Uygun Bowling Görgü Kuralları Nasıl Uygulanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Doğru bowling adabı birçok nedenden dolayı önemlidir. Öncelikle, ister sadece arkadaşlarınızla ister bir ligde eğleniyor olun, oyunu dahil olan herkes için daha keyifli bir deneyim haline getirmeye yardımcı olur. İkincisi, herkesi ve her şeyi güvende tutmaya yardımcı olur. Bir dahaki sefere bowling oynamaya gittiğinizde nasıl doğru bowling adabına sahip olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız bu makaleyi okuyun.

Bilmeniz Gerekenler

  • Bowling alanının bakımına yardımcı olmak için her zaman bowling ayakkabısı giyin ve sadece belirlenmiş alanlarda yiyip için.
  • Kibar olun; sıranızı zamanında alın, bowling sırası size gelmedikçe yaklaşmayın ve kötü bir atış yaptığınızda küfür etmeyin veya bağırmayın.
  • Sadece kendi kulvarınızı kullanmak, başkasının topunu kullanmadan önce izin istemek ve bowling oynamadan önce lobutların tamamen yerleşmesini beklemek gibi oyunun tüm kurallarına uymak iyi bir davranış olacaktır.
  • Siz ve başka bir kişi aynı anda bowling oynamaya hazırsanız, önce sağdaki kişi başlamalı ve diğer kişi bowling oynamadan önce bitirene kadar beklemelidir.

Adımlar

Genel Görgü Kuralları

  1. adım 1 bowling ayakkabısını her zaman bowling ayakkabısı içindeyken giyin's area.
    Bowling oyuncularının bulunduğu alanda her zaman bowling ayakkabısı giyin. Sokak ayakkabısı giyerseniz, yaklaşımları ve/veya ekipmanı bozma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
    • Bowling ayakkabılarınızı giyerken, kimsenin takılıp düşmesini önlemek için onları yürüme yollarından mümkün olduğunca uzağa taşıdığınızdan emin olun.
    • Sokak ayakkabılarınız ıslak veya kirliyse, onları kulvarlardan mümkün olduğunca uzakta çıkardığınızdan emin olun. Kulvarlara su, çamur veya başka bir şey bulaştırırsanız, kendinizin veya bir başkasının yüz üstü düşme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
  2. adım 2 bowler üzerindeyken bir şeyler yiyip içmekten kaçının's area.
    Bowling sahasındayken bir şeyler yiyip içmekten kaçının. Bir damla su kadar basit bir şey kolayca büyük bir tehlike yaratabilir. Genellikle genel bowling alanının arkasında bulunan bir oturma alanında ya da tüm kulvarlardan uzakta yiyin veya için.
  3. adım 3 küfür etmekten veya bağırmaktan kaçının.
    Küfür etmekten veya bağırmaktan kaçının. Kaçırdığınız bir vuruş için gerçekten üzgün olsanız bile, özellikle açık bir bowling seansındaysanız ve orada çocuklu aileler varsa, muhtemelen sizi duyabileceklerini ve bunun onları rahatsız edebileceğini unutmayın.
  4. adım 4 sıra sizde olmadığı sürece yaklaşma noktasından uzak durun.
    Sıra sizde olmadığı sürece yaklaşma noktasından uzak durun. Sıra sizde değilse, ya arkanızdaki oturma alanına gidin ya da bowling oynayanların yolundan çekilin. Bu, özellikle toplarını atmanın ortasındalarsa ve siz önlerinden geçtiyseniz, can sıkıcı olabilir.
  5. adım 5 başka bir kişiyi kullanmak için izniniz olduğundan emin olun's ball.
    Başka bir kişinin topunu kullanmak için izniniz olduğundan emin olun. Herhangi bir nedenle kullanmanız gerekiyorsa, kibarca sorun ve iyi bir nedeniniz olduğundan emin olun. Sonunda hayır derlerse, buna saygı duyun ve yolunuza devam edin.
    • Topunuz sıkıştığı için başka birinin topunu kullanmanız gerekiyorsa, kulvarınızdaki bir sonraki bowling oyuncusuna haber verin. Onların topu çarpabilir ya da onlarınki de sıkışabilir. Onların topu da sıkışırsa, bir çalışanın yanına gidin ve sıkışmış birkaç bowling topunuz olduğunu söyleyin. Onları geri almak biraz zaman alabilir, ancak bu aynı zamanda birinin topunun kullanıldığı için üzülmesini de önleyebilir.

Bowling Oynarken

  1. adım 1 sıranızı hemen almaya hazır olun.
    Sıranızı hemen almaya hazır olun. Büyük olasılıkla, kulvarınızda bowling oynamak isteyen başka oyuncular da vardır. Bu nedenle, sıra size geldiğinde, herkesi bekletmemek için hemen alana doğru yürüdüğünüzden emin olun.
    • Tuvaleti kullanmanız gerekiyorsa, sıranız gelmeden önce bir dakikanız olacak şekilde zamanlamaya çalışın ve mümkün olduğunca çabuk gidin. Kendinizi rahat hissediyorsanız, zamanında geri dönmezseniz sizin için bowling oynayacak birini de belirleyebilirsiniz, böylece kimse bekletilmemiş olur.
  2. adım 2 pin ayarlama makinesinin tüm döngüsünü tamamlamasını ve bowling oynamadan önce süpürme çubuğunun tamamen kaldırılmasını bekleyin.
    Bowling oynamadan önce pin ayarlama makinesinin tüm döngüsünü tamamlamasını ve süpürme çubuğunun tamamen kaldırılmasını bekleyin. Sıra size geldiğinde hemen bowling oynamaya hazır olmanız gerekirken, bu kısa süreç tamamlanana kadar bekleyin, çünkü bunu yapmamak ekipmana veya topunuza zarar vermenize ve topunuzun sıkışmasına neden olabilir.
  3. adım 3 faul çizgisinin üzerine basmaktan kaçının.
    Faul çizgisinin üzerine basmaktan kaçının. Bunu yapmak tehlikelidir, çünkü yaklaşırken yağlanmanıza neden olabilir ve bu da üzerinde yürüyen herkes için tehlikeli olabilir.
  4. adım 4 topunuzu yanlış kulvara atmaktan kaçının.
    Topunuzu yanlış kulvara atmaktan kaçının. Topunuzu yanlış kulvara atmak üzere olduğunuz muhtemelen size söylenecek olsa da, söylenmeyebilir de. Bu nedenle, hangi kulvarda olduğunuza her zaman dikkat etmeniz önemlidir, çünkü topunuzu yanlış kulvara atarsanız, skorun değiştirilmesi gerekeceği için oyun muhtemelen ertelenecektir.
  5. adım 5 sıranız bittiğinde hemen yaklaşma alanından uzaklaşın.
    Sıranız bittiğinde hemen yaklaşma alanından uzaklaşın. Bu, başka birinin hemen bowling oynayabilmesi için yaklaşmayı hemen açacak ve oyunu gereksiz yere geciktirmeyecektir.
  6. adım 6 sağdaki oyuncunun öncelikli olduğunu kabul edin.
    Sağdaki atıcının öncelikli olduğunu kabul edin. Sıra sizdeyse ve hem siz hem de sağınızdaki kişi aynı anda atmaya hazırsa, önce onların atmasına izin verin. Yaklaşımdan uzaklaşın ve sabırla onların bitirmesini bekleyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Neden sağdaki kişi öncelikli? Aynı anda bowling oynayamaz mısınız?
    Yapabilirsiniz, ancak diğer oyunculara saygı duymak ve sizden önce sıralarını bitirmelerine izin vermek nazik bir davranıştır.
  • Soru
    Bowling ayakkabısı nedir?
    Bowling ayakkabıları deri veya kauçuktan yapılmış özel ayakkabılardır. Kavramasızdırlar, bu da topu atarken kaymanıza yardımcı olur.

İpuçları

  • Birinin sırasının geldiğini ve dikkat etmediğini fark ederseniz, omzuna dokunun ve '_______ (kişinin adı), sıra sende' deyin. Kızmayacaklardır ve eğer fark etmemişlerse, söylediğiniz için mutlu bile olabilirler.
  • Birinin yanlış kulvarda bowling oynamak üzere olduğunu fark ederseniz, nazik olun ve bunu ona bildirin. Yukarıda belirtildiği gibi, hatalar olabilir ve muhtemelen birkaç dakika zaman kazanacaksınız, çünkü bu değiştirilmesi gerekmeyecek bir skor.
  • İyi bir sporcu olun. Oyun sırasında, vuruş ya da yedek vuruş yapan birini tebrik edin ve oyundan sonra, iyi bir skor elde eden birini tebrik edin. Birisi kötü oynuyorsa ve bu konuda cesareti kırılmış görünüyorsa, bunun sorun olmadığını ve herkesin bowlingde arada bir kötü oyun oynadığını bilmesini sağlayın.

Uyarılar

  • Yemeğin sonunda çöpleri temizleyin. İster bir bardak, ister bir demet peçete, hatta yenmemiş yiyecekler olsun, çöpe atın. Bu, şeritteki çalışanların başkasının yaptığı bir pisliği temizlemek zorunda kalmasını önleyecektir. Çöp kutularının nerede olduğunu bilmiyorsanız, kibarca bir çalışana sorun, genellikle size söyleyecektir.
  • Birlikte oynadığınız diğer bowling oyuncularına bahşiş vermekte sorun yoktur, ancak zorba olmaktan kaçının. Zorba davranmak onların sinirlenmesine neden olabilir ve toplarını kulvarda atarken dikkatlerini dağıtabilir.
  • Yanınızda küçük çocuklarınız varsa, nezaket kurallarına uyduklarından emin olun. Sağlarındaki bowling oyuncusunun önce gitmesi gerektiğini tam olarak anlamayabilirler, ancak en azından aşırı gürültücü olmalarını ve bowling salonundaki diğer insanların dikkatini dağıtmalarını engellemeye çalışın.
  • Sizin için bowling oynayacak biri olsun ya da olmasın, tuvaleti kullanacaksanız grubunuzun bir üyesini uyardığınızdan emin olun. Bu zaman kazandırır çünkü nerede olduğunuzu merak etmezler. Birinin sizin için bowling oynamasını istemiyorsanız, bunu da belirttiğinizden emin olun.