Beyzbol Kaydırağı Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Dokuzuncu devrenin sonlarına doğru ve üç sayı gerideyken, kaleye doğru iyi bir şekilde kaymak kazanmakla kaybetmek arasındaki fark anlamına gelebilir. İyi bir form ve biraz pratikle, rahat ve güvenli bir şekilde kayabileceksiniz - ve umarım siz de güvenli bir şekilde içeri gireceksiniz!

Adımlar

Bükülmüş Bacak Kaydırağı

  1. adım 1 yere oturun ve bacaklarınızla bir şekil-4 yapın.
    Yere oturun ve bacaklarınızla bir şekil-4 yapın. Bacaklarınız önünüzde düz bir şekilde oturun. Bir bacağınızı diğer dizinizin altına katlayın, böylece bacaklarınızla bir şekil-4 oluşturmuş olursunuz. Öndeki ayağınızın parmak uçları yukarı baksın. Hangi bacağınızı bükeceğinizi seçmek için her ikisini de deneyin ve hangisinin size daha rahat geldiğini görün.
    • Çoğu sağ elini kullanan oyuncu kayma sırasında sağ bacağını düz tutmayı daha rahat bulurken, birçok solak sol bacağını uzatmayı sever. Sizin için hangisi en iyiyse onu seçin!
  2. adım 2 yan tarafınızı kazımaktan kaçınmak için ağırlığınızı poponuzda ortalayın.
    Yan tarafınızı kazımaktan kaçınmak için ağırlığınızı poponuzun üzerinde tutun. Kayarken yana doğru eğilmek kolay ve hatta bazen rahattır, ancak bacaklarınızda ve yanlarınızda çürükler ve sıyrıklar veya daha büyük yaralanmalarla sonuçlanırsınız. Bunun yerine, poponuzun üzerine düz oturun. Vücudunuzun en fazla yastıklamaya sahip olduğu yer burasıdır, bu nedenle kaymanın en güvenli - ve en az acı verici!
  3. adım 3 ellerinizi havaya kaldırın, böylece't jam your wrists.
    Bileklerinizi sıkıştırmamak için ellerinizi havaya kaldırın. Kollarınızı hafifçe bükün ve ellerinizi başınızın hemen üzerine atın. Bu, ellerinizi yerde sürüklemekten kaçınmanıza yardımcı olacaktır, bu da avuç içlerinizi sıyırabilir ve hatta yere sert bir şekilde çarparsanız bilek veya parmak yaralanmasına neden olabilir.
    • Kayışlarınızı uygulamaya başladığınızda, ellerinizi yukarı kaldırmanın dengenizi korumanıza yardımcı olacağını da göreceksiniz.
  4. adım 4 karın kaslarınızı sıkı tutun ve çenenizi göğsünüze doğru çekin.
    Karın kaslarınızı sıkı tutun ve çenenizi göğsünüze doğru çekin. Karın kaslarınızın sıkı olması dengenizi korumanıza yardımcı olacak ve çenenizi göğsünüze doğru çekmeniz başınızı geriye atıp yere çarpmanızı önleyecektir. Hafifçe geriye yaslanabilirsiniz - kayarken momentumunuz muhtemelen sizi buna zorlayacaktır - ancak göğsünüzü geriye atmayın.
  5. adım 5 bu pozisyonda birkaç dakika oturun ve rahatlayın.
    Bu pozisyonda birkaç dakika oturun ve rahatlayın. Mükemmel bir bükülmüş bacak kayma pozisyonunda oturuyorsunuz: bir bacak diğerinin altında bükülmüş, ağırlık ortada ve geriye yaslanmış ve elleriniz havada. Nasıl hissettirdiğine dikkat edin ve vücudunuzun rahatlamasına izin verin. Kaslarınızı bunun nasıl bir his olduğunu hatırlamaları için eğitiyorsunuz, böylece hızlı kayma pratiği yapmaya başladığınızda kendinize güvenebilirsiniz.

Bir Mat Üzerinde Pratik Yapmak

  1. adım 1 bir karton parçası veya bir fiş hazırlayın'n'slide in the grass.
    Çimlerin üzerine bir parça karton veya kaydırak yerleştirin. Kaymayı öğrenirken, toprağa geçmeden önce pürüzsüz, yumuşak bir yüzey üzerinde pratik yapmak en iyisidir. Çimlerin üzerine en az 5 fit (1,5 m) uzunluğunda düz bir karton parçası koyun. Gerçekten eğlenceli bir kayma alıştırması için çimlerin üzerine bir kaydırak kurun. Yumuşak plastik ve su, sırılsıklam olmayı umursamadığınız sürece kayma alıştırması yapmayı kolay ve eğlenceli hale getirecektir!
    • Bir karton parçasını kaymadan kullanmak için 2 kişinin öndeki 2 köşeyi tutmasını sağlayın. Bir ayakları köşelerde durabilir ve diğer ayaklarıyla geri adım atabilirler, böylece onlara çarpmazsınız.
    • Biraz daha fazla para harcamaktan çekinmiyorsanız, internetten veya bir spor ya da beyzbol satıcısından bir kayma minderi de satın alabilirsiniz.
    • Çok fazla yabani ot veya bitki olmayan yumuşak bir çim üzerindeyseniz, bir örtü olmadan doğrudan çim üzerinde de kayabilirsiniz. Yine de kıyafetlerinizde çim yanıkları veya lekeler oluşabilir, bu nedenle varsa karton kullanın.
  2. adım 2 matın üzerine bir koni veya ince, plastik bir taban yerleştirin.
    'Taban' görevi görmesi için matın üzerine bir koni veya ince, plastik bir taban yerleştirin. Kartonun veya kaydırağın ucuna yakın bir yere taban için görünür bir işaret koyun. Bu, hedefleyeceğiniz taban olacaktır. Hala kayma zamanlaması ve koordinasyonu üzerinde çalışıyorsunuz, bu nedenle sakatlanmayı önlemek için sahada kullandığınız sert taban yerine yumuşak bir nesne kullanmak en iyisidir.
    • Eğer bir mat, karton ya da çim üzerindeyseniz, bir eldiveni de taban olarak kullanabilirsiniz. Ancak kayarak kayıyorsanız eldiven kullanmayın çünkü deriyi ıslatacaktır.
  3. adım 3 kramponlarınızın kartona takılmasını önlemek için ayakkabılarınızı çıkarın.
    Kramponlarınızın kartona takılmasını önlemek için ayakkabılarınızı çıkarın. Çoraplarınızla kaymak kaymanın en kolay yoludur, çünkü ayakkabılarınızın sizi kartona veya çime takılmasından endişelenmenize gerek yoktur. Ayrıca ayaklarınızın nasıl hareket ettiğini görebilecek ve hissedebileceksiniz, bu da hızlı ayarlamalar yapmanızı kolaylaştıracaktır.
  4. adım 4 kaydırak başlangıç işareti olarak tabandan 3 ila 5 fit (0,91 ila 1,52 m) uzağa bir işaret koyun.
    Kaydırma başlangıç işareti olarak tabandan 3 ila 5 fit (0,91 ila 1,52 m) uzağa bir işaret koyun. Kaymaya başladığınızda çarpmamak için hafifçe yan tarafa koyun. Bu işaret size ne zaman kaymaya başlamanız gerektiğini söyleyecektir.
    • Mesafeyi tam olarak ölçemiyorsanız, tabandan 3-5 büyük adım uzaklaşın ve işaretleyiciyi oraya koyun.
  5. adım 5 10 feet (3,0 m) uzaklıktan tabana doğru koşun ve işarette kaymaya başlayın.
    İşarette kaymaya başlayarak 10 fit (3,0 m) uzaklıktan tabana doğru koşun. Tabandan yaklaşık 10 fit (3,0 m) geri çekilin ve normal hızınızın yaklaşık ¾'ü ile tabana doğru koşun. Kayarken ivme kazanmak için yeterli hıza ihtiyacınız var, ancak gerginseniz henüz tam hız gitmek zorunda değilsiniz. Gözlerinizi tabanda tutun, ancak kayan koniyi gözünüzün ucuyla takip edin. Onunla aynı seviyeye geldiğinizde kaymaya başlama zamanının geldiğini anlarsınız.
  6. adım 6 hafifçe geriye yaslanın ve ellerinizi yukarı kaldırın.
    Hafifçe geriye yaslanın ve ellerinizi yukarı kaldırın. Bacağınızı bükmeye başlamadan önce, ağırlık merkezinizi düşürmek için biraz geriye yaslanın. Ellerinizi hafifçe kaldırın, böylece onları yerde sürüklememiş olursunuz. İlerlemeye devam ederken yumuşak bir hareketle kendinizi yere indirmeye odaklanın.
    • Ellerinizi yukarıda tutmayı hatırlamakta zorlanıyorsanız, bir arkadaşınızdan, ebeveyninizden veya antrenörünüzden siz kayarken size bir top atmasını isteyin. Kayarken topu yakalamaya çalışmak sizi ellerinizi havada tutmaya zorlayacaktır.
  7. adım 7 arka ayağınızla itin, ardından diğer dizinizin arkasına doğru bükün.
    Arka ayağınızla itin, ardından diğer dizinizin arkasına doğru bükün. Arka ayağınızla son bir patlayıcı adım atın. Bu, bükülmüş ayağınız olacaktır, bu nedenle doğal bir sağ elinizi kullanıyorsanız, muhtemelen sol ayağınız olacaktır; solaksanız, muhtemelen sağ ayağınız olacaktır. Kalkıştan hemen sonra ayağınızı düz bacağınızın altına sokun.
    • Daha doğal hissettirse bile, yukarı ve kaydırağa zıplamamaya çalışın. Kayarken ne kadar yükseğe iterseniz, yere o kadar sert çarparsınız ve o kadar acı verici olur!
    • Bu büyük adımı, havaya zıplamak yerine arka ayağınızla ileri doğru itmek olarak düşünün.
    • Dizinizi vücudunuzun altına doğru katlamayın. Bu, ekleminize tehlikeli miktarda yük bindirecektir.
  8. adım 8 öndeki ayağınızı yerden biraz yüksekte tutarak hedefe yöneltin.
    Öndeki ayağınızı yerden biraz yüksekte tutarak işarete yöneltin. Kayarken vücudunuzu öne bakacak şekilde tutun, böylece yan tarafınız yerine poponuzun üzerine ineceksiniz. Öndeki ayağınızı birkaç santim havada tutarak tabana doğru yönlendirin. Gerçek bir tabana kaydığınızda bu, ayağınızı tabana sıkıştırıp yaralanmaktan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.
    • Kayışınız çok hızlı gerçekleşecektir, bu nedenle her şeyi aynı anda düşünmeye çalışmayın. Her seferinde tek bir şeye odaklanın: koşun, ellerinizi yukarı kaldırın, bacağınızı bükün, poponuza doğru alçalın, tabanı hedefleyin. Şu anda hatırlaması zor gibi görünebilir, ancak bolca pratik yaparsanız size ikinci doğanız gibi gelecektir.
  9. adım 9 başlangıca dönün, geri gidin ve hızınızı artırın.
    Başladığınız yere geri dönün, hızınızı artırın. Başladığınız yere doğru koşun, ardından yaklaşık 5 adım geri gidin. Şimdi üsse doğru biraz daha hızlı koşmayı deneyin. Bir sahadaki 2 kale arasındaki mesafe kadar uzaklaşana ve tam bir deparla koşana kadar geri gitmeye ve hızınızı artırmaya devam edin.
    • Güvende kalmak için bir antrenörle pratik yapın. Bir koç da size ipuçları verebilir ve neleri geliştirmeniz gerektiğini söyleyebilir.
  10. adım 10 bir kez toprakta kayma alıştırması yapın've got the form down.
    Formu oturttuktan sonra toprak üzerinde kayma alıştırması yapın. Toprak, karton, mat veya çimden daha sert ve daha az pürüzsüz olacaktır, bu nedenle formunuzu aynı tutmanız önemlidir. Poponuzun üzerine inmeye odaklanın, böylece kendinizi sıyırmazsınız ve ellerinizi havada tutmayı unutmayın. Ayrıca, sahanın ne kadar yumuşak veya sert olduğuna bağlı olarak kayışınızın zamanlamasını da ayarlamanız gerekebilir.
    • İlk koşuda kendinize biraz daha yer açın, ardından gerekirse kayışınızın başlangıcını ayarlayın.

Oyunlar Sırasında Kayma

  1. adım 1 sahaya doğru tam hız koşun.
    Tabana doğru tam hız koşun. Adımlarınızı düzgün ve sabit tutun, vücudunuz hafifçe öne doğru eğilsin. Hızınızı yüksek tutmalısınız ki yere çarptığınızda ilerlemeye devam edebilesiniz. İyi bir hızda hareket etmediğiniz sürece yere çarptığınızda hiçbir yere gidemezsiniz.
    • Momentumunuz kaymaya aktarılacak, sizi hızlı bir şekilde ve boşa hareket etmeden plakaya taşıyacaktır.
  2. adım 2 üçüncü kale antrenörünüzden gelen kayma işaretlerine bakın ve dinleyin.
    Üçüncü kale koçunuzun kayma işaretlerine bakın ve dinleyin. Kalelerde koşarken, üçüncü kale koçunuz sahayı en iyi gören kişidir. Size koşmaya devam etmeniz ya da bir kalede durmanız ve kaymanız gerekip gerekmediği konusunda bağırıyor olacaklardır. 'Down' veya 'Slide' diye bağırdıklarını duyarsanız, kalenize bir atış geldiğini ve etiketlenmeyi önlemek için kaymanız gerektiğini bilirsiniz.
    • Daha ileri seviyedeki oyuncular topu bulmak için omuzlarının üzerinden bakabilir ve kaymaları gerekip gerekmediğini belirleyebilirler. Ancak bunu yapmak zor olabilir ve sizi yavaşlatabilir, bu nedenle saha içinde daha rahat olana kadar koçunuza bakmak ve onu dinlemek en iyisidir.
    • Oyunun durumuna göre de kaymaya karar verebilirsiniz. Örneğin, birinci sıradaysanız ve iç sahada bir topa vurulursa, ikili oyunu bozmaya çalışmak için ikinci sıraya kayarak gitmek isteyebilirsiniz.
    • Ayrıca hızlı koşuyorsanız ve kazara torbayı aşmak istemiyorsanız veya başka bir oyuncuyla temastan kaçınmanız gerekiyorsa da kayabilirsiniz.
  3. adım 3 mümkünse rakip oyuncudan uzağa nişan alın.
    Mümkünse rakip oyuncudan uzağa nişan alın. Kayma durumunda, rakip oyuncu genellikle topun sizi dışarı atmasını beklemek için kalede olacaktır. Eğer kalenin bir tarafında bekliyorlarsa, kalenin önüne veya diğer tarafına doğru kaymayı deneyin. Eğer doğrudan kalenin önünde duruyorlarsa, kayışınızı yan tarafa doğru yapın. Tabanın neresinden kayacağınıza karar vermek, etiketten kaçınmanıza ve güvenli bir şekilde içeri girmenize yardımcı olabilir.
  4. adım 4 kaymaya tabandan 3 ila 5 fit (0,91 ila 1,52 m) uzakta başlayın.
    Kaymaya tabandan 3 ila 5 fit (0,91 ila 1,52 m) uzakta başlayın. Vücudunuzu alçaltmaya başlayın, bir bacağınızı bükün ve diğerini torbaya doğru yönlendirin. Ne kadar çok kayma pratiği yaptığınızı hatırlayın ve içgüdülerinizin kontrolü ele almasına izin verin. Sakatlanmayı önlemek için ellerinizi ve ön ayağınızı havada tutun.
  5. adım 5 yapabiliyorsanız etiketten kaçının, ancak kayma formunuza odaklanın.
    Yapabiliyorsanız etiketten kaçının, ancak kayma formunuza odaklanın. Siz kayarken, diğer oyuncu sizi yakalamaya çalışacak, eldiveniyle aşağı doğru vuracak veya vücudunu hareket ettirecek, böylece tabana ulaşamayacaksınız. Etiketlenmemek için bacaklarınızı hafifçe hareket ettirmeyi deneyebilirsiniz, ancak en önemli şey formunuzu bir arada tutmaktır, böylece kendinizi incitmezsiniz.
    • Tüm vücudunuzu etiketten uzağa doğru eğmemeye çalışın. Muhtemelen kendinizi sıyırırsınız ve hatta çok fazla eğilip torbadan uzağa yuvarlanarak oyuncunun sizi etiketlemesini kolaylaştırabilirsiniz.

Özel Kaydıraklar

  1. adım 1 etiketi önlemek için kanca kaydırmayı deneyin.
    Etiketlenmekten kaçınmak için kanca kayışını deneyin. Arka kapı kayması olarak da adlandırılan kanca kayması esasen bükülmüş bacak kayması ile aynıdır - değiştireceğiniz tek şey vücudunuzu nereye yönlendirdiğinizdir. Kaymaya biraz daha geç başlarsınız ve doğrudan torbaya değil, torbanın yanından geçmeyi hedeflersiniz. Tabanın yanından kayın ve geçerken elinizle tutun.
    • Bu kayış, oyuncunun zaten topa sahip olduğunu ve sizi etiketlemeye hazır olduğunu görürseniz kullanmak için harikadır. Doğrudan onlara doğru kaymak yerine, bir kanca kayışı kullanmak size etiketten kaçınma ve güvende olma şansı verir.
  2. adım 2 hızlı bir şekilde ayağa kalkmak için açılır kaydırak kullanın.
    Hızlı bir şekilde ayağa kalkmak için açılır kaydırak kullanın. Açılır kayma yapmak için kaymaya biraz daha geç başlayın. Ön ayağınız tabana değer değmez, ön kramponunuzu torbaya yerleştirin ve momentumunuzu kullanarak bükülmüş bacağınızın baldırından yukarı doğru itin. Ekstra momentumunuz varsa, torbaya temas eden ayağınızı değiştirerek ayaklarınızı taban boyunca hızla kaydırın.
    • Kendinizi yukarı itmek için ellerinizi kullanmayın. Sadece bacaklarınızın gücünü ve momentumunuzu kullanarak yukarı çıkabilmelisiniz.
    • Bu kayışı, zaten bir kayış yapmaya karar verdiyseniz ancak kesinlikle güvende olacağınızı görebiliyorsanız kullanın - örneğin top devrilirse. Hızlı bir şekilde sıçrayarak fazladan bir kale kazanabilirsiniz.
  3. adım 3 kafa üstü kaymayı bir kez öğrendiğinizde're more experienced.
    Daha deneyimli olduğunuzda baş aşağı kaymayı öğrenin. Bu kayış, doğal momentumunuzla çalıştığı için eğik bacaktan daha hızlıdır. Bununla birlikte, doğru forma sahip değilseniz parmaklarınızı sıkıştırma veya başınızı çarpma riski nedeniyle eğik bacaktan daha tehlikelidir. Kafa üstü kaymak için tam hız koşun, ardından öne doğru eğilin ve yatay olarak dalarak ellerinizin topukları ve göğsünüzün üzerine inin. Avuç içlerinizi aşağıda tutun ancak tabana çarpmalarını önlemek için parmaklarınızı yerden kaldırın. Kaymayı durdurmanız gerekirse ayakkabılarınızın parmak uçlarını toprağa gömün.
    • Bu kayışı sadece antrenörünüz öğretiyorsa ve kullanmanızı tavsiye ediyorsa kullanın. Küçükler Ligi'nde 13 yaşından küçük oyuncuların baş aşağı kaymasına izin verilmez; örneğin, bir top kapma oyununda veya yakalanan bir uçan topta bir kaleye geri dönmüyorsanız. 13 yaşından itibaren, koçunuz izin verdiği sürece bir üsse ilerlerken kafa üstü kayabilirsiniz.
    • Defansif oyunlarda kafa üstü kayma tekniğini bilmek de faydalıdır. Sahada bir top için dalış yapıyorsanız teknik temelde aynıdır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Beyzbol topunu nasıl sert atabilirim?
    Bu esas olarak gücün bir fonksiyonudur. Büyüdükçe daha sert fırlatırsınız. Bununla birlikte, atış tekniğiniz de bir rol oynar. Kelimenin tam anlamıyla tüm vücudunuzun hedefinize doğru 'düşmesine' izin vermeli, yer çekiminin üst vücudunuzu sanki 'devrilecekmişsiniz' gibi yere doğru çekmesine izin vermelisiniz. Bu, fırlatma kolunuza ivme kazandırır. Atarken kalçanızı döndürmek de atışınızın gücünü artırır. Son olarak, 'devam edin'. Topu bıraktıktan sonra atış hareketinize devam edin. Bu, eliniz yere doğru bakana kadar atarken elinizin yaptığı kavisi tamamlamak anlamına gelir. Bu, kolunuzdaki gerginliği biraz azaltır.
  • Soru
    Baştan kaymaya torbadan ne kadar uzakta başlamalıyım?
    Çoğunlukla baş aşağı kaymamalısınız (bir pick-off yapmadığınız sürece). Bunu gerçekten yapmamanızın nedeni, çok fazla potansiyel parmak yaralanması olmasıdır. Kollarınızı uzatmaya ve kaymayı gerçekleştirmeye başlamanız gereken mesafe yaklaşık 8 fittir.
  • Soru
    Tabana nasıl dalabilirim?
    Elleriniz yere çarpmadan önce kollarınızın üzerine inecek şekilde kollarınızı uzatın. Elleriniz önce yere çarparsa, kaymayı durdurabilir ve yüzüstü toprağa düşmenize neden olabilir.

Video

İpuçları

  • Hızınızın yanı sıra, oynadığınız yüzeyin türü de slaydınızla aldığınız toplam mesafeyi etkileyebilir. Çim veya çim zeminde daha az dirençle karşılaşırsınız, oysa dolgulu toprak, ivmenizi biraz yavaşlatabilecek bir sürtünme yaratır.
  • Darbeleri, çürükleri ve sıyrıkları azaltmak için tüm bacağınızı kaplayan pantolonlar giydiğinizden emin olun.
  • Defalarca toprağa vurmak çok fazla enerji gerektirir, bu nedenle kayma alıştırmalarınızı yapmak için antrenmanın sonuna kadar bekleyin.

Uyarılar

  • Kayma, her beyzbol oyuncusunun repertuarında olması gereken bir tekniktir, ancak doğru şekilde yapılmazsa yaralanmaya neden olabilir. Nasıl kayacağınızı öğrenirken, her zaman bir antrenörün veya ebeveynin sizi izlemek ve yaralanırsanız size yardım etmek için orada olduğundan emin olun.