Trekking Direği Nasıl Paketlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir yürüyüş gezisine çıkıyorsanız ve zorlu arazide gezinmek için biraz yardıma ihtiyacınız varsa, trekking batonlarınızı yanınıza almak isteyebilirsiniz. Trekking batonları, yürüyüş yaparken kendinizi dengelemenizi çok daha kolay hale getirir ve sırt çantanızın ağırlığını dengeleyerek sırtınızdaki baskıyı azaltır. Ancak çoğu deneyimli yürüyüşçünün bildiği gibi, daha önce hiç yapmadıysanız trekking batonlarını paketlemek kafa karıştırıcı bir süreç olabilir. Neyse ki, yürüyüş sopalarınızı patikalarda saklamak için pek çok seçenek ve uçuş için sopaları paketlemenin basit bir yolu var.

Adımlar

Yolda veya Patikada

  1. adım 1 direkleri kolaylıkla taşımak için özel halkaları olan bir yürüyüş sırt çantası kullanın.
    Batonları kolaylıkla taşımak için özel halkaları olan bir yürüyüş sırt çantası kullanın. Bir yürüyüş sırt çantanız varsa, muhtemelen trekking batonları için özel halkaları vardır. Trekking batonlarınızı kısaltın ve yanlarda ve omuz kayışlarında iki set aynı halka olup olmadığına bakın. Alt halkayı dışarı çekin ve trekking sopanızın ucunu yerleştirin. Ardından aşağı kaydırın ve üstteki elastik halkayı dışarı çekin. Sapı kayıştan yukarı doğru çekin ve batonlarınızı çantaya takmak için serbest bırakın.
    • Sapı üst kayışın üzerinde tutun, böylece sırığın daha kalın kısmı ilmeğin üstüne gelir. Sırt çantasını baş aşağı taşımadığınız sürece, bu trekking direğinizin düşmesini önleyecektir.
    • Bazı sırt çantalarında bunun için elastik halkalar yerine ayarlanabilir kayışlar bulunur. Bu çantalarda kayışları, normal bir sırt çantasının omuz kayışlarını sıktığınız gibi, plastik kayış ayarlayıcılarla sıkarsınız.
  2. adım 2 trekking batonlarınızı sırt çantanızın içine yerleştirin't have loops.
    Halkalarınız yoksa trekking batonlarınızı sırt çantanızın içine yerleştirin. Çantanızda yer varsa, trekking batonlarını her zaman oraya koyabilirsiniz. Her bir sırığı kısaltın ve sapı üstten biraz dışarı çıkacak şekilde çantanızın bir köşesine dikey olarak kaydırın. Direklerin çantanızda ezilmesini önlemek için etrafta çok fazla sert nesnenin olmadığı bir köşe seçmeye çalışın.
    • Devasa bir sırt çantanız yoksa, saplarınız muhtemelen çantanın üst kısmından dışarı çıkacaktır.
    • Sadece orada duruyorlarsa uçların çantada herhangi bir hasara neden olması pek olası değildir, ancak isterseniz güvenli olması için uçların altına her zaman yumuşak bir çift çorap koyabilirsiniz.
    • Bazı yürüyüş çantalarında trekking sopaları için sırt çantasının astarında özel cepler bulunur. Çantanın yanlarına dikilmiş bu ince, uzun ceplere sahipseniz, batonlarınızı buraya yerleştirin.
  3. adım 3 eğer sırt çantanız yoksa, onları sırtınıza koymak için bir taşıma çantası kullanın.'t have a backpack.
    Sırt çantanız yoksa onları sırtınıza koymak için bir taşıma çantası kullanın. Yolculuğunuza dev bir yürüyüş çantası getirmiyorsanız, trekking batonlarınız için bir taşıma çantası alın. Batonları kısaltın, çantaya yerleştirin ve batonları sırtınızda taşımak için çantayı omzunuza atın.
    • Her zaman bir c-klips kullanabilir ve taşıma çantasının kayışını sırt çantanızın omuz askısına takabilirsiniz. Bu biraz hantal olabilir, ancak yürürken sabitlemek için her zaman bir elinizi trekking sopası çantasının üzerinde bırakabilirsiniz.
  4. adım 4 yürüyüş sopalarını normal bir sırt çantasına yerleştirmek için trekking kılıfları satın alın.
    Yürüyüş sopalarını normal bir sırt çantasına yerleştirmek için trekking kılıfları satın alın. İnternetten birkaç trekking kılıfı satın alın ve her bir kordonu omuz askınızın ve sırt çantasının kemerinin her iki tarafına sarın. Büzme ipi ile sıkın ve trekking direğinizi omuz askısı ile kordon arasına kaydırın. Bu, herhangi bir sırt çantasını yürüyüş sırt çantasına dönüştürmenin harika bir yoludur!
    • Bir çift küçük, sıkı bungee kordonuyla, kordonu kemer ve omuz askısının etrafına dolayarak geçici kılıflar oluşturabilirsiniz.

Uçakta

  1. adım 1 trekking sopalarınızı özel bir taşıma çantasında kontrol edin't collapsible.
    Trekking batonlarınızı katlanabilir değillerse özel bir taşıma çantasında kontrol edin. Ayarlanamayan veya kısaltılamayan eski tip trekking batonlarınız varsa, en iyi seçeneğiniz özel bir taşıma çantası satın almaktır. İnternetten batonlarınız için yeterince uzun bir taşıma çantası bulun ve batonları üstteki açıklığa yerleştirin. Mandalı kapatın veya çantayı sabitleyin ve havaalanında ayrı olarak kontrol edin.
    • Uçuş için kontrol ediyorsanız sert bir çanta yumuşak bir çantadan daha güvenlidir.
    • Piyasadaki birçok trekking sopası katlanabilir. Ayarlanamayan eski bir trekking sopanız varsa, bir yükseltme yapmanın zamanı gelmiş olabilir!
    • Ayarlanabilir trekking sopalarını bir taşıma çantasına koyabilir ve isterseniz ayrı olarak kontrol edebilirsiniz, ancak muhtemelen onları diğer bagajlarınızla birlikte paketlemek daha kolay olacaktır. Kısaltılmış bir trekking sopası temelde her çantaya sığacaktır.
  2. adım 2 uzatılabilir trekking sopalarını kontrol edilmiş bir çantaya koymadan önce kısaltın.
    Uzatılabilir trekking sopalarını kontrol edilmiş bir çantaya koymadan önce kısaltın. Çoğu modelde, sapın yanındaki bir düğmeye basarak ve iki ince kayışı dışarı çekerek trekking sopasını kısaltırsınız. Ardından, alttaki bir mandalın kilidini açın ve yerine kilitlemek için mandalı kapatmadan önce direğin alt yarısını yukarı çekin. İstiflemeden önce her bir sırık için bunu yapın.
    • Bazı trekking batonlarında, batonun daha ince kısımlarını daha kalın kısımlara kaydırmak ve kısaltmak için söktüğünüz bükülebilir bağlantılar vardır.
    • Trekking batonlarınızı nasıl kısaltacağınızı bulamıyorsanız, bunu bulmak için kullanım kılavuzuna bakın; modelden modele küçük farklılıklar vardır.
  3. adım 3 kalın yün çorapları ve gömlekleri batonlarınızın uçlarına sarın.
    Kalın yün çorapları ve gömlekleri batonlarınızın uçlarına sarın. Sırığın ucundaki sivri uç, eğer yalıtmazsanız çantanızın astarını yırtabilir. Çantanızı ve içindeki diğer eşyaları korumak için birkaç kalın çorap alın ve her bir ucun üzerinden geçirin. Ardından, birkaç kalın gömlek veya kazak alın ve çorapların etrafına sarın. İsterseniz kumaşı bir arada tutmak için lastik bantlar kullanabilirsiniz.
    • Özellikle sevdiğiniz bir çorabı ya da gömleği kullanmayın. Sırığın ucu çok keskin değildir, ancak yine de kumaşta küçük bir delik açabilir.
  4. adım 4 trekking batonlarını çantanızın bir köşesine yerleştirin.
    Trekking batonlarını çantanızın bir köşesine yerleştirin. Trekking batonlarınızı çantanızın ortasına atarsanız ve taşıma sırasında kayarlarsa bükülebilirler. Hasar görme olasılığını en aza indirmek için, onları çantanızın bir köşesine yerleştirin. Herhangi bir açık taraf işe yarayacaktır.
    • Bunu çantanıza başka bir şey koymadan önce yapmanız daha iyi olur, böylece trekking direğinin etrafına daha yumuşak şeyler koyabilirsiniz.
  5. adım 5 trekking sopalarını korumak için kabarık bir palto veya başka bir şeyle yalıtın.
    Trekking batonlarını korumak için kabarık bir palto veya başka bir şeyle izole edin. Yumuşak bir palto veya süveter getiriyorsanız, onu trekking batonlarının üzerine koyun. Ardından, her bir direğin üzerine ve arasına giysiler sererek direkleri elinizden geldiğince yalıtın. Trekking batonlarınızın etrafındaki alanı ne kadar yumuşak hale getirebilirseniz, çantanızdaki sert bir şeye çarpıp bükülme olasılıkları da o kadar azalacaktır.
    • Trekking sopanızı yumuşak giysilerle koruduktan sonra, çantanızın geri kalanını paketlemeyi bitirin. İşi sağlama almak için daha ağır nesneleri çantanın karşı tarafına koymak iyi bir fikir olabilir.
  6. adım 6 trekking sopalarınızı yanınızda taşımaya çalışmayın.
    Trekking batonlarınızı yanınızda taşımaya çalışmayın. Trekking sopalarını uçağa sokamazsınız. Bir avuç küçük ülke buna izin verse de, ülkelerin ezici çoğunluğu trekking sopasıyla güvenlikten geçmenize izin vermeyecektir. Buna AB, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık da dahildir, bu nedenle trekking sopalarıyla uçuyorsanız ayrı bir çantada kontrol etmeniz gerekir.
    • İçinde trekking sopaları olan bir çantayı kontrol ederken sorun yaşamazsınız.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Kontrol edilen bir çantada trekking sopanıza zarar verme riskini almak istemiyorsanız, indiğinizde bir teçhizat mağazasından bir tane kiralayabilmeniz gerekir.
  • Eğer bir çift trekking sopası kullanıyorsanız, onları kaybetmemek için her zaman aynı çantada tutun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Yolda veya Patikada

  • Yürüyüş sırt çantası
  • Taşıma çantası
  • Yürüyüş kılıfları
  • Bungee kordonları (isteğe bağlı)
  • C-kelepçe (isteğe bağlı)

Uçakta

  • Taşıma çantası
  • Bagaj çantası
  • Yün çorap
  • Kalın giysiler
  • Lastik bant (isteğe bağlı)