Tombstone Piledriver Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tombstone piledriver (kısaca tombstone), güreşçi The Undertaker'ın imza bitiricisi olan ünlü bir güreş hareketidir. Bu ileri düzey bir tekniktir, bu nedenle yalnızca deneyimli, fiziksel olarak iyi durumda ve deneyimli bir partneriniz varsa deneyin. Partnerinizi iyice kavrayın ve omzunuza doğru çevirin. Başını dizlerinizin üzerinde duracak şekilde hizalayın. Ardından dizlerinizi mindere çarpacak şekilde indirin ve rakibinizin kafasını mindere çarpmış gibi görünmesini sağlayın.

Adımlar

Tekniğin Uygulanması

  1. adım 1 rakibinize dönün ve sol elinizle sağ omzunu kavrayın.
    Yüzünüzü rakibinize dönün ve sol elinizle sağ omzunu kavrayın. Mezar taşını rakibinizle yüz yüze ve kol boyu açık olarak gerçekleştirin. Sol elinizle rakibinizin sağ omzunu tutarak başlangıç pozisyonuna geçin.
    • Profesyonel bir ortamda, mezar taşı genellikle bir tekme ile veya rakibinizi iplere doğru fırlatarak başlar. Bunları henüz denemeyin. Önce hareketin temellerini öğrenin.
    • Eğer solaksanız, bu talimatları tersine çevirin.
    • Bazı piledriverlar rakip sizden uzağa bakarken yapılır, ancak bu bir tombstone piledriver olmaz.
  2. adım 2 sağ elinizi sol kolunun altına sokun.
    Sağ elinizi sol kolunun altına sokun. Rakibinizin omzunu tutmaya devam edin. Ardından sol kolunu kaldırın ve sağ elinizi altına sokun. Elinizi kolunun üst kısmına, koltuk altının hemen üzerine yerleştirin.
  3. adım 3 rakibinizin sol kolunu sol omzunuza atın.
    Sol kollarını sol omzunuza atın. Kollarını kaldırın ve sol tarafınıza doğru getirin. Başınızı kollarının altına sokun. Sonra kolu sol omzunuza yaslayın.
    • Diğer kolunu çevirirken sol elinizle sağ omzunu tutmaya devam edin.
  4. adım 4 sağ elinizle sol uyluklarının iç kısmını kavrayın.
    Sağ elinizle sol uyluklarının iç kısmını kavrayın. Kolunu omzunuzun üzerinde ve sol elinizi omzunda tutarken, sağ elinizle aşağı uzanın. Rakibin kalçasının iç kısmını kasıklarından birkaç santim aşağıdan kavrayın.
    • İkinizin de ne kadar uzun boylu olduğuna bağlı olarak bacağına ulaşmak için biraz eğilmeniz gerekebilir. Eğilmeniz gerekiyorsa, dizlerinizi bükerek vücudunuzu bacaklarınızla indirin. Kalçanızdan eğilmek sırtınıza çok fazla yük bindirir.
  5. adım 5 rakibi sağ omzunuzun üzerinden çevirin.
    Rakibi sağ omzunuzun üzerinden çevirin. Rakibin bacağını ve omzunu sıkıca kavrayın. Ardından bacaklarını sağınıza doğru sallayarak ve 180 derece döndürerek çevirin. Bacaklarını düz bir şekilde havaya kaldırın.
    • Özellikle bu kısımda her iki kişinin de birlikte çalışması gerekir. Siz kaldırırken rakibiniz de zıplamalı. Aksi takdirde o kadar ağırlığı kaldırmaya çalışırken sırtınızı ciddi şekilde incitebilirsiniz.
  6. adım 6 rakibinizi kalçasından omzunuza yaslayın.
    Rakibinizi kalçasından omzunuza yaslayın. Dik durun, böylece vücudunuz rakibinizin ağırlığını desteklemek için iyi bir konumda olur. Ardından kalçalarını omzunuzun üzerine katlayarak omzunuza yaslayın. Kambur durmayın ya da eğilmeyin, aksi takdirde sırtınızı incitebilirsiniz.
    • Rakibinizin burada size yardım etmesi gerektiğini unutmayın. Ölü ağırlık olmamalılar. Size tutunduklarından ve ağırlıklarını desteklemenize yardımcı olmak için bacaklarını yukarı kaldırdıklarından emin olun.
  7. adım 7 rakibinizi orta bölgesinden tutun.
    Rakibinizi orta kısmından tutun. Rakibinizin ağırlığını destekledikten sonra, kollarınızı hızlıca göğsünün hemen altına sarın. Sıkı bir tutuşa sahip olduğunuzdan ve hareketi gerçekleştirdiğinizde rakibin ağırlığının kaymayacağından emin olun.
    • En sağlam tutuş için rakibinizi doğrudan kavramaya çalışmak yerine ellerinizi rakibinizin arkasında birbirine kilitleyin.
    • Aynı zamanda rakibiniz de kollarını sizin etrafınıza sarmalıdır. Bu, hareket sırasında onları yerinde tutar.
  8. adım 8 başlarını dizlerinizin 6 inç (15 cm) yukarısına hizalayın.
    Başlarını dizlerinizin 6 inç (15 cm) yukarısına hizalayın. Bu, mezar taşının kilit kısmıdır. Başını mindere çarpıyormuşsunuz gibi görünür ama gerçekte sadece dizleriniz mindere çarpar. Partnerinizi, başının üst kısmı dizlerinizden 6 inç (15 cm) yukarıda olacak şekilde tutun. Bu, başlarının yere çarpmaması için bolca alan bırakır.
    • Bu bölüm sırasında partnerinizle iletişim kurun. Başlarının çok aşağıda olup olmadığını size söylemelerine izin verin.
    • Daha deneyimli hale geldikçe, hareketin daha gerçekçi görünmesi için onları dizlerinize daha yakın tutabilirsiniz. Ancak başlarken başını dizlerinizden oldukça uzakta tutun.
    • Bu noktada, partnerinizin başı çok aşağıdaysa hareketi iptal edin. Onu yere yatırın ve kurulumu yeniden yapın. Partnerinizin başı çok aşağıdayken asla hareketi denemeyin yoksa boynunu kırabilirsiniz.
  9. adım 9 dizlerinizi yere bırakın.
    Dizlerinizi yere doğru bırakın. Partnerinize sıkıca tutunun ve onun da aynı şeyi yaptığından emin olun. Sonra dizlerinizi yere bırakın, böylece yüksek bir 'güm' sesiyle mindere çarpsınlar. Kollarınızı hiç bırakmayın. Tüm hareket boyunca rakibinizin başını dizlerinizin üzerinde tutun.
    • Bazı güreşçiler sesi ve dramayı yükseltmek için dizlerini indirmeden önce hafif bir sıçrama ekler. Daha deneyimli olduğunuzda bunu daha sonra ekleyin. Acemiyken zıplamaya çalışmayın.
    • Alıştırma yaparken dizlerinizin zedelenmesini önlemek için dizlik kullanın.
  10. adım 10 kollarınızı açın ve kişinin sizden uzaklaşmasına izin verin.
    Kollarınızı açın ve kişinin sizden uzaklaşmasına izin verin. Dizleriniz darbe aldığında partnerinizin gitmesine izin verin. Kollarınızı açın ve sizden uzaklaşmasına izin verin. Geriye doğru düzgün bir şekilde yuvarlanırlarsa, düşerken sırtları ve ayakları mindere çarpacaktır. Bu hareketi tamamlar.
    • Hareketi bitirdikten sonra iyi olduğundan emin olmak için partnerinizi kontrol edin.
    • Bir maçta veya gösteride, piledriver'ı bir pin ile takip edebilirsiniz. Başka bir hareket yapmadan önce partnerinizin iyi olduğundan emin olun.

Güvende Kalmak

  1. adım 1 gerçek bir güreş ringinde çalışın.
    Gerçek bir güreş ringinde çalışın. Bu ringler, bu tür hareketleri absorbe etmek ve güreşçileri güvende tutmak için dolgu ile tasarlanmıştır. Çim, minder ya da benzeri dolgulu yüzeylerde güreşmeyin. Güvenlik için sadece güreş ringlerinde çalışın.
    • Arka bahçe güreş halkaları satın alınabilir. Kurallara uygun bir halka için internette arama yapın.
    • Satın almak istemiyorsanız, bazı spor salonlarında da güreş halkaları olabilir. Yakınınızda böyle bir spor salonu olup olmadığını kontrol edin.
    • Benzer görünmelerine rağmen, güreş ve boks ringleri aynı değildir. Boks ringlerinde güreş ringlerinde olduğu gibi aynı tür dolgu yoktur, bu nedenle boks ringinde çalışırken yaralanabilirsiniz.
  2. adım 2 bu hareketi sadece deneyimli bir güreşçi üzerinde yapın.
    Bu hareketi sadece deneyimli bir güreşçi üzerinde yapın. Öyle görünmese de, mezar taşı her iki katılımcının da ne yaptığını bilmesini gerektirir. Diğer kişinin sizi nereden tutacağını, ne kadar sıkı tutacağını ve hareket bittiğinde nasıl yuvarlanacağını bilmesi gerekir. Amatörlerin güvenle yapabileceği bir şey değildir. Her zaman hareketin nasıl yapıldığını bilen ve sizi düzgün bir şekilde tutabilecek güce sahip bir partnerle çalışın.
    • Deneyimli bir güreşçi de hareketi yanlış yapıp yapmadığınızı size söyleyebilir. Partneriniz herhangi bir noktada hareketi durdurmanızı söylerse, hemen durdurun.
    • İdeal olarak, düzenli olarak güreş partneriniz olan biriyle çalışın. Birbirinizle ne kadar çok deneyiminiz olursa, hareket o kadar güvenli olur.
  3. adım 3 bu hareketi sizden daha büyük birine yapmaktan kaçının.
    Bu hareketi sizden daha büyük birine yapmaktan kaçının. Eğer rakibiniz sizden daha ağırsa, bu hareket çok zor olacaktır. Ağırlığını omzunuzda taşıyamayabilirsiniz. Daha da kötüsü, hareket sırasında aşağı doğru kayabilir ve mindere çarpabilir. Hareketi yaklaşık olarak sizin boyutunuzda veya daha küçük biriyle yaparak kazalardan kaçının.
    • Vücut ağırlığınızın birkaç katını yasal olarak kaldırabiliyorsanız, hareketi sizden daha ağır birinin üzerinde deneyebilirsiniz. Ancak bu, hareketi daha büyük biri üzerinde denemeniz gereken tek durumdur.
  4. adım 4 hareketten hemen sonra diğer kişinin iyi olduğunu teyit edin.
    Hareketten hemen sonra diğer kişinin iyi olduğunu teyit edin. İyi olduğundan emin olana kadar asla başka bir hareket yapmayın. Yaptığınız şeyi durdurun ve sorun. Yaralandıklarını belli ederlerse veya cevap vermezlerse, güreşi derhal bırakın ve yardım alın.
    • Rekabetçi bir maç veya gösterideyseniz ve eylemi durdurmak istemiyorsanız, partnerinizle bir sinyal sistemi geliştirin. Örneğin, yere düştükten sonra iyi olduklarını belirtmek için elinizi sıkabilirler.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Eğer dizlerimizin üzerinde zıplarsak (Adım 6'da olduğu gibi) o zaman bu kişiyi nasıl incitir?
    Zarar vermez ve vermemesi gerekir. Eğer rakibinize gerçekten zarar vermek isteseydiniz, muhtemelen boynunu kırabilirdiniz.
  • Soru
    Eğer rakibimin kafasına vurursam, onu yaralar mıyım yoksa felç mi ederim?
    Bu mümkün, bu yüzden dikkatli olmalısınız. Ancak mezar taşları profesyonel güreşte yapılır, bu yüzden sert olmamalısınız. Ayrıca, rakibinizi asla bilerek incitmemelisiniz. Rakibinizin kafasını kalçalarınızın arasında tutun ve kalçalarınız mindere çarptıktan hemen sonra, kalçalarınızla kafasındaki baskıyı azaltın.
  • Soru
    8. adımda, 5 inçlik kafa yeterli mi?
    Evet, bu rakibinizin kafasını korumak ve aynı zamanda seyirciye hareketin gerçek olduğu yanılsamasını vermek için yeterlidir.

İpuçları

  • Bu gibi hareketleri yapmak için iyi durumda olduğunuzdan emin olun. Düzenli olarak ağırlık kaldırmak sakatlanmaları önlemenize yardımcı olacaktır.

Uyarılar

  • Bu hareketleri yeniden canlandırırken son derece dikkatli olun. Güreş süperstarları son derece eğitimlidir, ancak onlar bile zaman zaman ciddi yaralanmalar yaşarlar. Bir profesyonel tarafından eğitilmediyseniz veya formda değilseniz bunu yapmayın.
  • Katılmak istemeyen birine asla güreş hareketleri uygulamayın. Bu teknik her iki kişinin de birlikte çalışmasını gerektirir.
  • Bu hareketleri sadece kontrollü bir ortamda deneyin. Bu hareketlerin eğitimli profesyoneller tarafından, sağlık görevlilerinin hazır bulunduğu güvenli bir ortamda yapıldığını unutmayın.
  • Bu hareketi profesyonel bir güreş eğlencesi olarak gerçekleştirmek istiyorsanız, rakibinizin elleriyle vücudunuza destek verdiğinden, harekete hazır olduğundan ve dizlerinizin üzerine çökerken onu tutmak için yeterli kol gücüne sahip olduğunuzdan emin olun, böylece kafası asla mindere çarpmaz.