Kamp Gezisi İçin Bavul Nasıl Hazırlanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kamp yapmak eğlenceli bir açık hava aktivitesidir. Kamp gezisi için toparlanmanın doğru bir yolu yoktur, çünkü topladığınız eşyalar tamamen yapmak istediğiniz aktivitelere bağlıdır. Harika bir kamp gezisi geçirmenize yardımcı olabilecek şeylerin bir listesini yapın, ardından her şeyi şeffaf plastik kutularda toplayın. En ağır eşyaları alta, daha hafif olanları ise üste yerleştirin.

Adımlar

İhtiyaçlarınızın Belirlenmesi

  1. adım 1 hangi faaliyetleri yapmak istediğinize karar verin.
    Hangi aktiviteleri yapmak istediğinize karar verin. Kamp gezinizde yanınıza alacağınız şeyler yapmak istediğiniz aktivitelere bağlıdır. Örneğin, balık tutmayı planlıyorsanız, olta, olta takımı kutusu vb. getirmeniz gerekecektir. Yüzmeyi planlıyorsanız, bir mayo getirmeniz gerekecektir.
  2. adım 2 yapmanız gereken şeylerin bir kontrol listesini yapın'll need for those activities.
    Bu aktiviteler için ihtiyaç duyacağınız şeylerin bir kontrol listesini yapın. Kamp gezinizde yapmak istediğiniz aktiviteleri belirledikten sonra, her şeyi bir kontrol listesine yazın. Gerekli eşyaları toplayın ve ilerledikçe üzerlerini çizin.
  3. adım 3 ekipmanınızı hasar ve işlevsellik açısından değerlendirin.
    Ekipmanınızı hasar ve işlevsellik açısından değerlendirin. Taşınabilir bir gaz ocağınız varsa, paketlemeden önce test edin. Bir süredir kullanılmadıysa, nasıl kullanılacağı konusunda bir tazelemeye ihtiyacınız olabilir. Yedek bir gaz kutusuna ihtiyacı varsa, kamp alanınıza gitmeden önce bunu bilmek isteyeceksiniz. El fenerlerinizi açın ve pilleri bitmişse değiştirin. Çakmaklarınızı test edin ve sıvıları bitmişse yenilerini alın.
    • Battaniyelerinizde, uyku tulumlarınızda ve çadırınızda da yırtık olup olmadığını kontrol edin. Gerektiğinde değiştirin.
    • GPS'inizin ve kullanıyorsanız kişisel alarmınızın pillerini test edin.
  4. adım 4 neleri getiremeyeceğinizi öğrenmek için kamp alanı yönetmeliklerini kontrol edin.
    Neleri getiremeyeceğinizi öğrenmek için kamp alanı yönetmeliklerini kontrol edin. Farklı kamp alanları farklı türde kamp faaliyetlerine izin verir. Örneğin, bazı kamp alanları kampçılara ve otomobillere izin verirken, diğerleri sadece çadırlara izin verir. Ayrıca, bazı kamp alanları ateşe izin verirken bazıları izin vermez. Kamp alanınızı nasıl kullanmanıza izin verildiğini belirlemek için kamp alanı yetkilisiyle iletişime geçin veya web sitelerini kontrol edin.

Temel Malzemeleri Paketleme

  1. adım 1 bir çadır getirin.
    Bir çadır getirin. Çadır, kamp yaparken kullanılan en yaygın barınak kaynağıdır. Çadırınızı daha önce kurmadıysanız, kamp alanınıza varmadan önce bir veya iki kez bahçenizde kurarak biraz pratik yapın.
    • Çadırların birçok farklı boyutu vardır. Yalnız kamp yapacaksanız küçük, tek kişilik bir çadır alabilirsiniz. Başka biriyle kamp yapacaksanız, ikinizin de sığabileceği bir çadır alın.
  2. adım 2 yürüyüş yapmayı planlıyorsanız bir sırt çantası getirin.
    Yürüyüş yapmayı planlıyorsanız bir sırt çantası getirin. Kamp geziniz sırasında yürüyüşe çıkmayı veya tırmanmayı planlıyorsanız, bir sırt çantası isteyeceksiniz. Getirmeye karar verdiğiniz çantanın boyutu, ne kadar yürüyüş yapacağınıza bağlıdır. Daha uzun, daha yoğun yürüyüşler daha büyük ve daha sağlam bir sırt çantası gerektirirken, daha kolay günlük yürüyüşler yalnızca küçük bir günlük çanta gerektirecektir. Sırt çantaları ya çerçevesizdir ya da iç veya dış çerçeveye sahiptir.
    • İç çerçeveli çantalar daha pahalı olma eğilimindedir ve sırtınıza tam oturur.
    • Dış çerçeveli çantalar daha uygun fiyatlıdır ve daha fazla havalandırma sağlama eğilimindedir. Ancak iç çerçeveli çantalara göre daha hantaldırlar.
    • Fazla yük taşımayan daha küçük günlük çantalar genellikle çerçevesizdir.
  3. adım 3 1/4 ile biraz ip getirin'' to 1/2'' (6.3 to 12.7 mm) diameter.
    Yanınıza 1/4'' ila 1/2'' (6,3 ila 12,7 mm) çapında bir ip alın. Sağlam bir ipin kamp yaparken pek çok kullanım alanı vardır. Çamaşır ipi olarak kullanabilir ya da tencere asmak veya uyku pedinizi sırt çantanıza bağlamak için çeşitli uzunluklarda kesebilirsiniz.
    • Karışmasını önlemek için halatınızı paketlerken doğru şekilde saklamak ve sarmak isteyeceksiniz.
  4. adım 4 çadırınızın üstünü veya altını korumak için bir muşamba paketleyin.
    Çadırınızın üstünü veya altını korumak için bir muşamba paketleyin. Bir muşamba çadırınızın altı için ek koruma sağlayabilir veya ekstra kuru tutmak için çadırınızın üzerine gerilebilir. Alacağınız muşambanın boyutu çadırınızın boyutuna bağlıdır. Çadırınız ne kadar büyükse, yanınızda getireceğiniz muşamba da o kadar büyük olacaktır.
  5. adım 5 bir el feneri veya kafa lambası getirin.
    Bir el feneri veya kafa lambası getirin. Pille çalışan bir el feneri veya kafa lambası, hava karardıktan sonra kamp alanınızda yolunuzu bulmanıza yardımcı olması açısından önemlidir. Elleriniz serbest kalacağı için kafa lambaları kamp alanınızdaki işleri tamamlamak için yararlı olabilir. Yanınıza fazladan pil aldığınızdan emin olun.
    • Pille çalışan bir fener de getirmek isteyebilirsiniz.
  6. adım 6 katlanabilir sandalyeler alın.
    Yanınıza katlanabilir sandalyeler alın. Katlanabilir kamp sandalyeleri ateşin etrafında oturmak veya kamp alanında uzanmak için mükemmeldir. En iyi kamp sandalyeleri hafiftir ve özel sırt çantası mağazalarında satılır.
    • Bir grupla kamp yapıyorsanız, grubunuzdaki her kişiye kendi katlanabilir kamp sandalyesini getirmesini tavsiye edin.

Kamp Alanında Yemek

  1. adım 1 ateş yakmak için bir şey getirin.
    Ateş yakmak için bir şey getirin. Kibrit kamp standardıdır, ancak bir çakmak da getirebilirsiniz. Açık havada gerçek bir 'sertlik' hissi arıyorsanız, çakmaktaşı ve çelik seti getirebilirsiniz.
    • Ayrıca ateş macunu, ateş diskleri ve ateş küpleri gibi daha az geleneksel ateş başlatıcıları da yanınıza alabilirsiniz.
  2. adım 2 gerekirse bir balta ve yakacak odun getirin.
    Gerekirse bir balta ve yakacak odun getirin. Kaldığınız kamp alanından yakacak odun satın alamıyor veya toplayamıyorsanız, kendiniz getirmeniz gerekecektir. Her iki durumda da, odunları daha yönetilebilir bir boyuta getirmek için yanınızda bir balta getirmeniz gerekecektir.
    • Yakacak odunu genellikle büyük mağazalardan veya kırsal bölgelerdeki özel satıcılardan satın alabilirsiniz.
    • Ateş yakmanıza izin verilip verilmediğini kontrol edin. Birçok kamp alanında, özellikle de yangın sezonunda ateş yakmanıza izin verilmeyecektir. Ateş yakamıyorsanız bir soba getirin.
  3. adım 3 yiyeceklerinizi hazırlayın.
    Yiyeceklerinizi hazırlayın. Bir kamp gezisi için yanınıza almanız gereken 'doğru' miktarda yiyecek ve su yoktur. Çok fazla kaloriye ihtiyacınız varsa ve/veya kamp geziniz sırasında çok aktif olmayı planlıyorsanız, enerjik kalmak için yanınıza daha fazla yiyecek almalısınız. Çok fazla yemek yemeyi düşünmüyorsanız, yanınıza daha az yiyecek alabilirsiniz.
    • Yanınıza alacağınız yiyecek türü de koşullarınıza bağlı olarak önemli ölçüde değişir. Örneğin bir karavanla kamp yapıyorsanız, yumurta ve et gibi pişirilene kadar soğutulması gereken yiyecekleri yanınızda getirebilirsiniz.
    • Ancak bir karavanınız yoksa, muhtemelen fasulye, çorba ve konserve sebzeler gibi konserve ürünlere güvenmeniz gerekecektir, bu nedenle bir konserve açacağı getirmeyi unutmayın.
  4. adım 4 birkaç tencere ve tava alın.
    Yanınıza tencere ve tava alın. Kükreyen bir ateşiniz olsa bile, bir dizi tencere ve tava olmadan hiçbir şey pişiremezsiniz. Normal tencere ve tavalarınızı getirebilirsiniz, ancak kamp için özel olarak tasarlanmış daha küçük, daha hafif bir tencere ve tava seti getirmeniz daha iyi olacaktır.
  5. adım 5 mutfak eşyaları ve kağıt tabaklar getirin.
    Mutfak eşyaları ve kağıt tabaklar getirin. Yemek pişirmeyi bitirdikten sonra yiyecek bir şeylere ihtiyacınız olacak. Kağıt tabaklar idealdir çünkü kullandıktan sonra ateşe atabilirsiniz. En az bir keskin bıçak ve bir tereyağı bıçağı da dahil olmak üzere bazı mutfak eşyaları da getirin.
    • Plastik kaplar ya da yıkanabilir kaplar getirebilirsiniz.
  6. adım 6 kamp alanında bir su kaynağı yoksa yanınızda su getirin.
    Kamp alanında bir su kaynağı yoksa yanınızda su getirin. Kamp alanında suya erişip erişemeyeceğinizi belirlemek için kamp alanının rehber kitabına bakın veya web sitelerini kontrol edin. Kamp alanının yakınında su toplayabileceğiniz bir kaynak veya nehir yoksa, şişelenmiş su getirmeniz gerekecektir.
    • Günde en az 8 ila 10 bardak su içmeniz gerekir, ancak susuz kalmamak için ihtiyacınız olan kesin su miktarı yerel hava koşullarına ve aktivite seviyenize bağlıdır. Sıcaklık ve aktivite seviyeniz arttıkça daha fazla su için.
    • Yerel bir su yolundan su topluyorsanız, patojenleri öldürmek için içmeden önce kaynatın.
  7. adım 7 evde yapabileceklerinizi hazırlayın.
    Yapabileceklerinizi evde hazırlayın. Kampa gitmeden önce etleri marine edin, sebzeleri dilimleyin ve patateslerinizi folyoya sarın. Bu, kamp alanınıza ulaştığınızda sizi başarıya hazırlayacaktır.
  8. adım 8 taşınabilir bir baharatlık getirin.
    Taşınabilir bir baharatlık getirin. Sırf kamp yapıyorsunuz diye yavan, sıkıcı yemeklere katlanmak zorunda değilsiniz. Tuz, karabiber, biberiye, tarçın, toz sarımsak ve diğer baharatlar gibi temel malzemeleri içeren taşınabilir bir baharatlık, her kamp bavulu listesine faydalı bir ektir.

Güvenlik ve Navigasyon Eşyalarını Paketleme

  1. adım 1 bir ilk yardım çantası hazırlayın.
    Bir ilk yardım çantası hazırlayın. İlk yardım çantanızda yanıklar, kesikler ve şişliklerle başa çıkmak için gerekli malzemeler bulunmalıdır. Anti-bakteriyel bir merhem, çeşitli boyutlarda bandajlar, hazır soğuk paketler ve gazlı bez ilk yardım çantanızın bir parçası olmalıdır. Aspirin veya başka bir ağrı kesici gibi birkaç yaygın ilaç da işe yarayabilir.
    • Kamp alanındaki çadırınızda bırakacağınız daha büyük, daha sağlam bir ilk yardım çantasının yanı sıra yola çıkmadan önce sırt çantanıza doldurabileceğiniz taşınabilir bir ilk yardım çantası da getirmek isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 düdük getirin.
    Düdük getirin. Düdükler, bir grupla yürüyüş yaparken nerede olduğunuzu belirtmek için kullanışlıdır. Kaybolmanız ya da bir tehlikeyle karşılaşmanız durumunda da kullanılabilir. Düdüğe yüksek sesle üflemek, bölgedeki diğer kişilere kaybolduğunuzu ve yardıma ihtiyacınız olduğunu bildirecektir.
    • Düdüğe ek olarak (veya düdük yerine) yanınızda kişisel bir alarm da taşıyabilirsiniz. Yürüyüş ve kamp için kişisel alarmlar, etkinleştirildiğinde yüksek bir ses çıkaran taşınabilir cihazlardır. Düdüğünüzle aynı şekilde kullanılabilirler.
  3. adım 3 bir pusula veya taşınabilir gps getirin.
    Pusula veya taşınabilir GPS getirin. Günlük yürüyüşlere çıkmayı planlıyorsanız pusula veya taşınabilir GPS yolunuzu bulmak için çok önemlidir. Kamp alanı çevresinde daha kısa yürüyüşlere çıkıyorsanız bile faydalı olabilirler.
  4. adım 4 bir harita getirin.
    Bir harita getirin. Kamp yapıyorsanız ve bazı dağlara tırmanmayı veya bazı yürüyüşlere çıkmayı planlıyorsanız, bölgenin bir haritasını alın. Genellikle kamp alanı yetkilisinden kamp alanının ve ona bağlanan patikaların bir haritasını alabilirsiniz.

Her Şeyi Düzenlemek

  1. adım 1 tüm mutfak malzemelerinizi büyük, şeffaf bir kutuya yerleştirin.
    Tüm mutfak malzemelerinizi büyük, şeffaf bir kutuya yerleştirin. Şeffaf plastik bir çanta, tüm mutfak malzemelerinizi bir arada tutmanın harika bir yoludur ve aynı zamanda belirli bir öğenin yerini hızlı bir şekilde tanımlayabilmenizi sağlar. Torbanın altına bir muşamba yerleştirin, ardından portatif ocağınızı ve tencere ve tavalarınızı bunun üzerine yerleştirin. Mutfak eşyaları ve bulaşık bezleri gibi daha hafif, daha küçük eşyaları daha ağır soba ve tencerelerin üzerine yerleştirin.
  2. adım 2 çadırları ve uyku tulumlarını başka bir büyük çantada saklayın.
    Çadırları ve uyku tulumlarını başka bir büyük çantada saklayın. Ek battaniyeleriniz veya uyku tulumlarınız varsa, onlar da bu çantaya konulmalıdır. Ayrıca küçük bir kamp yastığı da getirmelisiniz.
  3. adım 3 benzer eşyaları yeniden kapatılabilir plastik torbalara koyun.
    Benzer eşyaları tekrar kapatılabilir plastik torbalara koyun. Örneğin, çakmağınız, kibritiniz ve çakmak gazınız varsa, hepsini tek bir plastik torbaya koyun. Diş macunu, diş fırçanız ve diş ipi gibi tuvalet malzemeleri de birlikte poşetlenmelidir.
  4. adım 4 hava koşullarına uygun kıyafetleri bir bavula veya küçük bir çantaya koyun.
    Hava koşullarına uygun kıyafetleri bir bavula veya küçük bir çantaya koyun. Kışın kamp yapacaksanız eldiven, mont ve kışlık şapka getirin. Güzel havalarda kamp yapıyorsanız tişört ve şort getirin, ancak soğuk geceler için birkaç kazak ve pantolon getirin. Her ihtimale karşı bir yağmurluk getirmeyi unutmayın.
    • Eğer yürüyüş yapmayı planlıyorsanız, yürüyüş botları da getirin.
    • Kamp gezinizde ihtiyaç duyacağınız giysi miktarı, kamp gezinizin uzunluğuna bağlı olacaktır. Fazla eşya almayın. Sadece ihtiyacınız olanları getirin.
    • Kirli kıyafetler için ayrı bir çanta getirin.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Kamp yapmanın nesi eğlenceli?
    Kamp ateşi çok eğlencelidir! Özellikle hava soğuk olduğunda arkadaşlarla yapılabilecek harika bir kamp aktivitesidir. Ateşi yakmak için biraz odun (veya kamp alanından satın alın), bir çakmak ve belki de özel bir aydınlatma kütüğü getirin. Sonra ateşin etrafında oturabilir, sohbet edebilir ve biraz marshmallow kızartabilirsiniz.
  • Soru
    Yanınıza almanız gereken gerekli gıda maddeleri var mı?
    Bir paket cips, biraz mısır gevreği (kilitli poşette), meyve suyu kutuları, sosisli sandviçler, krakerler, marshmallowlar, ekmek ve eğer kraker yapıyorsanız çikolata ve graham krakerleri ve buzdolabına ihtiyaç duymayan diğer her şeyi getirin. Ayrıca, jöle veya şekerleme gibi böceklerin çadırınıza girmesine neden olacak hiçbir yiyeceği yanınıza almayın, ancak çikolatalar tek seferde yenebileceği için sorun olmayacaktır.
  • Soru
    Yatak odamda kamp yaparsam ne olur?
    Yatak odanızda kamp yapıyorsanız, telefonunuz, battaniyeleriniz, atıştırmalıklarınız ve içecekleriniz ve belki bir veya iki arkadaşınız gibi istediğiniz her şeyi getirin!

Video

İpuçları

  • Birkaç gün önceden hazırlanın.
  • Ailenizi ve arkadaşlarınızı davet edin. Kampa tek başınıza gidebilirsiniz, ancak eşinizi, aile üyelerinizi veya arkadaşlarınızı yanınızda getirirseniz daha fazla eğlenebilirsiniz. Birlikte yürüyüşlere çıkabilir ve yeni, mutlu anılar biriktirebilirsiniz.
  • Kamp yaparken davet etmeniz gereken tek bir 'doğru' kişi sayısı yoktur. Sadece bir yakın arkadaşınızı davet edebileceğiniz gibi 10 arkadaşınızı ve aile üyenizi de davet edebilirsiniz.