Yüzme için Bavul Nasıl Hazırlanır (Kızlar)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster yerel havuza dalın, ister bir plajı ziyaret edin ya da gölde dinlenin, yüzmeye giderken yanınıza almak isteyeceğiniz bazı önemli şeyler vardır. Güneş kremi, su ve havlu gibi temel ihtiyaçlarınızı yanınıza alın. Gezinize biraz eğlence katmak için yüzme oyuncakları veya okuyacak bir kitap gibi şeyler getirin. Yüzmeyi bitirdikten sonra kendinizi zinde ve temiz hissetmeniz için yanınıza yedek kıyafetler ve ihtiyacınız olabilecek banyo malzemelerini alın.

Adımlar

Temel İhtiyaçların Toplanması

  1. adım 1 tüm yüzme malzemelerinizi alabilecek büyüklükte bir çanta bulun.
    Tüm yüzme malzemelerinizi alabilecek büyüklükte bir çanta bulun. Bu bir sırt çantası veya bez çanta olabilir. Yiyecek veya içecek getirmeyi düşünüyorsanız, her şeyi güzel ve soğuk tutmak için yalıtımlı bir çanta seçmek iyi bir fikirdir.
    • Islanma veya kirlenme ihtimaline karşı su geçirmez veya kolayca yıkanabilir bir çanta seçmek iyi bir fikirdir.
  2. adım 2 yüzerken giymek için bir mayo seçin.
    Yüzerken giymek için bir mayo seçin. Evden çıkmadan önce mayonuzu giyin veya gideceğiniz yerde değiştirmek üzere çantanızda saklayın. Yapacağınız yüzme türüne uygun bir mayo giyin ve üzerinize tam oturduğundan emin olun.
    • Örneğin, yüzme yarışına gidecekseniz tek parça bir mayo işinizi görecektir, iki parçalı bir mayo ise havuz kenarında veya plajda uzanmak için harikadır.
  3. adım 3 mayonuzun üzerine giymek için bir kıyafet hazırlayın.
    Mayonuzun üzerine giymek için bir kıyafet hazırlayın. Bu bir havuz örtüsü, şort ve tişört veya giyip çıkarması kolay bir elbise olabilir. Parmak arası terlik, sandalet veya burnu kapalı havuz ayakkabısı gibi su dostu ayakkabılar da giyin.
    • Islanmasına aldırmayacağınız kıyafetler ve ayakkabılar seçin.
  4. adım 4 telefonunuzu, cüzdanınızı ve anahtarlarınızı toplayın.
    Telefonunuzu, cüzdanınızı ve anahtarlarınızı toplayın. Kimliğinize veya paraya ihtiyacınız olacaksa, cüzdanınızı yanınıza aldığınızdan emin olun, isterseniz ıslanmasını önlemek için plastik bir torbaya koyun. Telefonunuzu ve ev/araba anahtarlarınızı da yanınıza alın.
    • Su geçirmez bir kılıfı yoksa cep telefonunuzu da kuru tutmak için plastik bir torbaya koyun.
    • Varsa değerli eşyalarınızı bir dolaba saklayın.
    • Eşyalarınızı saklamak için güvenli bir yer yoksa, bir havlunun altına veya çantanızın en altına saklayın.
  5. adım 5 güneş kremi ve böcek spreyi taşıyın'll be outdoors.
    Dışarıda olacaksanız güneş kremi ve böcek spreyi taşıyın. Vücudunuz ve yüzünüz için sprey veya sürülebilir formda bir güneş kremi seçin. Evden çıkmadan önce tüm vücudunuzu kaplayacak kadar güneş kreminiz olduğundan emin olun.
    • Böcekli bir bölgede bulunacaksanız böcek spreyi de yanınızda bulundurmanız gereken bir diğer iyi şeydir.
    • Dışarıda yüzecekseniz suya girmeden önce güneş kreminin cildinize nüfuz etmesini beklemeyi unutmayın.
  6. adım 6 üzerine uzanmak veya kurulanmanıza yardımcı olması için yanınıza bir havlu alın.
    Üzerine uzanmak veya kurulanmanıza yardımcı olması için yanınıza bir havlu alın. Üzerine uzanmak veya vücudunuzu sarmak için yeterince büyük bir havlu seçin. İnce plaj veya havuz havluları çantaya daha kolay sığdığı ve kolayca katlanabildiği için yanınıza almak için harikadır.
    • Özellikle plaj veya havuz için tasarlanmış havlular kum ve güneşe karşı daha dayanıklıdır.
  7. adım 7 güneşten korunmak için güneş gözlüğü ve şapka getirin.
    Kendinizi güneşten korumak için güneş gözlüğü ve şapka getirin. Güneş gözlükleri zararlı UV ışınlarını gözlerinizden uzak tutmak için çok önemlidir ve bir şapka yüzünüzü güneşten korurken gözlerinizden de uzak tutacaktır. Yanınıza güneş gözlüğü ve ıslanmasına aldırmayacağınız bir şapka alın.
    • Beyzbol şapkası, güneş şapkası veya kova şapka, güneşi yüzünüzden ve boynunuzdan uzak tutmak için harika seçeneklerdir.
  8. adım 8 daha ciddi yüzmeler için çantanıza gözlük veya bone ekleyin.
    Daha ciddi yüzmeler için çantanıza gözlük veya bone ekleyin. Çok gevşek veya sıkı olmadan başınızın etrafına oturan gözlükler seçin. Bir yüzme yarışına gidiyorsanız veya ciddi bir şekilde yüzme pratiği yapmak istiyorsanız, çantanıza saçınızın üzerine takmak için bir yüzme bonesi koyun.
    • Gözlükleri ya da boneleri yerel büyük mağazalardan, spor malzemeleri satan mağazalardan ya da internetten satın alabilirsiniz.
  9. adım 9 susuz kalmamak için yanınıza bol miktarda su alın.
    Susuz kalmamak için bol miktarda su getirin. Yanınıza şişelenmiş su alın veya yeniden kullanılabilir bir su şişesi doldurun. Suyunuzun soğuk kalmasını istiyorsanız, yalıtımlı bir kaba koyun veya buz paketleri koyun.
    • Limonata veya meyve suyu kutuları gibi başka içecekler de getirebilirsiniz.
    • Birkaç saat boyunca yüzecekseniz yanınıza en az iki şişe su alın.
  10. adım 10 acıktığınızda atıştırmak için çantanıza atıştırmalıklar ekleyin.
    Acıktığınız zamanlar için çantanıza atıştırmalıklar ekleyin. Size enerji verecek ve iyi seyahat etmenizi sağlayacak atıştırmalıklar seçin. Soğuk atıştırmalıklar seçiyorsanız, bunları küçük bir soğutucuya koyun veya serin tutmak için etrafına buz paketleri yerleştirilmiş küçük bir plastik torbaya koyun.
    • Gideceğiniz yerin yiyeceklere izin verdiğinden emin olun.
    • Patika karışımı, granola barlar, çilek veya muz gibi atıştırmalıklar yanınızda getirmek için harika atıştırmalıklardır.
    • Fıstık ezmesi veya peynirli kraker ve patlamış mısır da iyi yiyecek seçenekleridir.

Yüzme Sonrası Duş İçin Eşyalarınızı Hazırlayın

  1. adım 1 kıyafetlerinizi değiştirin.
    Kıyafetlerinizi değiştirin. Yüzdükten sonra yeni bir kıyafet giymeyi planlıyorsanız, yanınıza bir elbise veya şort ve bir gömlek alın. Sütyen, iç çamaşırı veya çorap gibi gerekli iç çamaşırlarını unutmayın.
    • Kıyafet değişikliklerinizi ayrı bir plastik torbaya koyun ve ıslanmamaları ya da kirlenmemeleri için büyük çantanızın içine yerleştirin.
  2. adım 2 duş almayı planlıyorsanız şampuan, saç kremi, vücut yıkama suyu ve bir bez getirin.
    Duş almayı planlıyorsanız yanınıza şampuan, saç kremi, vücut yıkama suyu ve bir bez alın. Eğer yüzdüğünüz yerde duş varsa, üzerinizdeki klor veya tuzlu suyu durulamak iyi bir fikirdir. Kolayca durulanabilmeniz için çantanıza vücut yıkama suyu, şampuan ve saç kremi koyun.
    • Taşımayı kolaylaştırmak için küçük seyahat boy şampuan ve sabun şişeleri kullanın.
  3. adım 3 saçınızı açmak için bir fırça veya tarak alın.
    Saçınızı açmak için yanınıza bir fırça veya tarak alın. Yüzdükten sonra saçınızın biraz karışmış olması muhtemeldir. Duş aldıktan veya kuruduktan sonra saçınızı güzel ve parlak tutmak için düğümleri fırçalamak üzere bir tarak getirin.
    • Tarak en iyi ıslak saçta işe yarar, ancak normal bir fırça da işe yarayacaktır.
  4. adım 4 islak eşyalarınız için yanınızda su geçirmez bir çanta taşıyın.
    Islak eşyalarınız için yanınızda su geçirmez bir çanta taşıyın. Bu özel bir su geçirmez çanta ya da sadece fermuarlı plastik bir torba olabilir. Islak mayonuzu, havlunuzu ve nemli olan diğer eşyalarınızı bu çantaya koyabilirsiniz.
    • Diğer eşyalarınızın ıslanmaması için ıslak eşyalarınızın bulunduğu çantayı kapatın.
  5. adım 5 kurulamanıza yardımcı olması için çantanıza fazladan bir havlu ekleyin.
    Kurulamanıza yardımcı olması için çantanıza fazladan bir havlu ekleyin. Bu havluyu duş aldıktan sonra veya diğer havlunuzun kullanılamayacak kadar ıslanması ihtimaline karşı fazladan bir havlu olarak kullanın. Çantanıza güzelce sığması için kompakt, ince bir havlu seçin.
    • Tam boy bir havlu kullanmak istemiyorsanız, saçınız için daha küçük bir havlu getirmeyi düşünün.
  6. adım 6 çantanıza gerekli tuvalet malzemelerini ekleyin.
    Çantanıza gerekli tuvalet malzemelerini ekleyin. Buna losyon, deodorant ve dudak kremi gibi şeyler dahildir. Evden uzaktayken kadın hijyeni ihtiyaçlarınızı karşılamak için tampon veya ped getirin. Bu eşyaları kendi küçük çantalarına koyabilir veya her şeyin bir arada olması için daha büyük yüzme çantanıza atabilirsiniz.
    • Kurumuş hissediyorsanız bacaklarınıza veya kollarınıza sürmek için küçük bir şişe losyon getirin.
    • Dudaklarınız güneşten çatlamışsa dudak kremi kullanışlıdır.
    • İsterseniz yüzmeden önce veya sonra kullanmak için makyaj malzemesi veya makyaj mendili alın.

Eğlence Öğeleri Ekleme

  1. adım 1 havuzda oynamak için dalış oyuncaklarını paketleyin.
    Havuzda oynamak için dalış oyuncakları alın. Havuzda sadece eğlenmek için yüzecekseniz, çantanızda kendinizi eğlendirmek için kullanabileceğiniz oyuncaklar getirin. Dalış oyuncakları, havuzun dibine doğru yüzme pratiği yapmak için eğlenceli olup birçok farklı şekil ve boyutta mevcuttur.
    • Havuzun dibine çeken bir ağırlığa sahip kalın işaret çubukları şeklindeki dalış çubuklarını seçin.
    • Dalış oyuncakları satın almak istemiyorsanız, havuzun dibine bozuk para atıp geri almaya çalışın.
    • Yüzdüğünüz havuzda dalış oyuncaklarını kullanmanıza izin verildiğinden emin olun.
  2. adım 2 havuzun, plajın veya gölün yanında okumak için bir kitap seçin.
    Havuzun, plajın veya gölün yanında okumak için bir kitap seçin. Kitap okumak, yüzmeye ara vermek istediğinizde yapabileceğiniz harika bir aktivitedir. Sizi eğlendirmesi için çantanıza bir kitap veya dergi koyun.
    • Umarım böyle bir şey olmaz, ancak havuzun yanında kitaplarınızın ıslanması mümkündür, bu nedenle üzerinize biraz su sıçramasına aldırmayacağınız kitapları yanınıza alın.
    • Okumak yerine yazmak için bir günlük ve kalem getirebilirsiniz.
  3. adım 3 müzik çalmak için kulaklık veya hoparlör getirin.
    Müzik çalmak için kulaklık veya hoparlör getirin. Tek başınıza müzik dinlemek için kulaklıkları telefonunuza veya taşınabilir müzik çalarınıza takın veya herkesin müziği duyabilmesi için müziği taşınabilir hoparlörlerle senkronize edin. Suyun yakınında olacağınızı unutmayın, bu nedenle su damlalarına dayanabilecek elektronik cihazlar seçin.
    • Halka açık bir havuzun kenarında uzanırken müzik dinlemek için kulaklık veya plajda müzik dinlemek için küçük bir hoparlör getirin.
    • Etrafınızdakilerin farkında olun ve halka açık bir yerdeyseniz yüksek sesle müzik çalmayın.
  4. adım 4 suyun içinde uzanmak için bir şamandıra ekleyin.
    Suyun içinde uzanmak için bir şamandıra ekleyin. Bir arkadaşınızın havuzunda takılacaksanız bu yanınıza almanız gereken harika bir şeydir. Şişirmesi kolay küçük bir şamandıra getirin, işiniz bittiğinde söndürerek çantanıza geri koyun.
    • Bazı halka açık havuzlar şamandıralara izin vermez, bu nedenle şamandıra getirmeden önce sorduğunuzdan emin olun.
    • Suyun dalgalı olduğu okyanus veya göllerde şamandıra kullanmak tehlikeli olabilir, bu nedenle dikkatli olun.
  5. adım 5 i̇htiyacınız olabileceğini düşündüğünüz diğer oyunları veya oyuncakları ekleyin.
    İhtiyaç duyabileceğinizi düşündüğünüz diğer oyunları veya oyuncakları ekleyin. Uzun bir yüzme yarışına katılacaksanız, beklerken oynamak için bir deste kağıt veya başka küçük bir oyun getirmek isteyebilirsiniz. Havuzda vakit geçiriyorsanız, havuz oyuncakları, erişte veya palet getirebilirsiniz. Yapmak isteyebileceğiniz başka küçük aktiviteler bulun ve isterseniz bunları çantanıza koyun.
    • Çantanızda fazladan bir şeyler olması ağırlık yapacağından bir veya ikiden fazla aktivite getirmekten kaçının.
    • Sadece su içinde veya çevresinde kullanılmasında sakınca olmayan oyun veya oyuncaklar getirmeyi unutmayın.
  6. 6. adım yanınıza aldığınız eşyaları'll need first on top.
    İlk ihtiyaç duyacağınız eşyaları en üste koyun. Çantanızı hazırlarken, güneş kreminiz ve havlunuz gibi hemen ihtiyaç duyacağınız şeyleri düşünün. Bunları en son paketleyin, böylece en üstte olurlar ve onlara ulaşmanızı kolaylaştırırlar.
    • Kıyafet değişikliğiniz gibi sonuna kadar ihtiyacınız olmayacak şeyleri çantanın en altına koyabilirsiniz.
    • Tüm eşyalarınızı paketlemeden önce yerleştirin, böylece onları çantanızda doğru sırada düzenleyebilirsiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Klorlu bir havuzda yüzüyorsanız gözlüğe ihtiyacınız var mı?
    Gerekli değildir, ancak kimyasal oldukça güçlü olduğu için klorlu sudan tahriş olmuş gözlere sahip olma olasılığınız daha yüksektir. Suyun altında gözlerinizi açık tutmayı planlıyorsanız gözlük takmanız tavsiye edilir.
  • Soru
    Yüzerken hangi saç modelini kullanmalıyım?
    At kuyruğu veya topuz idealdir. Diğer saç modelleri çok daha fazla karışacaktır.
  • Soru
    Nasıl bir saç stili kullanmalıyım?
    Saçınızı yüzünüzden uzak tutacak at kuyruğu veya örgü gibi basit bir saç modeli kullanın.

İpuçları

  • Birkaç saatte bir güneş kremini tekrar sürmeyi unutmayın; yüzünüzü, omuzlarınızı ve sırtınızı iyice kapattığınızdan emin olun.
  • Lens kullanıyorsanız, kılıfınızı ve ekstra solüsyonunuzu getirin.
  • İmtiyaz standından bir şey almayı planlıyorsanız yanınızda para getirin.

Uyarı

  • Yüzemiyorsanız, güvenlik için bir can yeleği veya başka bir yüzdürme cihazı giyin.