Beyzbol Nasıl Çalışılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Beyzbol becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, antrenman veya oyun dışında sondaj teknikleri çok önemlidir. Çok yönlü bir oyuncu olmak için yakalama, atma, vurma ve koşma pratiği yapmak isteyeceksiniz. Doğru şekilde yapılırsa, belirli alıştırmalar becerilerinizi geliştirebilir, böylece oyun zamanı geldiğinde en iyi durumda olursunuz.

Adımlar

Yakalama ve Fırlatma Becerilerinizi Geliştirmek

  1. adım 1 top hakimiyetini geliştirmek için topu duvara doğru atın.
    Top hakimiyetini geliştirmek için topu duvara doğru atın. Bu egzersiz için beton veya tuğla duvar gibi kırılmaz bir duvar bulun. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak ve dizlerinizi hafifçe bükerek hazır pozisyona geçin. Topları duvara doğru fırlatın, böylece toplar size doğru geri sekecektir. Top geri gelirken yakalama alıştırması yapın.
    • Topu duvarın farklı bölgelerine atın, böylece topu farklı seviyelerde yakalama pratiği yapabilirsiniz.
    • Farklı senaryolarda yakalamada daha iyi olmak için topu geleneksel ve ters elle yakalama arasında geçiş yapın.
    • Topu yere vurma alıştırması yapmak için topu duvarın dibine yakın bir yere atın, böylece top havada sekmek yerine yerde size doğru yuvarlanır.
    • Her seferinde 30 dakika ila bir saat boyunca topu duvara doğru atma alıştırması yapın.
  2. adım 2 topu duvardaki bir x işaretine doğru atarak isabetli atış alıştırması yapın.
    Topu duvardaki bir X işaretine atarak isabetli atış alıştırması yapın. Duvara X işareti yazmak için bir parça bant veya tebeşir kullanın. Hazır duruşta ileri, geri, sola ve sağa hareket edin ve X'e farklı açılardan vurmayı deneyin.
    • Atış isabetiniz konusunda sorun yaşıyorsanız bu harika bir alıştırmadır.
    • Atış alıştırması yapıyorsanız topu duvar yerine bir ağa da atabilirsiniz.
  3. adım 3 duvar topu oynarken ebeleme oyunlarını pratik etmek için hayali bir üs kurun.
    Duvar topu oynarken ebeleme oyunlarını pratik etmek için hayali bir üs kurun. Yere bir X çizin veya topu yakaladıktan sonra insanları etiketleme alıştırması yapmak için bir taban kullanın. Tabanı atış yapacağınız yerin yanına kurun. Topu yakalayın ve ayağınızın biriyle hızlıca tabanı etiketleme alıştırması yapın.
    • Bir ayağınızı X üzerinde tutarak da topu yakalama alıştırması yapabilirsiniz. Bu, bir kuvvet oyunu sırasında insanları etiketlemeyi taklit eder.
  4. adım 4 topu havaya fırlatın ve pop fly yakalama alıştırması yapmak için yakalayın.
    Topu havaya atın ve pop fly yakalama alıştırması yapmak için yakalayın. Topu elinizin altından doğrudan üzerinize atın ve eldiveninizle yakalayın. Bu, pop fly'ları veya havada yükseğe vurulan topları yakalamayı taklit edecektir.
    • Bu egzersiz el-göz koordinasyonuna yardımcı olacaktır.
    • Kas hafızanızı geliştirmek için bu egzersizi günde 100 kez yapın.
  5. adım 5 bir arkadaşınızla veya takım arkadaşınızla yakalamaca oynayın.
    Bir arkadaşınızla veya takım arkadaşınızla yakalamaca oynayın. Oyununuzu tamamlamanıza yardımcı olması için arkadaşınızın yer atışları da dahil olmak üzere çeşitli atışlar yapmasını sağlayın. Topu farklı açılardan ve farklı yüksekliklerden atın, böylece farklı yakalama senaryolarını uygulayabilirsiniz. Partnerinizin de topu size geri atarken aynı şeyi yapmasını sağlayın.

Vuruşlarınızı Geliştirin

  1. adım 1 sopayı günde en az 150 kez sallayın.
    Sopayı günde en az 150 kez sallayın. Uygun şekilde vuruş duruşuDizleriniz hafifçe bükülü ve omuzlarınızın altında olacak şekilde. Sopayı bir oyunda yaptığınız gibi sallayarak 'boş' sallama alıştırması yapın. Bu, kas hafızasını aşılayacak ve kollarınızı güçlendirerek tekniği ve gücü geliştirecektir.
    • Sopayı arka arkaya 150 kez sallamak zorunda değilsiniz. Boş sopa salınımlarınızı set başına 10 tekrara bölün.
  2. adım 2 farklı ağırlıktaki sopalar arasında geçiş yapın.
    Farklı ağırlıktaki sopalar arasında geçiş yapın. Normalde kullandığınızdan daha ağır bir sopa kullanmak vuruş gücünüzü artıracaktır. Kullandığınızdan daha ağır bir sopayla bir set boş salınım tekrarı yapın. Ardından, kullandığınızla aynı ağırlıkta bir sopayla 2 set yapın. Son olarak, hızınızı ve tekniğinizi geliştirmek için daha hafif bir sopayla tek bir set boş salınım yapın.
    • Tekniğinizi kaybetmemek için normalde kullandığınız sopayı daha kilolu veya daha hafif bir sopadan daha fazla sallama alıştırması yapın.
  3. adım 3 üst vücut tekniğini geliştirmek için sopayı dizlerinizin üzerinde sallayın.
    Üst vücut tekniğini geliştirmek için sopayı dizlerinizin üzerinde sallayın. 1 veya 2 dizinizin üzerine çökün ve iyi tekniğinizi korumaya çalışırken sopayı sallayın. Bunu yapmak, çalışmanızı kalçalarınız ve bacaklarınızdaki hareketten ziyade üst vücut hareketinize yoğunlaştıracaktır. Başka bir alıştırmaya geçmeden önce her seferinde 10 tekrar yapın.
    • Boş salınım yapmak yerine diz çökerken vurmanız için bir arkadaşınızın top atmasını da sağlayabilirsiniz.
  4. adım 4 makineden atılan toplara vurun.
    Makineden atılan toplara vurun. Makineyi yavaş bir atış hızına ayarlayarak başlayın ve topa iyi temas etmeye konsantre olun. El-göz koordinasyonunuz geliştikçe, makinedeki atış hızını daha yükseğe getirin ve temas kurmaya çalışın. Yüksek hızlı toplara vurabildiğinizde, vuruşlarınızın arkasına güç koyma ve topa belirli bir yöne vurma alıştırması yapabilirsiniz.
    • Atış makinelerini vuruş kafeslerinde veya takımınızın antrenman yaptığı her yerde bulabilirsiniz.
    • Çoğu vuruş kafesi antrenmanı en az 60 dakika sürmelidir.
    • Her 20 dakikada bir 3-5 dakika ara verin.
    • Hatta falsolu atışlar gibi alternatif atışlar yapan makineler de bulabilirsiniz, böylece antrenmanınızda daha fazla çeşitlilik elde edebilirsiniz.

Hızınızı Geliştirmek

  1. adım 1 temel koşu hızınızı artırmak için sprint yapın.
    Temel koşu hızınızı geliştirmek için sprint yapın. Sprint patlayıcı hızınızı geliştirir ve daha iyi saha koşusu yapmanıza yardımcı olur. 20 yd (60 ft), 40 yd (120 ft) ve 60 yd (180 ft) uzaklıkta işaretleyiciler kurun. Her mesafede 2 tam sprint yapın ve her setin arasına uygun şekilde dinlenebilmeniz için bir yürüyüş turu ekleyin.
    • Beyzbolda sürekli koşmadığınız için, oyunun koşullarını taklit etmek ve uzun mesafeli dayanıklılıktan ziyade patlayıcı çabukluğa odaklanmak en iyisidir.
  2. adım 2 dış saha pratiği yapmak için yan adım atma ve ardından sprint atma alıştırması yapın.
    Dış saha pratiği yapmak için yana kayma ve ardından sprint pratiği yapın. Temel sprintler kale koşusu yapmanıza yardımcı olurken, yan adımlarla sprint yapmak sizden uzaktaki topları almanıza yardımcı olacaktır. Sprint atmadan önce ileri geri yan adım atın. Ardından, sprintin sonuna ulaştığınızda, geri koşmadan önce tekrar ileri geri yan adım atın.
  3. adım 3 hızınızı izlemek için bir kronometre kullanın.
    Hızınızı izlemek için bir kronometre kullanın. Geliştirmeniz gereken mesafeleri belirleyin ve ilerlemenizi bir kronometre yardımıyla izleyin. Pratik yapmaya devam ettikçe zamanınızı azaltmak için kendinize hedefler belirleyin. Bu size neyi doğru ve yanlış yaptığınız konusunda bir fikir verecektir.
    • Ayrıca, ilerlemenizi görmek sizi pratik yapmaya devam etmek için motive edecektir.
    • Profesyonel beyzbol için, gözlemciler genellikle bir oyuncunun evden ilk üsse 4-4,3 saniyede koşabilmesini bekler.
    • Profesyonel beyzbol oyuncuları 60 yd (180 ft) mesafeyi 6,8-7 saniyede koşabilirler.
  4. adım 4 akciğer hareketleri yapın...
    Akciğer hareketleri yapın esnekliği ve dengeyi artırmak için. Lunge hareketi bacak hareket açıklığınızı geliştirir ve beyzbolda en popüler egzersizlerden biridir. Kalçanızı indirirken ve diğer dizinizi yere getirirken bir bacağınızla öne doğru adım atın. Bacakları değiştirin ve lunge yapmak için adımları tekrarlamaya devam edin. Her bacakta 10 tekrar yapın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları