama alanı için en iyi seçimdir. Profesyoneller tekerlekli bir çanta almanızı önerir. Bu çantayla havaalanında dolaşmak ve gideceğiniz yere ulaşmak çok daha kolaydır, özellikle de çantanın tamamı toplandığında muhtemelen yaklaşık 50 lb (23 kg) ağırlığında olacağı için. Doğru çantayı bir spor malzemeleri mağazasından veya internet sitesinden alabilirsiniz.
    • Tekerlekli çantalar daha pahalıdır ve tekerlekli olmayan bir çantaya göre 30-50 $ daha pahalı olacaktır. Profesyoneller bu ekstra fiyatın kesinlikle buna değeceğini söylüyor.
    • Yumuşak ve sert çanta arasında seçim yapabilirsiniz. Yumuşak çantalar, bol miktarda dolguya sahip oldukları sürece ihtiyaçlarınızın çoğu için uygundur. Çok pahalı bir tahtanız varsa ve ekstra koruma istiyorsanız, sert bir çanta sizin için buna değer olabilir.
    • Bir çanta almadan ve paketlemeden önce her zaman havayolunun çanta politikalarını doğrulayın. Tüm havayollarının kontrol edilen çantalar için boyut ve ağırlık konusunda farklı kuralları vardır ve ekstra ücretlerle karşılaşmak istemezsiniz.
  2. adım 2 tahtayı yüzü yukarı bakacak şekilde çantaya yerleştirin.
    Tahtayı yüzü yukarı bakacak şekilde çantaya yerleştirin. Snowboard çantanızı açın. Snowboard tahtasını, tahtanın alt kısmı çantanın alt kısmına eşit şekilde dayanacak şekilde yerleştirin.
    • Bu sistem ne tür bir çanta kullanırsanız kullanın işe yarar. Snowboard her zaman önce girer.
    • Bazı çantalarda ikinci bir tahta getirmek isterseniz bunun için bir cep vardır. Bunun muhtemelen çantayı fazla kilolu yapacağını ve bazı havayollarının 2 board getirirseniz sizden ekstra ücret alacağını unutmayın.
  3. adım 3 botlarınızı çantanın alt kısmındaki tahtanın üstüne koyun.
    Botlarınızı çantanın en altındaki tahtanın üstüne koyun. Botlar genellikle snowboard dışında çantadaki en ağır öğelerdir, bu nedenle çantanız altta bu ağırlıkla daha kolay taşınacaktır. Mümkün olduğunca az yer kaplamaları için botları tahtanın üzerine yanlamasına yerleştirin.
    • Bazı çantaların dışında botlar için bir cep vardır. Botlarınızı orada da saklayabilirsiniz.
    • Seyahat ederken botlarınızı ne yapacağınız konusunda gezginlerin farklı görüşleri vardır. Bazıları onları snowboard çantasına koymayı, bazıları ise bir bot çantasında saklamayı ve uçakta taşımayı sever. Bu size kalmış, bu yüzden en rahat ettiğiniz seçeneği seçin.
  4. adım 4 diğer eşyalarınızı veya ekipmanlarınızı sörf tahtanızın üst kısmına istifleyin.
    Diğer eşyalarınızı veya ekipmanlarınızı sörf tahtanızın üst kısmına yerleştirin. Ayrıca fazladan kıyafet, kask, eldiven, çorap, gözlük ve ceket de paketliyor olabilirsiniz. Tüm bu eşyalar sörf tahtasının üst kısmına yerleştirilebilir. Her şeyi tahta boyunca düzgün istifler halinde yerleştirin, böylece tüm ekipmanınız tek bir yerde olur.
    • Giysi veya ceket gibi daha büyük eşyaları sıkıca katlayın. Bu şekilde mümkün olduğunca fazla yerden tasarruf edebilirsiniz.
    • Bazı snowboard çantalarında çorap veya eldiven gibi daha küçük eşyalar için ekstra cepler veya bölmeler bulunur. Ekstra ekipmanlarınızı bu noktalarda da saklayabilirsiniz.
  5. adım 5 kapatmak için çantanın fermuarını çekin.
    Mühürlemek için çantanın fermuarını çekin. Tüm eşyalarınızı paketledikten sonra çantanın üst kapağını kapatın. Tüm eşyalarınızı güvenli bir şekilde kapatmak için fermuarını çekin.
    • Ekstra güvenlik için, her iki fermuarı da ortada birleştirmek yerine çantanın bir tarafına doğru kaydırın. Bu şekilde kapatırsanız çantanızın kazara açılma olasılığı daha yüksektir.
    • Çantanın fermuarını çekemiyorsanız, çok dolu olabilir. Yer açmak için her şeyi aşağı itmeyi deneyin ya da hala kapatamıyorsanız yeniden paketleyin.
  6. adım 6 aşağıdakilerden emin olmak için çantanızı tartın're within the airline's restrictions.
    Havayolu şirketinin kısıtlamaları dahilinde olduğunuzdan emin olmak için çantanızı tartın. Çok ağır olmadığından emin olmak için çantanızı hazırladığınızda ağırlığını iki kez kontrol edin. Aksi takdirde, çantanızı kontrol ederken pahalı bir ekstra ücretle karşılaşabilirsiniz. Çok ağırsa, ağırlığı azaltmak için bazı eşyaları çıkarın ve yerine onları taşıyın.
    • Çantanızın ağırlığını azaltmanın iyi bir yolu botlarınızı çıkarıp yerine onları taşımaktır. Bu, çantanızı ağırlık sınırının altına indirecektir.

Yerden Tasarruf Etmenin Püf Noktaları

  1. adım 1 ekstra alana ihtiyacınız varsa snowboard bağlamalarını çıkarın.
    Ekstra alana ihtiyacınız varsa snowboard bağlamalarını çıkarın. Çoğu snowboard çantası, ayak bağlamaları takılıyken sörf tahtasına sığabilir. Ancak, bunlar yerlerinde sıkışmış olduğundan, mümkün olduğunca kompakt bir şekilde paketleyemeyebilirsiniz. Çok fazla eşya topluyorsanız, snowboardu çantaya koymadan önce bağlamaları çıkarın. Daha sonra ekstra yer açmak için onları çantanın başka bir yerinde saklayabilirsiniz.
    • Bağlamaları çıkarmak kolaydır. Bağlamaların tabanındaki pedleri kaldırmanız ve vidaları sökerek bağlamaları çıkarmanız yeterlidir.
    • Tüm vidaları güvenli bir şekilde sakladığınızdan emin olun, böylece sürüşe hazır olduğunuzda bağlamaları tekrar takabilirsiniz.
  2. adım 2 yer kazanmak için kıyafetlerinizin bir kısmını sörf tahtanızın etrafına sarın.
    Yer kazanmak için kıyafetlerinizin bir kısmını sörf tahtanızın etrafına sarın. Giysileri sörf tahtasının üzerine yığarsanız çok fazla yer kaplayabilir. Bunun yerine, çantaya koymadan önce bazı kıyafetleri tahtanın etrafına sararak yerden tasarruf etmeyi deneyin. Bu size daha küçük eşyalar için biraz daha fazla alan sağlayabilir.
    • Bonus olarak bu, sörf tahtanızı uçuş sırasında korumak için biraz daha fazla dolgu sağlar. Çantanızda çok fazla dolgu yoksa bu yararlı olacaktır.
  3. adım 3 uçakta daha hacimli veya ağır eşyalarınızdan bazılarını giyin.
    Uçakta daha hacimli veya ağır eşyalarınızdan bazılarını giyin. Kalın ceketler veya giysiler çantanızda çok yer kaplayabilir. Eğer fazladan yeriniz yoksa, bunları uçakta yanınızda taşıyın. Biraz rahatsız olabilirsiniz, ancak ekstra bir kontrol edilmiş çanta için ücret almaktan iyidir.
    • Bu eşyaları rulo haline getirip el bagajınıza da atabilirsiniz.
  4. adım 4 yumuşak eşyaları botlarınızın veya snowboard bağlamalarınızın içine yerleştirin.
    Yumuşak eşyalarınızı botlarınızın veya snowboard bağlamalarınızın içine koyun. Farkında olmayabilirsiniz ama botlarınızda ve bağlamalarınızda çok fazla saklama alanı vardır! Çantada daha da fazla yer kazanmak için bu noktalara çorap, şapka veya eldiven doldurmak kolaydır.
    • Botlarınız eskiyse, önce bu eşyaları plastik torbalara koyun. Uçuş sırasında kokmaya başlamalarını istemezsiniz.
  5. adım 5 gözlüklerinizi veya diğer küçük eşyalarınızı kaskınızda saklayın.
    Gözlüklerinizi veya diğer küçük eşyalarınızı kaskınızda saklayın. Gözlükler uçuş sırasında etrafa çarpabilir veya hasar görebilir. Onları korumak için kaskınızın içine koyun. Ardından gözlükleri yastıklamak ve yerinde tutmak için çorap veya eldiven gibi diğer yumuşak eşyaları ekleyin. Bu, ekipmanınızı korur ve aynı zamanda yerden tasarruf sağlar.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Tüm ekipmanlarınızı toplamakta zorlanıyorsanız, her zaman tesiste kiralama seçeneğiniz vardır.