Futbol Nasıl Oynanır: Beceriler, Kurallar, Pozisyonlar ve Daha Fazlası

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Futbol (ABD dışında futbol olarak bilinir) basit kuralları ve minimum ekipmanıyla aksiyon dolu bir takım sporudur; dünyanın en popüler sporu olmasına şaşmamalı! Sahaya çıkıp oynamaya başlamaya hazır mısınız? Başlamak için ihtiyacınız olan temel becerileri öğrenmek ve oyunun temel kurallarını kavramak için okumaya devam edin, ardından bir takım bulmaya veya kendi oyununuz için birkaç arkadaşınızı toplamaya hazır olacaksınız. Siz farkına bile varmadan, birilerinin 'Goooooooooaaaaaal!' diye bağırmasına neden olabilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Diğer takımdan daha fazla gol atarak oyunu kazanın.
  • Sahada hareket ederken topun açısını, kavisini ve yönünü değiştirmek için ayağınızın farklı kısımlarını kullanın.
  • Rakip takımın topu ilerletme veya gol atma fırsatlarını engellemek için topun etrafındaki alanı kapatarak savunma yapın.
  • Sıradan pikap oyunlarında oynamaya başlayın, ardından daha rekabetçi bir deneyim için rekreasyonel bir lige geçiş yapın.
  • Temiz bir oyun oynayın. Temiz oynamak kaybetmeniz ve kimseyi sakatlamamanız anlamına geliyorsa, bırakın öyle olsun. Bir oyun kaybetmek, bir insan kaybetmekten daha iyidir!

Adımlar

Temel Beceriler

  1. adım 1 pas vermek için topa ayağınızın iç kısmıyla vurun.1Pas atmak için topa ayağınızın iç kısmıyla vurun. Tıpkı beyzbol veya softbol oyuncularının yakalamaca oynaması gibi, bir arkadaşınızla bir araya gelin ve pas atma alıştırması yapmak için topu birbirinize verin. Ayağınızı hafifçe dışarı doğru çevirin, böylece ayak parmaklarınızı hafifçe yukarı doğru çevirerek topa ayak tarağınızla vurursunuz. Tekrar ettikçe bu sizin için otomatik bir hareket haline gelecektir.
    • Bir başka pas tekniği de topu ayağınızın iç kısmıyla ittiğiniz 'itme pası 'dır. Daha isabetli ancak daha az güçlüdür - genellikle çimlerin üzerinden yakındaki bir takım arkadaşına kısa paslar için kullanılır.
  2. adım 2 topa dokunun...2Topu ayaktan ayağa vurarak salya koşarken. Topa bir ayağınızın iç kısmıyla 6 ila 8 fit (1,8 ila 2,4 m) ileri doğru vurun ve peşinden koşun. Topa yetiştiğinizde, aynı tekniği kullanarak tekrar ileri doğru vurun. Futbolcular bu beceriyi sahada ilerlerken topun kontrolünü ve sahipliğini korumak için kullanırlar.
    • Bir maç durumunda, ilerlemeniz bir savunma oyuncusu tarafından engellenirse yön değiştirebilmek veya pas verebilmek için topu hızla kendinize doğru çekebilmeniz gerekir.
    • Topu ve hızı her zaman kontrol ettiğinizden emin olun. Topa koşabileceğinizden daha sert vurmayın, top sizden uzaklaşmayacaktır. Zamanla, ne kadar hızlı hareket ettiğinize bağlı olarak topa ne kadar sert vurmanız gerektiğini anlayacaksınız.
    • Bu beceriye alışmak biraz pratik gerektirebilir, ancak bir kez ritminizi bulduğunuzda sizi kimse durduramaz!
    UZMAN İPUCU

    Walter Merino

    Futbol Antrenörü
    Walter Merino, Los Angeles, Kaliforniya merkezli bir Gençlik Futbolu Antrenörü ve Ole Soccer Club'ın Kurucu Ortağıdır. Dört yaşından lise ve üniversite seviyesine kadar gençlere koçluk yapmıştır. Walter, Cal Poly Pomona ve Los Angeles Mission College'da üniversite futbolu oynamıştır. Başarıları arasında Olé Soccer Club'a koçluk yaparak 2017 Cal South State Cup Governors Boys 2007 Division şampiyonluğunu kazanması da yer almaktadır.
    Walter Merino Futbol Antrenörü

    Uzman Hilesi: Futbolda top sürme alıştırması yaparken, karşılıklı iki küçük kale kurun. Sonra, siz topa vururken, bir başkasının topu sizden uzaklaştırmaya çalışmasını sağlayın. Bu şekilde, yön değiştirme pratiği yapacaksınız ve açık kaleyi nasıl bulacağınıza dair çözümler üretmeniz gerekecek.

  3. adım 3 şut çekmek için topa ayağınızın üst kısmıyla vurun.3 Şut çekmek için topa ayağınızın üst kısmıyla vurun. Ayağınızı aşağı dönük tutun ve tüm bacağınızı sallayarak vuruş için gereken gücü merkezinizden ve kalçanızdan alın. Şöyle düşünün topa vurmak ve ayağınızı vücudunuzun üzerinden geçirerek hareketinizi tamamlayın.
    • Bu beceriyi, her atışta kalenin belirli bir köşesini hedeflediğiniz şut alıştırmalarıyla uygulayın. Bir arkadaşınızı defans oyuncusu gibi oynatıp sizi engellemeye çalışmasını sağlayarak bu beceriyi geliştirin.
  4. adım 4 kalçanızı açın...4Kalçanızı atış yönüne doğru açarak gol atmak. Kaleciyi görmek için yukarı bakın; bu size nereye nişan alacağınızı söyleyecektir. Atışı alçak tutmak için destek ayağınızı topun biraz önüne koyun ve şutu çekin. Vuruş ayağınızın üzerine inmek için topa doğru güç verin. Bu alıştırmalar şut becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır:
    • Nişancılığınızı geliştirmek için boş bir kaleye şut atın.
    • Şut seçiminde ustalaşmak için bir kaleciyle birlikte kaleye şut çekin.
    • Zamanlamanızı ve koşarken şut atma becerinizi geliştirmek için bir defans oyuncusu ve bir kaleci ile şut atın.
  5. adım 5 havada veya yerde durdurmak ve kontrol etmek için topa dokunun.5Havada veya yerde durdurmak ve kontrol etmek için topa dokunun. Topun yolunu kesmek ve onu kontrolünüz altına almak için gövdenizi, bacaklarınızı veya ayaklarınızı kullanın. Topun dönüşünü tersine çevirmek için topun altına girin, böylece daha hızlı durur.
    • Örneğin, top çimlerin üzerinden geliyorsa, ayağınızın iç kısmının hızlı ve kısa bir düşüşü topu tamamen durduracaktır.
    • Bu beceriyi bir arkadaşınızın topu size atmasını sağlayarak (size değil) veya topu bir duvara vurup geri tepmesini durdurarak uygulayın.
    • Hokkabazlık top kontrol becerilerinizi geliştirmenin bir başka iyi yoludur. Ayrıca topu durdurmak için vücudunuzun farklı bölgelerini kullanmaya alışmanıza da yardımcı olur.
  6. 6. adım savun...6Savunmak alan kaplayarak ve fırsatları kapatarak. Rakip takım topa sahip olduğunda, onların önüne geçin ve alanlarına girin. Onları engellemek ve topu başka bir takım arkadaşına geçirmelerini engellemek onları hayal kırıklığına uğratacak ve sizin için daha kolay hale getirecektir mücadele ve topa yeniden sahip olun.
    • Vücudunuzu daima top ile kale arasında tutun. Bu, gol fırsatlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
    • Futboldaki pozisyonlar çok akıcı olduğu için, rakip takım topa sahip olduğunda çoğu oyuncu savunma yapacaktır. Bu sadece defans oyuncuları için değil, tüm oyuncular için bir beceridir.
  7. adım 7 tüm oyuncuların sahada her zaman nerede olduğuna dikkat edin.7Tüm oyuncuların sahada her zaman nerede olduğuna dikkat edin. Bu büyük ölçüde, sadece maçlarda oynayarak deneyim kazanabileceğiniz bir beceridir. 4'e 4 maçlar gibi daha az oyuncuyla yapılan antrenman maçları, ayak uydurmanız gereken daha az oyuncu olduğu için size yardımcı olacaktır.
    • Profesyonel maçları izlemek de size yardımcı olabilir bu beceriyi geliştirin Zihinsel olarak. Tüm oyuncuların sahada nerede olduğuna dikkat edin ve oyuncuların paslarını ve şutlarını nasıl seçtiklerine odaklanın.
    • İleri düzey oyuncular genellikle top kendilerine gelmeden önce kime pas atacaklarını bilirler - bu, ulaşmak için çabalamak istediğiniz farkındalık düzeyidir.
  8. 8. adım koşarken're...8Oynamadığınız veya pratik yapmadığınız zamanlarda koşun dayanıklılık oluşturmak. Futbolcuların 90 dakikalık bir maç boyunca çok koştuklarına şüphe yok. Aralıklı antrenmanla birleştirilmiş mesafe koşuları, sadece maç boyunca dayanma gücüne sahip olmanızı değil, aynı zamanda gerektiğinde hızlı bir sprint atma gücüne de sahip olmanızı sağlar.
    • Küçük gruplar halinde oynamak ve top sürme çalışması gibi futbola özgü alıştırmalar yapmak da kardiyovasküler dayanıklılığınızı geliştirmenize yardımcı olabilir.

Temel Kurallar

  1. adım 1 giysilerinizi...1Tekmelikleri takın Tekmelikler, tüm futbolcuların giydiği ve genellikle uzun futbol çoraplarıyla kaplanan tek koruyucu giysidir. Kramponlar ('bot' olarak da bilinir) çim sahada daha iyi tutuş ve denge sağlar. Kaleciler de ellerini korumak ve topu daha iyi kavramalarını sağlamak için kaleci eldivenleri giyerler. Rekabetçi bir maçta, takım forması ve şort da giyersiniz ('kit' olarak da adlandırılır).
    • Sıradan bir pikap oyununda, tekmeliklere veya kramponlara ihtiyacınız yoktur (her ne kadar kaval kemiklerinizde bazı çürükler olması çok muhtemel olsa da). Futbolun dünya çapında bu kadar popüler olmasının bir nedeni de bu minimal ekipman kullanımıdır.
  2. adım 2 oyuna her takım için sahada 11 oyuncu olacak şekilde başlayın.2Oyuna her takım için sahada 11 oyuncu olacak şekilde başlayın. Sıradan bir pikap oyununda, her iki tarafta daha az oyuncunuz olabilir, ancak 11 oyuncu (kaleci dahil) standarttır. Kurallar, bir takımın sahada bulundurabileceği minimum oyuncu sayısını 7 (kaleci dahil) olarak tanımlar.
    • Rekabetçi bir maçta, yedek kulübesinde en fazla 7 yedek oyuncu bulundurabilirsiniz (genellikle 1 kaleci dahil), ancak her takımın, sarsıntı durumları hariç sakatlıklara bakılmaksızın maç başına yalnızca 5 oyuncu değişikliği yapmasına izin verilir. O zaman da en fazla 2 sarsıntılı oyuncu değişikliği yapmanıza izin verilir. Minimum sayı burada devreye girebilir.
  3. 3. adım her devreyi başlatmak için sahanın ortasından başlama vuruşu yapın.3Her devreyi başlatmak için sahanın ortasından başlama vuruşu yapın. 2 takım orta çember etrafında karşı karşıya gelir ve top orta noktaya yerleştirilir. Yazı tura atışı hangi takımın ilk vuruşu yapacağını belirler ve diğer takım ikinci yarıya başlar. Seçilen oyuncu topu rakip takımın sahasına doğru vurur ve maçı başlatmak için topu oyuna sokabilecek başka bir oyuncuyla buluşmayı hedefler.
    • Maç sırasında, her gol atıldığında başlama vuruşu için orta çembere dönersiniz. Gol yiyen takım başlama vuruşunu yapan takımdır.
  4. adım 4 topu kontrol etmek ve ilerletmek için ayaklarınızı, bacaklarınızı ve gövdenizi kullanın.4Topu kontrol etmek ve ilerletmek için ayaklarınızı, bacaklarınızı ve gövdenizi kullanın. Kaleci olmadığınız sürece, futbol topunu hareket ettirmek veya kontrol etmek için asla ellerinizi veya kollarınızı kullanmanıza izin verilmez; ancak vücudunuzun diğer herhangi bir bölümünü kullanmanıza izin verilir. Ayaklarınızı en çok pas vermek veya şut çekmek için kullanırsınız, ancak vücudunuzun diğer kısımlarıyla yapacağınız dokunuşlar topu kontrol altına almanıza yardımcı olabilir.
    • Eğer kaleciyseniz, ellerinizi kullanmanıza izin verilir-ancak sadece kalenin önündeki ceza sahası içindeyken. Sahanın bu kısmı kalecilerin genellikle durduğu yerdir, ancak topa dalıyorsanız çizgilere dikkat edin.
    • Bu kural tesadüfi dokunuşlar için geçerli değildir. Başka bir oyuncu topa vurursa ve top kolunuzdan sekerse, topun yönünü kontrol etmek amacıyla kolunuzu hareket ettirmediğiniz sürece sorun yoktur.
  5. adım 5 faullerden kaçınmak için diğer oyuncunun değil topun peşinden gidin.5Faullerden kaçınmak için diğer oyuncunun değil topun peşinden gidin. Oyuncular ped ve koruyucu giysiler giymese de, futbol hala oldukça fiziksel bir oyun olabilir. Tesadüfi temasta yanlış bir şey yoktur, ancak rakip oyuncuya (top yerine) saldırmak, diğer takımın penaltı vuruşu almasına neden olabilecek bir kural ihlalidir.
    • Örneğin, savunma yapıyorsanız, topu rakip oyuncudan uzaklaştırmak için kayabilirsiniz. Eğer çelme takarlarsa, bu sizin hatanız olmaz. Ancak bacağına tekme atarak çelme takmaya çalışırsanız, bu faul olur.
    • Rekabetçi bir maçta, temasın tesadüfi mi yoksa kasıtlı mı olduğunu belirlemek ve buna göre cezalar vermek hakeme bağlıdır.
    • Rekabetçi futbol hakemleri, oyuncunun sahip olduğu faul sayısına veya ihlalin ciddiyetine bağlı olarak sarı kart veya kırmızı kart verir. Kırmızı kart, oyuncunun sahayı terk etmesi gerektiği anlamına gelir, bu nedenle takımı maçın geri kalanında en az bir oyuncu eksik olacaktır.
  6. adım 6 toplam 90 dakika oynayın.6Toplam 90 dakika oynayın. Standart bir futbol maçı 90 dakikadır ve 45 dakikalık iki devreye bölünerek aralarında 15 dakikalık bir ara verilir. Futbolda maç saati hiçbir zaman durdurulmaz - diğer sporlarda olduğu gibi 'mola' yoktur. Bunun yerine, hakem oynanan süreyi takip eder ve her yarının sonuna dakikalar ('durma süresi' olarak bilinir) ekler.
    • Sıradan bir pikap oyununda, zamanınızı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, ancak genellikle yarıda bir mola ile önceden planlamak iyi bir fikirdir.
    • Rekabetçi maçlarda bile, toplam oyun süresi oyuncuların yaşına bağlı olarak değişebilir. Örneğin, daha küçük çocuklar daha kısa maçlar oynama eğilimindedir.
  7. adım 7 topu fırlatın...7Topu içeri atın Eğer diğer takım topu saha kenarından dışarı atarsa. Topu geri alın ve yaklaşık olarak topun dışarı çıktığı noktada kenarda durun. Topu iki elinizle tutarak başınızın üzerinden ve arkasından kaldırın. Geriye doğru eğilin ve karın kaslarınızı kullanarak topu bir takım arkadaşınıza doğru savurun ve tekrar içeri sokun. Çizginin gerisinde kaldığınızdan ve ayaklarınızı kaldırmadığınızdan emin olun çünkü bu diğer takımın topu almasına neden olur.
    • Top saha dışına çıktığında zaman durmaz, bu nedenle oyuncular topu kimin içeri atacağına hızlıca karar verir. Genellikle topa en yakın olan kişi topu içeri atar.
  8. adım 8 top kale çizgisini geçerse bir köşe vuruşu veya kale vuruşu ayarlayın.8Top kale çizgisini geçerse bir köşe vuruşu veya kale vuruşu ayarlayın. Hücum eden takım topa kale çizgisi üzerinden vurursa (ancak kaleye girmezse), savunma yapan takımın bir üyesi kale sahasının herhangi bir yerinden topa vurur. Eğer savunma takımı topu kale çizgisi üzerinden dışarı atarsa, hücum takımı topun dışarı çıktığı taraftaki köşeden vuruş yapar.
    • Köşe vuruşları meşhur 'duran toplardır'. Takımların gol atmak için tasarlanmış oyunları vardır. Rekabetçi bir maçta köşe vuruşu yapıyorsanız, bu oyunlardan birini harekete geçirirsiniz.
    • Herhangi bir oyuncu kale vuruşu yapabilse de, bunu yapan genellikle kalecidir ve genellikle topu sahanın diğer tarafına doğru atarlar.
  9. adım 9 maçı kazanmak için rakibinizden daha fazla gol atın.9Maçı kazanmak için rakibinizden daha fazla gol atın. Futbol oyununun amacı aldatıcı bir şekilde basittir. Gerçekte, maç başına genellikle çok az gol atılır. Birbirine denk, yüksek yetenekli takımların maçlarının sadece 1 veya 2 golle sonuçlandığını görmek alışılmadık bir durum değildir.
    • Eğer maç berabere biterse, genellikle böyle biter. Bir sonraki tura geçmek için bir kazananın olması gereken turnuva oyunlarında, berabere biten bir maç penaltı vuruşları, uzatma süresi veya her ikisi ile çözülür. Belirli kurallar turnuvaya göre değişir.

Pozisyonlar ve Özel Beceriler

  1. adım 1 güçlü yönlerinize ve yeteneklerinize en uygun pozisyonu seçin.1Güçlü yönlerinize ve yeteneklerinize en uygun pozisyonu seçin. Futboldaki pozisyonlar oldukça esnektir, bu da iyi olduğunuz şeylerden yararlanmanıza olanak tanır. Biraz pratikle, muhtemelen doğal olarak belirli bir role yöneldiğinizi göreceksiniz. Emin değilseniz, işte her genel pozisyon için profiller:
    • Kaleci: Kaleci olmak için her şeyi yaparsınız. topun kalenize girmesini engelleyin. Odaklanmış ve tetiktesiniz ve topun nereye gideceğine dair altıncı hissiniz var.
    • Defans oyuncusu (arka): Güçlü, inatçı ve belki biraz da agresifsiniz. Pas vermenin yanı sıra topu kaleden uzaklaştırma ve tehlikeden uzak tutma konusunda da iyisiniz. Ön plana çıkmak yerine destekleyici bir rolü tercih ediyorsunuz.
    • Orta saha oyuncusu: Hızlısınız ve iyi bir kardiyovasküler kondisyona sahipsiniz. Stratejiye yatkınsınız ve tüm sahayı görüp nasıl oyun kuracağınızı biliyorsunuz. İyi bir şutunuz ve daha iyi bir pasınız var.
    • Forvet (forvet): Gösterinin yıldızısınız, gol atmaktan sorumlusunuz. Güçlü, isabetli bir şutunuz var ve zihinsel olarak odaklanmış durumdasınız. Ayrıca liderlik pozisyonunda da rahatsınız.
  2. adım 2 baskın olmayan ayağınızla pas ve şut alıştırması yapın.2Baskın olmayan ayağınızla pas verme ve şut atma alıştırmaları yapın. İdeal olarak, her iki ayağınızla da pas verme ve şut atmada aynı derecede iyi olursunuz; ancak çoğu insan için bu seviyeye ulaşmak çok fazla pratik gerektirir. Topu duvara vurun, böylece ribaundu durdurabilir ve baskın olmayan ayağınızla geri vurabilirsiniz. Hokkabazlık aynı zamanda zayıf ayağınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanıza yardımcı olur.
    • Hangi ayağınızın baskın ayağınız olduğundan emin değilseniz, şu küçük numarayı deneyin: bir arkadaşınız arkanızda dursun ve sizi hafifçe öne doğru itsin. Hangi ayağınızla öne doğru adım atarsanız o ayağınız baskın ayağınızdır.
    • Tipik olarak, sahanın baskın ayağınıza uyan tarafında oynayacaksınız - ancak her zaman değil. Örneğin, daha güçlü bir sol ayağınız varsa, sol kanat (orta saha) veya sol forvet olarak oynayabilirsiniz.
  3. adım 3 topa geriye doğru spin vermek için ayağınızın dışıyla vurun.3Topu geriye doğru döndürmek için ayağınızın dışıyla vurun. Bu tekniği öğrenmek için topun yanında durarak başlayın ve ayağınızın dışını topun yanından geçirin, böylece ayağınızın kenarı sadece topa dokunur. Bunun nasıl spin yarattığını görebilirsiniz. Topu daha uzağa göndermek için hızınızı ve kuvvetinizi kademeli olarak artırın.
    • Bu teknik pas durumlarında işe yarar ve topu rakip takımın boş bıraktığı bir takım arkadaşınıza taşımanıza yardımcı olabilir.
  4. adım 4 topu bir takım arkadaşınıza pas vermek için topuğunuzu kullanın.4Topu bir takım arkadaşınıza geçirmek için topuğunuzu kullanın. Biraz ivme kazanmak için bacağınızı öne doğru sallayın, ardından topuğunuzla topa düzgün bir şekilde vurarak topu doğrudan geri gönderin. Bu teknikte ustalaşmak biraz pratik gerektirebilir, ancak toptan hızlı bir şekilde kurtulmanız gerekiyorsa ve önde eziliyorsanız gerçekten kullanışlı olur.
    • Bu vuruşun, vuruş bacağınızı ayakta duran bacağınızın üzerinden geçirmek veya topuğunuzla topa havada vurmak gibi çok daha fazla antrenman ve esneklik gerektiren başka varyasyonları da vardır.
    • Eğer hokkabazlıkta iyiyseniz, topuğunuzla tekme atma konusunda ustalaşmanız çok zor olmayacaktır.
  5. adım 5 koşarak hücum fırsatları yaratın't have the ball.5Top sizde değilken hücum fırsatları yaratmak için koşun. Futbolcular 90 dakikalık bir maç boyunca çok fazla koşu yaparlar ve bunların çoğu topa sahip olmadıkları zaman gerçekleşir. Oynamaya devam ettikçe, rakip takımdaki oyuncuların hareketlerini tahmin etmeyi öğrenecek ve daha fazla alan ve daha fazla fırsat yaratmak için nereye gidebileceğinizi anlayacaksınız.
    • Sahada açık bir alan arayın ve o yöne doğru fırlayın; bu herkesi dağıtır ve takımınıza daha fazla çalışma seçeneği sunar.
    • Saha boyunca iyi zamanlanmış bir depar, rakiplerinizin gözlerini kısa bir süreliğine toptan uzaklaştırabilecek bir dikkat dağıtıcı olarak da kullanılabilir - ki bu bazen bir şeyler yapmak için ihtiyacınız olan tüm zamandır.
  6. adım 6 topa alnınızla vurarak kafa vuruşu yapın.6Topa alnınızla vurarak kafa vuruşu yapın. Topun havada size doğru geldiğini gördüğünüzde, başınızı öyle bir açı yapın ki Alnınla vur.ki bu kafatasınızın en korunaklı kısmıdır. Topu doğrudan kuvvetle karşılayın ve aktif bir şekilde vurun; sadece topun size çarpmasını beklemeyin.
    • Kafa vuruşu, köşe vuruşundan sonra topu kaleden uzaklaştırmak için bir savunma oyuncusu olarak kullanmak için özellikle iyi bir beceridir. Ayrıca hücum oyuncusu olarak topu bir takım arkadaşınıza aktarmak için de kafa vuruşu yapabilirsiniz.
    • Birçok kişi beyin sarsıntısı riski nedeniyle topa kafa vurma konusunda endişelidir; ancak doğru tekniği kullandığınız sürece endişelenmenize gerek yoktur. Aynı zamanda, bu beceri konusunda kendinizi rahat hissetmiyorsanız, yapmayın.
    • Bu, genellikle genç oyunculara öğretilmeyen gelişmiş bir beceridir. Birçok lig 11 yaşından küçük oyunculara topa vurmayı yasaklar.
  7. adım 7 bir oyuncu olarak becerilerinize göre stilinizi geliştirin.7Bir oyuncu olarak becerilerinize göre stilinizi geliştirin. Oyunda en iyi olan oyuncuları izleyerek ve taklit ederek başlayın-belki de şunları yapmak istiyorsunuz Lionel Messi gibi top sür. veya Bük onu Beckham gibi. Beğendiğiniz numaraları bulduğunuzda, bunları maç durumlarında güvenle uygulayana kadar pratik yapmak için alıştırmalar oluşturun.
    • Zamanla güçlü ve zayıf yönleriniz hakkında güçlü bir fikir edineceksiniz. Güçlü yönlerinizden en iyi şekilde yararlanmak için numaralar ve beklenmedik hareketler üzerinde çalışın.
    • Hokkabazlık yapmak ve topla oynamak, hareket etmek ve vurmak için yaratıcı yollar bulmanıza yardımcı olabilir. Beklenmedik her şey maç oyununda size avantaj sağlayacaktır (kelime oyunu değil!).

Bir Takım Bulmak

  1. adım 1 arkadaşlarınızı ve ailenizi bir araya getirerek bir pikap oyunu oynayın.1Arkadaşlarınızı ve ailenizi bir araya getirerek bir pikap oyunu oynayın. Birkaç kale ve bir top alın, ardından oynayabileceğiniz açık bir alan bulun - ihtiyacınız olan tek şey bu! Futbol kuralları nispeten basit olduğundan, insanların oynamak için çok fazla deneyime ihtiyacı yoktur. Dışarı çıkmak ve aktif olmak isteyen herkes, deneyim kazanmanıza yardımcı olacak sıradan bir pikap oyununda oynayabilir.
    • Her iki tarafta da eşit sayıda oyuncu olmasını istersiniz, ancak her takımda 2 ila 11 oyuncu ile gündelik pikap oyunları oynayabilirsiniz.
    • Ne kadar çok kişi oynarsa, oynamak için o kadar büyük bir alana ihtiyaç duyarsınız.
  2. adım 2 bir oyun kurun...2Düzenli bir pikap oyunu kurun mahallenizde. Sizin gibi futbola meraklı arkadaşlarınız varsa, neden bunu düzenli bir şey haline getirmiyorsunuz? Oynayabileceğiniz bir park veya geniş bir arka bahçe seçin ve düzenli bir zaman planlayın. Belirli bir programa göre oynamak futbolu hayatınızın düzenli bir parçası haline getirir ve becerilerinizi sürekli geliştirmenize yardımcı olur.
    • Yeterince insan tanımıyorsanız, bir topluluk ilan panosuna el ilanları asabilir veya oyuncu bulmaya çalışmak için sosyal medyada başlamak istediğiniz oyun hakkında gönderi paylaşabilirsiniz.
  3. adım 3 yerel bir rekreasyonel takımda rekabetçi oyuna başlayın.3Yerel bir rekreasyonel takımda rekabetçi oyuna başlayın. Çoğu kasaba ve şehirde tüm oyuncuları kabul eden rekreasyonel futbol ligleri vardır; bu nedenle çok fazla deneyiminiz yoksa takıma girememe konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Bir rekreasyon liginde, bir hakemle gerçek rekabetçi maçlar oynayacaksınız, böylece kurallar ve oyunun akışı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
    • Eğlence ligi takımlarının genellikle antrenörleri yoktur ve standart antrenmanları bile olmayabilir - bu sadece takımın ne kadar iyi organize olduğuna bağlıdır.
    • Eğlence liglerindeki oyuncular her beceri seviyesinden gelir. Muhtemelen takımınızda okullarında oynayan ya da eskiden oynamış en az bir ya da iki oyuncu olacaktır; onlardan çok şey öğrenebilirsiniz.
  4. adım 4 deneyin...4Deneyin Eğer hala okuldaysanız, okulunuzun takımına katılabilirsiniz. Çok az deneyimle ya da hiç deneyiminiz olmadan takıma girme şansınız, okulunuzun ne kadar rekabetçi olduğuna bağlıdır. Ancak şansınızın olmadığını düşünseniz bile, sadece bu deneyimi edinmek için denemeye değer.
    • Takıma giremeseniz bile, seçmeler sırasında gelecek yıl takıma girme umuduyla pratik yapabileceğiniz bazı beceriler edineceksiniz.
    • Spor için hevesli ve öğrenmeye istekli olduğunuzu gösterin; bu, beceri seviyeniz ne olursa olsun koçu etkileyecek bir tutumdur.
  5. adım 5 becerilerinizi geliştirmek için bir yaz kampına kaydolun.5Becerilerinizi geliştirmek için bir yaz kampına kaydolun. Hala okuldaysanız, bir futbol kampına gitmek için ailenizle konuşun. Bazıları gündüz kamplarıdır, bazıları ise bir veya iki hafta boyunca futbolu yaşadığınız tamamen sürükleyici yatılı kamplardır. Doğru kampla becerilerinizi kısa sürede geliştirebilirsiniz.
    • Çoğu futbol kampında, aksi takdirde kamp ücretlerini karşılayamayacak oyuncular için burslar mevcuttur.
    • Profesyonel futbol takımları da sıklıkla beceri kampları düzenler. Bunlardan bazıları sadece davetiye ile açılırken, diğerleri program ücretini ödeyen veya burs almaya hak kazanan herkese açıktır.
  6. adım 6 bir kez seyahat eden takımlara bakın're playing at an advanced level.6İleri seviyede oynamaya başladıktan sonra gezici takımlara bakın. Seyahat takımları, çok yetenekli oyunculardan oluşan rekabetçi gençlik takımlarıdır. Tipik olarak, gezici takımlardaki çocuklar profesyonel düzeyde olmasa da üniversitede oynamak isterler. Bu seviyeye bir gecede gelemezsiniz, ancak sebat ederseniz, sınır gökyüzüdür!
    • Nispeten genç yaşta başlamak, genellikle ileri düzeyde oynayabilecek becerilere sahip olmanızı sağlamanın en iyi yoludur. Ancak ergenlik çağında olsanız bile çok geç değil! Spora odaklandığınızda ve kendinizi adadığınızda, sürekli bir gelişim gösterdiğinizi fark edeceksiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruBir maç nasıl 90 dakikadan daha uzun sürer? Futbolda oyun saati asla durmaz, ancak oyun bazen durur - örneğin top saha dışına çıktığında. Hakem oyunun durduğu zamanı takip eder ve bu zamanı ('durma zamanı' olarak adlandırılır) her devrenin sonuna ekler. Örneğin, ilk yarının 45 dakikalık normal süresinin sonunda hakem 3 dakikalık duraklama süresi olduğunu söyleyebilir. Oyuncular hakem düdüğünü çalana kadar oynamaya devam eder. Hakem ikinci yarıya da 3 dakika uzatma süresi eklerse, toplam maç süresi 96 dakika olur.
  • SoruBirine nasıl vurursunuz? Birine vurmak, topu başka bir takım arkadaşınıza atarken genellikle bir savunma oyuncusunun bacaklarının arasından topa vurmak anlamına gelir. Savunma oyuncusunun topu hareket ettirmenize engel olması gerektiğinden, topu doğrudan bacaklarının arasına vurmak özellikle aşağılayıcı bir şey olarak kabul edilir. Bunu yapmak da kolay değildir (topu yakalayan kişiyi riske atarsınız), ancak birisi hazırlıksızsa ve çok dikkatli değilse bir fırsatınız olabilir.
  • SoruTopu ellerimle aldığımda neden kırmızı kart gördüm? Topu kaleye gönderdim, bu yüzden bunda bir sorun görmüyorum. Bir futbol maçı sırasında zaman durmaz, bu nedenle gol atsanız bile top oyunda sayılır. Saha içi oyuncularının top oyundayken topu elleriyle almalarına izin verilmez - bu yüzden kırmızı kart gördünüz.

Video

İpuçları

Uyarılar

  • Krampları ve diğer yaralanmaları önlemek için oynamaya başlamadan önce daima kaslarınızı ısıtın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Futbol topu
  • Futbol kramponları ('futbol ayakkabısı' olarak da bilinir)
  • Shin korumaları
  • Futbol çorapları (tekmelikleri örten)
  • Futbol kalesi (pikap oyunları için)