Nasıl Patlatılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Pop kıpırdatmak bir ollie shove it ile, siz dönmeden üzerinde dururken tahta havada 180 derece dönerek yukarı fırlar. Pop shove it'i aşağı indirmek için, nasıl iteceğinizi ve tercihen nasıl ollie yapacağınızı zaten biliyor olmalısınız. Pop shove it'in nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız, başlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adımlar

  1. adım 1 ayaklarınızı tahtanın üzerine yerleştirin.1Ayaklarınızı tahtanın üzerinde konumlandırın. Ön ayağınızı, ollie yaparken koyacağınız yere, ön cıvataların hemen aşağısına, biraz dışarı doğru açılı ve topuğunuz biraz daha sarkık olacak şekilde yerleştirmelisiniz. Arka ayağınız, arka ayağınızla itmeye başladığınız yer olan kuyruğun parmak tarafındaki cepte olmalıdır. Bu numarayı denemeden önce tahta üzerinde rahat olmalısınız.
    • Bu pozisyonda daha sabit hissetmek istiyorsanız, arka tekerleklerinizi tekerleklerinizi sıkı tutan güzel bir küçük çatlağa koyabilirsiniz, böylece tahtanız üzerinde çalışırken yuvarlanmaz. Eğer bu numarayı ilk kez yapıyorsanız, bu kendinizi daha dengeli hissetmenize yardımcı olabilir.
  2. 2-Dizlerinizi bükün. Atlamak için biraz ivme kazanmaya yetecek kadar dizlerinizi bükün. Bu, tahtanızın 180 derece dönmesi için yeterince uzun süre havada kalmanıza yardımcı olacaktır. Vücudunuzun geri kalanını da biraz aşağı doğru bükün, böylece kollarınız dizlerinizin altına sarkar. Yukarı fırladığınızda kollarınız da biraz yukarı kalkacak ve ivme kazanmanıza yardımcı olacaktır.
    • Biraz hızlanmak ya da bu düz zemin numarasını herhangi bir ivme olmadan yapmak size kalmış. Bazı insanlar pop shove it rolling yapmayı severken, diğerleri sevmez. Bu numaraya başlamanın doğru bir yolu yoktur. Her şey sizin için neyin işe yaradığıyla ilgili.
  3. 3Tahtayı yukarı kaldırın. Şimdi arka ayağınızı kullanarak kuyruğu tıpkı itme hareketinde yaptığınız gibi ama biraz daha sert bir şekilde itin, böylece kuyruk yere çarparak bir patlama sesi çıkarır. Yukarı kaldırırken, tahtanın döndüğü yönde ileri doğru hareket edin, böylece ona ayak uydurabilirsiniz. Bu, tahtanın havada 180 derece dönmesini sağlamalıdır. Kuyruğu atmak için arka ayağınız aşağıya kıvrılmalı ve düz bir şekilde geriye gitmeli, tahtadan çıkmalı ve işin çoğunu yapmalıdır. Ön ayak tahtanın biraz üzerinde durmalı ve tahtanın yerinde kalmasına yardımcı olmalıdır.
    • Arka ayağınızla scoop yaptığınızda, kuyruğa tahtadan kaldıracak kadar sert vurmalısınız. Bunu ayakkabınızın altında bir şey varmış ve ayağınızı önden arkaya doğru hareket ettirerek onu yerden sıyırmaya çalışıyormuşsunuz gibi düşünün. Sadece tahtaya çok sert vurmamayı unutmayın, yoksa ters çevirebilirsiniz. Doğru dengeyi bulmak pratik gerektirir.
    • Ollie yaparken, ön ayak tahtaya kadar kaymalıdır, pop shove it için ayağı tahtadan tamamen kaldırdığınızdan emin olmak istersiniz. Bazı insanlar ayağı tahtaya çok yakın tutmayı sever, böylece gerekirse tahtaya rehberlik etmeye yardımcı olmak için aşağı indirebilirler.
  4. 4Tahtanın üzerinde kalın. Dönmesini izleyin, gerekirse tahtayı biraz yönlendirmek için ön ayağınızı kullanın. Tahtanın üzerine çıkmanıza yardımcı olması için kollarınız yanlarınızda biraz yukarı kalkmalıdır. Yakalamaya çalışmadan önce tahta yüksekliğinin en üst noktasına gelene kadar bekleyin.
  5. 5Tahta 180 derece döndükten sonra ayaklarınızla yakalayın. Tahtayı ayaklarınızla yakalayın, her iki ayağınızı da kamyonların üzerine yerleştirin. Ön ayağınızı tahtanın ön tarafına, arka ayağınızı da kuyruk tarafına yakın bir yere koyun. İndiğinizde şokun bir kısmını emmenize yardımcı olması için dizlerinizi bükün.
  6. 6Temiz bir şekilde yuvarlanın. Merkezde kalmak için tahtanızı düz tutun. Dengenizi koruyun, uzaklaşırken gerekirse kollarınızı kullanarak size biraz yardımcı olun.
  7. 7Oyununuzu hızlandırın. Pop shove it'te ustalaştıktan sonra, tahtanın 180 derece yerine 360 derece dönmesini sağlamayı deneyebilirsiniz.

Video

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruNasıl döndürebilirim? Arka ayağınız, sanki ayakkabınızdan sakız kazımaya çalışıyormuşsunuz gibi kuyruğu geriye doğru iter.
  • SoruTahtanın üzerine inmiyorsam neyi yanlış yapıyorum? İlk öğrendiğimde ben de aynı sorunu yaşadım. Her zaman çok arkaya indiğim için ön ayağımla yakalamak için çaba göstererek geliştim. Bu, biraz pratik yaptıktan sonra sorunu çözdü ve artık Pop Shove It yapabiliyorum.
  • SoruPop Shove It yaparken ön ayağımla ne yapmalıyım? Ön ayağınızı hafifçe yukarıda tutun, sonra inmek üzereyken ayağınızı tahtanın üzerine koyun ve aşağı doğru itin.

İpuçları

  • Tahta önünüzde dönecektir, bu yüzden tahtayla birlikte öne doğru zıplayın.
  • Havadayken dizlerinizi bükmek, itiş gücünüzün daha yüksek olmasına neden olacaktır.
  • Önce nasıl ollie yapacağınızı bilmeniz yardımcı olur.

Uyarılar

  • Bu numarada ustalaşana kadar aşırı uçlara gitmeyin.
  • Tahtanın yanlış kısmına inmek tahtanın kırılmasına neden olur.
  • Düşebilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bir kaykay
  • Bir kask