Basketbol Nasıl Oynanır: Kurallar, İpuçları, & Daha Fazlası

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir sonraki Michael Jordan olmak ister misiniz? Ya da belki sadece oyunu takip edebilmek için kuralları bilmek istiyorsunuz? Her iki durumda da doğru yerdesiniz. Bu makalede, harika basketbol oyununun tüm kurallarını açıklayacağız. Hatta top sürme, şut atma ve savunma yapmanın temellerini öğrenmenize de yardımcı olacağız.

Bilmeniz Gerekenler

  • Basketbol 5'er oyuncudan oluşan 2 takım tarafından oynanır. Topu çemberden geçirerek sayı yaparsınız.
  • Topu hareket ettirmek için dripling yapın veya pas verin. Oyuncuların topu aldıktan sonra şut atmadan veya pas vermeden önce iki adımdan fazla atmalarına izin verilmez.
  • Yerdeki yuvarlak yayın içinde atılan sayılar 2 puan değerindedir. Eğer şut atar ve topu yayın dışına çıkarırsanız, bu 3 puan değerindedir.
  • Basketbol oyunları, oyun seviyesine bağlı olarak değişen uzunlukta 4 çeyreğe bölünür. Oyun sona erdiğinde, en çok sayıya sahip olan takım kazanır.

Adımlar

Temel Kurallar

  1. adım 1 oyunun temel terminolojisini öğrenin.
    Oyunun temel terminolojisini öğrenin. NBA'den sıradan arka bahçe oyunlarına kadar her basketbol oyununda, oyunu takip etmek istiyorsanız öğrenmeniz gereken birkaç terim vardır. Bunlar şunları içerir:
    • Pota/sepet: Eğer top file ile birlikte potaya girerse, hücum takımı sayı yapar. Cam veya pota arkası, potanın arkasıdır.
    • Dripling: Topu sahadan (zeminden) sektirmek. Oyuncular topu hareket ettirmek için top sürmelidir. Eğer dripling yapmazsanız ve ayaklarınızı hareket ettirirseniz, bu bir seyahat faulüdür.
    • Serbest atış: Bir oyuncu şut atarken faul alırsa, serbest atış atma hakkı kazanır. Bunların her biri 1 puan değerindedir.
    • Sıçrama topu: Oyuna bu şekilde başlarsınız. Top havaya atılır ve oyuncular topu kendi takımlarına atmaya çalışırlar. Bu olaya tip off denir
    • Boya: İç kısım olarak da bilinen bu alan çembere en yakın alandır. Bir dikdörtgenle sınırlandırılmıştır. Alt tarafa yakın iki büyük kare bloktur. Üst çizgi serbest atış çizgisidir.
    • Yay: Üç sayı çizgisi olarak da bilinen bu çizgi, boyayı çevreleyen zemindeki yuvarlak çizgidir. Topu bu çizginin gerisinden atmak 2 değil 3 sayıdır.
    • Jumper/zıplama atışı: Bu, boyalı alanın dışından yapılan herhangi bir şuttur. Diğer şut türleri arasında topu çemberin içinden geçirdiğiniz smaçlar ve çembere saldırıp topu yavaşça içeri bırakmaya çalıştığınız turnikeler yer alır.
  2. adım 2 her biri 5 oyuncudan oluşan 2 takıma ayrılın.
    Her biri 5 oyuncudan oluşan 2 takıma ayrılın. Basketbol 2 takım tarafından oynanır. Her takım için aynı anda sadece 5 oyuncu oynayabilir, ancak diğer oyuncuların beklediği yedek kulübesinden oyuncuları değiştirebilirsiniz. Sıradan bir oyun için 3'er kişilik 2 takım veya 2'şer kişilik 2 takım vb. kullanabilirsiniz. Standart pozisyonlar şunlardır:
    • Oyun kurucu: Tipik olarak takımdaki en hızlı oyuncu olan oyun kurucu topu sahaya getirir. İyi bir oyun kurucu top sürmede ve pas vermede harikadır.
    • Şutör gard: Şutör gard, oyun kurucu ile birlikte sahanın üst kısmında yer alır. Adından da anlaşılacağı gibi genellikle takımlarındaki en iyi dış şutördürler.
    • Kısa forvet: Kısa forvet genellikle şut, dripling, pas ve savunmada eşit derecede iyi olan çok yönlü bir oyuncudur.
    • Power forvet: Uzun boylu bir oyuncu olan power forvet, boyalı alanda mücadele etmede, ribaunt almada ve çembere yakın şut atmada iyi olmalıdır.
    • Merkez: Tipik olarak takımdaki en uzun oyuncu olan pivotun ana görevi genellikle top ribaundu almak ve şutları engellemektir.
  3. adım 3 topu çemberden geçirerek sayı atın.
    Topu çemberden geçirerek sayı atın. Basketbolda bir hücum oyuncusu, şutun sahanın neresinden atıldığına bağlı olarak bir şutla 1 ila 3 sayı arasında sayı atabilir. Oyunun galibi, oyunun sonunda en çok sayıyı atan kişidir.
    • Yayın dışından atılan her şut 3 puan değerindedir. Bazı açık sahalarda ve daha küçük sahalarda bu çizgi bulunmaz.
    • Yayın içinden yapılan her atış 2 puan değerindedir.
    • Şut atarken faul alırsanız serbest atış atarsınız. Her serbest atış 1 sayı değerindedir. 2 sayılık atış için 2, 3 sayılık atış için 3 serbest atış hakkınız vardır. Eğer faul aldığınız atışı yaparsanız, bu 2 veya 3 sayı olarak sayılır ve fazladan 1 serbest atış hakkınız olur.
  4. adım 4 topu sürerek veya pas vererek hareket ettirin.
    Topu dripling yaparak veya pas vererek hareket ettirin. Topa sahip olduğunuzda, dönmek için bir ayağınızı yere koyarak sabit durmanız gerekir. Yine de top sürerek hareket edebilirsiniz. Topu yerde aşağı yukarı zıplatarak top sürün. Topu başka bir takım arkadaşınıza da paslayabilirsiniz, bu da savunmacıları atlatmak veya topu hızlı bir şekilde potaya göndermek için harika bir yoldur.
    • Top sürmeyi bırakırsanız, yeniden top sürmeye başlayamazsınız. Tekrar dripling yapmak çift dripling olarak bilinen bir fauldür.
    • Şut atmak için içeri giriyorsanız, topu alıp şut atmadan veya pas vermeden önce dripling yapmadan iki adım atabilirsiniz. İki adımdan fazlası seyahat olarak adlandırılan bir fauldür.
    • Şut atmak veya pas vermek için hala zıplayabilirsiniz, ancak geri döndüğünüzde toptan kurtulmuş olmanız gerekir.
    • Top sürmeye başladığınızda, pas verene, şut atana veya top sürmeyi bırakıp pivot ayağınızın üzerine dikilene kadar hareket halindeyken sürekli top sürmelisiniz.

Topu Kullanma

  1. adım 1 dizlerinizi bükerek topu sıkıca tutun.
    Dizlerinizi bükerek topu sıkıca tutun. Hücumda topun kontrolünü ele geçirdiyseniz, top sürerken topu korumak için alçak bir pozisyonda çömelmeniz gerekir. Uygun bir top sürme duruşunda, çömelmiş, dizleriniz bükülmüş ve omuz genişliğinde açık olmalı, ayaklarınızın üzerinde durmalısınız.
    • Öğrenirken, topu her iki elinizle de sürekli olarak sektirin, her iki elinizle de tutma hissi edinmek için sol ve sağ eliniz arasında ileri geri geçiş yapın.
    • Topu yakalarsanız ve bir savunma oyuncusu sizi engellemek için üzerinize atlarsa dirseklerinizi dışarı çıkarın.
    • Topu yakalamaya çalışıyorsanız, pasöre iyi bir hedef vermek için dizleriniz bükülü ve elleriniz yukarıda durun.
  2. adım 2 topu sürün...
    Topu sürün kontrolü sağlamak için parmak uçlarınızla. Yeni başlayanlar basketbol topuna ilk dokunduklarında, topu avuç içleriyle tokatlamak veya kesmek yaygındır. Bunun yerine, kontrolü sağlamak için topu parmak uçlarınızla aşağı doğru itin. Bu hisse alıştıktan sonra, topa bakmadan top sürmeye çalışın!
    • İlk başta hareketsiz durarak topu sektirmeye başlayın. Topu sektirmek için bileğinizi esnetin ve dirseğinizi kalçanızın içinde tutmaya ve dirseğinizi mümkün olduğunca az hareket ettirmeye çalışın.
    • Topu daha kolay kontrol edebilmek için driplinginizi alçak tutun.
  3. adım 3 top sürerken topu yaklaşık bel hizasında tutmaya çalışın.
    Top sürerken topu bel hizasında tutmaya çalışın. İlk başta topu kontrol etmek zordur ve yeni başlayan oyuncular genellikle topu aşağıda tutmakta zorlanırlar. Çok yükseğe top sürerseniz, savunmacıların topu kapması kolay olacaktır. Eğer çok alçaktan top sürerseniz, topu kontrol etmek zorlaşır. Topu belinizde tutmaya çalışın.
    • Duruma bağlı olarak ne kadar yükseğe top sürdüğünüzü değiştirmenizde bir sakınca yoktur. Örneğin, bir savunma oyuncusu yakındaysa, daha alçaktan top sürebilirsiniz. Etrafta kimse yoksa, daha yükseğe top sürmenizde sakınca yoktur.
  4. adım 4 başınızı yukarıda tutun ve topun nerede olduğunu bilin.
    Başınızı dik tutun ve topun nerede olduğunu bilin. Gözleriniz spor ayakkabılarınıza kilitlenmişken nereye gideceğinizi ve nereye pas atacağınızı bilmek zordur. Top sürerken, pas atmaya çalışırken veya topu almaya çalışırken gözlerinizi açık tutun ve topun nerede olduğuna dikkat edin.
    • Başınız her zaman dönüyor olmalı. Topu takip edin, takım arkadaşlarınızın nerede olduğunu hissedin ve avantaj elde etmek için boşluklar arayın.
  5. adım 5 farklı paslar yapma alıştırması...
    Farklı türde paslar atma alıştırması yapın takım arkadaşlarınıza. Pas vermek oyundaki en önemli becerilerden biridir. Takım arkadaşınızın hareket etmesine gerek kalmadan doğrudan ona giden paslar verme konusunda rahat olun. Pas türleri şunları içerir:
    • Göğüs pasları: Topu iki elinizle sıkıca tutun. Dirseklerinizi dışarı çıkarın. Topu göğsünüze doğru getirin, ardından yere değmesine izin vermeden pas vermek için iki elinizi de dışarı doğru hareket ettirin.
    • Sıçrayarak paslar: Sıçrayarak atılan paslar göğüs pası ile aynıdır, ancak topu bilerek yere atarsınız, böylece top takım arkadaşınıza ulaşmadan önce bir kez seker.
    • Baş üstü paslar: Topu sıkıca kavrayın ve başınızın arkasına doğru çekin. Ardından topu başınızın üzerinden takım arkadaşınıza doğru fırlatın.
    • Tam saha paslar: Çok isabetli olmadan topu sahanın diğer ucuna hızlı bir şekilde götürmeniz gerekiyorsa, topu geri çekin ve futbol topu gibi fırlatın.

Şut Atma

  1. adım 1 kare yapın...
    Her seferinde sepete doğru kare yapın topa vur. Kare yapmak önemlidir, bu da her iki ayağınızı da düz bir şekilde çembere doğrultmanız anlamına gelir. Kalçanızı ayaklarınızın üzerinde hizalayın, ayaklarınız omuz hizasında açık olmalıdır. Bu şekilde atışlarınız daha isabetli olacaktır.
    • Şut atmaya hazırlanırken top sürmeyi bırakın, topu iki elinize alın ve çembere doğru yaklaşın. Top kapma adımınızı çalışın. Son bir dripling yapın ve kalçanızı tek bir hareketle çevirin.
  2. adım 2 topu baskın elinizde dengeleyin.
    Topu baskın elinizde dengeleyin. Şut eliniz baskın elinizdir. Şut dirseğinizi kalçanıza doğru sıkı tutun ve topu basketbol topunun alt kısmında parmak uçlarınızda dengede tutun. Topu diğer elinizle destekleyin. Topu çenenizle eşit olacak şekilde yukarı kaldırın ve dizlerinizi bükün.
    • İki elinizle birden atış yapmazsınız, ancak atış yaparken topu dengede tutmak için baskın olmayan elinizi kullanırsınız.
    • Atış hareketinizi pratik etmek için topla birlikte yere uzanın ve topu atış yapan elinizle düz tutun. Topu backspin ile birkaç santim havaya doğru yuvarlama alıştırması yapın.
  3. adım 3 atışı uzatırken topu parmak uçlarınızdan yuvarlayın.
    Atışı uzatırken topu parmak uçlarınızdan yuvarlayın. Atış dirseğinizi düz bir şekilde yukarı ve öne doğru uzatın. Bileğinizi, sanki yüksek bir raftaki kurabiye kavanozuna uzanmaya çalışıyormuşsunuz gibi öne doğru yuvarlayın. Kolunuz sonuna kadar uzandığında topun öne doğru fırlamasına izin verin, bırakırken geriye doğru yuvarlayın. Topu bıraktıktan sonra elinizi kurabiye kavanozuna sokarak takip etmeye devam edin.
    • 'Takip etmek' çok önemlidir. Topa backspin verir, bu da topun çembere veya arkalığa çarptığında içeri girme olasılığını artırır.
  4. adım 4 ayaklarınızla itin, şut atarken düz bir şekilde yukarı zıplayın.
    Ayaklarınızla itin, şut atarken düz bir şekilde yukarı zıplayın. Atışa başlamak için dirseğinizi uzatırken aynı anda çömelin ve topu bırakırken bacaklarınızla yukarı zıplayın. Kolunuz en yüksek noktaya ulaşmak üzereyken, havadaki en yüksek noktanızda olmalısınız.
    • Çembere doğru ileri zıplamayın; dümdüz yukarı zıplayın.
    • Kollarınız atış yaparken nişan almanıza yardımcı olur, ancak gücünüz bacaklarınızdan gelir. Şut atarken ne kadar sert zıplarsanız, top o kadar uzağa gidecektir.
  5. adım 5 topu çemberin hemen üzerinden potaya atmayı hedefleyin.
    Topu çemberin hemen üzerinden geçirip potaya sokmayı hedefleyin. Bazı koçlar topu çemberin hemen üzerinden geçirmeye çalışmanızı söyleyecektir. Gözünüzü hedeften ayırmayın ve her şeyi tek bir akıcı hareketle yapmaya çalışın. Yeni olduğunuzda ilk başta nişan almayı anlamak zor olabilir, ancak her atış için doğru gücü ve kavisi seçmeye alışacaksınız.
    • Pratik yaparken, hissine alışmak için fileye yakın başlayın.
    • Ayrıca çembere belli bir açıyla yaklaştığınızda topu camdan içeri sokmayı da deneyebilirsiniz.
  6. adım 6 turnike alıştırması yapın...
    Turnike alıştırması Fileye doğru top sürerek ve şut atarken zıplayarak. Turnike basketbolun önemli bir parçasıdır. İyi basketbol oyuncuları turnikeleri o kadar iyi bilmelidir ki bir maçta asla kaçırmazlar. İşte nasıl yapılacağı:
    • Baskın tarafınızdaki serbest atış çizgisinin köşesinden başlayın. Çembere doğru belli bir açıyla dripling yapın ve kulvar işaretçisinin yanındaki sondan ikinci çizgiye yaklaştığınızda topu yukarı çekin.
    • Topla birlikte iki uzun adım atarken topu kaldırın. Kendinizi havaya atmak için baskın olmayan ayağınızla yukarı itin.
    • Bir elinizle topu çembere doğru yuvarlayın. Topu arka tahtadan içeri sektirin.

Savunma

  1. adım 1 neden oynadığınızı anlayın...
    Nedenini anlayın savunma oynamak çok önemlidir. Topa vurmak için heyecanlanmak kolaydır, ancak şampiyonluklar savunmayla kazanılır! Takımınız topa sahip olmadığında, amacınız rakiplerinizin sayı yapmasını engellemektir. Pasları bozun, mümkünse topu çalmaya çalışın ve şutları engelleyin. Diğer takım için sinir bozucu ve rahatsız edici olmak sizin işiniz. Birkaç savunma türü vardır:
    • Adam adama: Bu tipik bir savunmadır. Her oyuncuya koruması için başka bir oyuncu verilir ve onları takip ederler.
    • Alan: Her oyuncuya, orada kimin olduğuna bakılmaksızın, sahanın bir bölgesini koruma ve savunma görevi verilir. En yaygın alan '2-3 'tür; gardlar üstte, forvetler ve pivotlar altta çemberin yanında yer alır.
    • Yarı saha: Bu, bir takımın sahanın sadece çembere en yakın kısmını savunduğu durumdur.
    • Tam saha: Bu, bir takımın tüm sahayı savunduğu durumdur - genellikle top çalmaya veya diğer takımı yormaya çalıştıkları için.
  2. adım 2 kollarınız dışarıda olacak şekilde uygun savunma duruşuna geçin.
    Kollarınız dışarıdayken uygun savunma duruşuna geçin. Alçalın ve genişleyin. Ayaklarınız omuz genişliğinden daha fazla açık olacak şekilde çömelin ve kollarınızı yanlarınızda düz tutun. Ayaklarınızın üzerinde durun ve rakibi korumak için yana doğru hareketler yapın.
    • Kiminle karşı karşıya olduğunuz topun nerede olduğuna bağlıdır. Eğer koruduğunuz oyuncu topa sahipse, yüzünüzü doğrudan ona dönün. Aksi takdirde, size atanan oyuncuya ve topa bakarak farkı bölün.
  3. adım 3 çevik kalmak için yan yana hareketlerinizi çalışın.
    Çevik kalmak için yan yana hareketlerinizi çalışın. Savunma oynamanın en zor yanı, savunma çömelişinizde kalmak ve rakibe tutkal gibi yapışmaktır. Yandan yana hızlı hareket etmek zordur, bu nedenle yandan yana karışık adım atma konusunda ne kadar deneyimli olursanız o kadar iyi bir savunma oyuncusu olursunuz.
    • Yana doğru koşma alıştırması yapın, bir yönde yana doğru büyük bir adım atın, arka ayağınızı ön ayağınızın hemen arkasından geçirin ve tekrar itin. Sonra diğer yöne geri dönün.
  4. adım 4 aşağıdakileri yapmadığınız sürece ayakta kalın're going for a block.
    Blok yapmadığınız sürece ayakta kalın. Yeni başlayan basketbolcular genellikle çok sık sıçrarlar. Rakibinizin şut attığından %100 emin olmadığınız sürece ayakta kalın. Savunmada ne kadar havada kalırsanız, savunmacı olarak o kadar savunmasız olursunuz.
    • Bir hücum oyuncusu rakibinin sıçramasını sağlamak için şut atıyormuş gibi yaparsa buna pump fake denir.
  5. adım 5 ribauntları kapın...
    Ribauntları kapmak tarafından Boks yapmak rakibiniz. Savunma yapmanın bir diğer önemli parçası da ribauntlar geldiğinde onları almak için kendinizi eğitmektir. Eğer rakibiniz başarısız bir şut attıysa, ikinci bir şansı olmasına izin vermeyin. Top havadayken rakibinizle çember arasına girin. Poponuzu dışarı çıkarın, yüzünüzü topa dönün ve rakibinizi sıkıştırmak için geriye doğru itin.
    • Top havadayken aşağı inerken topla buluşmak için zıplayın.
  6. adım 6 rakiplerinize avantaj sağlamaktan kaçınmak için yaygın faullerden kaçının.
    Rakiplerinize avantaj sağlamaktan kaçınmak için yaygın faullerden kaçının. Bir savunma oyuncusuna hücum etmek size hücumda faul kazandırsa da, faullerin çoğu savunmada çalınır. Sahada yıkıcı bir varlık olma çabalarınızda, çizginin nerede olduğunu da öğrenmeli ve çizgiyi geçmekten kaçınmalısınız. Yaygın fauller şunları içerir:
    • Engelleme: Halihazırda yolunun üzerinde olmadığınız halde dripling yapan bir oyuncuyu engellemek için vücudunuzu hareket ettirdiğiniz durumdur.
    • Uzanma: Biri top sürerken ön koluna vuramaz veya kolunu tutamazsınız. Bu bir uzanma faulüdür.
    • Sırt üstü: Topa ribaunt almaya çalışırken önünüzdeki rakibin üzerinden atlayamazsınız.
    • Teknik/flagrant faul: Bunlar agresif davranış, hakeme hakaret vb. içeren bir dizi ciddi ihlaldir. Bunlar için rakip takım otomatik olarak serbest atış ve topa sahip olma hakkı kazanır.

İyi Oynamak

  1. adım 1 temel bilgilerinizi çalışın...
    Becerilerinizi geliştirmek için temel bilgilerinizi çalışın. Daha iyi bir basketbol oyuncusu olmak istiyorsanız, temel becerilerinizi geliştirin. Top sürme, şut ve savunma becerileri, iyi bir oyuncu olmak için zaman harcamanın en iyi yoludur. Süslü paslar çalışmayın veya 360 smaç çalışabilmek için potayı indirmeyin.
  2. adım 2 sık sık pas verin ve topu hareket ettirin.
    Sık sık pas yapın ve topu hareket ettirin. İyi basketbol takımları topu her zaman hareketli tutabilir. Bu, savunma oyuncularının dengesini bozar. Takımınız topa sahip olduğunda, topu hareket ettirmek ve potaya giden açık bir yol bulmak için paslarınızı hızlı ve net tutun.
    • Basketbolun durmaksızın smaç basan ve topa sahip olan virtüöz oyuncular tarafından oynanması gerektiği yaygın bir yanılgıdır. İyi oyuncular pas atar.
  3. 3. adım pozisyon almayı öğrenin
    Hücumda takım arkadaşlarınız için oyun kurmayı öğrenin. Bir takım olarak çalışmayı öğrendikçe, sonunda oyunlar üzerinde çalışmaya başlamak isteyeceksiniz. Çoğu oyunun temeli pick and roll'dür. Bir pick ayarlamak için hareketsiz ve dik durun. Elinizi kasıklarınızın üzerine koyun. Ardından, takım arkadaşınız sizi savunmacıyı kendisinden uzaklaştırmak için bir engel olarak kullanacaktır.
    • Eğer savunma oyuncusu size çarparsa, faul ile cezalandırılır.
    • Takım arkadaşınız sizi driplingle geçtikten sonra, sıyrılın ve topu almak için bir açıklık arayın. Bu, pick and roll'un 'roll' kısmıdır.
  4. adım 4 topu almak için kesik atmayı öğrenin.
    Topu almak için kesik atmayı öğrenin. Takım arkadaşlarınız topa sahip olduğunda, hareketsiz durmayın! Savunmacılarınızı diken üstünde tutmak için hareket edin. Defans oyuncunuzun sizi kaybettiği bir açıklık bulursanız, topu istediğinizi belirtmek için ellerinizi kaldırın.
    • Boşta olduğunuzda takım arkadaşlarınız sizi kaçırırsa sinirlenmemeye çalışın. Top sizdeyken olan biten her şeyi takip etmek zordur.

Eğlenceli Varyasyonlar

  1. 1. adım oyun
    'At' oynayın kimin en yaratıcı şutör olduğunu görmek için. Tam bir basketbol oyunu oynamak istemiyorsanız, 'domuz' veya 'at' sahada eğlenmek ve aynı zamanda şutunuz üzerinde çalışmak için harika yollardır. Oynamak için bir atış yapın. Eğer ıskalarsanız, bir sonraki oyuncu atış yapar. Biri top yaptığında, rakipleri de aynı atışı yapmak zorundadır.
    • Eğer bir oyuncu bir başkasının yaptığı atışı kaçırırsa, bir harf alır (eğer 'at' oynuyorsanız başlangıç için bir H harfi). AT'ı tam olarak heceleyen ilk oyuncu kaybeder.
  2. adım 2 dene
    '21 'i dene. eğer tek sayıda oyuncunuz varsa. 21, çift olmayan sayıda oyuncunuz olduğunda oynamak için mükemmel bir oyundur. 21'de her oyuncu 21 sayıya ulaşan ilk oyuncu olmak için diğer tüm oyunculara karşı oynar. Yay içinden yapılan her atış bir puan, yay dışından yapılan her atış ise iki puan değerindedir.
    • Bir basket attıktan sonra, o oyuncu serbest atış atar. Bunların her biri 1 puan değerindedir. Kaçırana ya da üst üste 5 atış yapana kadar atış yaparlar.
  3. 3. adım oyun
    Serbest atışlarınızı ve turnikelerinizi pratik etmek için 'knockout' oynayın. Serbest atış pratiği yapmak ve büyük bir grupla oynamak için iyi bir oyun 'knockout 'tur. Tüm oyuncular serbest atış çizgisinde sıraya girer. Sıradaki ilk kişi bir serbest atış atar. Atış kaçırılırsa, oyuncu ribaundu almalı ve atış yapana kadar topa vurmaya devam etmelidir. Bir basket atılır atılmaz oyuncu çizginin sonuna geri döner.
    • İlk oyuncunun topu çembere değdiği anda ikinci oyuncu şut atabilir. Eğer sıradaki ikinci oyuncu ilk oyuncudan önce basket atarsa, ilk oyuncu oyun dışı kalır.
    • Bir oyuncu sayı attığı anda sıradaki oyuncu atış yapabilir.
  4. adım 4 verin
    'baseketball' verin eğlenceli ve rekabetçi bir atış talimi için deneyin. Baseketball, atış talimi artı beyzbol (ve belki biraz çöp konuşması!) gibidir. Temel olarak, 2 takım dönüşümlü olarak üç farklı 'kaleden' puan almaya çalışırken, diğer takım onları psikolojilerini bozmaya çalışır. Kaçırılan her atış bir oyun dışıdır.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Basketbolda nasıl daha iyi top sürebilirim?
    Topu yere alçaktan sürmeye çalışın. Ayrıca, topu iki elinizle sürme alıştırması yapın.
  • Soru
    Basketbolda ilk olarak ne öğrenmelisiniz?
    Doğru ayak hareketlerini ve duruşları öğrenerek başlayın. Örneğin, uygun bir savunma duruşu yapmak için ayaklarınızı çaprazlamadan nasıl kaydıracağınızı öğrenmelisiniz.
  • Soru
    Harika bir basketbolcunun özellikleri nelerdir?
    Koçluğunu yaptığım en iyi oyuncular oyunun öğrencileridir. Harika dinleyicilerdir. Tüm antrenmanlarda en önde yer alırlar. Onlar benim 'mavi yakalı' dediğim oyunculardır, yani alçakgönüllüdürler, zarifçe kazanırlar ve saygıyla kaybederler. İyi sportmenlik nihayetinde büyük bir oyuncunun en önemli üç ya da dört özelliğinden biridir.

Video

İpuçları

  • Profesyonel basketbol maçları her biri 12 dakikalık 4 çeyreğe bölünerek toplam 48 dakika olarak oynanır. Bununla birlikte, genç ve amatör ligler genellikle daha kısa olacaktır. Pikap oyunları süresiz olarak oynanabilir.