Tabancanızla Nasıl Alıştırma Yapabilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Eğitim ve tatbikatlar gergin bir durumda hızlı olmanın anahtarıdır. Bireysel hareketlerin eğitimi sizi hızlı ve tutarlı hale getirir ve alıştırmalar kendi yeteneğinize (hız ve isabet) aşina olmanızı sağlar. Bunu taktiklerle birleştirdiğinizde, ortalık karıştığında rakibinizden daha hazırlıklı olacaksınız!

Adımlar

Tabancanızı yeniden doldurma alıştırması yapın

  1. adım 1 şöyle olmalısınız...
    Tabancanıza, ellerinize veya şarjörlerinize bakmadan silahınızı her zaman %100 hızlı bir şekilde doldurabilmelisiniz.
  2. adım 2 acil durum doldurması, şarjörünüzdeki tüm mermileri harcadığınız ve sürgünüzün geri kilitlendiği doldurmadır.
    Acil durum doldurması, şarjörünüzdeki tüm mermileri harcadığınız ve sürgünüzün geri kilitlendiği doldurmadır. Tüm bunlar silahınızı hedefinize doğrultmuş haldeyken yapılmalıdır. Psikolojik olarak, silahınızı indirmek hedefinize karşı size avantaj sağlar ve hedefinizden ziyade silahınıza odaklanmanızı sağlar.
    • Teknik şu şekildedir: Sürgü geri kilitlendiğinde, başka bir şarjör (muhtemelen şarjör kesesinden) almak istersiniz. Yeni şarjörü silaha doğru hareket ettirirken, boş şarjörü yere çarpmasına izin vererek çıkarın (tatbikat sırasında esasen birbirlerini geçmelidirler). Şarjörün arkasını silahın şarjör yuvasının arkasına yerleştirin, ikisini hizalayın ve avucunuzun topuğunu kullanarak şarjörü biraz kuvvetle (ancak çok az direnç olmalıdır) oturtun; ardından sürgüye basın.
  3. adım 3 taktiksel yeniden yükleme
    Taktiksel yeniden doldurma, çatışmada bir durgunlukla karşılaştığınız ve kendinizi siperin arkasına yerleştirebildiğiniz yeniden doldurmadır. Mevcut şarjörden birkaç mermi harcadığınızı biliyorsunuz ve bundan sonra olabileceklere hazırlanmak istiyorsunuz.
    • Bu tatbikat, siperin arkasından yapılması gerektiğinden ve diğer atıcı (hedef) görünür olabileceğinden, ancak acil bir tehdit olmadığından hazırda yapılabilir. Şarjör kesenize (veya başka bir şarjör tutucusuna - belki bir cebe - uzanın ve başparmağınız, işaret parmağınız ve orta parmağınızla bir şarjör alın. Silaha geri dönün ve kısmen boşalmış şarjörü elinize alın, çıkan şarjörü yüzük parmağınız, serçe parmağınız ve avuç içinizle kavrayın. Yeni şarjörü tabancaya yerleştirin ve şarjör yuvasına doğru oturduğundan emin olmak için hafifçe çekin. (Bu özellikle şarjörü bitmiş bir şarjörü doldururken önemlidir.) Bu yeniden doldurma işlemi sürgünün manipüle edilmesini gerektirmez.
    • Bu yeniden doldurma işlemi tabancanızı tekrar kılıfına koymadan önce yapılmalıdır, böylece tekrar çekmeniz gerekirse tamamen hazırlıklı olursunuz.
  4. adım 4 şöyle olmalısınız...
    Ateş ederken (şarjörde kaç mermi olursa olsun) tabancanın boş olduğunu hissedebilecek kadar pratik yapmış olmalısınız.
    • Her mermi ateşlendiğinde sürgünün iki ayrı hareketi vardır; son mermi ateşlendikten sonra sadece ilk hareketi hissedersiniz, sonuçta daha az namlu dönüşü olur. Şarjörü ne kadar çabuk doldurabilirseniz o kadar iyidir. Bundan sonra, acil bir yeniden doldurma gerçekleştirirsiniz.

Kendinizi eğitin

  1. adım 1 kendinizi yaklaşık olarak konumlandırın...
    Kendinizi büyük (10+ inç) bir hedeften yaklaşık 7 yard (FBI'ın bir adamın bir buçuk saniyede hareket edebileceğini belirlediği mesafe - tabanca çekip ateş etmek için gereken süre) uzağa konumlandırın. Alçaltılmış bir silah duruşunda (hazır pozisyon), silahınızı mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ateşleme pozisyonuna getirin ve silahınızın arpacığına odaklanın, arpacıkların arasında arpacığın bir kısmını görene kadar bekleyin ve tetiği çekin (buna flaş nişan alma denir). Her seferinde 10 inçlik hedefi vurabilmeniz gerekir. Eğer ıskalıyorsanız biraz daha yavaş gitmeyi deneyin. Önemli olan mükemmel bir şekilde pratik yapmaktır ve hız kendiliğinden gelecektir.
  2. adım 2 bir sonraki aşama hedefe seri atışlar yapmaktır.
    Bir sonraki aşama hedefe atış yapmaktır. Birkaç adım geri gidin (10 yarda kadar gidin). Öncekiyle aynı şeyleri yapın, ancak bu sefer hedefinize hızlı bir şekilde iki veya üç atış yapın, her atış arasında tekrar flaş görüşünü alın. Atış pozisyonuna geçip bir buçuk saniyenin altında bir sürede 10+ inçlik hedefinize tutarlı bir şekilde üç hızlı atış yapabildiğinizde, devam edebilirsiniz.
  3. adım 3 birden fazla hedefle pratik yapın
    Birden fazla hedefle pratik yapın. Bir veya iki metre arayla üç veya daha fazla hedef koyarak başlamak istersiniz. Hızlıca atış pozisyonuna geçin ve sırayı takip edin. Her hedefe bir atış yapın. Değiştirin: belki farklı bir sırayla deneyin; bir arkadaşınız size hangisine ateş edeceğinizi söylesin ('bir!', 'üç!', vb.), ancak emin olmanız gereken en önemli şey hedefinizi vurmanızdır; hedefinizi her seferinde vurabileceğinizden emin olduğunuzda, hızınızı artırmaya çalışın. İlk başta ateş ettiğinizde silahı geri tepme ile birlikte hareket ettirin. Geri tepme tamamlanır tamamlanmaz zaten bir sonraki hedefte olmalısınız. Hızlandıkça silahı pozisyona zorlayabilir ve geri tepme tamamlanmadan önce hazır olabilirsiniz.
  4. adım 4 hareket halindeyken pratik yapın
    Hareket halindeyken pratik yapın. Hareket halindeyken de 10 yardadaki (9,1 m) hedefleri vurabilmeniz gerekir. Birbirinden yaklaşık birkaç metre uzakta üç veya daha fazla hedef belirleyin. Yaklaşık 15-18 yarda (13,7-16,5 m) geriden başlayın. Silahınızı ateşleme pozisyonuna çekerken yaklaşık 10 yardaya (9 m) kadar (ilk hedefinizden) koşun. İki el ateş edin, bir sonraki hedefe ulaşmak için yan adım atın ve bu şekilde devam edin. Parkuru her koştuğunuzda daha hızlı yapmaya çalışın; atış yaparken mümkün olduğunca az duraklamaya çalışın (hareket halindeyken bile bir flaş görüşü elde edebilmelisiniz), ne kadar uzun durursanız o kadar isabetli olursunuz, ancak bir silahlı çatışmada saat her zaman poligondakinden daha hızlı ilerler.
  5. adım 5 mozambik tatbikatını entegre edin.
    Mozambik Tatbikatını entegre edin. Bir arkadaşınız hedef numaralarını söylüyorsa ve daha önce vurduğunuz bir hedefin numarasını söylerse, bu sefer kafa atışına gidin. Bu aynı zamanda 'duramama' alıştırması olarak da bilinir. Buradaki fikir, hedefi vurdunuz, ancak etkilenmedi (örneğin, uyuşturucu kullanıyor, vücut zırhı giyiyor veya sadece kararlı) ve gelmeye devam ediyor, bu yüzden bir kafa atışı yapmak zorundasınız. Daha fazla bilgi için aşağıdaki İnsan Hedefler bölümünü okuyun.

İnsan Hedefler

  1. adım 1 mermi yerleşimi merminin kendisinden çok daha önemlidir.
    Mermi yerleşimi merminin kendisinden çok daha önemlidir. Bir insanın iki kritik bölgesi vardır ki bunlar vurulmaları halinde bir insanı durdurabilecek ya da öldürebilecek önemli organları ve hayati organları içerir.
  2. adım 2 göğüs boşluğu
    Göğüs boşluğu bir insanın 'kütle merkezidir'. Bu alan kalbi, ana damarları ve arterleri, soluk borusunu, bronşları ve akciğerleri, yemek borusunu ve çift vagus sinirleri de dahil olmak üzere sinir sistemi yapılarını içerir. Bunun kapsadığı alanı hayal etmek için diyaframın üzerinde (göğüs kafesinin hemen altında) başlar ve (önden bakıldığında) ilk yan kaburgaya kadar bir kubbe şekli oluşturur. Bu oldukça geniş bir hedef alanıdır. Kalbi vurmadığınız sürece, göğüs boşluğunun bir bölgesine yapılan bir atış diğerinden çok az farklıdır.
    • Göğüs boşluğuna yapılan atışlarla ilgili sorun, kararlı bir dövüşçünün ya da uyuşturucu kullanan bir adamın bu bölgeye yapacağınız herhangi bir atıştan pek etkilenmeyecek olmasıdır. Bir kişinin kalbini yok etseniz bile, sizi ciddi şekilde yaralayabilecekleri ve hatta öldürebilecekleri 20 ila 30 saniyelik tam bilişsel ve fiziksel yetenekleri vardır. Ayrıca kalp çok küçük bir hedeftir ve tek bir kurşunla kalbi tamamen yok etmek neredeyse imkansızdır, bu da nihai kaderlerine ulaşmadan önce muhtemelen daha fazla zamanları olacağı anlamına gelir. Tüm bu nedenlerden dolayı, birçok kişi kendini savunma kuralına sahiptir: 'tehdit sona erene kadar ateş et'. Ancak protokolünüzün ne olacağına kendiniz karar vermelisiniz.
    • Vücut zırhı da bir faktördür. Bir adamı sadece göğsünden vurmak (her seferinde tam olarak aynı yerden vurmadığınız sürece) şarjörünüzü bitirecektir.
    • Kurşun penetrasyonu mermi seçiminde çok önemli bir fabrikadır. Bu penetrasyon sizin için birkaç şey yapar. En uygun açılardan daha azında, mermi yine de hayati organlara ulaşacak ve merminize muhtemelen omurgalarına çarpma şansı verecektir, bu da (nereye düştüğüne bağlı olarak) onları tamamen veya en azından vücutlarının bir kısmını etkisiz hale getirebilir, böylece kaçabilirsiniz.
  3. adım 3 i̇kinci ana bölge kafatası boşluğudur.
    İkinci ana bölge kafatası boşluğudur. Bu bölge çok daha basittir; beyin ve üst omurgayı içerir.
    • Beyin bariz bir hedef olsa da, atış yerleşiminde hala bazı hususlar vardır. Kafatasının ön kısmı (kaşların üstü) vücuttaki en sert kemiklerden biridir, ayrıca düz bir hedef değildir (hafifçe arkaya veya yanlara doğru açılıdır). Kurşunların bir kişinin alnından sektiği durumlar olmuştur.
    • Neyse ki, bu kemiğin hemen altında (kaşların altında), üst çenenin üst kısmına kadar, doğrudan alt beyne, medulla oblongata'ya ve üst omurgaya giden kıkırdak ve deliklerle dolu çok yumuşak bir alan vardır. Beyin en büyük hedeftir ve buraya isabet eden bir mermi ışıkların sönmesi anlamına gelecektir, ancak beyne ateş edildiğinde irkilme ve küçük hareketlerin meydana geldiği bilinmektedir. Medulla oblongata ve üst omurga bu irkilme sinyallerinin vücuda nasıl gönderildiğini gösterir. Bunlardan birine bir kurşun isabet ettiğinde, vücudun yanlışlıkla tetiği çekmesi ya da potansiyel olarak zararlı başka bir şekilde hareket etmesi mümkün değildir.
    • Bir kişinin derhal ve sorgulanmaksızın etkisiz hale getirilmesini gerektiren bir durumda, kafada yaklaşık 3 inç (üst çeneden kaşlara kadar) ile 5 inç (gözlerin dış kenarları) arasında bir pencereden ateş edilmesi şarttır. Bu 3x5 inçlik alan, kişi size hangi açıdan bakarsa baksın hemen hemen aynıdır (arkadan ve yanlardan yaklaşık aynı boyutta ve kafada yaklaşık aynı seviyededir).
  4. adım 4 pratik yapmak için...
    Pratik yapmak için dairesel göğüs hedefini kubbe şeklinde 11x7 inçlik bir hedefle ve kafayı 3x5 inçlik bir hedefle değiştirmek size daha gerçekçi bir hedefleme alanı sağlayacaktır. Puanlama yaparken (gelişimlerinizi karşılaştırmak için) veya yarışırken, her iki boşluğun çizgisini kıran bir atış iyidir. Gruplamanın boyutu, vuruşları hızlı bir şekilde yapmaktan daha az önemli olmalıdır; ve kafatası boşluğuna atış yaparken, yalnızca garantili bir atış yapılmalıdır (kafatası atışı için her zaman göğüs atışından daha fazla zaman ayırmalısınız). Ancak unutmayın, 'poligondaki en kötü gününüzü hatırlayın, bir silahlı çatışmaya girdiğinizde iki kat daha kötü olacaksınız.' Dolayısıyla, göğüs kafesinde el büyüklüğünde bir gruplama genel bir kuraldır.

Hızlı Atış

  1. adım 1 glock ve diğer...
    Glock ve diğer Sabit Çift Hareketli (DAO) tabancalar (QA Walthers, LEM ve DKA tetikler gibi), silah ateşlendikten sonra sıfırlama noktası olan bir tetiğe sahiptir. Hedefinize bir el ateş edin; şimdi, bir klik sesi duyana ve tetikteki direnç azalana kadar tetiği yavaşça bırakın. Bu noktada tetiği tekrar çekebilirsiniz. Bu sadece tek atış yaparken (daha kısa tetik çekişi nedeniyle) daha isabetli olmanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda parmağınızı harekete alıştırdığınızda, silahı hızlı bir şekilde ateşlemenin en iyi yoludur.
  2. adım 2 diğer tabancaların çoğu (tek hareketli-sa, çift hareketli-da, çift/tek hareketli-da/sa) biraz daha standarttır.
    Diğer tabancaların çoğu (tek hareketli-SA, çift hareketli-DA, çift/tek hareketli-DA/SA) biraz daha standarttır. Tetiği tekrar çekmeden önce tamamen bırakmanız gerekir. SA ve DA/SA, DA (veya DAO) muadillerine göre daha hafif tetik çekişlerine sahip olacaklarından, bu alıştırma için en kolayı olacaktır.
  3. adım 3 tetik çekişinizi yaptıktan sonra.
    Tetik çekişinizi yaptıktan sonra. İlk yapmanız gereken şey (yakın mesafeden - 4-8 yarda) silahı mümkün olduğunca hızlı ateşleme alıştırması yapmaktır. Tetiği ne kadar hızlı çekebilirseniz, size o kadar fazla seçenek bırakır.
  4. adım 4 bir mermi ateşlediğinizde silahın işleyişi böyledir:
    Mermi ateşlendiğinde silahın işleyişi şöyledir: Mermi ateşlenir, sürgü geri çekilir, mermi fırlatılır, sürgü ileri hareket ettikçe silahın geri kalanı (çerçeve, namlu, vb.) yükselir (buna namlu çevirme denir), sürgü tekrar bataryada (tam ileri) olduğu anda silah tekrar ateşlenebilir. Son sürgü pozisyonu, silah elinizdeki orijinal pozisyonuna geri dönmeden önce gerçekleşir.
  5. adım 5 silah elinizde durmadan önce tetiği çekerseniz, ilk mermiden daha yükseğe ateş edersiniz.
    Eğer silah elinizde durmadan önce tetiği çekerseniz, ilk mermiden daha yükseğe ateş edersiniz. Çok uzun süre beklerseniz, silah aslında orijinal konumunun altına sıçrayacaktır, bu aşamada ateş etmek merminin alçalmasına neden olacaktır. Ya biraz daha bekleyebilirsiniz (ancak bu, bu alıştırmadan 'hızlı' kelimesini kaldırır) ya da ateşlemeyi silahın dinlenme pozisyonunu geçtiği zamana kadar zamanlayabilirsiniz.
    • Ayrıca silahı daha sıkı/sert bir şekilde kavrayarak (tek atışta isabetli atış için çok sıkı) silahın elinizdeki devir hızını artırabilirsiniz. Bunu yaparsanız, zamanlama daha önemlidir, ancak daha hızlı atış yapmanızı sağlar.
    • Her silahın ve her kalibrenin tamamen farklı döngü sürelerine sahip olacağını unutmayın, bu nedenle birkaç tabanca ile pratik yapmak en iyisidir. Zamanlamayı yanlış yaparsanız, 5 yardada (4,6 m) bile bir hedefi tutarlı bir şekilde vurmanın zorlaşabileceğini göreceksiniz.
    • Mermileriniz ilk atıştan sonra yükseğe isabet ediyorsa, biraz daha yavaş ateş etmeyi deneyin. Alternatif olarak silahı daha sıkı tutmayı deneyebilirsiniz. Eğer alçaktan ateş ediyorsanız, ya daha hızlı ateş edin ya da silahı tutuşunuzu gevşetin.
  6. adım 6 biraz pratikle 7 yardada (6,4 m) 10-12 inçlik (25,4-30,5 cm) grupmanlar yapabileceğinizi göreceksiniz.
    Biraz pratik yaparak 7 yardada (6,4 m) 10-12 inçlik (25,4-30,5 cm) gruplamalar yapabileceğinizi göreceksiniz. Bunu yapabildiğinizde veya buna yaklaştığınızda, diğer alıştırmaları ekleyebilirsiniz: iki veya daha fazla hedef kurun. Bir hedefe dört veya beş atış yapın, sonra bir sonraki hedefe dönün ve bu şekilde devam edin. Bu, daha önce bahsedilen atış alıştırmalarından birini ve hızlı atış alıştırmasını birleştirir.

Diğer Alıştırmalar

  1. adım 1 bu drill diğer tüm drill'lerden önce eklenebilir.
    Bu talim diğer talimlerden önce eklenebilir. Kalp atış hızınızı yükseltmek ve belki biraz adrenalin sağlamak için tasarlanmıştır, bu da size hafif bir tünel görüşü etkisi verecektir. Bir tatbikat yapmadan önce, silahınız güvenli bir şekilde kılıfındayken, 20 veya daha fazla şınav çekin. Biraz yanana ve nefesiniz kesilene kadar devam edin. Mümkün olduğunca kısa bir süre sonra ayağa kalkın ve taliminizi yapın. Keskin nişan almanın çok daha zor olduğunu göreceksiniz, ancak genel nişan alma çok farklı olmamalıdır; işte bu yüzden çok önemlidir.
  2. adım 2 yarı otomatik tabancaların çoğu, silahın sürgüsü pil (tam ileri) konumunda değilse ateş etmez.
    Yarı otomatik tabancaların çoğu, silahın sürgüsü pil (tam ileri) konumunda değilse ateş etmez. Tabancanız bir şeye dayanıyorsa veya tabancanın ön tarafı yumuşak bir şeye bastırılmışsa bu bir sorun haline gelir. Yakın mesafeli bir durumda kötü adamı silahınızdan uzak tutmak için basit bir alıştırma, destek kolunuzu 90 derecelik bir açıyla bükülmüş göğsünüzün önüne düz bir şekilde koymaktır. Bu, kötü adamı sizden uzak tutarken, ateşleme kolunuz kalçanızın yakınına indirilir. Pratik yapmak için: kolunuza yaslayıp ateş edebileceğiniz uzun bir hedef iyidir (hedefin yumuşak olduğundan emin olun, böylece mermiler sekmez ve parçalanmaz - kolunuzu vurmamak için dümdüz ateş ettiğinizden emin olun). Bu alıştırmayı birkaç kez yapmanız yeterlidir, sadece hissetmeniz için.
  3. adım 3 şarj etme
    Kötü bir adama saldırmak çoğu durumda aptalca bir fikir gibi görünür, ancak kötü adam yeniden dolduruyorsa veya başka bir şekilde dikkati dağılmışsa, bu büyük fayda sağlayabilir (onları gafil avlayabilir veya silahsızlandırabilirsiniz). 15-20 yarda (13,7-18,3 m) uzakta orta göğüs büyüklüğünde (10+ inç) bir hedef belirleyin. Hedefe doğru koşmaya başlayın, hareket halindeyken hedefi vuracak kadar yaklaştığınızı hissettiğinizde, dizleriniz hafifçe bükülü olarak çömelmiş bir yürüyüşe yavaşlayın (vücudunuzun üst kısmını düzgün tutmak için) ve hedefi vurun.
    • Koşarken farklı şeyler ekleyin: bir arkadaşınız size ne zaman ateş etmeye başlayacağınızı söylesin (rastgele zamanlarda). Ya da bir arkadaşınız yeniden doldurmaya başladığında aynı anda koşmaya başlayın. Arkadaşınız işi bittiğinde ateş etmeye başlamanız için bağırsın. Bu bir yeniden doldurmaya karşı koşma yarışması haline gelebilir (ayrıca birisini acele ettirmeniz gerektiğinde yeniden doldurmanın ne kadar uzun sürdüğü konusunda size bir fikir verecektir).
    • Konumunuz izin veriyorsa, hedefinizden 15-20 yarda (13,7-18,3 m) uzakta durun. Başka bir kişinin farklı bir hedefi gösterecek şekilde yan tarafta durmasını sağlayın. Yan tarafta duran kişinin atım yatağında bir mermi ve boş bir şarjörü olacak, dolu bir şarjör ise kolay erişilebilecek bir yerde bulunacaktır (örn. şarjör çantası). Siz de silahınızı çıkarmış ve hazır durumda olmalısınız. Diğer kişi ateş edecek; siz de hedefinize doğru koşmaya başlayacaksınız. İyi bir vuruş yapabilecek kadar yaklaştığınızda ateş edersiniz; eğer diğer kişi siz ateş etmeden önce silahını doldurup hedefine ateş edebilirse kazanır. En iyisi (güvenlik nedenleriyle) diğer kişinin sizinkinden farklı bir yöndeki hedefe nişan alması ve ateş etmesi, böylece hiçbir zaman bir kişi diğerinin namlusunun önünde olmayacaktır.
    • Ek olarak, hedefe doğru koşarken yeniden doldurmayı deneyebilir ve işiniz bittiğinde hedefi vurabilirsiniz (bu, bu tatbikatın en gelişmiş versiyonudur).

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Nasıl iyi nişan alabilirim?
    Tabancanızla nişan alırken, nişangahlarınızın doğru ayarlandığından ve tabancayı kol uzunluğunda tuttuğunuzdan emin olmalısınız.

Video

İpuçları

  • Bir düşünce felsefesi, şarjörünüzün tamamını asla tüketmemeniz ve bunun yerine bitmeden önce taktiksel bir yeniden doldurma yapmanız gerektiğidir. Ancak bu, silahınızdaki mermi sayısını sürekli olarak saymak (silahlı çatışma sırasında) ve ardından silahınız boşalmadan önce yeniden doldurmak için pratik görünmüyor. Hem taktiksel hem de acil durum doldurma alıştırmaları yapmak sizi her türlü duruma hazırlıklı hale getirecektir.
  • Hızlı ateş etme, zamanlama ve kavrama ile deneme yanılma konusunda iyi olmak çok önemlidir. Bu, eğitilmesi zor olan ancak pratik yapmayı gerektiren alıştırmalardan biridir.
  • Her zaman tabancanızın bakımını yapın doğru ve sık sık.

Uyarılar

  • Menzilde ne olduğunu bildiğinizden emin olun. Mermiler kilometrelerce yol alabilir veya sekerek istenmeyen yönlere gidebilir.
  • Bir tabanca ciddi yaralanmalara ve hatta ölüme neden olabilir. Tabancayı her zaman güvenli bir yöne doğrulttuğunuzdan emin olun ve asla ateş etmeyi düşünmediğiniz bir şeye doğrultmayın.
  • Herhangi bir ateşli silah sadece güvenli ve yasal bir yerde ateşlenmelidir. Bir ateşli silahın kullanımı ve taşınması ile ilgili eyalet ve yerel yasaların farkında olun ve bunları dikkatle takip edin. Yasalar eyaletler arasında büyük ölçüde değişir ve ilçeler ve hatta şehirler arasında değişebilir.
  • Tüm alıştırmalar atış poligonunda tüm güvenlik kurallarına uyularak veya yasal ve özel bir yerde boş bir silahla yapılmalıdır (veya mermileri snap-caps ile değiştirebilirsiniz).
  • Tabancalar nadiren savaş durumları için tercih edilen en iyi silahlardır. Tüfekler ve av tüfekleri tabancalardan çok daha fazla hasar verir. Tabancalar 0-10 yarda (0.0-9.1 m), av tüfekleri 2-50 yarda (1.8-45.7 m) ve tüfekler 4-1.000 yarda (3.7-914.4 m) arasındaki hedefler için en iyisidir.
  • Önce güvenlik! Ateşli silahlar çok tehlikelidir. Tabanca veya diğer ateşli silahları sadece deneyimli bir atıcıysanız veya çok deneyimli bir atıcı sizi doğrudan denetliyorsa kullanın.