Fantezi Futbol Nasıl Oynanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Fantezi futbol, bir NFL veya kolej takımı sahibi veya yöneticisi olmayı simüle etmenize olanak tanır ve normal futbol izlemeye ekstra bir fandom katmanı ekler. Bir takım kurduktan sonra, puan kazanmak için oyuncularınızın her hafta gerçek maçlarda yaptıklarına güveneceksiniz. Dördüncü çeyrekte 3-3 berabere biten Browns-Panthers maçı birdenbire çok daha ilginç bir hal aldı. İster acemi ister deneyimli bir profesyonel olun, Fantezi Futbol 101'i tazelemekten asla zarar gelmez. Daha fazla bilgi için Adım 1'e bakın.

Adımlar

Bir Lig Seçmek

  1. adım 1 zamanınıza ve bağlılığınıza uygun bir lig seçin.
    Zamanınıza ve bağlılığınıza uygun bir lig seçin. Fantezi futbol, normal futbol gibi, büyük ölçüde rekabete dayanır. Bir ligde oynamak, ilişkiler ve dostluklar kurmanızı sağlamanın yanı sıra oyuncularınızı akıllıca seçmeniz için ekstra bir teşvik sağlar. Dikkate alınması gereken çeşitli lig türleri vardır, bu nedenle bağlılığınıza, deneyiminize ve ciddiyetinize uyan bir lig seçmeye çalışın.
  2. adım 2 standart bir kafa kafaya lig veya standart bir puan ligi düşünün.
    Standart bir kafa kafaya lig veya standart bir puan ligi düşünün. Kafa kafaya ligde takımınız her hafta farklı bir takımla karşılaşır ve en çok puanı alan takım galip ilan edilir. Toplam puan liginde takımlar sezon boyunca sürekli olarak puan kazanır. Normal sezonun sonunda, en iyi galibiyet/mağlubiyet rekoruna sahip takımlar playofflarda karşılaşarak nihai şampiyonu belirler.
    • Kafa kafaya ligler arkadaşlarınızla oynamak için eğlencelidir, böylece hafta boyunca en iyi rekora sahip takımlar arasında sezon sonu playoff'una kadar eğlenceli bir şekilde atışabilirsiniz.
    • Puan ligleri, NFL maçlarını hafta sonu boyunca izlemekten hoşlanıyorsanız iyidir, oyuncularınız oynarken aksiyonda daha fazla pay sahibi olmanızı ve bireysel oyuncuları takip etmenizi sağlar. Sezona ayıracak daha az zamanınız varsa daha iyidir.
  3. adım 3 kadronuzu ve puanlama seçeneklerinizi seçin.
    Kadronuzu ve puanlama seçeneklerinizi seçin. Seçtiğiniz oyuncuların performansı için puan biriktirmenin çeşitli yollarının yanı sıra kadronun yapısı arasında seçim yapabilirsiniz. Normalde baş antrenörü oynayacak, oyuncuları tek tek oynatacak ve size en iyi kazanma şansını verecek en iyi oyuncuları seçeceksiniz.
    • Puanlama açısından, çoğu ligde sadece bireysel oyuncuların attığı sayılar için değil, aynı zamanda alınan toplar, kazanılan yarda ve çuvallama gibi istatistikler için de puan veren 'alım için puan' puanlama stili kullanılmaktadır. Puanlama fantezi futbol 'oynama' şeklinizi etkilemeyecektir, ancak haftadan haftaya oynamak için oyuncu seçme şeklinizi etkileyebilir.
    • IDP, Bireysel Savunma Oyuncuları, seçenekleri savunma oyuncularını bireysel olarak kullanmanın yanı sıra takım savunma birimlerini de kullanır. Diğer ligler sadece takım savunmasını kullanır. Doldurulması gereken ek oyuncular ve pozisyonlar, IDP ligindeki sahiplerin hangi savunma oyuncularını ne zaman draft edeceklerini belirlemek için çok daha fazla araştırma yapmalarını gerektirir ve hangi oyuncuların ve pozisyonların en önemli olduğunu belirlemeyi zorlaştırır. Bununla birlikte, bu ligler büyük futbol taraftarları için kazanmak için ödüllendirici olabilir.
  4. adım 4 i̇steklerinize uygun bir lig bulun ve çevrimiçi kaydolun.
    İsteklerinize uygun bir lig bulun ve çevrimiçi kaydolun. Muhtemelen oynamanın en popüler iki yolu olan ESPN ve Yahoo üzerinden liglere kaydolabilirsiniz. Fantezi Futbol sekmesine gidin ve ücretsiz olan açık standart ligleri arayın veya katılmak istediğiniz liglerde oynayan arkadaşlarınızla iletişime geçin ve yöneticinin size bir davetiye vermesini sağlayın.
    • Yeni ligler başlatabilirsiniz, ancak kendi liginizi başlatmaya çalışmadan önce farklı oyun türlerinde biraz deneyim kazanmaya ve birkaç fantezi sezonu oynamaya çalışın.

Oyuncu Seçimi

  1. adım 1 bir taslağa katılın.
    Bir seçmeye katılın. Tıpkı normal futbolda olduğu gibi, fantezi futbol ligleri de her sezon draftlar düzenler. Oyuncular serbest oyuncu olmak için 'düşürülebilir' ve takaslar mümkündür, ancak çoğunlukla takımınızı draft ettiğiniz oyunculardan oluşturacaksınız, bu nedenle büyük isimler ve yetenekler hakkında biraz bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur. İki temel draft türü vardır:
    • Serpentine draftta, takım sahipleri adil olmak adına sırayla oyuncu seçerler. Örneğin, tek turlarda ilk seçimi yapan oyuncu çift turlarda son seçimi yapar ve bu böyle devam eder.
    • Açık artırmalı draftta, her takım sahibinin oyunculara harcamak için önceden belirlenmiş, hayali bir bütçesi vardır. Oyuncular açık artırma tarzında listelenir ve en yüksek teklifi veren takım sahibinin takımına gider.
  2. adım 2 en önemli pozisyonlardaki en iyi oyuncuları seçin.
    En önemli pozisyonlardaki en iyi oyuncuları seçin. Birçok fantezi çaylaklarının yaptığı bir hata, favori oyun kurucularını hemen seçmek ve daha sonra diğer pozisyonlara geçmektir. Bir yedek oyuncu seçmeye sıra geldiğinde, geriye sadece Southeastern Louisiana Tech'te kolejde top oynayan 3. oyuncu kalmıştır. Oops.
    • Bir draft günü hile sayfası hazırlayın. Hile kağıdınız ideal seçimlerinizin yanı sıra yedekleri ve uzun vadeli seçenekleri de listelemelidir. Taslak sırasında bunu olabildiğince iyi koruyun ve kaptığınız seçimlerin ve ne kadar paranız kaldığının yanı sıra başkası tarafından kapılan ideal seçimlerinizin çetelesini tutun. Örneğin, kimin ne aldığını işaretlemek için elinizde birkaç fosforlu kalem bulundurabilirsiniz.
    • Genellikle, Fantezi Futbolda kazanan takımlar ilk 5 oyuncularını genellikle ilk 5 seçimde alırlar, bu nedenle ilk 5 seçimde her hafta puan üreten güvenilir veteranları seçin. Eğer takımları kötü bir yıl geçirdiği ya da sakatlandığı için popüler olmayan güvenilir veteranları ilk 7 ila 9 turda seçebilirseniz daha da güçlü bir takıma sahip olursunuz.
    • İlk beş seçimde beş RB ve WR seçin çünkü kalite çok hızlı düşüyor ve çoğu NFL takımının sadece bir üst düzey RB'si var, bu yüzden gerçekte sadece 32 üst düzey RB var. 3 yıllık ortalamalara bakarsanız, 6. turda hala en iyi QB'yi alabilirsiniz. Eğer üst düzey bir oyun kurucu 4. tura düşerse, 4. turda en üst düzey oyun kurucuyu alın.
    • Kicker'ı en son 15. turda alın. Siz güçlü bir yedek RB ve güçlü bir yedek WR alırken bırakın herkes kicker ve defansı seçsin. Hatta bazı takımlar takımlarını daha da zayıflatacak yedek Kicker ve Defans oyuncuları alacaklardır.
    • Draftın ilk 5'inde alınan bir RB olmadığı sürece hiçbir çaylağı almayın. Çaylaklar hayal kırıklığı yaratır. NFL draftının ilk turunda seçilen çaylak QB, TE ve WR oyuncularının sadece %9'u ilk yıl ortalama bir performans sergilerken, RB'lerin %35'i ilk yıl iyi bir performans sergiliyor. Bunun nedeni RB pozisyonunun öğrenilmesinin daha kolay olmasıdır, sadece ön hattaki bir delikten koşarsınız.
    • Yaşlanan ve düşüşe geçen oyuncuları almayın çünkü sakatlıklara daha fazla maruz kalırlar. 29 yaş üstü RB'ler çok hızlı düşüşe geçer.
  3. 3. adım bazı uzun atışları seçin.
    Birkaç uzun oyuncu seçin. Büyük işler yapabilecek birkaç çaylak seçerek kadronuzu sallayın. Fantezi futbolunun eğlenceli yanlarından biri de uyuyan bir oyuncunun aniden büyük puanlar kazanmasını görmektir.
    • RB'ler öğrenmesi en kolay pozisyona sahiptir ve genellikle 2, 3 veya 4. yılda patlama yaparlar. QB'ler, TE'ler, WR'ler 3., 4. veya 5. sezonda patlama yapma eğilimindedir çünkü pozisyonlarını öğrenmek daha zordur.
    • NFL draftının ilk 5 seçiminde alınmadıkları sürece neredeyse her zaman çaylaklardan kaçının. Aynı takımda ve aynı QB ile 4. veya 5. sezonlarını geçiren WR'leri almanız daha iyi olur çünkü patlama yapmak üzere olmalılar.
    • Sakatlık eğilimli oyunculardan veya yeni ameliyat olmuş oyunculardan kaçının, çünkü geri dönmeleri beklediğinizden daha uzun sürebilir.
    • Kendilerine yeni bir QB atan veya yeni bir takıma takas edilen oyunculardan kaçının çünkü yeni bir takımla ilk yıllarında puan kaybetme eğilimindedirler.
    • Yedek QB, yedek TE, yedek defans veya yedek kicker almayın çünkü drafttan sonra bu oyuncuları stoklamak için yeterli yer olmadığından (her takım sadece toplam 6 yedeğe sahip olabilir ve en çok yedek RB'lere ve yedek WR'lere ihtiyacınız vardır) bol miktarda yedek kalacaktır.
    • TE, K, Def ve QB'yi farklı bye haftalarında alırsanız, yedek kulübesinde sadece bir pozisyonu boşa harcayabilir ve yedek kulübesini takımınızı daha güçlü hale getirebilecek patlak RB'ler ve patlak WR'ler için saklayabilirsiniz.
    • Bir başka strateji de TE, K, Def ve QB oyuncularının hepsini aynı bye haftasına götürmek ve o haftayı kaybetmektir. Bu pratik bir strateji değildir çünkü sakatlıklar takımınızı değiştirebilir, bu yüzden sadece 1 haftayı çöpe atmış olursunuz ve diğer haftalarda sakatlıklar nedeniyle bye haftalarını hokkabazlık yapmak zorunda kalırsınız.
    • Büyük seçimlerinizi yapana kadar memleketinizin kahramanlarını saklayın. Büyük bir Dallas Cowboys hayranıysanız ve bir grup oyuncusunu seçmek istiyorsanız, hepsinin aynı anda bye haftası olduğunda bir tür tuzağa düşebilirsiniz. Aynı takımdan çok fazla oyuncu seçme konusunda dikkatli olun.
    • Yüksek istatistikli pozisyonlardaki en iyi oyuncuları belirleyin. Unutmayın, gerçek bir futbol takımı kurmuyorsunuz, bu yüzden rol oyuncularına gerçekten ihtiyacınız yok. Yardımcı olurlar ama siz çok sayıda istatistik oluşturacak oyuncular istiyorsunuz.
  4. adım 4 serbest oyuncuları seçin.
    Serbest oyuncuları seçin. Bir fantezi futbol liginde, serbest oyuncu şu anda lig takımında olmayan (yani draftta seçilmemiş veya sezon boyunca bir noktada bir takım tarafından düşürülmüş) herhangi bir oyuncudur. Sezon devam ederken, bir oyuncunun gerçek hayattaki performansı, onu fantezi liginiz için serbest oyuncu olarak seçmeniz için size ilham verebilir. Genel olarak, serbest oyuncu seçimleri haftalık Pazartesi gecesi futbol maçından sonra gönderilir ve haftanın ilerleyen günlerinde işleme alınır.
    • Birden fazla takım bir serbest oyuncuyu almak isterse, oyuncu en yüksek waiver wire sıralamasına sahip takıma gider. Feragat teli sıralaması, galibiyet-mağlubiyet derecesi ve o takımın daha önce eklediği serbest oyuncu sayısı gibi çeşitli faktörlere göre belirlenir. Serbest oyuncu ajansından takımınıza bir oyuncu ekledikten sonra, waiver wire listesinin en altına geri dönersiniz. Farklı liglerin bu sıralamaları hesaplamak için farklı yöntemleri olabilir.
    • İlk 4 hafta cezalı olan ve bir acemi tarafından atılan en iyi oyuncuları alın. Onu alın ve saklayın, 4 hafta çabuk geçer.
    • Aynı bye haftasında çok fazla oyuncusu olduğu için atılan en iyi oyuncuları alın. Çoğu zaman en iyi savunma oyuncularını, oyun kurucuları ya da TE'leri alabilirsiniz çünkü birisinin elinde bunlardan çok fazla vardı ve aynı bye haftasında yedek kulübesinde olan yıldızlarına yer açmak zorundaydı.
    • Sakatlık geçiren ve doktor raporları çıkmadan atılan oyuncuları alın. Çoğu zaman bu oyuncular 1 ila 3 hafta içinde geri dönerler ve haberler sakatlığı abarttığı için çok erken atılırlar.
    • QB'nin ilk kez oynadığı veya çaylak QB'nin sürekli kötü oynadığı çaylak bir QB'ye karşı oynayan bir savunma seçin ve oynayın.
    • Bir Touchdown için araya girdikleri için yüksek skor yapan bir savunma yerine çok sayıda tackle yapan savunmaları seçin. Sayılar güvenilmezdir, top çalmalar daha tutarlıdır.
    • En iyi savunmayı 2 veya 3 hafta sonra alın çünkü onlar güçlü olanlardır. İyi oynamıyorlarsa mevcut savunmanızı atın çünkü takımdaki oyuncular birlikte oynamaya alıştıkça ve daha iyi oynamaya başladıkça daha sonra her zaman başka bir üst düzey savunma alabilirsiniz.
    • Eğer golcünüz veya savunmanız birkaç hafta üst üste zayıf oynamaya başlarsa, son 4 haftadır güçlü oynayan bir golcü veya savunma oyuncusu alın. Genellikle takımın kötü oynamasına neden olan sakatlıklar vardır ve bunlar yakında haberlerde ortaya çıkacaktır. Basitçe güçlü savunmayı zayıf savunmanın yerine koyun. Önümüzdeki 3 hafta kime karşı oynayacaklarına bakın ve güçlü hücumlara karşı oynayacak savunmalardan kaçının.
    • Önümüzdeki 3-4 hafta güçlü savunmalara karşı oynayacak bir yedek WR'niz varsa, onu atın ve başka birinin onu almasına izin verin. Ama kramponları atmayın, onları tutun. Birçok rakip bu oyuncuları oynatmak için kandırılacak ve 3-4 hafta kötü performans gösterdikten sonra onları atacaklar ve siz onları tekrar alabilirsiniz! Kaç kişinin önümüzdeki 3 ila 4 hafta boyunca savunmalara bakmaması şaşırtıcı.
    • Oyunun ilk haftasından sonra, waiver wire'daki en iyi WR yerine en iyi RB'yi alın çünkü WR'ler haftadan haftaya güvenilmezdir ve çıkış yapan RB'leri bulmak zordur.
    • Oyunun ilk haftasından sonra, çıkış yapan QB'leri ve çıkış yapan RB'leri alın çünkü ilk haftadan sonra hızla kapılacaklardır.
    • Bekleme listeleri genellikle QB'ler, TE'ler, Kicker'lar ve Savunmalar için derindir, bu nedenle ilk birkaç hafta yedekleri tutmak gerekli değildir. İyi performans gösteren RB'leri ve WR'leri stoklayın. Performans gösteremeyenleri atabilir ve daha sonra yedek QB'ler, TE'ler ve DEF'ler alabilirsiniz. Yedek bir K almayın çünkü kadrodaki yerinizi boşa harcamış olursunuz.
  5. adım 5 oyuncuları takas edin.
    Oyuncuları takas edin. Tıpkı normal futbolda olduğu gibi, fantezi sahipleri oyuncuları takas edebilir. Bazı liglerde belirli takas tarihleri belirlenmiştir. Ayrıca ligdeki tüm sahipler bir takasın yapılıp yapılamayacağını oylayabilir.
    • Fantezi liglerindeki takaslar tartışmalı olabilir ve bir fantezi takas hakeminin müdahalesini gerektirebilir. Tarafsız bir üçüncü tarafın belirli bir takasın geçerliliği ve adilliği konusunda karar vereceği birkaç takas hakemi web sitesi vardır.

Haftadan Haftaya Oynamak

  1. adım 1 o hafta maçlarında başarılı olma potansiyeli en yüksek olan oyuncuları oynatın.
    O haftaki maçlarında başarılı olma potansiyeli en yüksek olan oyuncuları oynatın. NFL sezonu boyunca haftadan haftaya, oyuncuları tüm önemli pozisyonlara yerleştirebilecek ve o hafta için ilk 11'lerinizi seçebileceksiniz. Onların oyunlarındaki performansları size oyununuzda puan kazandıracaktır.
    • Oyuncunun müsait olduğundan emin olun. Genellikle bu oyuncular aktif anlamına gelen 'A' ile etiketlenir. Eğer sakatlanırlarsa ya da takımları bay durumundaysa, aktif olmayacaklardır ve yerlerine başka oyuncular almanız gerekecektir.
    • Hangi QB'nizi ve hangi RB'nizi oynatacağınıza karar vermeye çalışırken bakmanız gereken özellikle yararlı bir istatistik, oyuncunun bir sonraki haftaki rakibinin gücüdür. Eğer kadronuzda tartışmasız harika Peyton Manning ve aynı derecede harika Tom Brady varsa, her ikisinin de o hafta kiminle oynadığına bakın. Eğer Manning ülkedeki en iyi takımla oynuyorsa ama Brady'nin takımı düşme potasındaysa, bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.
  2. adım 2 kadronuzu düzenleyin.
    Kadronuzu düzenleyin. Çoğu ligde, bir takım sahibinin kadroda bulundurması gereken önceden belirlenmiş sayıda oyuncu vardır ve her oyuncuya bir pozisyon atanır. Ayrıca, her oyunda kullanılması gereken 'ilk beş' oyuncularınızın yanı sıra belirli oyunlar için 'yedek' oyuncularınız da olabilir. Oyuncu sahiplerinin her haftanın maçları için ilk beş oyuncularını bir son tarihten önce seçmeleri gerekir.
  3. adım 3 puan toplayın.
    Puan toplayın. Maçı izleyin ve oyuncularınızın ne yaptığını görün! Her bir ligin kendi puanlama sistemi olacaktır. Ancak bir şey değişmez: Oyuncularınızın o hafta sahadaki gerçek hayattaki hareketleri, takımınızın rakibinizin takımına kıyasla kaç puan kazanacağını belirleyecektir. Maçların oynandığı gün sona erdiğinde, lig sayfanıza giriş yapabilir ve ne durumda olduğunuzu görebilirsiniz.
  4. 4. adım yaklaşan bay haftalarına dikkat edin.
    Önümüzdeki bay haftalarına dikkat edin. Sizin için iyi işleyen iyi bir başlangıç dizilişiniz varsa, birkaç hafta içinde başlangıç pozisyonu oyuncularınızın hepsi dışarıda kaldığında ne yapacaksınız? Onları kim yedekleyecek? Kötü bir bye haftasında yıkıma uğramayacak bir takım kurun ve o boş haftalar için şimdiden plan yapmaya başlayın. Çakışan bye'lar olmadan yeterli yedeğiniz olduğundan emin olun.
  5. adım 5 sezon ilerledikçe takasları düşünün.
    Sezon ilerledikçe takaslar hakkında düşünün. Draft devam ederken, takas etmeyi düşündüğünüz veya takas edeceğiniz oyuncuların bir listesini yapın. Kadronuzda olmasını çok istediğiniz bir oyuncu için, başka birine gitmesi ihtimaline karşı önceden öldürücü bir takas stratejisi geliştirin.
  6. adım 6 sezonu sonuna kadar götürün.
    Sezonu sonuna kadar götürün. Fantezi futbol, temelde normal NFL takıntınıza, bireysel oyunculara daha fazla bağlanmanızı sağlayarak ek bir boyut kazandırır. Seattle'a hiç gitmemiş olsanız bile, fantezi futbol takımınızda Golden Tate varsa, Seahawks'ın nasıl oynadığı konusunda aniden büyük bir hisseye sahip olacaksınız. İzleyin, istatistikleri kontrol edin ve eğlenin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ben dördüncü tur seçimiyim. Önce koşucuyu mu yoksa geniş alıcıyı mı seçmeliyim?
    Sanırım yılan draftınızda dördüncü seçim demek istediniz. Bu, 'İlk olarak bir RB mi yoksa WR mi seçmeliyim?' demek kadar basit değil. Liginizin puanlama sistemine bakın: PPR mı yoksa Standart mı? Ayrıca, 1, 2 ve 3. sıralarda kimin seçildiğine de bağlı olacaktır.
  • Soru
    Normal sezon bittiğinde ve sahip olduğum oyuncular playofflarda oynamadığında ne yapmalıyım?
    Gerçek hayatta playofflar fantezi futbol sezonu bittikten sonra gelir, bu yüzden bu konuda endişelenmenize gerek yok.
  • Soru
    Bu oyunu yılın herhangi bir zamanında oynayabilir miyim?
    Hayır, bu oyunu sadece NFL sezonu boyunca oynayabilirsiniz.

Video

İpuçları

  • Hanedan ligleri ciddi fantezi futbolu sahipleri içindir ve birden fazla sezon boyunca bağlılık gerektirir. Hanedan liginin açılış sezonundaki ilk drafttan sonra, önceden belirlenmiş sayıda oyuncu, takas edilmedikleri veya serbest bırakılmadıkları sürece bir sezondan diğerine aynı kadroda kalır. İlk sezondan sonra her yıl NFL çaylakları için bir draft düzenlenir, bu nedenle fantezi sahiplerinin kolejdeki yeteneklerle standart bir draft ligindeki bir sahibinden daha fazla uyum içinde olması gerekir.
  • Özel, zamanında bilgiye sahip olmak ve buna göre hareket etmek, fantezi futbolunda kazanmak ve kaybetmek arasındaki en önemli farktır.
  • Seçmelerde istatistiklerin listelendiği bir sayfa, kuralların bir kopyası, kağıt ve bir kalem bulundurmalısınız.

Uyarılar

  • Belirli oyuncuları seçmeden önce liginizin puanlama kurallarını öğrenin.