Hızlı Atışlı Softbolda İkinci Üs Nasıl Oynanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İkinci kalede oynamaya aşina değil misiniz? Softbolda yeni misiniz? Kendinize ikinci kaleyi nasıl oynayacağınızı mı soruyorsunuz? Bu makale size nasıl ikinci kaleci/base kadını olacağınız konusunda rehberlik edecek!

Adımlar

Genel Beceriler

  1. adım 1 bir eldiven edinin.1Bir eldiven edinin. Bu saha içi olduğu için 12 inçlik (30,5 cm) bir eldiven yeterli olacaktır. A Eldivende kırık en iyisidir.
    • Eldivenin tam oturduğundan emin olun. Parmaklarınız parmak ceplerinin ucuna çarpmamalı, ancak eldiveninizin avuç içine de oturmamalıdır.
  2. adım 2 birinci ve ikinci kale arasında durun.2Birinci ve ikinci kale arasında durun. Bu sizin başlangıç pozisyonunuzdur. Buradan birinci ya da ikinci kaleyi korumak için hareket edebilirsiniz ve aradaki boşluğu dolduruyorsunuz, böylece oraya vurulan topları alabilirsiniz.
    • Eğer solak bir vurucunuz varsa, birinci kaleye küçük bir adım daha yaklaşın, birkaç adımdan fazla değil.
    • Eğer birinci kalede bir koşucu varsa, ikinci kaleye doğru biraz adım atın. Büyük olasılıkla bir atış alacaksınız ve kaleye daha yakın olduğunuzda ikinci kaleye koşmak daha hızlı olacaktır.
  3. adım 3 sayıyı ve oyunun nerede olduğunu bilin.3Sayıyı ve oyunun nerede olduğunu bilin. Olası her durum için hazırlanın. Top size gelirse nereye atacağınızı, gelmezse hangi üssü koruyacağınızı bilin. Takım arkadaşlarınızla konuşun, böylece hepiniz topla nerede oynayacağınızı bilirsiniz.
  4. adım 4 nereye atacağınızı bilin.4Nereye atacağınızı bilin. Koşucuların nerede olduğunu daima bilin. Öndeki koşucuyu yakalamaya çalışın. Sayı yapma şansları daha yüksektir ve önce onları dışarı çıkarmak sonraki koşucuları almayı kolaylaştıracaktır. Nereye oynayacağınızdan emin değilseniz, ilk atışı yapın. Bu en iyi seçeneğinizdir.
  5. adım 5 öndeki koşucuyu izleyin.5Öndeki koşucuyu izleyin. Bu size, koşucu çalmaya çalışırsa yakalayıcıyı ya da oyuncuyu uyarma şansı verir. Bu, koşucu koşmaya başladığında daha hızlı tepki vermelerine yardımcı olabilir.
  6. adım 6 asla dikkatinizi dağıtmayın.6Asla dikkatiniz dağılmasın. Her an her yöne hareket etmeye hazır bir şekilde tetikte olun. Gözünüz her zaman vurucunun ve topun üzerinde olsun. Önünüze çıkan her şeye hazır olun.
  7. adım 7 eğlenin.7Eğlenin. Oynamak tamamen eğlenmekle ilgilidir. Olumsuz tavırlar sergilemeyin. Bu sizin ruhunuzu ve diğer takımla olan arkadaşlığınızı güçlendirir ve aynı zamanda sizin ve diğer takımdaki diğer oyuncuların daha mutlu ve moralli olmasını sağlar. Takım arkadaşlarınızı cesaretlendirin ve her zaman iyi bir oyun için diğer takıma teşekkür edin.

Pozisyon Alma ve Oyun Kurma

  1. adım 1 eğer top birinci kaleciye atılırsa ve birinci kaleci kaçmak zorunda kalırsa, onları destekleyin.1Eğer top birinci kaleciye atılırsa ve birinci kaleci kaçmak zorunda kalırsa, onları destekleyin. Büyük olasılıkla bir taç atışı alacaksınız. Endişelenmeyin, kısa oyuncu sizin pozisyonunuzu koruyacaktır!
  2. adım 2 eğer top short stop'a ya da üçüncü kaleye (sol saha) atılırsa ikinci kaleye koşun.2Eğer top kısa stopa ya da üçüncü kaleye (sol saha) atılırsa ikinci kaleye koşun. Shortstop topu karşılayamaz, bu yüzden koşmak zorundasınız!
  3. adım 3 vurucu bunt işareti yaptığında, birinci kaleyi koruyun çünkü birinci kaleci bunt için kaleye yaklaşacaktır.3 Vurucu bunt işareti yaptığında, birinci kaleyi koruyun çünkü birinci kaleci bunt için kaleye yaklaşacaktır. Eğer birinci kaleyi korursanız, yakalayıcı, birinci kaleci veya üçüncü kaleci vurucuyu dışarı çıkarmak için topu size atabilir.
  4. adım 4 eğer vurucu...4 Eğer vurucu bunt yaparsa ve birinci ve üçüncü kalede bir koşucu varsa, yakalayıcıdan size doğru bir atış olması ihtimaline karşı ikinci kaleyi korumanız gerekir. Shortstop ikinci kaleyi koruyamaz çünkü üçüncü kaleyi korumak zorundadır.
  5. adım 5 kötü atışlarda takım arkadaşlarınızı destekleyin.5Kötü atışlarda takım arkadaşlarınızı destekleyin. Çoğu zaman shortstop ikinci kaleyi korur. Eğer olmanız gereken başka bir yer yoksa, onu destekleyin.
  6. adım 6 eğer top dış sahaya atılırsa't forget about cutoffs.6Eğer top dış sahaya atılırsa, cut-off'ları unutmayın. Eğer top sol sahanın dışına atılırsa ikinci kaleyi koruyacaksınız. Eğer top sağ sahanın dışındaysa, o zaman koşacak ve topu keseceksiniz. Kısa stop ikinci kaleyi koruyacaktır.
  7. adım 7 atıcı tarafından atılan her atıştan sonra, yakalayıcıdan atıcıya doğru atışı destekleyin.7Atıcı tarafından atılan her atıştan sonra, yakalayıcıdan atıcıya yapılan atışı destekleyin. Eğer bir koşucu varsa, yakalayıcıdan gelen kötü bir atışla dışarı çıkacaktır. Atışı geri alırsanız muhtemelen koşucuyu dışarı atabilirsiniz.
  8. adım 8 bir vurucu...8Bir vurucu yürüdüğünde veya üçüncü ıska aldığında, ikinci kaleye gitmeye çalışabilmek için birinci kaleye dokunabilir ve onu yuvarlayabilir. Koşucuyu izlemeyi ve koşucunun ikinci kaleye koşması ihtimaline karşı atışı desteklemeyi unutmamalısınız. Top atıcıdayken, birinci kaledeki koşucu ikinci kaleye gitmeye çalışıyorsa onu uyarın çünkü dikkatini vermiyor olabilir ve topu ikinci veya birinci kaleye atarak koşucunun oyun dışı kalmasına neden olabilir.
  9. adım 9 bir koşucu olduğunda...9İkincide bir koşucu olduğunda, taç atışı için ikinciye gitmeyi bırakın çünkü yakalayıcı orada bir koşucu varken nadiren ikinciye taç atışı yapacaktır. İkincide bir koşucu olduğunda atıcıyı desteklemeye başlayın.
  10. adım 10 eğer...10Birinciden ikinciye giden bir koşucunuz varsa ve top size vurulursa, nerede olduğunuza bağlı olarak ya birinciye atın ya da ikinciye adım atın. Bu senaryoda koşucuyu etiketlemeniz gerekmez. Koşucuyu etiketlemeniz gereken başka olaylar da olacaktır.
  11. adım 11 kısa mesafe ile aranızdaki sınır çizgisini bilin.11Kısa mesafe ile aranızdaki sınır çizgisini bilin. Atıcıdan gerçek ikinci kaleye kadar hayali bir çizgi düşünün. Onlara bir yer atışı veya pop fly vuruşu yapıldığında araya girmeyin ve onlar da size bir yer atışı veya pop fly vuruşu yapıldığında araya girmeyecektir.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruSoftbolda nasıl iyi bir dış saha oyuncusu olabilirsiniz? Her şey topu gerçekten iyi okumakla ilgili! Örneğin, sapanları gördüğünüzde, topu almanız için gereken süreyi kısaltmak için kendinizi içeri itin. Her yakın oyun veya atış için topun arkasına geçtiğinizden emin olun. Topun asla bulunduğunuz yerden daha uzakta olmasını istemezsiniz, çünkü bu sizi iletmeye çalıştığınız oyundan uzaklaştıracaktır.
  • SoruTop sol sahanın dışına çıkarsa ne yaparım? İkinci kaleyi korursunuz.
  • SoruEğer top orta sahayı geçerse, ikinci kaleyi orta saha oyuncusu mu yoksa kısa saha oyuncusu mu korur? Bu koça bağlıdır. Orta saha oyuncusunun üzerinden vurulan bir topta, normalde ikinci kaleyi vurucuya verirsiniz, bu da ikinci kale oyuncusunun ikinci kaleyi koruyacağı ve kısa mesafe oyuncusunun üçüncü kaleye ya da eve giden yolu keseceği ya da aktaracağı anlamına gelir.

İpuçları

  • İki elinizle yakalayın. Bazen top eldiveninizden fırlayabilir.
  • Yanlış bir şey yaparsanız silkeleyin. Herkes hata yapar.
  • Eldiveninizi bir bandajla sararak eldiveninizi alıştırın, böylece istediğiniz şekilde kalır. Topu daha iyi 'kavramanıza' yardımcı olur.

Uyarılar

  • Dikkatli olun kayar Koşucular. Hatta bazıları sizi yollarından itebilir.
  • Sahanın durumuna bağlı olarak toplar kötü sıçrayabilir ve size doğru fırlayabilir, ancak bu yoldan çekilmeniz gerektiği anlamına gelmez. Topun önünde kalın. Göreviniz topu durdurmak ve dışarı çıkarmaktır. Yeterince vahşi bir sıçrayışsa size çarpabilir.