Hız Torbası Nasıl Yumruklanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster dünyanın bir sonraki ağır siklet boks şampiyonu olmak için antrenman yapıyor olun, ister sadece formda ve sıkı kollara sahip olmak için eğlenceli bir yol arıyor olun, hız torbası vazgeçilmez bir araçtır. Bu küçük kum torbalarıyla çalışmak, gelişmiş el-göz koordinasyonu, daha hızlı refleksler, artan kol gücü ve dayanıklılığı ve iyi bir kardiyovasküler egzersiz dahil olmak üzere bir dizi fayda sağlar. Hız torbasının bu kadar popüler olmasına şaşmamalı! Hız torbasını etkili bir şekilde kullanmak ilk başta zor olabilir, ancak pratik ve biraz sabırla, yıldırım hızınızla arkadaşlarınızın ve kendinizin gözlerini kamaştırabilirsiniz.

Adımlar

  1. adım 1 torbayı uygun yüksekliğe ayarlayın.1Çantayı uygun yüksekliğe ayarlayın. Çantanın göbeği (en kalın kısmı) ağzınız veya çenenizle aynı hizada olmalıdır. Birçok kişi hız çantalarını çok yükseğe asar ve bu da gereksiz kas gerginliğine ve kötü tekniğe neden olur.
  2. adım 2 çantanın içine girin standard speed bag stance.2 'Standart' hız torbası duruşuna geçin. Ayaklarınız yaklaşık omuz genişliğinde açık olacak şekilde torbaya yönelin. Ayaklarınızdan başınıza kadar tüm vücudunuz torbaya dönük olmalı ve omuzlarınız torba ile aynı hizada olmalıdır. Vurmak için kolunuzu birkaç santimden fazla uzatmanıza gerek kalmayacak kadar torbaya yakın, ancak geri tepme sırasında kafanıza çarpmayacak kadar da uzak olmalısınız.
  3. adım 3 yumruklarınızı tutun...3Yumruklarınızı çene hizasında veya biraz altında tutun ve dirseklerinizi neredeyse yere paralel olacak şekilde yukarı kaldırın. Kollarınız yaklaşık 90 derece bükülmeli ve hem üst kollarınız hem de ön kollarınız neredeyse yere paralel olmalıdır.
  4. adım 4 bir ön daire yumruğu uygulayın.4Önden daire şeklinde yumruk atın. Torbaya hafifçe vurmak için bir yumruğunuzu uzatın. Öndeki torbanın göbeğine (doğrudan size bakan kısım) vurmak için yumruğunuzu düz bir şekilde uzatabilmeli veya hafifçe yukarı kaldırabilmelisiniz ve torbaya yumruğunuzun yan tarafıyla veya topuğuyla temas etmek istiyorsunuz - ideal olarak, torbaya küçük parmağınızın ilk eklemine yakın tarafıyla temas edeceksiniz).
  5. adım 5 tek bir yumuşak hareketle yumruğunuzu aşağı ve başlangıç pozisyonuna doğru daire şeklinde çevirin.5Tek bir yumuşak hareketle yumruğunuzu aşağıya ve başlangıç pozisyonuna doğru daire çizin. Torbaya vurduğunuzda, yumruğunuzu hemen geri çevirin. Daire küçük olmalıdır: yumruğunuzu çenenizin yakınındaki pozisyona geri getirecek kadar büyük olmalıdır.
  6. adım 6 hareket eden torbanın ribaundlarını sayın.6Hareketli torbanın geri tepmelerini sayın. Tek sayıda ribaunttan sonra torbaya tekrar vurulabilir. İleriye doğru vurduktan sonra, torba platformun arkasından sekecektir ('1' sekmesi). Torba size doğru geri döndüğünde platformdan tekrar sekecektir (sekme '2'), ardından torba sizden uzaklaşacak ve uzak taraftaki platformdan tekrar sekecektir (sekme '3'). Hızlandıkça ribauntları görmek zorlaşacak, ancak yine de onları duyabileceksiniz.
  7. adım 7 torbaya tekrar vurun's tilted away from you.7Çanta sizden uzağa doğru eğilirken tekrar vurun. Aynı elinizi veya diğer elinizi kullanabilirsiniz. Üçüncü sekmeden sonra, torba size doğru dönerken torbaya vurun. Torba hala sizden uzağa doğru eğilmişken, ideal olarak tahtadan yaklaşık 45 derecelik bir açıyla eğilmişken temas etmelisiniz. Bu yumruk '1-2-3' sayımınızı yeniden başlatır ve aynı tempoda istediğiniz kadar yumrukla devam edebilirsiniz.
  8. adım 8 düz bir yumruk ile ön daire yumruğunu birleştirin.8Düz yumruk ile ön daire yumruğunu birleştirin. Yukarıdaki gibi aynı başlangıç pozisyonunda başlayın, ancak dirseklerinizi hafifçe yere doğru açılı olacak şekilde biraz indirin, ancak yine de vücudunuzdan uzak tutun. Bu, sağa doğru düz bir yumruk atmanızı sağlayacaktır. Yumruğunuzun ön eklemleriyle temas ederek torbanın karnına yumruk atın. Kolunuz göğsünüzü geçecek şekilde torbanın 'içinden' yumruk atın. Üçüncü (veya diğer tek sayılı) ribaundda torbayı yukarı çıkan bir daire yumrukla karşılayın, sizden uzağa eğilirken torbaya vurun ve ardından kolunuzu tek bir akıcı hareketle başlangıç pozisyonuna geri götürmeye devam edin. Bu en temel hız torbası kombinasyonudur ve tek yumrukla defalarca tekrarlanabilir veya yumrukları değiştirebilirsiniz.
  9. adım 9 her iki veya üç yumrukta bir yumruk atan yumruğu değiştirin.9Her iki veya üç yumrukta bir yumruk atan yumruğu değiştirin. Bir yumruğunuzla daire şeklinde yumruk attıktan sonra diğer yumruğunuzla düz yumruk atın.
  10. adım 10 ayaklarınızı hareket ettirin ve kalçalarınızı döndürün.10Ayaklarınızı hareket ettirin ve kalçalarınızı döndürün. Kombinasyon yaparken veya yumruklar arasında geçiş yaparken sadece kollarınızı değil vücudunuzu da hareket ettirmelisiniz. Örneğin, sağ ve sol yumruklar arasında dönüşümlü olarak düz yumruk - daire yumruk kombinasyonu yaptığınızı varsayalım. Sağ düz yumruğunuzu attığınızda sağ bacağınız biraz öne gelmeli ve kalçanız yumruk yönünde dönmelidir. Sağ daire yumruk atarak yumruğunuzu başlangıç pozisyonuna geri getirirken, kalçalarınız geri dönmeli ve sağ ayağınız da geri dönmelidir. Bu sizi sol düz yumruğunuzu atacak pozisyona getirir, bu sırada sol bacağınız öne doğru hareket eder, vb.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruHız torbasını ne ile doldurmalıyım? Hız torbalarını hava ile doldurmanız gerekir. Hız torbasındaki tüm kırışıklıklar kaybolana ve cilt pürüzsüz hissedene kadar el pompasını pompalayın. Torbaya daha fazla sıçrama sağlamak için kolu bir veya iki kez daha pompalayın, ardından iğneyi çıkarın Direnci hissetmek için hız torbasını sıkın. Düzgün şişirilmiş bir torba, dış deriyi hafifçe itmenizi sağlarken sıkı hissettirmelidir.
  • SoruProfesyoneller çok hızlı vurduklarında hız topunun 3 kez zıplamasına izin veriyorlar mı? 3 kez sektirmek çok yavaş görünüyor. Daha çok 5+ kez gibi.
  • SoruNasıl bir hız çantası yapabilirim? Deri, kauçuk veya kot kumaş gibi herhangi bir güçlü malzeme kullanın ve içini kumla doldurun. Mühürleyin, ardından düz bir tahtaya asın ve geri dönüşün öngörülemezliği için fikstürün her yöne hareket etmesine izin verin.

Video

İpuçları

  • Temel yumruklar ve ritim konusunda ustalaştıktan sonra, dirsek vuruşları da dahil olmak üzere daha ileri tekniklere geçebilirsiniz.
  • Çok az kuvvetle, kolay yumruk atmaya başlayın. Yeni başlayanlar için kontrol hızdan daha önemlidir.
  • Temel boks yumruklama şekli dört yumruk dizisidir: (1) Sol Yumruk-Çember Yumruk (2) Sağ Yumruk-Düz Yumruk, (3) Sağ Yumruk-Çember Yumruk (4) Sol Yumruk-Düz Yumruk, sonra tekrarlayın. Bu hareket sırasında yumruklar asla durmaz, sürekli hareket eder.

Uyarılar

  • Yumruğunuzu çok yukarı kaldırmamaya dikkat edin yoksa başınızın üstündeki tahtaya çarpabilirsiniz.
  • El sargıları ve eldivenlerle el koruması şiddetle tavsiye edilir.
  • Çok fazla eğilmemeye dikkat edin yoksa torba burnunuza çarpabilir.