Kendinizi Sapıklardan Nasıl Korursunuz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kişisel korunma, suçları önlemenin en iyi yollarından biridir. Çoğu zaman suçlar, bir suçlu suç işleme fırsatı bulduğu için işlenir ve buna cinsel saldırı da dahildir. Tüm güvenlik ipuçları gibi bunlar da garanti değildir, ancak dışarıdayken veya evde yalnızken size biraz daha fazla güven verebilirler. Nasıl güvende kalabileceğinizi ve kendinizi sapıklardan nasıl koruyabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Adımlar

Web kameranızı örtün.

  1. kameranızı örtmek için bir çıkartma veya bant parçası kullanın.Kameranızı kapatmak için bir çıkartma veya bant parçası kullanın. Web kameranızı kullanmıyor olsanız bile, bilgisayar korsanları kameraya erişebilir ve sizi gözetlemek için kullanabilir. İnternette gezinirken kendinizi korumak için bir bant, çıkartma veya özel bir web kamerası engelleme sürgüsü kullanın.
    • Ayrıca bilgisayarınıza takılarak gelen sesleri susturan bir mikrofon engelleyici de alabilirsiniz. Bu şekilde, eğer birisi mikrofonunuzu ele geçirirse, sizi duyamayacaktır.

Kişisel bilgilerinizi internette paylaşmayın.

  1. tam adınız ve adresiniz sizi bulmak için kullanılabilir.Tam adınız ve adresiniz sizi takip etmek için kullanılabilir. Kullanıcı adlarınız için her zaman bir takma ad kullanın ve adresinizi veya telefon numaranızı çevrimiçi olarak yayınlamayın. Çevrimiçi avcılardan kaçınmak için hesaplarınızı yalnızca arkadaşlarınızın görebildiğinden emin olmak için sosyal medyadaki gizlilik ayarlarınızı kontrol edin.
    • Tanımadığınız kişilerden gelen takip veya arkadaşlık isteklerini asla kabul etmeyin. Hesabınıza erişmek için sahte bir isim kullanan biri olabilir.

Kapılarınızı ve pencerelerinizi kilitleyin.

  1. gündüz vakti bile kendinizi evinizde güvende tutun.Gündüz vakti bile kendinizi evinizde güvende tutun. Sapıklar bazen içeri kolayca girip giremeyeceklerini görmek için rastgele evleri kontrol ederler. Evde tek başınaysanız veya yalnız yaşıyorsanız, evinizi her zaman güvende tuttuğunuzdan emin olun.
    • Kendinizi daha fazla güvende hissetmek istiyorsanız, bir ev alarm sistemi kurmayı düşünün.
    • Komşularınızı tanımak evde kendinizi daha güvende hissetmenize gerçekten yardımcı olabilir. Bu şekilde, başınız belaya girerse, hemen yanınızdaki birini arayabilir veya mesaj atabilirsiniz.

Perdelerinizi ve panjurlarınızı kapatın.

  1. röntgenci bazen pencerelerinizden içeri bakar.Röntgenci bazen pencerelerinizden içeri bakar. Evdeyseniz ve dışarısı karanlıksa, kimsenin içeriyi görememesi için pencerelerinizi kapattığınızdan emin olun. Panjurunuz veya perdeniz yoksa, insanların içeriye bakmasını engellemek için pencerelerinize gizlilik filmi de koyabilirsiniz. Mahremiyetinizi korumak için soyunmadan veya üzerinizi değiştirmeden önce pencerelerinizi kapattığınızdan emin olun.

İyi aydınlatılmış alanlara gidin.

  1. eğer siz're out alone at night, choose a safe, well-lit route.Gece tek başınıza dışarıdaysanız, güvenli ve iyi aydınlatılmış bir rota seçin. Sokak lambalarının altındaki alanlarda ve iyi aydınlatılmış vitrinlerin bulunduğu halka açık yerlerde yürümeye çalışın. Karanlık bir bölgede veya karanlık bir ara sokakta yürümeniz gerekiyorsa, yanınıza bir arkadaşınızı alın veya yürürken birini arayın.
    • Ayrıca tenha mahalleler yerine ana yollardan gitmeye çalışmalısınız. Ana yollarda genellikle kameralar bulunur ve bu da suçluları caydırabilir.

Bir amaç doğrultusunda yürüyün.

  1. başınızı dik tutun ve gözlerinizi ileriye dikin.Başınızı dik tutun ve gözlerinizi ileriye dikin. Dolambaçlı yollara sapmayın ve gideceğiniz yere olabildiğince hızlı yürüyün. Kaybolmuş veya kafası karışmış görünüyorsanız hedef olarak görülebilirsiniz. Nereye gittiğinizi görmek için durup telefonunuzu kontrol etmeniz gerekiyorsa, bir dakikalığına oturmak için halka açık bir alana gidin.
    • Benzer şekilde, yalnız yürürken kulaklık takmayın. Her ihtimale karşı etrafınızda olup biten her şeyi duyabilmeniz gerekir.

Anahtarlarınızı elinizde tutun.

  1. acil bir durumda silah olarak kullanılabilirler.Acil bir durumda silah olarak kullanılabilirler. Anahtarlarınızı elinizde, cebinizde ya da sadece yumruğunuzda tutun. Bu aynı zamanda gideceğiniz yere ulaştığınızda arabanızın veya kapınızın kilidini biraz daha hızlı açmanıza yardımcı olacaktır.
    • Anahtarlarınızı keskin kenarları dışarıda kalacak şekilde parmaklarınızın arasından geçirmek yardımcı olabilir.

Telefonunuz her zaman yanınızda olsun.

  1. yakın arkadaşlarınızı hızlı aramada tutun, böylece onları hemen arayabilirsiniz.Yakın arkadaşlarınızı hızlı aramada tutun, böylece onları hemen arayabilirsiniz. Gece yalnız yürüyorsanız veya zor bir durumla karşılaşırsanız, bir arkadaşınızı veya akrabanızı arayın. Hayatınızın tehlikede olduğunu hissediyorsanız, hemen acil servisleri arayın.
    • Evinizden uzaktaysanız, yanınıza taşınabilir bir telefon şarj cihazı alın. Bu şekilde, telefonunuz gece bitmeden ölmeyecektir.

Toplum içinde içkinizi koruyun.

  1. aşağıdaki durumlarda içeceğinizi asla gözetimsiz bırakmayın're in a public place.Halka açık bir yerdeyken içkinizi asla gözetimsiz bırakmayın. Ne yazık ki, sapıklar siz bakmıyorken sizi uyuşturmak için içkinize bir şey katabilirler. Tuvalete gitmeniz gerekiyorsa, içkinizi yanınıza alın.
    • Barmenin doldurduğunu görmediğiniz sürece asla birinden açık bir içki kabul etmeyin. Bu şekilde, içinde ne olduğunu ve ne kadar güçlü olduğunu tam olarak bilirsiniz.

Kesin bir şekilde hayır deyin.

  1. biri size yaklaşırsa, doğrudan ve kararlı olun.Biri size yaklaşırsa, doğrudan ve kararlı olun. Bazen sapıklar korkutma taktiği olarak size teklifte bulunurlar. Eğer biri size rahatsız olduğunuz bir soru sorarsa, yüksek sesle ve güçlü bir şekilde 'hayır' deyin. Bu aynı zamanda çevrenizdeki insanları da uyaracak ve böylece ihtiyacınız olduğunda yardım alabileceksiniz.
    • Bazen potansiyel bir saldırganı ona karşı durarak ve kendinizi savunarak uzaklaştırabilirsiniz.
    • Potansiyel olarak şiddetli bir çatışmayla karşı karşıyaysanız, ona ele almaya çalıştıkları şeyle tamamen ilgisiz bir şey sorarak dikkatini dağıtmaya çalışın, çatışmayı hızlandırma girişiminde bulunmamak onları biraz uzaklaştıracaktır.

Sizi taciz eden herkese karşı durun.

  1. don't worry about being polite to anyone making you uncomfortable.Sizi rahatsız eden kişilere karşı nazik olma konusunda endişelenmeyin. Kötü bir hisse kapılırsanız veya biri sınırlarını aşarsa, uzaklaşmaktan veya onlara seslenmekten çekinmeyin. Sizi taciz eden onlar, bu yüzden onlara hiçbir şey borçlu değilsiniz.
    • Birine kaba davranacaksanız, halka açık bir yerde kaba davranmak daha güvenlidir. Bu şekilde, eğer kızarlarsa, yardım çağırabilirsiniz.
    • Aslında sıkı göz teması kurmaya yardımcı olur. Ayrıca, sesinizin çok sert ve otoriter olduğundan emin olun. Eğer oturuyorsanız, ayağa kalkın ve bu konuşmanın gidişatından rahatsız olduğunuzu açıkça belirtin.

Kendinizi rahatsız hissediyorsanız ortamı terk edin.

  1. i̇çgüdülerinize güvenin ve't stick around if you feel weird.İçgüdülerinize güvenin ve garip hissediyorsanız etrafta dolaşmayın. İçinizden bir his geldiğinde, vücudunuz aslında beyninizin henüz fark etmediği ince şeyleri algılıyordur. Bunu açıklayamasanız bile, kendinizi kötü hissettiğiniz için eve erken dönebilirsiniz.
    • Bir durumdan hemen çıkmak istiyorsanız yalan söylemenin sorun olmadığını unutmayın. Bir arkadaşınıza kusmak üzere olduğunuzu söyleyin ya da mecbur kalırsanız hasta hissettiğinizi söyleyin.
    • İlk ve bir numaralı hedefiniz fiziksel güvenliğinizi sağlamak ve korumaktır. On defadan dokuzunda fiziksel şiddete başvurmanız gerekmeyecektir, tek yapmanız gereken inisiyatif almak ve kendinizi fiziksel olarak o alandan uzaklaştırmaktır.

Saldırıya uğruyorsanız çığlık atın ya da bağırın.

  1. mümkün olduğunca yüksek sesle bağırın, bağırabilseniz bile't see anyone nearby.Yakınlarda kimseyi göremiyor olsanız bile olabildiğince yüksek sesle konuşun. Ne kadar çok gürültü yaparsanız, oradan geçen biri tarafından duyulma şansınız o kadar artar. Ayrıca, çok gürültü çıkarır ve direnirseniz, saldırganların saldırılarına devam etme olasılığı azalır.
    • 'Ateş!' diye bağırmanın yabancıların dikkatini çok çabuk çektiği kanıtlanmıştır.

Saldırganları kasıklarından veya boğazından vurun.

  1. eğer siz...Eğer saldırıya uğruyorsanız, şunları yapabilirsiniz fiziksel olarak karşılık verin. Eğer yapabiliyorsanız, saldırganın boğazına uzanıp yumruk atarak onu sersemletin. Ya da kasıklarına tekme atarak iki büklüm olmalarını sağlayın. Sizi bırakır bırakmaz kaçmaya başlayın ve bağırabildiğiniz kadar yüksek sesle yardım çağırın.
    • Biber gazı taşıyorsanız, saldırganın yüzüne doğrultun ve ardından düğmeye basın. Mümkün olduğunca fazla rahatsızlık vermek için gözleri hedefleyin.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruKendinizi yırtıcı erkeklerden nasıl korursunuz? Bazı sözlü sınırlar oluşturmak için yine beden dilinizi ve kelimelerinizi kullanın. Bağırmadan ve korktuğunuzu göstermeden bunu ne kadar doğrudan ve ton olarak daha net yapabilirseniz o kadar iyi.
  • SoruKendinizi tacizci insanlardan nasıl korursunuz? Dövüş sanatları! Boks, güreş, Brezilya jiu-jitsu, vb. çalışın. Dövüş sanatlarında yetenekli olmak özellikle kızlar ve kadınlar için iyidir.

İpuçları