Badminton Nasıl Oynanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Dünyanın en hızlı raket oyununu kim oynamak istemez ki? Badminton iki veya dört oyuncu ile oynanabilir. Oyunun amacı, raketle file üzerinden başarılı bir şekilde vurarak puan kazanmaktır. Oyunun tenisle bazı benzerlikleri olsa da, badminton kuralları farklıdır ve ilk oyununuzu oynamadan önce bilmeniz önemlidir. Eğer siz de badminton ustası olun ya da sadece parktaki o sevimli kızı etkilemek istiyorsanız, o zaman başlayalım.

Adımlar

Kuralları Öğrenmek

  1. adım 1 oyunun amacını anlayın.
    Oyunun amacını anlayın. Badminton, tenis gibi, iki oyuncu ya da ikişer oyuncudan oluşan iki takım tarafından oynanan bir raket sporudur. Amaç, sizin veya takımınızın 21 sayıya ilk ulaşmasıdır. Raketle başarılı bir şekilde servis attığınızda ve rakip takımınız bir hata yaptığında, yani takım raketle uygun şekilde geri dönemediğinde bir puan kazanırsınız.
    • Her oyunu kazanmak için önce 21 puan kazanmalı ve bu süreçte iki sayı farkla kazanmalısınız. Yani, her iki takımın da 20 puanı varsa, bir takım 22-20 ile kazanmalıdır ve bu böyle devam eder.
    • Eğer siz ve rakibiniz 2 sayı farkla kazanamazsanız ve skor 29-all olana kadar devam ederseniz, 30 sayıya ulaşan ilk takım kazanır.
    • İki oyun kazanan ilk takım maçı kazanır. Oyunlarda skor 1-1 ise, üçüncü bir karar oyunu oynamanız gerekir.
  2. adım 2 badminton sahasını tanıyın.
    Badminton sahasını tanıyın. Badminton sahası 44 fit (13,4 m) uzunluğunda ve 20 fit (6,1 m) genişliğindedir. Eğer tekler oynuyorsanız, 44 feet (13,4 m) uzunluğunda ancak sadece 17 feet (5,2 m) genişliğinde olan kısımda oynarsınız. File, kortun ortasına, 20 feet (6,1 m) işaretine (tekler için 17 feet (5,2 m)), yerden 5 feet (1,5 m) yüksekliğe üç çeyrek inçlik ağdan yapılmış olarak yerleştirilmelidir. Çiftler oynarken, kortun sol ve sağ tarafındaki ekstra 15 feet (1,5 m) (çiftler kenar çizgileri) servis atmak ve geri dönmek için adil oyun olarak kabul edilir. İşte bilmeniz gereken başka şeyler:
    • Kortun her iki tarafında sağ ve sol servis sahası vardır. Bir takımın servis atıcısı bir servis kortundan çaprazındaki servis kortuna servis atmalıdır. Oyuncular her sayı alındıktan sonra kort değiştirmelidir.
    • Teklerde servis atarken, rakibin çapraz servis kutusuna ve sahanın o tarafındaki arka tekler çizgisine servis atabilirsiniz, ancak daha geniş olan çiftler kenar çizgisine servis atamazsınız.
    • Çiftlerde servis atarken, oyuncu çiftler yan çizgisi de dahil olmak üzere rakip takımın çapraz servis kutusuna servis atabilir, ancak tekler uzun servis çizgisine servis atamaz.
    • Dolayısıyla, tekler servisi için karşılama sahası daha uzun ve dardır, çiftler servisinde ise saha geniş ve kısadır.
    • Raket başarıyla servis edildikten sonra, her takımın tüm sahası adil oyun haline gelir. Raket sadece çiftler veya tekler kortunun sınırları içinde kalmalıdır.
    • Oyuncular, bir oyuncu hata yaptığında puan kazanabilir. Eğer bir sunucu rakibini hata yapmaya zorlarsa, sunucuya bir puan verilir. Eğer alıcı sunucuyu hataya zorlarsa (böylece sunucu hatayı oynayamazsa), alıcı bir sonraki oyun için yeni sunucu olmanın yanı sıra puanı da alacaktır.
  3. adım 3 oyunun temellerini anlayın.
    Oyunun temellerini anlayın. Badminton oyununuza başlamadan önce, saha bilgileri ve puanlama kurallarının ötesinde bilmeniz gerekenler şunlardır:
    • Hangi takımın ilk servisi atacağına ve hangi tarafta oynayacaklarına karar vermek için yazı tura atın veya başka bir yarışma yapın.
    • Bir badminton oyununun ilk servisi, sahanın sağ yarısından o sahanın çapraz karşısındaki sahaya gelir. Oyunun geri kalanında, çift sayıda sayınız varsa sağdan, tek sayıda sayınız varsa soldan servis atarsınız.
    • Servis atan taraf bir hata yaparsa, karşılayan taraf bir sayı alır ve servis o tarafa geçer. Eğer servis atan takım servis atar ve karşılayan taraf hata yaparsa, servis atan takım bir servis kortundan diğerine geçer ve servis atmaya devam eder. Her servisten sonra bir sayı alınır (örneğin voleyboldan farklı olarak).
    • Çiftlerde her takımın sadece bir 'servisi' vardır. Dolayısıyla, bir takımdaki bir oyuncu servis atar ve hata yaparsa, servis diğer takımdaki bir oyuncuya gider ve bu böyle devam eder.
    • Konuk takım bir sayı kazandığında ve servisi aldığında, takım taraf değiştirmez, durduğu yerden servis atar. Eğer ilk servis sayısını kazanırlarsa, oyuncular sağdan sola doğru yer değiştirirler.
    • Her oyundan sonra rakipler sahanın iki ucunu değiştirir ve bir önceki oyunu kazanan taraf bir sonraki oyunun başında servis atar.
  4. adım 4 bir oyuncunun nasıl hata yapabileceğini anlayın.
    Bir oyuncunun nasıl hata yapabileceğini anlayın. Bir takımın veya oyuncunun hata yapmasının çeşitli nedenleri vardır. İşte bunlar:
    • Raket servis edildiğinde, raket daha yükseğe veya servis atan oyuncunun bel hizasına vurulmalıdır - aksi takdirde hata olur. Eğer vuruş anında raketin herhangi bir kısmı servis atan oyuncunun elinin herhangi bir kısmından daha yukarıda değilse, hata verilebilir.
    • Servis atan takım raketle file üzerinden servis atmayı başaramazsa. Badmintonda raketin adil sayılması için aynı oyuncu tarafından sadece bir kez vurulması gerekir. Badmintonda her serviste sadece bir deneme hakkınız vardır. Bunun tek istisnası, takımınızın raketin fileye çarpıp rakip sahaya düşmesine izin vermesidir. Bu durumda bir deneme hakkınız daha olur.
    • Oyunun herhangi bir noktasında raketle filenin içine ya da altına vurursanız.
    • Eğer raket size çarparsa.
    • Eğer raketle saha dışına vurursanız ya da filenin etrafından veya altından diğer taraftaki oyuncuya geçerse. Çizgiye düşen raket topları fair-play olarak kabul edilebilir.
    • Eğer servis raketini kortun kendi tarafınızda yere vurduysanız veya en uzun servis çizgisinin ötesine uzattıysanız, bunlar bir hataya katkıda bulunur.
    • Servis atan oyuncu raketle doğru rakip sahaya servis atamazsa.
    • Herhangi bir oyuncu rakibini herhangi bir şekilde engellemeye çalışırsa (başarılı veya başarısız), bunlar o oyuncu için bir hataya katkıda bulunur.
    • Herhangi bir oyuncunun ayakları oyun sırasında tamamen servis sahası içinde olmalıdır - aksi takdirde hata verilir.
    • Oyuncu badminton ağına kıyafetleri veya herhangi bir vücut parçası da dahil olmak üzere herhangi bir ekipmanla dokunabilirse, bu hataya katkıda bulunur.
    • Savrulmalar da badminton hatasına katkıda bulunur.
  5. adım 5 raketle vuruş yapmanın temel yollarını öğrenin.
    Raketle vuruş yapmanın temel yollarını öğrenin. Standart badminton raketi 26 inç (66,0 cm) uzunluğunda ve 4,5-5,5 ons ağırlığındadır. Çoğu metal ve naylondan yapılmıştır ve bu hafif raketle raketle etkili bir şekilde vurmak için yeterli enerji üretmeniz gerekir. Ana vuruşlar forehand ve backhand'dir (teniste olduğu gibi) ve mekiğe etkili bir şekilde vurmak için hafif, hızlı bir bileğe ihtiyacınız olacaktır. İşte raketle vuruş hakkında bilmeniz gerekenler:
    • Her şey ayak hareketleriyle ilgili. Mekiği görün ve kendinizi konumlandırmak için birkaç küçük adım kullanın, böylece çok fazla gerilmek zorunda kalmak yerine kolayca vurabilirsiniz.
    • Mekiğe etkili bir şekilde vurmak için geri salınım, ileri salınım ve vuruş ve takip pratiği yapmanız gerekir. Mekiğin tüylerine değil, yuvarlak merkezine vurmalısınız.
    • Net atışınızı mükemmelleştirin. Bu en yaygın vuruştur ve amaç mekiğe rakibinizi fileden uzaklaştıracak şekilde vurmaktır, bu da size bir sonraki vuruşunuzu hazırlamak için zaman kazandırır.
    • Drop vuruşunuzu çalışın. Bu vuruşu etkili bir şekilde yapmak için mekiği filenin hemen üzerine düşürecek ve ne kadar hızlı koşarsa koşsun rakibinizin ulaşmasını zorlaştıracak yavaş ve yumuşak bir vuruş yapmanız gerekir.
    • Mekiği parçalayın. Bu, file yüksekliğinin üzerindeki bir mekiğe vurmak için kullandığınız güçlü bir vuruştur. Raketinizi sanki çizecekmişsiniz gibi arkanıza doğru kaldırmanız, mekiğin size doğru geleceğini tahmin etmeniz ve ardından sanki bir çitin üzerinden aşıracakmışsınız gibi çapraz bir şekilde aşağıya doğru sertçe vurmanız gerekir.
    • Mekiği sürün. Bu, mekiği yere paralel hareket ettiren, filenin üzerinden zar zor geçen ve rakibinizin atışınızı tahmin etmesini veya karşılık vermesini zorlaştıran bir forehand veya backhand vuruşu olabilir.
    • Servis atan oyuncunun, rakibinin vuruşu karşılamaya hazır göründüğünü anlayabilmesi gerektiğini unutmayın. Servis atan oyuncu, rakibi karşılamaya hazır görünmediğinde servis atmamalıdır.
      • Servis atan oyuncu topu rakibine verene kadar her iki oyuncu da kort sınırları içerisinde, her iki ayağı da yere temas edecek şekilde sabit durmalıdır. Ancak, oyuncular yere çizilmiş çizgilerden herhangi birinin üzerinde durmamalıdır - çünkü bunlar servis sahası alanının dışında kabul edilir.
  • Servis atan oyuncu topu rakibine verene kadar her iki oyuncu da kort sınırları içerisinde durmalı ve her iki ayağı da sabit bir şekilde yere temas etmelidir. Ancak, oyuncular yere çizilmiş çizgilerden herhangi birinin üzerinde durmamalıdır - çünkü bunlar servis kortunun alanının dışında kabul edilir.

Vuruşlarda Ustalaşmak

  1. adım 1 tutuşta ustalaşın.
    Tutuşta ustalaşın. Tutuş, raketinizi nasıl tuttuğunuzdur ve vurduğunuz her vuruşu etkileyecektir. Oyunda biri forehand ve diğeri backhand için olmak üzere iki temel tutuş şekliniz vardır. İşte bilmeniz gerekenler:
    • Forehand tutuşu: Raketi oynamayan elinizle tutun, raket yüzünüz yere dik olacak şekilde sapı kendinize doğru çevirin. Elinizi, raketle tokalaşıyormuş gibi sapın üzerine koyun. Başparmağınız ve işaret parmağınız arasında bir V şekli olup olmadığına bakın. Daha fazla esneklik için sapı parmaklarınızda gevşek bir şekilde tutun. Ön ve orta sahadan mekiğe vururken raketi daha iyi kontrol etmek için tutuşu kısaltın ve şafta yaklaştırın.
    • Backhand tutuş: Raketi forehand tutuşu yapıyormuş gibi tutun. Ardından saat yönünde çevirin, böylece oluşturduğunuz V şekli sağa doğru hareket eder. Daha fazla kaldıraç ve güç için başparmağınızı sapın arka eğimine dayayın ve raketi parmaklarınızda gevşek bir şekilde dinlendirin. Yine, temiz atışlar için daha uzun bir tutuş ve file oyunu için daha kısa bir tutuş kullanın. Başparmağınızı gevşetin ve clear'lar için kolunuzdan daha fazla güç kullanın çünkü kısa kort backhand tutuşunda başparmağınızın uzantısı son derece sınırlıdır ve backhand clear'a hazırlanmak için orta kort bloğuna veya net öldürmeye göre daha fazla zamanınız vardır, yani başparmağın kaldıracı o kadar önemli değildir.
  2. adım 2 yüksek ve alçak servislerde ustalaşın.
    Yüksek ve alçak servislerde ustalaşın. Yüksek servisten backhand servise kadar bir badminton servisine vurmanın birçok yolu vardır. İşte bilmeniz gereken birkaç servis:
    • Yüksek servis. Bu, tekler oyununda rakibinizi geri çekmek için harika bir servistir; çiftler için biraz daha zordur. Bu servis için el altı forehand kullanmanız gerekir. Rahatlayın, dizlerinizi bükün, kısa servis çizgisinin 2-3 feet (0,6-0,9 m) gerisinde durun. Raket olmayan bacağınızla ilerleyin ve raket bacağınızı onun arkasına yerleştirin. Raketinizi neredeyse omzunuza kadar geriye götürün, ardından ileri doğru sallayın. Mekiği tüylerinden tutun ve hafifçe önünüze bırakın. Mekiğe raketinizin düz yüzüyle vurun ve raketiniz başınızın raket olmayan tarafına ulaşana kadar devam edin.
    • Alçak servis. Bu servis daha çok çiftler sırasında kullanılır. Bu hareket için forehand veya backhand kullanabilirsiniz.
      • Forehand servis için servis çizgisinin 2-3 feet (0,6-0,9 m) gerisinde durun, raketinizi bel hizanıza getirin ve ileri doğru savurmaya başlayın. Mekiği tüylerinden tutun ve düşürmek yerine raketle buluşacak şekilde yaklaştırın. Mekiği daha yüksek bir noktadan, ancak yine de belinizin altından vurun ve raketin yüzüyle iterek file bandını sıyırmasını sağlamaya çalışın.
      • Backhand servis için, ayaklarınız rakibinize doğru bakacak şekilde raket ayağınızla ve raket olmayan ayağınızla arkaya doğru ilerleyin. Kısa bir geri salınım yapın ve ardından mekiği tüylerin ucundan bel hizasının önünde tutarak raketi öne doğru getirin. Ardından mekiği raketin yüzüyle itin ve file bandını sıyırmasını sağlamaya çalışın. Daha fazla kontrol için tutuşunuzu kısaltın.
  3. adım 3 flick ve drive serviste ustalaşın.
    Flick ve drive serviste ustalaşın. İşte bilmeniz gerekenler:
    • Flick servis. Bunu hızlı bir servis için kullanın ama idareli kullanın. Bir forehand veya backhand kullanın, tipik bir alçak servisle mekiği itecekmiş gibi davranın, ancak bunun yerine bileğinizi kullanarak mekiği hızlıca itin.
    • Sürüş servisi. Bu, tekler veya çiftler için mükemmel bir hücum servisidir. Bu, mekiğin daha düz bir açıyla ve daha hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlayacaktır. Servis çizgisinden biraz daha uzakta durarak, raket olmayan bacağınızla önde, raketinizi bel seviyesinin biraz altına yerleştirerek, geriye ve belinize paralel hale getirerek koltuk altı forehand kullanın. Raketi öne doğru sallayın ve mekiği vücudunuza doğru hafifçe yana doğru bırakırken takip edin, vurun ve fileyi daha düz bir açıyla geçmesine izin verin.
  4. adım 4 forehand vuruşunda ustalaşın.
    Forehand vuruşunda ustalaşın. Mekiğin alçaktan ve önünüzden geldiğini gördüğünüzde, rakibinizi yenmek için bu forehand vuruşunu yapmanız gerekecektir. İşte yapmanız gerekenler:
    • Raket başını aşağıya ve arkanıza bırakın. Raketin arkanızda uzandığından emin olun.
    • Dizlerinizi bükün ve harekete hazır olun.
    • Raket ayağınızla ileri doğru hareket edin.
    • Raketi sallarken kolunuzu neredeyse düz tutun ve mekiğe vurmadan önce mümkün olan son saniyede bileğinizi kırın.
    • Raket yüzünüz açık olsun ve ivme kazanmak için raketi yukarı doğru sallayın. Raketiniz karşı omzunuzun yakınına gelene kadar devam edin.
  5. adım 5 backhand'de ustalaşın.
    Backhand vuruşunda ustalaşın. Backhand vuruşu yapmak için mekiğin backhand tarafınıza yaklaşmasını beklemeniz gerekir. İşte yapacağınız şey:
    • Sol ayağınızın üzerinde hareket edin ve sağ ayağınızı vücudunuzun önünde dolaştırın (eğer sağ elinizi kullanıyorsanız ve backhand vuruşunuz sol tarafınızdaysa), sağ omzunuzun fileye dönük olduğundan emin olun.
    • Sağ dirseğinizi bükün ve raketi sallamaya hazırlanmak için sağ elinizi vücudunuza doğru çekin, ağırlığınızı arka sol ayağınıza verin, sağ ayağınızı gevşek ve esnek tutun.
    • Ağırlığınızı ön ayağınıza kaydırın, raket yüzü mekikle birleşene kadar raketi ileri doğru savururken dirseğinizi düzeltin ve raketi sağ omzunuzu geçecek şekilde ileri doğru hareket ettirin.
  6. adım 6 şutlarınızı kesmeyi öğrenin.
    Şutlarınızı kesmeyi öğrenin. Dilim, mekiği yavaşlatmaya veya yönünü değiştirmeye yardımcı olabilir. Bu, rakibinizin nereye gittiğinizi bilmesini veya mekiğe karşılık vermesini zorlaştıracak daha gelişmiş bir beceridir. İşte yapabilecekleriniz:
    • Net atışlarınızı dilimleyin. Her zamanki gibi ileri doğru harekete başlayın ve sonra raketi kuşun merkezine dik olarak keserken içe doğru hareket ettirin, böylece mekiği kesin ve rakibinizin beklediği gibi ileriye doğru hareket etmek yerine çapraz sahada dönmesini sağlayın.
      • Eğer servis atan oyuncunun raketinden gelen servis, kuşun fileye değmesine ve sonra da üzerinden geçmesine neden olursa, oyun durmalı ve oyun yeniden yapılmalıdır. Ancak, raket fileye değdikten sonra oyunun ilerleyen safhalarında üzerinden geçerse, vuruş iyidir ve kuş oynanabilir durumda kalabilir.
    • Drop atışlarınızı dilimleyin. Raketi, havadayken mekiğin merkezine dik olarak hareket ettirerek dilimleyin. Bu, mekiği yavaşlatacak ve file yakınında rakibin tarafına hızla düşmesini sağlayacaktır.
  7. adım 7 baş üstü vuruşu yapmayı öğrenin.
    Baş üstü vuruşu yapmayı öğrenin. Şut vuruşu olarak da bilinen bu vuruş, gücünüzü kullanmanızı ve mekiği yayının tepesinden vurmanızı sağlar. Bunu yapmak için, serbest elinizi mekiğin yakınına doğrultun ve ardından raket elinizle raketi başınızın üzerinde sallayın, düşmeden önce kuşun ortasına vurarak rakibinizin sahasına yönlendirin.
    • Burada nişan almak önemlidir -- mekiği rakibinizin ulaşmasının zor olacağı bir yere nişanlamaya çalışın.
  8. 8. adım servis atışı sırasında yapılan bazı bariz hataların farkına varın (ve't) be considered a fault.
    Servis atarken yapılan ve hata olarak değerlendirilebilecek (ve değerlendirilemeyecek) bazı bariz hataları tanıyın.
    • Servis oyuncuları vuruşlarında kuşu devirebilmelidir. Eğer kuş vurulmaya çalışılır ancak ıskalanırsa, hata olarak değerlendirilemez. (En iyi insanların bile başına böyle şeyler gelebilir).
    • Vuruş sırasında kuş raketin üzerinde tutulursa veya kuşa iki kez vurulursa bu bir hatadır.
  • Forehand servis için servis çizgisinin 2-3 feet (0,6-0,9 m) gerisinde durun, raketinizi bel hizanıza getirin ve ileri doğru savurmaya başlayın. Mekiği tüylerinden tutun ve düşürmek yerine raketle buluşacak şekilde yaklaştırın. Mekiği daha yüksek bir noktadan, ancak yine de belinizin altından vurun ve raketin yüzüyle iterek file bandını sıyırmasını sağlamaya çalışın.
  • Backhand servis için, ayaklarınız rakibinize doğru bakacak şekilde raket ayağınızla ve raket olmayan ayağınızla arkaya doğru ilerleyin. Kısa bir geri salınım yapın ve ardından mekiği tüylerin ucundan bel hizasının önünde tutarak raketi öne doğru getirin. Ardından mekiği raketin yüzüyle itin ve file bandını sıyırmasını sağlamaya çalışın. Daha fazla kontrol için tutuşunuzu kısaltın.
  • Eğer servis atan oyuncunun raketinden gelen servis, kuşun fileye değmesine ve ardından üzerinden geçmesine neden olursa, oyun durmalı ve oyun baştan yapılmalıdır. Ancak, raket fileye değdikten sonra oyunun ilerleyen bölümlerinde üzerinden geçerse, vuruş iyidir ve kuş oynanabilir durumda kalabilir.

Stratejide Ustalaşmak

  1. adım 1 her zaman şuraya döndüğünüzden emin olun the stance of readiness after each shot.
    Her atıştan sonra daima 'hazır olma duruşuna' döndüğünüzden emin olun. Atışlarına karşılık verdikten sonra sahanın ortasına dönün, böylece solunuza veya sağınıza vururlarsa, tepki vermek ve atışlarına koşmak ve geri döndürmek için daha fazla zamanınız olur. Parmak uçlarınızda kalın ve hafifçe sağa sola hareket edin, böylece enerjiniz ve momentumunuz hala aktif olur ve bir sonraki hamle için koşmaya hazır olabilirsiniz.
    • Bu duruş, ayaklarınızın omuzlarınızla eşit ve paralel olması ve ayak parmaklarınızın fileye doğru dönük olması gerektiği anlamına gelir.
    • Dizlerinizi hafifçe bükün ve raketinizi kolunuz vücudunuzun ön tarafında olacak şekilde elinizde tutun.
    • Normalde ayakta duruyormuş gibi durmayın, aksi takdirde vücudunuz iyi hareket edemeyecek kadar sert olacaktır.
  2. adım 2 her an her yerde hareket etmeye hazır olun.
    Her an her yere hareket etmeye hazır olun. Fileye doğru koşmaya, çapraz sahaya koşmaya, arka servis çizgisine kadar geri gitmeye veya herhangi bir pozisyondan mekiğe ulaşmaya hazır olun. Sürpriz unsuru burada da önemlidir, bu nedenle rakibinizin hilelerine dikkat edin.
  3. adım 3 mümkün olduğunca sık baş üstü vuruşu yapın.
    Mümkün olduğunca sık baş üstü vuruşu yapın. Baş üstü şutu oyundaki en güçlü vuruştur çünkü mekiğe olabildiğince sert ve hızlı vurmanızı sağlayarak rakibinizin atışınıza karşılık vermesini olabildiğince zorlaştırır. Mekik havada geri dönerken bu vuruşu yapmak için fırsat kollayın.
  4. adım 4 rakiplerinizi koşturmaya devam edin.
    Rakiplerinizi koşturmaya devam edin. Mekiği her seferinde rakibinize doğru geri vurmayın, aksi takdirde rakibinizin mekiğe doğru geri vurmasını kolaylaştırmış olursunuz. Amacınız rakibinizi ya da rakiplerinizi sahada bir aşağı bir yukarı ya da ileri geri hareket ettirmek olmalıdır, böylece yorulurlar ve mekiğe düzgün bir şekilde karşılık verme fırsatı bulamazlar.
  5. adım 5 çılgınlığınız için bir yönteminiz olsun.
    Çılgınlığınız için bir yönteminiz olsun. Sadece mekiğe geri vurmayı hedeflemeyin ve rakibinizin hata yapmasını ummayın; nereye vuracağınıza, nasıl vuracağınıza ve neden belirli bir şekilde vuracağınıza dair bir fikriniz olsun. Mekiğe körü körüne vurursanız çok uzağa gidemezsiniz.
  6. adım 6 rakibinizi istismar edin's weaknesses.
    Rakibinizin zayıflıklarından yararlanın. Kazanmak istiyorsanız, rakibinizin sizin oyununuzu oynamasını sağlamalı ve onu mümkün olduğunca rahatsız etmelisiniz. Rakibinizin zayıf bir backhand'i varsa (yeni başlayanların çoğunda olduğu gibi), mekiği defalarca backhand'ine doğru vurun. Eğer ayakları yavaşsa, onu hareket ettirin. Fileye yakın oynamayı seviyorsa, vuruşlarınızı uzun ve sert yapın. Rakibiniz şut vuruşunu seviyorsa, mekiği havada vurmayın. Rakibinizin güçlü ve zayıf yönlerine uyum sağlayın, böylece mümkün olduğunca kolay kazanabilirsiniz.
    • Rakibinizi yakından gözlemlemek önemlidir. İster bir oyuna başlıyor olun ister sadece eğlenmek için ralli yapıyor olun, rakibinizin güçlü ve zayıf yönlerini mümkün olduğunca erken fark edin.
  7. adım 7 karıştırın.
    Karıştırın. Her zaman baş üstü vuruşu hedeflemek ya da en iyi vuruşunuz bu olduğu için çoğunlukla forehandleri çapraz sahaya vurmak iyi bir fikir olsa da, her seferinde aynı şeyi yaparsanız, rakipleriniz oldukça hızlı bir şekilde yakalamaya başlayacaktır. Sürpriz unsurunu devam ettirmek önemlidir, böylece rakipleriniz muhtemelen hazırlıksız yakalanacak ve size karşı oynadıklarında ne bekleyeceklerini tam olarak bilemeyeceklerdir.
    • Bu, nereye servis attığınızı, hangi atışları tercih ettiğinizi ve mekiği nereye vurma eğiliminde olduğunuzu içerir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Tekler badminton için hangi pozisyonda durmalıyım?
    Kortun ortasında durmalısınız, çünkü oradan her vuruşu yapabileceksiniz - net, sağ, sol veya baş üstü.
  • Soru
    Badminton oynamak için raketi savururken bileğimi mi yoksa kolumu mu kullanmalıyım?
    Yumuşak vurmaya çalışırken bileğinizi kullanın. Eğer vurmak istiyorsanız, hız kazanmak için önce kolunuzu kullanın, sonra bileğinizi kullanın.
  • Soru
    Hangi marka raketleri kullanmalıyım?
    Oldukça az sayıda iyi badminton markası vardır; ancak bazıları gerçekten öne çıkmaktadır: Yonex, Victor, Ashaway, Carlton, Li Ning, Forza, Fleet, Karakal ve Wilson.

Video

İpuçları

  • Oynarken odaklanmaya devam edin.
  • Gardınızı düşürmeyin, atışınıza karşılık vermelerinin mümkün olmadığını düşünseniz bile, her zaman geri dönme şansları vardır.
  • Hazırlıklı olun.

Uyarılar

  • Gerçek tüyleri olan bir raket kullanıyorsanız, tüylerin kırılabileceğinin farkında olun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Her kişi için badminton raketi
  • Bir raketle
  • Bir mahkeme
  • Bir badminton ağı