Profesyonel Güreş Hareketleri Nasıl Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bazı insanlar profesyonel güreşi 'sahte' diye küçümsese de, beceri, atletizm ve yaralanma riskinin hepsi çok gerçektir. Üretilmiş eğlence değerinin ötesine bakarsanız, profesyonel güreşçilerin tamamladığı karmaşık, güçlü, yüksek uçan manevralara hayran kalabilir ve bunları kendiniz denemek isteyebilirsiniz. Bu makalede, profesyonel güreş hareketlerini güvenli bir şekilde denemeden önce gereken fiziksel ve zihinsel hazırlık ve uygun talimatlar, on klasik manevranın açıklamaları ile birlikte açıklanmaktadır, böylece onları daha iyi anlayabilir ve takdir edebilirsiniz, ancak bir profesyonel tarafından eğitilmediğiniz ve gözlemlenmediğiniz sürece bu hareketlerin hiçbirini denemeyin.

Adımlar

Hazırlanmak

  1. adım 1 uzmanları i̇zleyin.
    Uzmanları izleyin. Profesyonel güreş hareketlerini öğrenmek ve yapmakla ilgileniyorsanız, büyük olasılıkla televizyonda WWE ve/veya diğer güreş devrelerini zaten izliyorsunuzdur. Ancak nasıl izlediğinizi ayarlamak isteyebilirsiniz.
    • Hareketlerin nasıl yapıldığına daha fazla dikkat edin. Vücut ve el pozisyonlarını, kalkış ve iniş yöntemlerini ve güreşçilerin hareketi nasıl 'sattıklarını' izleyin (tekrar izleyin). Hareketlerin içine gizlenmiş güvenlik önlemlerine dikkat edin.
    • Eski güreş gösterilerinin videolarını da izleyin. Teknik ve stildeki benzerlik ve farklılıkları izleyin.
    • Canlı güreş gösterilerine gidin. Daha düşük kalibreli bir performansa sahip yerel veya bölgesel bir devre olsa bile, güreşçilerin şahsen performanslarını izlemek size profesyonel güreş manevralarının karmaşıklığı ve gücü hakkında daha doğru bir fikir verir. Bu görünürdeki rakiplerin hareketleri başarılı ve güvenli bir şekilde tamamlamak için nasıl uyum içinde çalıştıklarını izleyin. Fırsat bulursanız bazı güreşçilerle konuşun ve öğrenmeye olan ilginizi onlara bildirin. Değerli tavsiyeleri olabilir.
  2. adım 2 vücudunuzu hazırlayın.
    Vücudunuzu hazırlayın. Kuvvet antrenmanı elbette önemlidir, ancak dayanıklılık ve esneklik antrenmanı da aynı şekilde önemlidir. İyi profesyonel güreşçiler sadece demir pompalamazlar, yoğun kardiyo egzersizleri yaparlar ve bol bol esneme hareketleri yaparlar - hatta yoga bile yaparlar!
    • Fiziksel kondisyonunuzu geliştirmek size sakatlıklara karşı ek bir koruma sağlayacaktır.
    • Lisedeyseniz, güreş takımına katılmak mantıklı olabilir, ancak genel olarak spor yapmak kondisyon ve vücut kontrolüne yardımcı olacaktır.
    • Dikkate alınması gereken bazı kuvvet antrenmanı egzersizleri şunlardır: bench press; chin-up; dips; biceps curls; hand grips; wrist rolls; leg curls; leg extensions; squats; leg presses; shoulder shrugs; and 4-way neck presses.
    • Dikkate alınması gereken bazı kardiyo egzersizleri şunlardır: 3 mil süreli koşular; 10 x 400 metre aralıklı koşular; 30 dakikalık toparlanma koşuları; ve yüzme ve bisiklet gibi diğer kardiyo aktiviteleri.
    • Sıkı antrenman yapın, ancak toparlanmak için zaman ayırın. Bu, kaslarınızın (kardiyovasküler sisteminiz dahil) iyileştiği ve süreç içinde daha güçlü hale geldiği zamandır.
  3. adım 3 riskleri bilin.
    Riskleri bilin. Profesyonel güreşçileri yakından izlemek, basit görünen güreş manevralarını bile başarıyla tamamlamak için gereken karmaşık ayrıntılar ve hassas zamanlama hakkında size daha iyi bir fikir vermelidir. Profesyonelleri izlediğiniz hareketleri belki arka bahçedeki arkadaşınız üzerinde denemeye başlamak isteyeceksiniz, ancak uygun şekilde eğitilene kadar bunları denemeyin.
    • Eğitim, hazırlık ve pratik güreş hareketlerini daha güvenli hale getirecektir, ancak deneyimli profesyoneller bile bunları denerken trajik bir sonla karşılaşabilirler.

Alıştırma Ringine Girmek

  1. adım 1 bir güreş okuluna gidin.
    Bir güreş okuluna gidin. Bölgenizde herhangi bir okul bilmiyorsanız, bir okul bulma konusunda yardım almak için eyalet atletizm komisyonunuzla iletişime geçin.
    • Etkili ve güvenli eğitim geçmişi olan bir okul arayın. İşte yerel bir gösteride güreşçilerle sohbet etmenin işe yarayabileceği bir örnek.
    • Hedefleriniz konusunda gerçekçi olun. Bir WWE süperstarı olmayı hayal ediyorsanız, yerel güreş okulunuz neredeyse kesinlikle sizi kesmeyecektir. Çoğu profesyonel, Florida'da uzun bir geçmişe sahip eski profesyoneller tarafından yönetilen büyük okullarda eğitim alır. Ancak bu, yerel bir güreş okulunun, doğru şeylere sahip olduğunuzu kanıtlarsanız daha büyük bir şeye dönüşebilecek öğretici ve eğlenceli bir deneyim sağlayamayacağı anlamına gelmez.
  2. adım 2 ne bekleyeceğinizi bilin.
    Ne bekleyeceğinizi bilin. Her güreş okulu farklı olacaktır, ancak diğer hevesli güreşçilerle düzenli eğitim seansları bekleyin. Elbette ring içinde becerilerinizi geliştirmek için birlikte çalışacaksınız, ancak aynı zamanda ring dışında da - karakter yaratma ve röportaj yapma gibi şeyler.
    • Becerileriniz hakkında dürüst görüşler bekleyin ve hatta talep edin. Güreş eğitmenlerinin fikirlerini söylemekten çekinmeleri pek olası değildir, bu nedenle kalın bir deriye ihtiyacınız olacak. Bunu sert sevgi olarak düşünün - bu hareketleri güvenli ve etkili bir şekilde yapmak her seferinde hassasiyet gerektirir.
  3. adım 3 güvenli bir şekilde yarışmayı öğrenin.
    Güvenli bir şekilde yarışmayı öğrenin. Güreş okulunuzda güvenliğin birinci öncelik olmadığını fark ederseniz, yeni bir okul bulmayı kesinlikle düşünün. Kendinizin veya sınıf arkadaşlarınızın sağlığını gereksiz yere riske atmayın.
  4. adım 4 rakibinizle aynı fikirde olun.
    Rakibinizle aynı sayfada olun. Hareketleri uygulamaya başladığınızda, başarılı profesyonel güreş hareketlerinin her zaman her iki tarafın da başarılı bir şekilde uygulamasını gerektirdiğini unutmayın. Yavaş başlayın ve antrenman ringindeki düşmanlarınızla bir aşinalık ve güven faktörü oluşturun.
    • Profesyonel güreşçiler ring arkadaşlarını rakiplerinden çok takım arkadaşları olarak görme eğilimindedir. Başarılı olmak için tıpkı bir basketbol takımı gibi birlikte pratik yapmaları ve uygulamaları gerekir.

Kendinizi Temel Hareketlere Aşina Hale Getirme

  1. adım 1 bu hareketleri çalışın ve görselleştirin, ancak't perform them without proper training.
    Bu hareketleri çalışın ve görselleştirin, ancak uygun eğitim almadan bunları yapmayın. Güreş okulunda öğretilecek on klasik profesyonel güreş manevrasının inceliklerini öğrenmek için aşağıdaki açıklamaları ve adımları referans olarak kullanın.
    • Bu bölümü, bilgili bir arkadaşınızın size elektrikli aletleri kullanmayı öğretmesinden önce kullanım kılavuzlarını okumak gibi düşünün. Bu bir hazırlık yardımıdır, size veya başkalarına zarar verebilecek bir konuda uzman rehberliğine alternatif değildir.
  2. adım 2 suplex'i tanıyın.
    Suplex'i tanıyın. Rakibinizi başınızın üzerine kaldırmanızı, sırtınızı kamburlaştırmanızı ve düşerken onu sırt üstü yere çarpmanızı gerektiren bu temel hareketin çok sayıda varyasyonu vardır.
    • Arkadan, kollarınızı rakibinizin beline kilitleyin
    • Dizlerinizi bükün, kalçalarınızı dışarı çıkarın ve rakibinizi kaldırın.
    • Sırtınızı eğin ve düşerken onu başınızın üzerinden sırtının üzerine atın.
    • Resimlerle daha ayrıntılı adımlar için ayrıca bakınız Profesyonel Güreşte Supleks Yapmak.
  3. adım 3 mızrağı inceleyin.
    Mızrağı inceleyin. Mızrakla vurmak basit ama etkili bir saldırıdır ve (artık yasadışı olan) futbolda rakibin göğsüne kafanızı sokarak onu yere düşürme yöntemine benzer.
    • Ayakta duran rakibinize doğru koşun.
    • Vücudunuzu indirin ve orta kısmına doğru fırlatın. Başınızı yana doğru tutarken omzunuzla karnına vurmaya çalışın.
    • Kollarınızı kullanarak rakibinizi mindere yapıştırın.
    • Ayrıca bakınız Bir Güreşçi Gibi Mızrak.
  4. adım 4 andre slam hakkındaki bilginizi artırın.
    Andre Slam hakkındaki bilginizi artırın. Bu, Wrestlemania III'te Hulk Hogan ve Andre the Giant tarafından ölümsüzleştirilen basit bir kaldırma ve vurma hareketidir.
    • Ayakta duran rakibinizin karşısında zayıf elinizle bir kolunu tutun ve güçlü kolunuzla bacaklarının arasından kaldırın.
    • Onu omuzlarınıza kaldırırken başınızı eğin.
    • Onu güçlü kolunuzun olduğu tarafa döndürün ve yere çarparken dönüşe devam edin.
    • Ayrıca bakınız Profesyonel Güreşte Andreslam Yapmak.
  5. 5. adım şunu öğrenin
    DDT'nin 'yapılması' ve 'yapılmaması' gerekenlerini öğrenin. Bu manevra, rakibinizi (size dönük olan) bir baş kilidine sokmayı ve ardından ikiniz de düşerken onu yüz üstü mindere çarpmayı içerir.
    • Yüzünüz rakibinize dönükken, kolunuzu kalçalarınızdan birinin yanına gelecek şekilde başının etrafına sararak onu önden baş kilidine alın.
    • Geriye doğru düşüp yüzünü mindere gömün.
    • Düşüşünüzü benzersiz kılmak için biraz yetenek ekleyin.
    • Ayrıca bakınız Profesyonel Güreşte DDT Yapmak.
  6. adım 6 kesicinin gizemlerini çözün.
    Kesicinin gizemlerini çözün. Popüler varyasyonlarda Diamond Cutter veya RKO olarak bilinen bu hareket, rakibinizin çenesini omzunuza (arkanızdan) çekmeyi ve onu yüzüstü yere çarpmayı gerektirir.
    • Elinizi ayakta duran rakibinizin boynunun arkasına yerleştirin. Onun önünde olacak şekilde dönün ve kolunuz başının etrafında olsun.
    • Çenesini başının etrafındaki kolun omzuna doğru çekin.
    • Bacaklarınızı öne doğru tekmeleyin, sırt üstü düşün ve bu sırada yüzünü mindere çarpın.
    • Ayrıca bakınız Profesyonel Güreşte Kesici Hareket Yapmak.
  7. adım 7 boston crab'e kilitlenin.
    Boston Crab'e kilitlenin. Bu, rakibiniz sırtüstüyken yapılan klasik bir tuş hareketidir - onu çevirir, üzerine çömelir ve bacaklarını yukarı ve geriye doğru çekersiniz.
    • Rakibiniz yüzüstü yatarken, üzerinde durun, kalçalarını kavrayın ve ayaklarına doğru bakın. Sırt üstü yatıyorsa, yüzünüz ona dönükken bacaklarını kaldırın ve onu ters çevirip kendi etrafınızda dönerken üzerine çıkın.
    • Her bir bacağı kavrayın ve her birini pazularınız ile üst kaburgalarınız arasında baldırdan sabitleyin.
    • Sırtının alt kısmına çömelirken her bir bacağı yukarı ve kendinize doğru kaldırın ve çekin.
    • Boston Crab yapmak bölümüne de bakın.
  8. adım 8 sharpshooter konusunda akıllı olun.
    Sharpshooter konusunda akıllı olun. Rakip ringin ortasında sırtüstü yatarken yapılan en popüler bitiriş hareketlerinden biri olan bu hareket, Boston Crab ve Şekil Dört Bacak Kilidi.
    • Boston Crab için adımları takip edin, ancak rakibinizin bacaklarına binmek yerine bir bacağınızı dizlerinin arasına yerleştirin.
    • Bacaklarını bu dizin üzerinden geçirin ve kaldırmaya, çekmeye ve çömelmeye başlayın.
    • Ayrıca bakınız Keskin Nişancı'yı yap.
  9. adım 9 parlayan sihirbaz kombo hareketine bir ışık tutun.
    Parlayan Sihirbaz Kombo Hareketine ışık tutun. Bu hareketin birçok varyasyonunda, rakibin kafasına diz veya bacakla vurulur ve ardından kafası matın içine sokulur.
    • Rakibiniz ringin bir köşesinde kambur dururken ona doğru koşun ve dizinizle veya alt bacağınızla çenesine vurun. Diğer ayağınızla dizinden fırlatabilirsiniz. Bu hareket tek başına Parlayan Büyücü'yü oluşturur.
    • Kolunuzu boynuna dolayın, başını yan tarafınıza yerleştirin ve çömelmiş vücudunu arkanıza alın. Onu da peşinizden sürükleyerek birkaç adım ileri koşun.
    • Bacaklarınızı öne doğru tekmeleyin ve düşerken yüzünü mindere yapıştırın.
    • Ayrıca bakınız Profesyonel Güreşte Parlayan Sihirbaz Kombo Hareketi Yapmak.
  10. adım 10 hurricanrana etrafında bir dönüş yapın.
    Hurricanrana etrafında bir dönüş yapın. Hurricanrana, rakibinizin omuzlarına atlamayı ve ardından rakibinizi mindere çekerken aşağıya doğru dönmeyi içeren çok atletik bir harekettir.
    • Ayakta duran rakibinize doğru koşun ve bacaklarınızın her biri rakibinizin omuzlarından birinin üzerine gelecek şekilde yukarı ve dışarı sıçrayın.
    • Bu sırada ayak bileklerinizi başının arkasında çaprazlayın ve vücudunuzu bir tarafa doğru bükün.
    • Bu bükme hareketini, o sırtüstü düşerken siz de düşerken onu döndürmek için kullanın.
    • Ayrıca bakınız Profesyonel Güreşte Hurricanrana Yapmak.
  11. adım 11 619 hamlesinin gizemlerini çözün.
    619 Hareketinin gizemlerini çözün. Burada tartışılan en akrobatik hareket olan 619, tutunurken ipler boyunca sallanmayı ve ardından geri sallanırken dizlerinizle rakibinizin yüzüne vurmayı içerir.
    • Rakibinizi orta ipin üzerinde, yüzü kalabalığa dönük bir pozisyona getirin.
    • Ona doğru koşun ama bir tarafa ya da diğer tarafa.
    • Üst ve orta ipler arasında önce ayakla sıçrayın. Geçerken bir elinizle üst ipi, diğer elinizle de orta ipi kavrayın.
    • İplerin esnekliğini kullanarak ringe doğru geri savrulun. Dizleriniz rakibinizin yüzüne çarpacak şekilde bacaklarınızı konumlandırın ve sıkıştırın.
    • Ayrıca bakınız Profesyonel Güreşte 619 Hareketi Yapmak.
    • Eğer yeterince vurgulanmadıysa, bu hareket ve burada anlatılan diğer hareketlerin şakası yoktur. Ne yaptığınızı bilseniz bile ciddi şekilde yaralanabilir veya ölebilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Nasıl bir bitirici bulabilirim?
    Gördüğünüz ve size gerçekten hitap eden bitirişleri düşünün. Yapabiliyorsanız, bunlardan birinin bir varyasyonunu bulun ve bunun üzerinde çalışın. Güvenli tutmaya çalışın, boyun kırılmasını istemezsiniz. Bazı insanlar sizi hareketinize göre yargılayabilir, ancak hareketin ne olması gerektiğini düşündüğünüze sadık kalın. VE HER ZAMAN FIZIKSEL SINIRLARINIZI BILIN.
  • Soru
    Bu hareketleri yapmak güvenli midir?
    Evet, güvenlidir, ancak bir partneriniz veya güvenlik yardımcınız olduğundan emin olmak en iyisidir.
  • Soru
    Nasıl bir güreş numarası bulabilirim?
    Bir güreş hilesi yapmak için sadece doğal kişiliğinizi düşünün, ancak daha dramatik. Topuk mu yoksa yüz mü olmak istediğinize karar verin. Mikrofon becerilerinize yardımcı olması için iyi güreşçilerin tanıtım videolarını izlemeli ve kullandıkları açıları tanımalısınız. Bunu çözdükten sonra geriye kalan tek şey tarzınız ve iyi bir slogan.

İpuçları

Uyarılar

  • Güreş çok tehlikeli olabilir, bu yüzden dikkatli olun!
  • Bu hareketleri denemeden önce bir profesyonel tarafından gözetimli eğitim alın.
  • Kendinize Güvenin!