Kürek Sörfü Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ayakta kürek çekmeyi öğrenmek ister misiniz? Sörften biraz daha sakin ama yine de adrenalininizi yükseltecek bir şey mi arıyorsunuz? Eğer öyleyse, doğru yerdesiniz. Kürek sörfü ilk başta zor görünse de, kısa sürede her şeyin üstesinden geleceksiniz. Bu yazıda, kürek sörfü yapmayı öğrenmekle ilgili bilmeniz gereken her şeyi açıklayacağız.

Adımlar

Başlamak için sakin bir alan bulun.

  1. sakin sularda başlayın, burada't be in harm's way.Zarar görmeyeceğiniz rahat sularda başlayın. Sakin bir rüzgar bulmak gerekli değildir ancak sörf tahtasındaki ilk saatleriniz için her zaman iyi bir fikirdir. Eğer sörf tahtanızı bir sahilden 'indiriyorsanız' kolayca sahilden aşağı sürüklenebilirsiniz ve eğer yeterince rüzgar esiyorsa sörf tahtanızın bir yelken gibi hareket edebileceğini göreceksiniz. Sakin suları da tercih edin; dalgalar dengede durmayı çok daha zor hale getirir.
    • İlk kez binenler için konfor çok önemlidir! Yeni kürek sörfçülerini, gerektiğinde kolayca kıyıya ulaşabilecekleri tembel, iyi korunan bir nehre indirmeyi seviyoruz.

Yüzüstü yatın.

  1. kürek tahtasına yüzüstü atlayın ve kayıkla kürek çekme pratiği yapın.Yüzüstü kürek tahtasına atlayın ve kano kürekçiliği pratiği yapın. Yüzüstü kürek çekmek kıyıdan uzaklaşmak ve daha derin sulara girmek için kullanılabilir. Bunu yapmak için, tahtanın üzerine uzanın ve küreği dikey olarak tahta boyunca, bıçak göğsünüzün altında olacak şekilde uzatın, böylece yüzüp gitmez. Bir kolunuz tahtanın her iki yanında olacak şekilde, yüzüyormuş gibi kürek çekin.

Dizlerinize kadar ilerleyin.

  1. dizlerinizin üzerinde kürek çekerek kendinizi biraz daha zorlayın.Dizlerinizin üzerinde kürek çekerek kendinizi biraz daha zorlayın. Dikkatlice oturun ve dizlerinizin üzerinde pozisyon alın. Yüzüp gitmemesi için küreğinizi tuttuğunuzdan emin olun. Burun ve kuyruğun su ile aynı seviyede kalması için tahtanın ortasında kalmak istersiniz.

Tutuşunuza odaklanın.

  1. küreği doğru tutmak kürek sörfünün büyük bir parçasıdır.Küreği doğru tutmak kürek sörfünün büyük bir parçasıdır. Paddle board küreğini tutmak, kano küreğini tutmaya benzer. Bir elinizi şaftın üst kısmındaki T Bar tutamağına, diğer elinizi de ortanın biraz ötesine, bıçağa yakın bir yere koyun. Tahtayı düz tutmak için her iki tarafta da kürek çekmek için gerektiğinde ellerinizi değiştirebilirsiniz. Küreğin doğru yöne baktığından emin olun! Bıçağın açısı sizden uzağa bakmalıdır - bu sürüklenmeyi ortadan kaldıracaktır.

Vuruş pratiği yapın.

  1. tahtanızı kürekle çekmek için doğru mekaniği kullanın.Sörf tahtanızı kullanmak için doğru mekaniği kullanın. Küreği uygun yüksekliğe ayarlayın; bu yükseklik yaklaşık 8 inçtir. Daha geniş bir hareket aralığı elde etmek için kollarınızı nispeten düz tutun. Kollarınızdan daha çok çekirdek gücünüzü kullanacaksınız. Aşağı ve geri hareketi kullanarak kürek çekin, küreği tahtanızın ön tarafındaki suya daldırın ve arka tarafa doğru itin. Düz kalmak için her birkaç kürekte bir taraf değiştirin.

Ayağa kalkın.

  1. bir kez're comfortable on your knees, try standing up.Dizlerinizin üzerinde rahat ettiğinizde, ayağa kalkmayı deneyin. Küreği yatay olarak tahtanızın ön tarafına yerleştirin ve ayaklarınızı bir zamanlar dizlerinizin olduğu merkeze yerleştirin. Çömelme pozisyonunda olmalısınız. Küreğinizi tutarken yavaşça ayağa kalkın. Dizlerinizi bükün ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Ayaklarınız birbirine paralel olmalıdır. Bir ayağınızın diğerinin önünde olması dengede durmanızı zorlaştırabilir.

Dönmeye alışın.

  1. tahtanın bir tarafında kürek çekerek dönün.Tahtanın bir tarafında kürek çekerek dönün. Gitmek istediğiniz yöne bakana kadar taraf değiştirmeden tahtanın bir tarafında kürek çekin. Kürek çektiğiniz tarafın ters yönüne döneceksiniz.

Nasıl geri kürek çekileceğini öğrenin.

  1. hızlı hamleler yapmak söz konusu olduğunda tersten gitmek işe yarar.Hızlı hamleler yapmak söz konusu olduğunda tersten gitmek işe yarar. Geri kürek çekmek daha küçük, daha hızlı dönüşler yapmak için kullanılabilir. Küreği arkadan öne doğru hareket ettirin. Küreğinizi önünüzden ziyade arkanızdaki suya batırın ve ileri doğru itin.

Duruşta ustalaşın.

  1. tahtanızı durdurmak ileri düzey bir harekettir, bu yüzden en son pratik yapın.Tahtanızı durdurmak ileri düzey bir harekettir, bu yüzden en son pratik yapın. Tahtanızın yavaşlamasını sağlamak için sadece birkaç kez geri kürek çekin. Geri kürek çekmeye devam etmek tahtanızın dönmesine neden olacaktır. Daha gelişmiş bir durdurma yöntemi, sörf tahtasını suyun altına batırmak için kuyruğuna geri basmaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruKürek tahtamda nasıl hızlı gidebilirim? Sadece temel dolgu yöntemini kullanın, ancak daha uzun kulaçlar atın. Alışmak için orta kulaçlarla başlamanızı öneririm, böylece aşırı kürek çekip düşmezsiniz.

Video

İpuçları

  • Düşeceğinizi biliyorsanız, tahtanın veya küreğin size çarpmasını önlemek için tahtanın uzağına, yana doğru düşmeye çalışın
  • Dizleri bükerek alçakta durmak dengeyi korumaya yardımcı olur
  • Her zaman bir arkadaşınızla birlikte kürek çekmeye çalışın veya etrafınızda başkaları olsun