C Pickleball Nasıl Oynanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Pickleball tenis, badminton ve ping pong unsurlarını birleştiren hızlı tempolu bir oyundur. Son derece popüler bir kürek tahtası sporudur çünkü çok fazla ekipman gerektirmez ve öğrenmesi ve oynaması çok kolaydır. İhtiyacınız olan tek şey kürekler, bir pickleball ve bir pickleball sahası. İster tekli ister çiftli oynayın, kortun düzenini öğrenin ve heyecan verici bir ileri geri rekabet için birkaç basit kurala uyun!

Adımlar

Bir Oyun Başlatmak

  1. adım 1 oyun oynamak için bir pickleball veya badminton sahası bulun.
    Oyun oynamak için bir pickleball veya badminton sahası bulun. Pickleball ve badminton sahaları aynı boyut ölçülerine sahiptir, ancak bir pickleball sahasında ağ yere indirilir, böylece 34 inç (86 cm) yükseklikte olur. Yakınınızdaki pickleball sahalarını internette arayın veya oyun oynamak için kullanabileceğiniz badminton ve pickleball sahaları olan bir spor salonu bulun.
    • Pickleball sahaları dışarıda veya içeride bulunabilir.

    İpucu: Bir badminton sahası kullanıyorsanız, ağı pickleball oyunu için doğru yükseklikte olacak şekilde ayarladığınızdan emin olun.

  2. adım 2 tekler için 2 kişi veya çiftler için 4 kişi ile oynayın.
    Tekler için 2 kişi veya çiftler için 4 kişi ile oynayın. Pickleball, tekler oyunu olarak bilinen birbirlerine karşı yarışan 2 kişiyle veya çiftler oyunu olarak adlandırılan birbirlerine karşı oynayan 2 kişilik 2 takımla oynanabilir. Tekler ve çiftler oyunlarının her ikisi de aynı kortu kullanır, servislerini kaybetmeden önce aynı sayıda hata yaparlar ve genellikle 11 sayıya kadar oynanır.
    • Çiftler, pickleball oynamanın en popüler yoludur.
  3. adım 3 1 pickleball topu kullanın ve her oyuncunun bir pickleball raketi kullanmasını sağlayın.
    1 pickleball topu kullanın ve her oyuncunun bir pickleball raketi kullanmasını sağlayın. Pickleball için özel olarak tasarlanmış raketleri tenis raketlerinden daha küçük ancak pinpon raketinden daha büyüktür. Her oyuncunun 1 raketinin olması gerekir. Ayrıca, üzerinde whiffle topu gibi delikler olan hafif bir top olan bir pickleball kullanmanız gerekir.
    • Pickleball'unuz için seçebileceğiniz çeşitli renkler vardır.

Pickleball'a Servis Yapmak

  1. adım 1 oyuna başlamak için sağ servis sahasının dip çizgisinin arkasında durun.
    Oyuna başlamak için sağ servis sahasının dip çizgisinin arkasında durun. Bir oyunu veya pickleball turunu başlatan vuruş olan servis, her zaman sahanın her iki tarafının sonundaki 20 ft (6,1 m) çizgi olan dip çizginin arkasından yapılır. Bir pickleball oyununa başlarken, sahanın sağ tarafındaki dip çizginin arkasında durun.
    • Dip çizgisinin önündeki 2 kare sağ ve sol servis sahaları olarak bilinir.
    • Bir oyun başladığında, servis atmak için hangi servis kortunun arkasında duracağınızı değiştireceksiniz.

    Not: Tekler oyununda, servis atan oyuncu skor çift olduğunda hatadan sonra turu başlatmak için sağ servis kortunun arkasından, skor tek olduğunda ise sol servis kortunun arkasından servis atar.

  2. adım 2 servis atmak için tur topuna bel hizasının altından el altı vuruşu ile vurun.
    Pickleball'a servis atmak için bel hizasının altından el altı vuruşuyla vurun. Turnikeyi bir elinizle yanınızda tutun ve diğer elinizle raketinizi sabit tutun. Servis atmaya hazır olduğunuzda, turşu topunu bırakın ve raketinizle alttan bir hareketle vurun.
    • Turnikeye bel seviyesinin üzerinde vurursanız veya top yerden sekerse, bu bir hatadır.
  3. adım 3 fileyi temizleyin, böylece top karşı servis sahasında bir kez seker.
    Fileyi temizleyin, böylece top karşı servis sahasında bir kez seker. Pickleball'a servis atarken çaprazınızdaki servis kortunu hedefleyin, böylece top kortta bir kez seker. Servis atarken fileye çarpmaktan veya top karşı servis sahasında yerden sekmeden önce rakip takımın dip çizgisini geçecek şekilde vurmaktan kaçının.
    • Örneğin, sağ servis sahanızın arkasından servis atıyorsanız, topu rakip takımın sağ servis sahasında, yani çaprazınızda bir kez sektirmeniz gerekir.
    • Eğer servisiniz fileye çarparsa veya servis sahasında sekmeden önce rakip takımın yan çizgisini veya dip çizgisini geçerse, bu bir hatadır.
  4. adım 4 sayı aldığınızda diğer servis sahasına geçin.
    Sayı aldığınızda diğer servis sahasına geçin. Pickleball'u servis ettiğinizde ve top rakip takımın servis sahasından sektiğinde, top oyundadır ve topun saha dışına çıkması, fileye çarpması veya sahada birden fazla kez sekmesi gibi bir hata yapılana kadar ileri geri vurulur. Servis sizin tarafınızdan atılırken rakip takım bir hata yaparsa, o zaman bir sayı kazanırsınız. Sayı aldığınızda, bir sonraki servisinize diğer servis sahasının gerisinden başlayın.
    • Örneğin, pickleball'a sağ servis sahasının arkasından servis atarsanız ve ardından diğer takım bir hata yapar ve sayı alırsanız, bir sonraki servisiniz sol servis sahasının arkasından olacaktır.
    • Sadece servis atan takım sayı kazanabilir!
  5. adım 5 2 hata yaptığınızda diğer oyuncunun veya takımın servis atmasına izin verin.
    Siz 2 hata yaptığınızda diğer oyuncunun ya da takımın servis atmasına izin verin. Eğer tekler ya da 1'e 1 oynuyorsanız, servisi diğer oyuncuya devretmeden önce 2 hata yapmanız gerekir, böylece diğer oyuncu sayı kazanma şansına sahip olur. Eğer çiftler ya da 2'ye 2 oynuyorsanız, takımdaki bir oyuncu hata yaptığında servis atma hakkı partnerine geçer. Takım 2 hata yaptığında, diğer takım servis atma hakkına sahip olur.
  6. adım 6 aşağıdaki durumlarda sayı alın's your serve and your opponent commits a fault.
    Servis sizin tarafınızdan atıldığında ve rakibiniz hata yaptığında bir sayı kazanın. Top servis edildikten ve 2 sıçrama kuralına uyulduktan sonra, her iki takım da topu ileri geri voleyle vurur ve oyunda tutar. Takımlardan biri topun saha dışına çıkması veya sahada iki kez sekmesi gibi bir hata yaptığında oyun durur ve top servis edilir. Servis sizinse ve rakip takım bir hata yaparsa, takımınız 1 puan kazanır.
    • Eğer servis sizin takımınızdan gelirse ve siz bir hata yaparsanız, o zaman puan verilmez. Ancak 2 hata yaparsanız, servis diğer takımın olur.

Pickleball Voleybolu

  1. adım 1 servisi karşılamadan önce servis sahasında sekmesini bekleyin.
    Servis atışını geri göndermeden önce servis sahasında sekmesini bekleyin. Top servis edildiğinde, servis sahasında 1 kez sekmesine izin verilmelidir. Top servis kortunda sektikten sonra raketinizi kullanarak topu filenin diğer tarafına geri gönderin, böylece top servis kortlarından birinde sekebilir.
    • Geri dönen top rakip takımın servis kortlarından herhangi birinde sekebilir.
  2. adım 2 geri dönen topa vurmadan önce kortta bir kez sekmesine izin verin.
    Geri dönen topa vurmadan önce kortta bir kez sekmesine izin verin. İki zıplama kuralı, topun ileri geri vole ile vurulmasına izin verilmeden önce hem servisin hem de dönen topun servis sahasında 1 kez zıplamasını gerektirir. Servisinizi attıktan ve rakip takım topu geri gönderdikten sonra, top servis sahasında sekene kadar bekleyin ve ardından raketinizle file üzerinden geri vurun.
    • Eğer dönen top servis kortlarından birinde sekmezse, bu bir hatadır ve servis atan takım bir sayı kazanır.
  3. adım 3 i̇ki sıçrama kuralına uyulduğunda topa sıçramadan önce veya sıçradıktan sonra vurun.
    İki sıçrama kuralına uyulduğunda topa sıçramadan önce veya sıçradıktan sonra vurun. İki sıçrama kuralına uyulduktan sonra, topa yere değmeden önce veya 1 sıçramadan sonra vurarak ileri geri vole vurun. Topu saha içinde tutun ve diğer tarafa vururken fileye çarpmaktan kaçının.
    • Topa birden fazla kez vuramaz veya bir takım arkadaşınıza pas veremezsiniz.
    • Eğer top yan çizgiye veya dip çizgiye çarparsa, hala oyundadır. Top çizgilerin dışına çarparsa, saha dışına çıkar ve bu bir hatadır.
  4. adım 4 aşağıdaki durumlarda mutfakta durmaktan kaçının're volleying the ball.
    Topa voleybol oynarken mutfakta durmaktan kaçının. Voleybol dışı bölge olarak da adlandırılan mutfak, filenin her iki tarafının önündeki küçük dikdörtgen bölgedir. Bu bölgede duruyorsanız ya da ayağınız çizgideyse topa vole vuramazsınız ya da bu bir hatadır. Topu diğer takıma geri göndermeden önce mutfakta olmadığınızdan emin olun.
    • Bir servisin mutfağa düşmesi de hatadır.

    Not: Momentumunuz sizi sürüklediği için ayağınız mutfak çizgisine değerse, topa vurduktan sonra çizgiye dokunsanız bile bu bir hatadır.

  5. adım 5 bir hata yapılana kadar topa vole vurmaya devam edin.
    Bir hata yapılana kadar topa voleyle vurmaya devam edin. Topu oyunda tutun ve rakip takıma doğru ileri geri vurun. Yapabileceğiniz vole sayısında bir sınır yoktur. Eğer servis sizinse ve rakip takım bir hata yaparsa, takımınız bir sayı kazanır ve top tekrar servis edilir. Eğer servis atarken bir hata yaparsanız, topu tekrar servis atarsınız ve puan alamazsınız. Servis atarken 2 hata yaparsanız, rakip takım servis atma hakkına sahip olur.
    • Pickleball oyunları genellikle 11 sayıya kadar oynanır ve 1 takımın kazanmak için 2 sayı önde olması gerekir. Ancak turnuva oyunları 15 veya 21 sayıya kadar çıkabilir ve bir takımın kazanmak için 2 sayı önde olması gerekir.

Bir Oyunu Kazanmak

  1. adım 1 bir oyunu kazanmaya hak kazanmak için 11 puan toplayın.
    Bir oyunu kazanmaya hak kazanmak için 11 puan toplayın. Bir oyun oynarken, her takımın attığı sayıları takip edin. Bir takım 11 sayıya ulaştığında oyunu kazanmaya hak kazanır. Eğer 11 sayıya ulaştıklarında zaten 2 sayılık bir üstünlükleri varsa, oyunu kazanırlar.
    • Örneğin, bir oyunun skoru 10'a 4 ise ve 10 sayıya sahip olan takım tekrar sayı yaparsa, oyunu kazanır.
  2. adım 2 kazanmak için 11 sayıya ulaştığınızda 2 sayılık bir üstünlük elde edin.
    Kazanmak için 11 sayıya ulaştığınızda 2 sayı öne geçin. Bir takım 11 sayı attığında, eğer 2 sayı öndeyse, oyun biter ve kazanır. Ancak, bir takım 11 sayı attığında 2 sayılık bir üstünlük elde edemezse, bu üstünlüğü elde edene kadar oyun devam eder.
    • Örneğin, siz 11 sayı attıysanız ancak rakip takımın 10 sayısı varsa, oyunu kazanmak için skoru 12'ye 10 yapmak için bir sayı daha atmanız gerekir.

    Not: Pickleball turnuvalarında oyunlar genellikle 15 sayıya kadar oynanır ve kazanmak için 2 sayı önde olmak gerekir.

  3. adım 3 bir maçın galibini belirlemek için toplam 3 oyun oynayın.
    Bir maçın galibini belirlemek için toplam 3 oyun oynayın. Pickleball hızlı tempolu bir oyundur ve sık sık puan alınır, bu nedenle pickleball maçları genellikle toplam 3 oyundan oluşur. Bir maçı kazanmak için 3 oyundan 2'sini kazanın.
    • Bazı pickleball turnuvalarında 5 oyunluk maçlar olabilir.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Pickleball kürekleri
  • Pickleball
  • Su ve havlu