Silahlar Nasıl Boyanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Herhangi bir tüfeğin veya tabancanın rengini, tamamını boyayarak veya tek tek parçaları boyayarak kolayca değiştirebilirsiniz. Ancak, bu projeyi tamamlamak için silahı söküp yeniden monte etmeniz gerekebileceğinden, öncelikle silah hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmanız önemlidir. Bölgenizdeki silah sahipliği ve kullanımıyla ilgili tüm kural ve düzenlemelere uyduğunuzdan emin olun ve gerçek görünmesi için asla sahte bir silahı boyamayın.

Adımlar

Silahın Hazırlanması

  1. adım 1 sadece belirli parçaları boyamak istiyorsanız tabancayı sökün.
    Sadece belirli parçaları boyamak istiyorsanız tabancayı sökün. Bir silahı sökme prosedürü modele göre değişir. Bunu daha önce yapmadıysanız, kılavuzda verilen talimatları izleyin veya çevrimiçi eğitim videolarını izleyin. İşlem boyunca fotoğraf çekin, böylece silahı yeniden monte ederken bunlara başvurabilirsiniz.
  2. adım 2 boyamak istediğiniz parçaları zımparalayın.
    Boyamak istediğiniz parçaları zımparalayın. Parçaları zımparalamanın en iyi yolu, mevcut boya veya kaplamayı metalden çıkarmak için bir kumlama makinesi kullanmaktır. 120 kumlu alüminyum oksit kumlama malzemesi kullanın. Bir kumlama makinesine erişemiyorsanız, mevcut boyanın yüzeyini zımpara kağıdı ile pürüzlendirin. Bu işlem, yeni boyanın eşit şekilde yapışması için parçaları hazırlar.
    • Yerel ev geliştirme mağazanızdan bir kumlama makinesi kiralayabilirsiniz.
  3. adım 3 metal parçaları bir aerosol yağ giderici madde ile temizleyin.
    Metal parçaları bir aerosol yağ giderme maddesi ile temizleyin. Brakleen veya TruStrip Solvent gibi kalıntı bırakmadan kuruyan bir aerosol yağ giderici maddeye ihtiyacınız vardır. Eldiven, uzun kollu gömlek ve yüz siperi gibi göz koruması kullanın. İyi havalandırılmış bir alanda çalıştığınızdan emin olun. Her bir metal parçaya yağ giderici madde püskürtün ve temiz, tüy bırakmayan bir bezle silin.
    • Plastik parçaları aerosol yağ giderici madde yerine %91 izopropil alkol ile temizleyin.
    • Parmaklarınızdaki yağlar yüzeyi bozacağından ve boyanın düzgün yapışmasını engelleyeceğinden temiz parçaları tutmak için temiz eldivenler kullanın.
  4. adım 4 i̇stemediğiniz alanları maskeleyin't want coated and plug all holes.
    Kaplanmasını istemediğiniz alanları maskeleyin ve tüm delikleri kapatın. Tüm hareketli parçaların yanı sıra tetik ve tetik korkuluğu gibi boyanmasını istemediğiniz alanları kapatmak için maskeleme bandı kullanın. Namlu gibi parçalardaki delikleri tıkamak için modelleme kili veya köpük kulak tıkaçları kullanın, böylece içlerinde boya birikmez.

Renk Değiştirme

  1. adım 1 silahlarda kullanılmak üzere tasarlanmış metal boya seçin.
    Tabancalarda kullanılmak üzere tasarlanmış metal boyayı seçin. DuraCoat gibi bazı ürünler havada kuruyarak sertleşir. DuraBake gibi diğer ürünlerin finisajı ayarlamak için fırınlanması gerekir. Küçük metal parçaları tost makinesi fırınında pişirebilirsiniz. Ancak, tabancayı sağlam tutmayı planlıyorsanız veya parçalar tost makinesi fırınına sığmayacak kadar büyükse, hava kuruması sırasında sertleşen ve fırınlanması gerekmeyen boyayı seçtiğinizden emin olun.
  2. adım 2 parçaları veya tabancayı havada asılı tutun.
    Parçaları veya tabancayı havada asılı tutun. Parçaları veya tabancayı asmak için elbise askısı gibi bir tel kullanın, böylece onlara 360 dereceden erişebilirsiniz. Çalışma alanınızın üzerine plastik bir örtü koyun ve bir solunum cihazı, koruyucu gözlük ve eldiven takın.
  3. adım 3 parçalara istediğiniz boyayı püskürtün.
    Parçalara istediğiniz boyayı püskürtün. Aerosol sprey kutuları ile birlikte gelen bitirme kitleri satın alabilir veya basınçlı hava ile çalışan bir boya püskürtücü kullanabilirsiniz. Kutuyu veya püskürtücüyü yüzeyden 6 ila 8 inç (15 ila 20 cm) uzakta tutun ve tüm alanlar eşit şekilde kaplanana kadar her bir parçaya veya tabancanın tamamına yumuşak, ileri geri hareketlerle püskürtün. Boyanın kurumasını bekleyin, ardından istenirse ikinci bir kat uygulayın.
    • Tabancayı kamufle etmek istiyorsanız boyaya batırılmış süngerleri kullanarak farklı renklerde boyayın.
  4. adım 4 boya kuruduktan sonra bandı ve kil ya da tapaları çıkarın.
    Boya kuruduktan sonra bandı ve kil ya da tapaları çıkarın. Kurumasının ne kadar süreceğini öğrenmek için boyanın üzerindeki talimatlara bakın. Genel olarak, boya 30 dakika ila 2 saat içinde dokunulabilecek kadar kuruyacaktır. Maskeleme bandını ve modelleme kilini veya köpük kulak tıkaçlarını deliklerden dikkatlice çıkarın.
  5. adım 5 gerekirse metal parçaları pişirin.
    Gerekirse metal parçaları fırınlayın. Bu, sağlam bir silah yerine sadece silahtan sökülmüş parçalara yapılmalıdır. Boya gerektiriyorsa metal parçaları pişirmek için bir tost makinesi fırını kullanabilirsiniz. Parçaları fırının üstünden asmak için tel kullanın, ardından 350 °F (177 °C) sıcaklıkta 30 dakika veya talimatlarda belirtildiği şekilde pişirin.
    • Tost makinesi fırınının doğru sıcaklıkta çalıştığından emin olmak için fırına uygun bir termometre kullanın.
  6. adım 6 gerekirse tabancayı yeniden monte edin.
    Gerekirse tabancayı yeniden monte edin. Bunu daha önce yapmadıysanız, kılavuzda veya çevrimiçi olarak bulunabilecek tabancanın patlatılmış görünüm çizimine başvurmak yararlı olabilir. Ayrıca silahı sökerken çektiğiniz resimlere bakabilir veya tüm parçaları doğru şekilde bir araya getirmenize yardımcı olması için çevrimiçi eğitim videolarını izleyebilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Kamera
  • Sökme ve takma için silah kılavuzu veya eğitim videoları
  • Eldivenler, birkaç çift
  • Uzun kollu gömlek
  • Göz koruması (güvenlik gözlükleri veya yüz siperi)
  • Aerosol yağ giderici (Brakleen veya TruStrip Solvent gibi)
  • 91 izopropil alkol
  • Temiz, tüy bırakmayan bez
  • Kumlama makinesi ve 120 gr alüminyum oksit kumlama malzemesi VEYA zımpara kağıdı
  • Maskeleme bandı
  • Modelleme kili veya köpük kulak tıkaçları
  • Plastik örtü
  • Respiratör
  • Silahlar için tasarlanmış metal boya
  • Aerosol sprey kutusu veya basınçlı hava ile çalışan boya püskürtücü
  • Tel
  • Ekmek kızartma makinesi
  • Fırına uygun termometre