Spalding Neverflat Basketbol Topu Nasıl Pompalanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Neverflat toplarının üreticisi bir yıl boyunca düzleşmeme garantisi vermektedir. Hala bu garanti kapsamındaysanız, ücretsiz bir değişim alabilirsiniz. Garanti süresi dolduktan sonra, topu tıpkı diğer basketbol toplarında olduğu gibi pompalamanız gerekecektir.

Adımlar

Başlarken

  1. adım 1 topu ısıtın.1Topu ısıtın. Neverflat topu normal bir basketbol topu kadar hava kaybetmez, ancak yine de soğuk havalarda biraz sönebilir. Dışarıda veya soğuk bir garajda sakladıysanız ve düz hissediyorsanız, ısınana kadar top sürün.
  2. adım 2 bir yaşın altındaki toplar için garantiden yararlanın.2Bir yaşın altındaki toplar için garantiden yararlanın. Spalding basketbol topları, satın alındıktan sonra bir yıl boyunca sınırlı garanti kapsamındadır. Neverflat bir topun pompalanması garantiyi bozacaktır. Top düzleştiyse ve belirgin bir hasar belirtisi yoksa, para iadesi veya değiştirme talebinde bulunmak için Spalding'e kusurdan bahsedin. Bunu yapmanın iki yolu vardır:
    • 1-800-SPALDING'i (ABD telefon numarası) arayın ve bir iade yetkilendirmesi isteyin.
    • Basketbol topunu ve satış fişini Spalding Tüketici İlişkileri / One Fruit of the Loom Drive / Bowling Green, KY 42103 adresine gönderin. Adınızı, adresinizi, telefon numaranızı ve kusurun açıklamasını ekleyin.
  3. adım 3 topu normal şekilde pompalayın.3Topu normal şekilde pompalayın. Garanti süresi dolmuşsa veya geçerli değilse, Neverflat basketbol topunu diğer basketbol topları gibi pompalayabilirsiniz. Adına rağmen, tüm Neverflat basketbol toplarının özellikle ilk yıldan sonra ara sıra pompalanması gerekecektir. Bir basketbol topunu nasıl şişireceğinizden emin değilseniz okumaya devam edin.

Topun Şişirilmesi

  1. adım 1 küçük bir pompa seçin.1Küçük bir pompa seçin. Basketbol topları veya bisikletler için tasarlanmış herhangi bir şey iyi çalışacaktır. Araba lastikleri için tasarlanmış yüksek basınçlı pompalar tavsiye edilmez. Basınç üzerinde daha az kontrol sağlarlar ve basketbol topunuza zarar verebilirler.
  2. adım 2 hava pompası iğnesini takın.2Hava pompası iğnesini takın. Bu iğne, hava pompasının ucuna takılarak basketbol topundaki küçük deliğe oturmasını sağlar. Hava pompası ile birlikte gelmelidir.
  3. adım 3 basketbol topu kapağını yukarı itin.3Basketbol topu kapağını yukarı itin. Basketbol topunun üzerinde yuvarlak, siyah bir lastik kapak arayın. Kapağı, altındaki deliği ortaya çıkaracak şekilde yana doğru bükebileceğiniz kadar yukarı itin.
    • Bu, havayı serbest bırakacak ve Neverflat basketbol toplarının bir yıllık garantisini bozacaktır.
  4. adım 4 i̇ğneyi deliğe yerleştirin.4İğneyi deliğin içine yerleştirin. Sıkıca takılana kadar iğneyi vidalayın. Yanlış yerde çok fazla güç kullanırsanız yanlışlıkla basketbol topunu delebileceğiniz için dikkatli olun. Küçük çocuklar, iğneler veya patlayan top nedeniyle yaralanmaktan kaçınmak için bir yetişkinden yardım istemelidir.
    • Sorun yaşıyorsanız, iğnenin ucunu biraz tükürük veya gliserinle ıslatın.
    • Bisiklet pompası kullanıyorsanız, tüpün ucundaki plastik tırnağı bulun ve sıkıştırarak kapatın.
  5. adım 5 topu iki veya üç kez pompalayın.5Topu iki ya da üç kez pompalayın. Bu aşamada, çok az pompalamak çok fazla pompalamaktan daha iyidir. Hava kaçmasını önlemek için iğneyi topun içinden hızla çıkarın.
    • İğneyi çıkarmadan asla devam etmeyin. Bir sonraki adım iğnenin dışarı fırlamasına neden olabilir ve bu da birini yaralayabilir.
    • Bisiklet pompası kullanıyorsanız, iğneyi çıkarmadan önce yeniden şişirmek için plastik tırnağı çekin.
  6. adım 6 basınç göstergesini kontrol edin.6Basınç göstergesini kontrol edin. Neverflat basketbol topları yaklaşık 8 psi'ye kadar şişirilmelidir. Pompanızda bir gösterge varsa, bu seviyeye ulaşana kadar pompalamaya devam edin. Aksi takdirde, kendiniz nasıl test edeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.
  7. adım 7 yüzdürme kuvvetini test edin.7 Yüzdürme kuvvetini test edin. Topa hafifçe bastırın. Eğer doğru hissediyorsanız, bastırabildiğiniz kadar sert bastırın ve ne kadar battığına bakın. İdeal olarak, top yaklaşık olarak sıkışmalıdır 1/5 inç (5,5 mm). Eğer sadece sıkıştırabiliyorsanız 1/16 inç (1,5 mm) veya daha az ise, top fırlatıldığında patlayabilir.
    • Başka bir test için sahada durun ve basketbol topunu başınızın üzerinde tutun. Topu yere bırakın. Top kalçanıza veya dirseğinize (kolunuzu indirdikten sonra) geri sekmelidir. Çok yüksek sıçrama da çok düşük sıçrama kadar kötüdür.
  8. adım 8 ayarlamak için pompalayın veya hava verin.8Ayarlamak için pompalayın veya havayı boşaltın. Küre testinize doğru yanıt verene kadar pompalamaya devam edin. Küre çok sertse, biraz hava vermek için valfi bükün. İşiniz bittiğinde, sadece iğneyi çekin. Kapak kendiliğinden geri düşmelidir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Hava pompası iğnesini hava pompası ile birlikte görünür bir yere koyun. Dikkatsizce saklanırsa iğnenin kaybolması kolaydır.
  • Hava sızıntısı olup olmadığını kontrol etmek için tükürük veya köpüklü bir sabun kullanabilirsiniz. Tükürüğü veya köpüklü sabunu valfin üzerine koyun. Kabarcıklar oluşursa hava sızdırıyor demektir. Bir lastik uzmanı bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Hasar riskini önemsemiyorsanız, kendiniz tamir etmeye çalışın: iğneyi alın ve topun içine (supabın içinden) itebildiğiniz kadar derine itin. Kuvvetli bir şekilde sallayın, sonra çıkarın ve sızıntı olup olmadığını tekrar test edin.
  • Eğer pompanız yoksa, bir kutu basınçlı hava kullanabilirsiniz. Bu zor ve pahalı olabilir.

Uyarılar

  • Lastik kapağı sonuna kadar çekmeyin. Çıkması amaçlanmamıştır.