Virginia'da Özel Silah Satışları: Bir Silahı Yasal Olarak Başkasına Satma (veya Verme)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Satmak istediğiniz bir silahınız var ve birisi ilgileniyor. Federal ateşli silahlar lisansı (FFL) satıcısı değilseniz bu silahı nasıl satarsınız? Siz ve alıcınız Virginia eyaletinde yaşıyorsanız, önce bir geçmiş kontrolü yaptırmaları gerekir. Virginia Eyalet Polisi tarafından onaylandıktan sonra, işlemi tamamlamakta özgürsünüz. Ruhsatsız bir kişi olarak kendinize silah satmakla ilgili bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.

Bilmeniz Gerekenler

  • Virginia'da özel olarak bir silah satmak istiyorsanız, silahı satın alan kişinin önce bir FFL satıcısı aracılığıyla geçmiş kontrolü yaptırması gerekir.
  • İşlemin kaydını tutmak için özel bir satış faturası formu kullanın.
  • Silah fuarlarında özel satışlar için Virginia Eyalet Polisi'nden onay alın.
  • Birine hediye olarak silah vermeyi planlıyorsanız önce Virginia Eyalet Polisi Ateşli Silah İşlem Merkezi'ni arayın.

Adımlar

FFL Bayi Kolaylaştırmalı Satışlar

  1. adım 1 satışınızı kolaylaştırmak için yerel bir ffl satıcısıyla iletişime geçin.
    Satışınızı kolaylaştırmak için yerel bir FFL satıcısıyla iletişime geçin. Bu, silahınızı başka bir eyalette yaşayan birine satmak istediğinizde yapmanız gereken şeye benziyor, ancak tam olarak aynı değil. FFL satıcısı sadece geçmiş kontrolünü yapar - aslında satışla hiçbir ilgisi yoktur. Hem siz hem de alıcı için en iyi bayiyi bulmak için yerel bölgenizi çevrimiçi olarak arayın veya bir harita uygulaması kullanın.
    • Virginia 2020'de evrensel bir geçmiş kontrolü yasasını kabul ettiğinden, kişiden kişiye veya özel satışlar da dahil olmak üzere tüm silah satışları için geçmiş kontrolleri artık gereklidir.
    • Kolaylık sağlamak adına, genellikle en iyisi arka plan kontrolü onaylandıktan hemen sonra satışı tamamlamaktır; bu nedenle hem sizin hem de alıcı için uygun olan bir FFL satıcısı arayın.
  2. adım 2 ateşli silah için kendi satış faturanızı hazırlayın.
    Ateşli silah için kendi satış faturanızı hazırlayın. Bir satış faturası, işlemin ve mülkiyet devrinin resmi bir kaydını oluşturur. Yasal olarak gerekli olmasa da, her ihtimale karşı bir tane yazıp kayıtlarınız için saklamak iyi bir fikirdir. İnternetten indirip kullanabileceğiniz çok sayıda ücretsiz form vardır, böylece sıfırdan başlamamış olursunuz.
    • İşlemi tamamlamak için bayiye gitmeden önce satış senedinin bir kopyasını alıcınıza gönderin. Bu şekilde, fiyat ve ödeme yöntemi üzerinde önceden anlaştığınızdan emin olabilirsiniz.
  3. adım 3 alıcı ile bayide buluşun's location with your firearm.
    Alıcı ile bayinin bulunduğu yerde silahınızla birlikte buluşun. Yanınızda güncel adresinizi içeren devlet tarafından verilmiş fotoğraflı bir kimlik getirin ve alıcının da aynısını yaptığından emin olun. Satıcının her ikinizin de Virginia'da ikamet ettiğinizi doğrulaması ve gerekli geçmiş kontrol formlarına bu bilgileri eklemesi gerekecektir.
  4. adım 4 satıcıyı doldurun's portions of the firearms transaction record.
    Ateşli Silah İşlem Kaydının satıcıya ait bölümlerini doldurun. Ateşli Silah İşlem Kaydı, FFL satıcısının her ikinizden de doldurmanızı istediği ATF formudur. İlk bölüm, sattığınız ateşli silah hakkında bilgi gerektirir. Son bölüm ise kimlik bilgilerinizi vermenizi gerektirir.
    • Satışı bayi yapıyor olsaydı, satıcının bölümünü onlar doldururdu. Ancak bu, bayinin hiçbir ilgisi olmayan özel bir satış olduğundan, bu bölümü kendiniz dolduracaksınız.
  5. adım 5 geçmiş kontrolünün yapılmasını bekleyin.
    Geçmiş kontrolünün yapılmasını bekleyin. Satıcı, Virginia'nın çevrimiçi sistemi olan VCheck'i kullanabilir veya 1-800 numarasını arayabilir. Her iki durumda da, işlemin onaylanıp onaylanmadığını genellikle birkaç dakika içinde öğreneceklerdir. İşlemi onaylamak için ek bilgi gerekiyorsa, bayi bunu alıcıyla görüşecektir.
    • Satıcı genellikle geçmiş kontrolünü yapmak için bir ücret alır. Bu ücret bayiye göre değişir ancak genellikle 20 dolardan azdır. Siz ve alıcının, ücreti hanginizin ödeyeceği konusunda aynı sayfada olduğunuzdan emin olun.
  6. adım 6 i̇şlemi tamamlayın ve ateşli silahı transfer edin.
    İşlemi tamamlayın ve ateşli silahı transfer edin. İşlem onaylandığı sürece, gitmeye hazırsınız! Paranızla birlikte satış faturasının kopyasını alın ve silahı onlara teslim edin. Yasa, işlemi bayide tamamlamanızı gerektirmese de, devam etmek ve orada yapmak mantıklıdır.
    • Satıcı, geçmiş kontrolü tamamlandıktan sonra işlemi tamamlamak için özel bir odaya veya hatta otoparka gitmenizi isteyebilir.

Silah Gösterisi Satışları

  1. adım 1 birden fazla ateşli silah satmayı planlıyorsanız satıcı olarak kaydolun.
    Birden fazla ateşli silah satmayı planlıyorsanız satıcı olarak kaydolun. Satıcı olarak kaydolduğunuzda, etkinlikte bir masaya sahip olmak için silah gösterisi organizatörüne bir ücret ödersiniz. Bu masayı satılık ateşli silahları ve diğer ürünleri sergilemek ve işlemleri tamamlamak için kullanabilirsiniz.
    • Bu bir FFL satıcısı olmakla aynı şey değildir - sadece etkinlikte bir masanız olduğu ve satılık ateşli silahlarınızı ve diğer ürünlerinizi sergileyebileceğiniz anlamına gelir. Bir ateşli silah işleminin amaçları doğrultusunda hala özel bir taraf olarak kabul edilirsiniz.
  2. adım 2 satışa, doldurabileceğiniz satış faturası formlarını getirin.
    Satışa, doldurabileceğiniz satış senedi formları getirin. Önceden basılmış formları internette bulabilir veya kendiniz hazırlayabilirsiniz. Alıcı ve ateşli silah hakkındaki bilgileri boş bırakın; bunları her işlem için doldurabilirsiniz.
    • Formları hazır bulundurmak size silah fuarında zaman kazandırırken aynı zamanda orada tamamladığınız her işlemin kaydını tutmanızı sağlar.
  3. 3. adım eyalet polisi aracılığıyla alıcınızın yasal olarak ateşli silah sahibi olabileceğini teyit edin.
    Alıcınızın yasal olarak ateşli silah sahibi olabileceğini Eyalet Polisi aracılığıyla teyit edin. Virginia Eyalet Polisi her silah fuarında alıcıları doğrulamak için hazır bulunur. Bir silah fuarında, sizinle bir işlem yapmadan önce Eyalet Polisi'nden izin almak alıcının sorumluluğundadır. Eyalet Polisi'nden sizden silah satın alabileceklerini onaylayan bir form alacaklardır.
    • Lisanslı bir satıcı değilseniz, ateşli silahları yalnızca silah fuarlarında Virginia'da ikamet eden diğer kişilere satabilirsiniz.
  4. adım 4 satışı tamamlayın.
    Satışı tamamlayın. Eyalet Polisi tarafından onaylanana kadar bir alıcıdan ateşli silah için para almayın. Onay aldıktan sonra, satış faturanızı doldurun, paralarını alın ve ateşli silahı teslim edin.

Ateşli Silah Hediye Etme

  1. adım 1 yeni bir ateşli silah yerine bir ffl bayisine hediye kartı alın.
    Yeni bir ateşli silah yerine bir FFL bayisine hediye kartı alın. Bu her zaman en güvenli yoldur ve ATF'nin önerdiği yoldur. Hediye kartı ile kişi kendisine en uygun silahı seçebilir. Ve bir şeyler ters giderse (veya kişinin yasal olarak ateşli silah sahibi olamayacağı ortaya çıkarsa) hiçbir şekilde sorumlu tutulamazsınız.
    • Başka bir eyalette yaşayan birine hediye olarak bir silah almayı düşünüyorsanız, bu işleri çok daha kolaylaştırır. Sadece yerel bir satıcı için bir hediye kartı satın alın.
  2. adım 2 alıcının yasal olarak ateşli silah sahibi olabileceğini teyit edin.
    Alıcının yasal olarak ateşli silah sahibi olabileceğini teyit edin. Geçmiş kontrolü yasası sadece satışlar için geçerlidir; eğer silahı hediye olarak veriyorsanız alıcınızın buna ihtiyacı yoktur. Ancak yasal olarak silah sahibi olma hakkına sahip olmadığını bildiğiniz birine asla ateşli silah devredemezsiniz; bu federal yasadır.
    • Genel olarak, ateşli silah vermek istediğiniz kişinin 18 yaşından büyük ve sabıka kaydının temiz olması gerekir. Yasal olarak ateşli silah sahibi olmalarına izin verilip verilmediği konusunda sorularınız varsa, bunun yerine bir FFL bayisine hediye kartı vermek iyi bir fikirdir.
  3. 3. adım aşağıdaki durumlarda ateşli silahı doğrudan alıcıya verin're both virginia residents.
    İkiniz de Virginia'da ikamet ediyorsanız, ateşli silahı doğrudan alıcıya verin. Kişinin yasal olarak ateşli silah sahibi olabileceğinden emin olduğunuz sürece, ona doğrudan bir silah vermekte özgürsünüz. Ateşli silahı hediye olarak verdiğiniz ve değerli bir şeyle takas etmediğiniz sürece geçmiş kontrolü gerekmez.
    • Örneğin, evinizde bazı işleri yapması karşılığında bir aile üyesine bir silah takas ediyorsanız, bu bir hediye olarak nitelendirilmez ve aile üyenizin bir geçmiş kontrolü yaptırması gerekir.
    • Virginia Eyalet Polisi, gerçek transferi yapmadan önce (804) 674-2292 numaralı telefondan Ateşli Silahlar İşlem Merkezi'ni aramanızı önerir. Bu şekilde, transferinizin yürürlükteki tüm federal ve eyalet yasalarına uygun olduğundan emin olabilirsiniz.
  4. adım 4 aşağıdaki durumlarda işlemi bir ffl satıcısı aracılığıyla gerçekleştirin're from different states.
    Farklı eyaletlerden iseniz işlemi bir FFL satıcısı aracılığıyla gerçekleştirin. Silahı farklı bir eyalette yaşayan birine vermek istiyorsanız, federal yasalar devreye girer. Para el değiştirmese bile, yine de bir FFL satıcısından geçmeniz ve alıcının bir geçmiş kontrolünden geçmesi gerekir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Virginia'da ikamet eden biri, Maryland'de yaşayan ancak Kuzey Carolina ehliyetine sahip aktif görevdeki bir askere tabanca satabilir mi?
    Evet, ancak bir FFL satıcısı aracılığıyla yapmanız gerekir. Virginia'daki tüm özel satışlar, alıcının bir geçmiş kontrolünü tamamlamasını gerektirir.
  • Soru
    Birden fazla silah veya bir tabanca ile uzun namlulu silahı bir arada satın almak için kısıtlamalar var mı?
    Virginia'da 30 gün içinde birden fazla tabanca satın almak yasa dışıdır. Ancak, bir tabanca ve bir uzun namlulu silah ya da birden fazla uzun namlulu silah satın alabilirsiniz. Tabanca kısıtlaması, kolluk kuvvetleri ve lisanslı özel güvenlik çalışanları veya gizli tabanca izni olan herkes için geçerli değildir.
  • Soru
    Sizin adınıza olan bir silahı satarsanız ve sattığınız kişi silahı kendi adına kaydettirmeden önce satarsa ne olur?
    Hiçbir şey olmaz. Virginia'da kayıt yoktur, dolayısıyla silah hiçbir zaman 'sizin adınıza' olmamıştır. Silahı bir başkasına sattığınızda, o kişi silahla ne isterse yapmakta özgürdür. Virginia'da ruhsat olmadığı için, silahı kendi adlarına 'kaydettirme' şansları da olmaz.

İpuçları

  • Bir ateşli silah işlemi hakkında herhangi bir sorunuz varsa (804) 674-2292 numaralı telefondan Virginia Eyalet Polisi Ateşli Silah İşlem Merkezi ile iletişime geçin. İşleminizin yürürlükteki tüm eyalet ve federal yasalara uygun olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaklardır.

Uyarılar

  • Geçmiş kontrolünün tamamlanmaması, hem satıcının hem de alıcının 1. Sınıf bir kabahatten suçlu olduğu anlamına gelir. Maksimum ceza 12 ay hapis ve 2.500 dolar para cezasıdır.