Dünyanın Etrafında Nasıl Oynanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Around the World, atış yaparken doğruluğunuzu ve hassasiyetinizi test eden bir basketbol oyunudur. Her oyuncu kazanmak için arka arkaya bir dizi atış yapmalıdır. Ancak iki atış kaçırırsanız baştan başlamanız gerekir. İster pratik yapmak ister dostça bir rekabet için olsun, Around the World iyi şutörleri mükemmellerden ayırır.

Adımlar

Temel Oyunu Oynamak

  1. adım 1 her atışı yaparak kazanın around the world before everyone else.
    Her atışı herkesten önce 'dünyanın etrafında' yaparak kazanın. Around the World tamamen şut atarken isabet ve tutarlılıkla ilgilidir. Sepetin etrafındaki bir yayda beş veya daha fazla nokta belirlersiniz. Her oyuncunun her noktada iki atış hakkı vardır. Eğer başarırsanız, bir sonrakine geçersiniz. Üst üste iki atış kaçırırsanız, sıfırdan başlarsınız. Tüm yolu ilk geçen oyuncu kazanır.
    • En az iki oyuncuya ihtiyacınız var. Ancak, oynayabilecek kişi sayısında bir üst sınır yoktur.
  2. adım 2 oyuncunuzu seçin world spots before the game starts.
    Oyun başlamadan önce 'dünya noktalarınızı' seçin. Potanın etrafında küçük bir yarım daire yapmak istiyorsunuz. Eğer oyunda yeniyseniz, kalenin önündeki dikdörtgen olan anahtarın etrafına kurun. Eğer tecrübeliyseniz, üç sayı çizgisinin etrafındaki her noktayı bile ayarlayabilirsiniz. Dünyayı temsil eden bir yarım daire yapmak istiyorsunuz, böylece her açıdan ve potanın her iki tarafından şut atmanız gerekiyor. Ancak, istediğiniz noktaları seçmekte kendinizi özgür hissetmelisiniz. Bunları bant ya da tebeşirle işaretleyin.
    • Genel olarak, noktalarınızın eşit aralıklarla yerleştirilmesini istersiniz. Oyunun ne kadar uzun sürmesini istediğinize bağlı olarak istediğiniz kadar çok noktaya sahip olabilirsiniz.
    • Bazı insanlar serbest atış çizgisini ilk ve son atış olarak eklemeyi sever - 'ana üssünüz'.
  3. İlk kimin atacağını seçin. Ancak herkesin atış yapma şansı olacağını bilin. Eğer ilk kişi kazanırsa, diğer herkesin onları eşitlemek için bir atış hakkı olur, bu da rövanş ya da uzatmaya zorlar. Bu nedenle, ilk başlayan kişi çok önemli değildir.
  4. İlk noktadan ateş edin. İlk atışınızı yapın. Eğer başarırsanız, bir sonraki noktaya geçin ve tekrar atış yapın. Eğer kaçırırsanız, bir atış hakkınız daha var. Eğer iki atışı da kaçırırsanız, atış sırası bir sonraki kişidedir.
    • İlk atışta geri dönecek bir yer olmadığından, ikinci atışınızı atlamak için bir neden yoktur.
    • Dizlerinizi bükmeyi deneyin-bu daha uzun bir atış yapmanıza yardımcı olabilir.
  5. Yerinizde kalmak için ikinci atışınızı atlayın, özellikle de ıskalamaktan endişeleniyorsanız. İşte strateji burada devreye girer. Arka arkaya iki atış kaçırırsanız, bir sonraki turunuzda baştan başlamanız gerekir. Ancak ilkini kaçırırsanız bir sonraki atışınızı atlayabilirsiniz. Sıra tekrar size geldiğinde kaldığınız yerden başlayabilirsiniz.
    • Eğer büyük bir farkınız varsa, genellikle beklemek en iyisidir. Ancak unutmayın ki birinin sizi yakalaması, hatta kazanması için sadece bir iyi dönüş yeterlidir.
    • Eğer gerideyseniz, ikinci atışınızı yapmak risk almaya değer olabilir. Biraz ritim geliştirebilirseniz, harika bir tur geri gelmenize yardımcı olabilir.
  6. İki kez ıskalayana veya bir tur atlayana kadar ateş etmeye devam edin. Her atışı yaparsanız teorik olarak ilk turda kazanabilirsiniz. Amaç, özellikle gerçek basketbol için, atış tutarlılığını geliştirmek, iyi atışların ritmini yakalamaktır.
  7. Herkesin aynı sayıda atış yapmasına izin verin. Her oyuncu kazanmak için aynı sayıda şansa sahip olmalıdır. Örneğin, A, B, C ve D sırasına göre şut atan dört kişiyle oynadığınızı varsayalım. Beşinci turda, B oyuncusu her basketi atıyor ve kazanıyor. Ancak C ve D oyuncuları sadece dört tur oynayabildi. Her birinin kazanmak için bir şansı daha vardır ve bu da playoff'u zorunlu kılar. B oyuncusuyla aynı sayıda şansı olan A oyuncusu kaybeder.
    • Eşitliği bozmak için bir tur daha oynayın. En uzağa giden oyuncu kazanır.

Varyasyonlarla Oynamak

  1. adım 1 daha zor oyunlar için daha karmaşık desenler oluşturun.
    Daha zor oyunlar için daha karmaşık desenler oluşturun. Temel bilgileri öğrendikten sonra, dünyanızı biraz daha zorlaştırmanın zamanı geldi. Serbest atış çizgisini ekleyebilir, oyuncuların çizgiye gidip geri dönmesini sağlayabilir veya son atışı ekstra zor bir 3'lük haline getirebilirsiniz.
    • Başlamadan önce herkesin tüm atışları anladığından emin olun - bu, ikinci atış için devam edip etmeme kararını verirken büyük bir fark yaratır.
  2. Diğer beceriler üzerinde çalışmak için farklı şut türleri ekleyin. Turnike gibi farklı şut türlerini karıştırın. Oyunu daha ilginç hale getirmek için kör atışlar, geriye atışlar, sadece arkadan atışlar (veya hiç arkadan atış yok) veya aklınıza gelebilecek başka zorluklar ekleyin.
  3. Daha yüksek bahisli oyunlar için ikinci atışı ortadan kaldırın. Eğer iyi bir atıcıysanız, baskı altında her atışı sürekli olarak vurabilmelisiniz. Oyununuzu gerçekten geliştirmek veya işleri daha gergin hale getirmek istiyorsanız, nokta başına yalnızca bir atışa izin verin. Ayrıca bir atışı atlama imkanını ortadan kaldırarak oyuncuları her seferinde iki atış yapmaya ve başarısız olurlarsa geri çekilmeye zorlayabilirsiniz.
  4. Kaotik, stratejik bir oyun için eşzamanlı atışa izin verin. Bu, 2-4 oyuncudan oluşan daha küçük gruplar için en iyisidir ve her şeyin yolunda gitmesini sağlamak için bir hakeme ihtiyacınız olabilir. Her oyuncu aşağı yukarı aynı karede olacak şekilde başlayın, başla deyin ve ateş etmeye başlayın. Sıra atlayamamanız dışında diğer kurallar da geçerlidir. Eğer iki kez ıskalarsanız, baştan başlarsınız. Oyuncuların ne zaman atış yapacakları konusunda stratejik olmaları gerekecek ve akıllı oyuncular diğer oyuncuların toplarına vurarak onları başlangıç noktasına geri getirmeyi bile deneyebilirler - ancak kendi atışlarınızdan birini de feda etmiş olursunuz.
    • Kuralların uygulanmasını kolaylaştırmak için, oyuncular ikinci bir atış yaptıklarında 'şans atışı' diye bağırmalıdır, böylece ıskaladıklarında yeniden başlamaları gerekip gerekmediğini anlayabilirsiniz.
  5. Oyun başına atlama sayısını sınırlayın. Tüm oyun boyunca toplamda sadece üç atlamaya izin verebilirsiniz, bu da onları çok daha stratejik hale getirir ve iyi atışa daha fazla odaklanılmasını sağlar. Ancak bu aynı zamanda oyunu çok daha uzun hale getirebilir.
  6. Atıcıların iki elini de kullanmasını sağlayın. Bu küçük varyasyon normal oyunu karıştırır ve garip ve muhteşem atışlara olanak tanır. Oyuncuların her atışta kollarını değiştirmelerini sağlayabilir (ikinci atışı riske atma olasılıklarını artırabilir ya da azaltabilirsiniz) ya da ikinci bir atış yapmak istediklerinde ters elle atış yapmaya zorlayabilirsiniz. İşleri ilginç hale getirmek için bunu ters atışlar veya kör, gözleri kapalı atışlarla da karıştırabilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bir basketbol topu
  • Bir çember
  • Serbest atış çizgisi ve etrafında atış yapılabilecek bir üç sayı yayı