İki Top (Basketbol Oyunu) Nasıl Oynanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Two Ball, üç sayılık atışlardaki isabetliliğinizi ve hassasiyetinizi test eden bir basketbol oyunudur. Rakiplerinden önce 10 üç sayılık atış yapan ilk takım oyunu kazanır. Two Ball, ister antrenman ister yarışma olsun, oynamak ve şut becerilerinizi göstermek için eğlenceli bir pikap oyunudur. Bu oyun, uzun mesafelerden basketbol topu atabilen ve yüksek dayanıklılığa sahip oyuncular içindir. Bu oyuna başlamak için 4 oyuncuya ihtiyacınız olacak.

Adımlar

Oynamaya Hazırlanma

  1. adım 1 oynamak için küçük bir oyuncu grubu toplayın.1Oyun oynamak için küçük bir oyuncu grubu toplayın. İki Top oynamak için toplam 4 oyuncuya ihtiyacınız var. Daha sonra iki takıma ayrılmalısınız.
  2. adım 2 i̇ki basketbol topu bulun.2İki basketbol topu bulun. Her takım için bir topa ihtiyacınız var. Her takımın bir topa ihtiyacı vardır, böylece 3pt çizgisinden şut atmak için kendi fırsatlarına sahip olabilirler.
  3. adım 3 doğru pozisyonu alın.3Doğru pozisyon alın. Oyun başlamadan önce her iki takımın da sahada doğru pozisyonda olması gerekir. Her takımdan bir oyuncunun turnike çizgisinde olması, topu takım arkadaşına pas vermesi ve ribaundu alması gerekir. Topu alan takım arkadaşı, basketin sayılabilmesi için 3 sayı çizgisinin gerisinde olmalıdır. İlk kimin atacağına siz karar verebilirsiniz.
  4. adım 4 bir sonraki noktaya geçin.4Bir sonraki noktaya geçin. Atışı yaparsanız, 3 sayı çizgisindeki bir sonraki noktaya geçebilirsiniz. Örneğin, sağ köşeden şut atar ve başarırsanız, sağ kanat tarafına geçersiniz.
  5. adım 5 alternatif atıcılar kullanın.5Değişik atıcılar kullanın. Atışı kaçırırsanız, aynı noktada kalırsınız ve şimdi topu atma sırası takım arkadaşınızdadır. Atışı kaçırmaya devam edip etmediğinize bağlı olarak sıraları değiştirirsiniz.
  6. adım 6 takımınız karşı köşeye ulaştığında iki atış yapın.6Takımınız karşı köşeye ulaştığında iki atış yapın. Takımınız başladığınız noktanın karşı köşesine ulaştığında, takımınız toplamda iki atış yapmalıdır.
    • Oyunu kazanmak için 10 atışa ihtiyacınız olduğundan, ekstra atış takımınızın altıncı atışı olarak sayılır.
    • Altıncı atışınızı yaptıktan sonra, bulunduğunuz önceki noktaya geri dönmeniz gerekir.

Oyunu Oynamak

  1. adım 1 i̇lk kimin ateş edeceğini belirleyin.1İlk kimin atış yapacağını belirleyin. İlk kimin şut atacağı önemli değildir çünkü herkesin şut atma şansı vardır. Takım arkadaşınız üst üste 10 üçlük atmadığı sürece şutör ve ribauntçu rolleri oyun boyunca sürekli değişecektir.
  2. adım 2 oyuna başlayın.2Oyunu başlatın. Oyuna başlamak için, iki basketbol topuna temas ederek topu temizleyebilirsiniz. Temas kurduktan sonra topu köşedeki takım arkadaşınıza paslayın.
  3. adım 3 her atışı rakiplerinizden önce yaparak kazanın.3Her atışı rakiplerinizden önce yaparak kazanın. Siz ve takım arkadaşınız 5 üç sayı pozisyonundan toplam 10 atış yapana kadar atış yapmaya devam edersiniz. Two Ball, topa vururken gerçekten iyi bir isabet oranına sahip olmakla ilgilidir. Her oyuncunun atış yapma şansı vardır.
  4. 4Sakin kalın. Oyun sırasında siz ve takım arkadaşınız, ikinizin de atışlarınızı kaçırdığı ve diğer takımın sizden önde olduğu bir noktada sıkışıp kalabilirsiniz. Böyle bir durumda sakin ve soğukkanlı olun.
    • Şut mekaniğinize güvenin çünkü şutu aceleye getirmeye devam ederseniz, şutunuzu atmanız daha uzun sürecektir.
    • Sabırlı olun ve diğer takımı düşünmeyin.

Varyasyonlarla Oynamak

  1. adım 1 beş atıştan sonra yedek atıcılar kullanın.1Beş atıştan sonra yedek şutörler kullanın. Her nokta için rolleri değiştirmek yerine, takım arkadaşınız beş noktadan 5 üçlük attığında değiştirebilirsiniz. Örneğin, takım arkadaşınız şutörse ve siz ribauntçuysanız, onlar 5 üçlük atana kadar beklemeniz gerekir. Sonra rolleri değiştirirsiniz ve şutör olarak sıra size gelir.
  2. adım 2 ani ölüm çağrısı yapmayı deneyin.2Ani ölüm çağrısı yapmayı deneyin. Eğer takımınız son atışı yapar ve kazanırsa, diğer takım 'şans' diyebilir, yani oyunun uzatmaya gitmesi için son bir üçlük atma şansları olur. Bu durumda her iki takım da biri kaçırana kadar atış yapmaya devam eder. Iskalamayan takım kazanan olarak ilan edilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Atış yaparken daima zıplayın.
  • Daha kaliteli bir atış için dizlerinizi bükün ve hızla yükselin.
  • Kazansanız da kaybetseniz de sportmenliği elden bırakmayın.

Uyarılar

  • Oyuncular basket atarken çevrenize dikkat edin, böylece yüzünüze darbe almaktan kaçınabilirsiniz.

Video