Dövüş Sanatları Eğitimine Nasıl Hazırlanılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Dövüş sanatlarına başlamadan önce gücünüzü ve dayanıklılığınızı geliştirmek mi istiyorsunuz? Bu iyi bir fikir, ancak zihinsel ve duygusal hazırlığın önemini de göz ardı etmemelisiniz! Bu yazıda, bir dövüş sanatları okulu seçmeden ve bir savaşçı olma yolunda ilerlemeye başlamadan önce göz önünde bulundurmanız ve yapmanız gereken her şeyi inceleyeceğiz.

Adımlar

Hangi yolu izlemek istediğinizi belirleyin.

  1. bu deneyimden ne istediğinizi belirleyin.
    Bu deneyimden ne istediğinizi belirleyin. Burada yanlış cevap yoktur. Hareketleri doğru yapana kadar sakin ve yavaş bir tempoda mı öğrenmek istiyorsunuz? Yoksa hızlı ilerlemek, bir savaş durumundaymış gibi antrenman yapmak ve hataları nasıl düzelteceğinizi hızla öğrenmek mi istiyorsunuz? Seçim size, yaşınıza, fiziksel durumunuza vb. bağlıdır.
    • Farklı dövüş sanatları stillerini incelemek için biraz zaman ayırın ve hangilerinin tarzınıza daha uygun olduğunu görün. Örneğin, her zaman darbe almak istemiyorsanız Muay Thai sizin için en iyi seçenek olmayabilir.

Bir dövüş sanatları okulu bulun.

  1. i̇htiyaçlarınıza uygun bir müfredat ve okul stili arayın.
    İhtiyaçlarınıza uygun bir müfredat ve okul stili arayın. Eğitim alacağınız okulu seçerken dikkate almanız gereken birçok faktör vardır. Daha fazla bilgi için bu makaleye bakın. Bu çok önemlidir, çünkü karar verdiğiniz stil ve usta nasıl öğrendiğinizi büyük ölçüde etkiler.
    • Önceden okullar hakkında biraz araştırma yapın ve incelemelere göz atın - hatta atmosferin nasıl olduğunu görmek için bir ders bile izleyebilirsiniz.
    • Bir giriş dersi almak da yardımcı olabilir, çünkü bu size söz konusu okul, eğitmenin size nasıl davranacağı ve öğretim tarzlarının öğrenme tarzınıza uygun olup olmadığı hakkında birçok fikir verir.

Egzersiz yapmaya başlayın.

  1. yapmıyorsun't need to be on pro-athlete levels, but get into shape.
    Profesyonel sporcu seviyesinde olmanıza gerek yok ama forma girin. Dövüş sanatları ile kilo da verebilirsiniz. Dövüş sanatları güçle ilgili olmadığı için önceden egzersiz yapmak zorunda değilsiniz. Ancak dayanıklılık çok önemlidir. Sonunda 1'e 1 veya 10'a 1 dövüşmeyi öğreneceksiniz, bu nedenle uzun bir süre boyunca ne kadar hızlı hareket edebilirseniz o kadar iyi performans gösterirsiniz.

Gelenek hakkında bilgi edinin.

  1. i̇şte's a lot of interesting history behind the martial arts.
    Dövüş sanatlarının arkasında çok ilginç bir tarih var. Dövüş sanatlarının asıl amacı, insanların kendilerini birden fazla saldırgana karşı, hatta ölümüne savunabilmeleriydi. Çok şey değişti ve bugün dövüş sanatlarının amacını yanlış değerlendiren birçok insan var. Gerçek amaç, sizi öldürmeye çalışan birçok insana karşı hayatta kalmak için eğitim almaktır.

Eğitmeninizle bağlantı kurun.

  1. ustanızın rolüne saygı duyun ve onu anlayın.
    Ustanızın rolüne saygı duyun ve onu anlayın. Ustanız sizin arkadaşınız, motivasyon kaynağınız ve en kötü düşmanınızdır (eğer mesleklerinde yetenekliyseler). Sizi inandığınız yeteneklerin ötesine itmeli, dövüş sırasında asla pes etmemeniz için eğitmelidirler. Onlardan yardım isteyin, ama önce kendiniz bir şeyler bulmaya çalışın. Oradaki tek kişinin siz olmadığınızı, başkalarının da aynı nedenle geldiğini anlayın, bu nedenle eğitmeni kendinize saklamayın. Yalnız da kalmayın, yoksa asla öğrenemezsiniz. Bir okula katılmadan önce onların ve sizin işinizin farkına varın.

Dojo'ya saygı gösterin.

  1. dojo kutsal bir yerdir, bu yüzden zihniniz odaklanmış ve hazır bir şekilde içeri girin.
    Dojo kutsal bir yerdir, bu yüzden zihniniz odaklanmış ve hazır bir şekilde içeri girin. Burada oyun yoktur. Özellikle de sensei'niz konuşurken dalga geçemezsiniz. Öğrenci arkadaşlarınıza saygı duyduğunuz kadar dojo'nuza da saygı duyun. Derslere her zaman erken gelin.

Diğer öğrencilerle bağ kurun.

  1. dojodaki diğer insanlarla bağlantı kurmak yardımcı olabilir.
    Dojodaki diğer insanlarla bağlantı kurmak yardımcı olabilir. Sizin dojo'da bulunma amacınız bazı insanlarınkiyle aynı olmayabilir. Çocuklar varsa, power rangers olmak veya hareketlerini arkadaşlarına göstermek isterler. Yetişkinler varsa, gençler kibirli ve vahşidir. Daha yaşlı yetişkinler ise sadece öğrenmek için oradadır. Her tiple karşılaşabilirsiniz. Eğer usta iyi bir ustaysa, kurallara uymayan bir öğrenciyi hemen kovacak ve derse devam edecektir. Kendisi için değil başkaları için hareket eden hiç kimseyi dikkate almayın.

Yuki'nize güvenin.

  1. yuki, birlikte antrenman yapacağınız kilit bir ortak gibidir.
    Yuki, birlikte antrenman yapacağınız kilit bir partner gibidir. Eninde sonunda, size bir yuki atanacaktır. Sadece bir ders için olsa da, bu kişi sizin güvenilir ortağınızdır. Onlarla dövüşeceğiniz için birbirinize büyük ve karşılıklı saygı göstermelisiniz. Bu kişi üzerinde hareketlerinizi uygulayacağınız ya da onlara karşı dövüşeceğiniz kişidir ve onlar da sizsiniz. Tarza bağlı olarak, bu kişiyi yaralamamak için hangi saldırılarda güç tutacağınızı öğrenin. Teknikleri uygularken, doğru kontrolü kazanana kadar yavaşça yapın. Yuki'nizin de sizin kadar iyi öğrenmesine yardımcı olun. Öte yandan, bu kişiye hiç sempati duymayın. Dövüştüğünüzde, bunu kontrollü ve şiddetli bir şekilde yapın. Üzerine fazla gitmeyin ama sert de vurmayın. Özetle: hızlı ve agresif bir şekilde ama kontrollü bir güçle saldırın. Böyle insanları yenmeyi öğrenmek için oradasınız, oyun oynamak için değil.

Başınızı dik tutun.

  1. soğukkanlı ve sakin bir tavır sergileyin, hatta're upset.
    Üzgün olduğunuzda bile soğukkanlı ve sakin bir tavır sergileyin. Aerobik yapacaksınız, terleyeceksiniz, yorulacaksınız ve canınız yanacak. Ama durmayın. Eğer doğru çalışırsanız, birini incitecek ya da kendiniz incineceksiniz. Bunu kişisel almayın. Antrenman yaparken sakatlanırsanız, birkaç nefes alın ve öfkenizle devam etmeyin. Çılgınca sallanmak ve onları uzak tutmak için agresif davranmak isteyeceksiniz, ancak bunu yapmayın. Dövüş sanatlarının ardındaki kavram, hayatta kalırken sakin kalmaktır. Eğer sakin olmazsanız, yuki'niz ya da daha kötüsü sensei'niz size kızacaktır. Eğer rakibinizi yaralarsanız, özür dilemeyin, sadece bir daha yapmayın. Hazır olduklarına dair işaret vermelerini bekleyin ve dövüşe devam edin.

Pratik yapın.

  1. öğrendiğiniz teknik ve becerilerde ustalaşmak için çok çalışın.
    Öğrendiğiniz teknik ve becerilerde ustalaşmak için çok çalışın. Size gösterilen her tekniği ikinci doğanız haline gelene kadar uygulayın. Size gösterilenin ötesini düşünün ve bu konuda sensei'nizi sorgulayın. O durum için başka nelerin işe yarayabileceğini bulun. Hoşunuza gitmeyen her şeyi çıkarın. Konuyla ilgili bir teste tabi tutulmadığınız sürece, 21 adımlı bir taktik yerine basit fikirleri uygulamak her zaman en iyisidir.

Makul ve saygılı olun.

  1. her şeyi eşit seviyede tutmak yanlış anlaşılmaları önleyecektir.
    Her şeyi dengede tutmak yanlış anlamaları önleyecektir. Dojonuzu kutsal bir yer olarak düşünün. Dışarıdan gelen her türlü saldırganlığı, aklınızdan geçen her şeyi dojonuza girer girmez bırakmalısınız. Buna o derste olabilecek bir öğrenci arkadaşınızla olan tartışmalarınız da dahildir. Aksi takdirde, yapılması gereken şeye nasıl konsantre olabilirsiniz?

Gösteriş yapmayın.

  1. becerilerinizi kendinize saklayın ve alçakgönüllü olun.
    Becerilerinizi kendinize saklayın ve alçakgönüllü olun. Dövüş sanatları eğitimi aldığınızı ya da hangi kemer rengine sahip olduğunuzu belli etmeyin. Gerçek bir dövüşte tutarsızlık sizin için en iyisidir. Ayrıca, sırf bu sanatı aldığınız için birisi sizinle kavga edebilir. Yeni becerilerinizi vasat bir şey olarak düşünün. Herkese bir gece önce ne çizdiğinizi veya gördüğünüz rüyaları anlatmazsınız, Sanat da farklı değildir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir öğretmen olmadan dövüş sanatlarını nasıl öğrenebilirim?
    Çevrimiçi eğitimlerden bazı temel bilgileri (temel yumruklar, tekmeler, bloklar vb.) öğrenebilmenize rağmen, teknikleri yanlış öğrenmekten veya kendinize fiziksel zarar vermekten kaçınmak için, özellikle yeni başlayan biriyseniz, bir öğretmene sahip olmanız önerilir.
  • Soru
    Orta yaşlıysam Taekwondo öğrenmem mümkün mü?
    Evet! Daha fazla zamanınızı alabilir, ancak oldukça mümkündür.
  • Soru
    Neden dövüş sanatları öğrenmeliyim? Daha iyi bir Hristiyan olmama yardımcı olacak mı?
    Sağlığınızı ve disiplininizi geliştirecek ve yeni arkadaşlar edinmenize yardımcı olabilir. Açıkçası bunun dinle hiçbir ilgisi yoktur.

İpuçları

  • Dövüş sanatları sadece kendini savunmakla ilgili değildir. Örneğin, dövüş sanatları zihni ve bedeni, her iyi sanatın yapması gerektiği gibi hayatın birçok yönüne uzanacak şekilde geliştirebilir.
  • Bir derste yaralanırsanız ve ciddi şekilde yaralandığınızı düşünüyorsanız, sensei'nize kontrol ettirin veya eğitimi bırakın. Ancak kasığınıza tekme yemek, nefesinizin kesilmesi, yüzünüze darbe alıp gözlerinizin sulanması ya da kaval kemiğinize darbe almak gibi küçük bir şeyse, nefes alın, zihninizi toplayın ve devam edin. Gerçek bir dövüşün nasıl olacağını hayal edin, o zaman durur muydunuz? Umarım durmazsınız.
  • Zihninizi temizlediğinizden ve odaklandığınızdan emin olmak için pratik yapmadan veya bir ders yapmadan önce meditasyon yapmayı unutmayın!

Uyarılar

  • Her zaman kontrole odaklanın.
  • Her zaman içinde bulunduğunuz duruma uygun kıyafetler giyin.