Hızlı Yumruk Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Boks çok fazla fiziksel ve zihinsel dayanıklılık gerektirir ve ringde her saniye önemlidir. Sizi oyunun önünde tutmak için hızlı ve akıcı bir yumruk gibisi yoktur. Gücünüzü, hızınızı ve becerilerinizi birleştirin ve siz de bir kelebek gibi süzülüp bir arı gibi sokabilirsiniz!

Adımlar

Yumruklama Hızınızı Artırmak

  1. adım 1 esneyin...
    Vücudunuzu rahatlatmak ve yumruk hızınızı en üst düzeye çıkarmak için esneyin. Vücudunuzdaki herhangi bir gerginlik yumruk hızınızı yavaşlatacaktır. Derin nefesler alın, omuzlarınızı gevşetin ve kas gerginliğini azaltmak için gerinin. Kaslarınız ne kadar rahat olursa, maksimum hızda hareket etme potansiyeliniz o kadar artar.
    • Yumruğunuzu sadece darbe anında sıkın.
    • Pazılarınızı ve omuzlarınızı yumruktan hemen öncesine kadar gevşek tutun.
  2. adım 2 derin nefes alın...
    Yumruğunuzu atmadan önce zihninizi boşaltmak için derin nefes alın. Derin nefesler alın. Ciğerlerinizi tamamen doldurun ve zihninizdeki veya vücudunuzdaki herhangi bir gerilimi serbest bırakmak için nefesinizi tamamen bırakın. Derin nefes almak zihinsel dikkat dağınıklığını ortadan kaldırır. Bu, net kalmanıza ve yumruğunuza odaklanmanıza yardımcı olacaktır.
    • Bu meditatif egzersizi dövüşmeden veya egzersiz yapmadan önce birkaç dakika yapın.
    • Kazanmayı ya da kaybetmeyi düşünmeyin, o anda hazır olun ve hızı düşünün.
  3. adım 3 yumruğunuzun hızını artırmak için hızlıca nefes alın.
    Yumruğunuzun hızını artırmak için hızlı nefes alın. Nefesinizi yavaşlatarak ve hızlandırarak yumruk atma hızınızla ilgili denemeler yapın. Yavaş nefes aldığınızda o kadar hızlı yumruk atamadığınızı göreceksiniz. Bunun nedeni, hızlı hareketlerin hızlı nefeslerden kaynaklanmasıdır. Hızlı ve tekrarlayan nefesler almayı hedefleyin, yumruk atmadan önce nefes alın ve yumruğunuzu attıktan sonra nefes verin.
  4. 4. adım yumruk egzersizlerini deneyin...
    Yumruk atma hızınızı artırmak için 'gölge boksu' gibi yumruk atma egzersizlerini deneyin. Nefesinize odaklanırken, yapabildiğiniz kadar yumruk atma alıştırması yapın. Ne kadar çok pratik yaparsanız hızınız o kadar artacaktır. Havaya yumruk atarak kendi etrafınızda dolaştığınız 'gölge boksu' tekniğini kullanın.
    • En hızlı yumruk, en kısa sürede en büyük güçle atılan yumruktur.
    • Mümkün olan en hızlı yumruğu atmak için en kısa sürede yumruk atma hareketinde ustalaşın.

Kaslarınızı Güçlendirin

  1. adım 1 zıplayarak, bisiklete binerek veya çömelerek alt vücudunuzu güçlendirin.
    Zıplayarak, bisiklete binerek veya çömelerek alt vücudunuzu güçlendirin. Kullanmak için bir atlama ipi alın veya jumping jacks yapın. Sabit bir bisiklet ya da bisikletle bisiklet sürmeyi deneyin. Ekstra bir meydan okuma için squatlarınıza ağırlık ekleyin. Vücudunuzun alt kısmı aslında güç için bir temeldir, bu nedenle dörtlü ve hamstring kaslarınızı geliştirin ve güçlendirin.
  2. adım 2 gücünüzü artırmak için su veya kum torbaları ile yumruk atın.
    Gücünüzü artırmak için su veya kum torbalarını yumruklayın. Havuzdayken, suyu hedefiniz haline getirin ve dümdüz ileriye doğru yumruk atın. Su, bir direnç bandının çalışma şekline benzer şekilde yumruğunuza karşı direnç ekler. Yumruklama hareketini tutturmak için tekrar tekrar, tutarlı ve nazikçe yumruklayın. Bu teknik, kaslarınızı güçlendirirken yumruklama hareketi için 'kas hafızası' oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
    • İkame olarak kum torbası kullanabilirsiniz.
  3. adım 3 dönme hareketlerinizi geliştirin...
    Mekik ve şınav gibi temel egzersizler yaparak dönme hareketlerinizi geliştirin. Yumruğunuzu daha iyi vurmak ve hızınızı artırmak için üst vücudunuzu karın egzersizleriyle güçlendirin. Ayrıca bir beyzbol sopasını veya golf sopasını yumruk atar gibi sallayarak kaslarınızı bu dönme hareketinde hareket ettirmeyi deneyin.

Antrenman Aletleriyle Egzersiz Yapmak

  1. adım 1 hızınızı artırmak için yumruk egzersizleriyle birlikte ağırlıklı eldivenler kullanın.
    Hızınızı artırmak için yumruk egzersizlerinde ağırlıklı eldivenler kullanın. Ağırlıklı eldivenler ellerinizin arkasına ağırlık ekleyerek onları yumruk egzersizleri için ideal hale getirir. Ağırlık, üst kesmeler, kancalar ve yumruklar gibi hareketler için yerinde tutulur.
    • Ağırlıklı eldivenler elinizi sabit bir pozisyonda tutmaya yardımcı olur ve hızlı bir şekilde yumruk atma alıştırması yapmanıza yardımcı olur.
    • Ekstra ağırlık, yumruk hareketini daha fazla ağırlıkla yapmaya alışmanıza yardımcı olur, böylece eldivenleri çıkardığınızda hareketi hızlı bir şekilde gerçekleştirmek daha kolay olur.
  2. adım 2 gücünüzü artırmak için bilek ağırlıklarını deneyin.
    Gücünüzü artırmak için bilek ağırlıklarını deneyin. Bilek ağırlıkları, ağırlığın eşit bir şekilde dağılmasını sağlamak için Velcro kayışlarla bileğe takılan bir tür el ağırlığıdır. Bilek ağırlıklarını bileklerinize takın ve her zamanki gibi yumruk egzersizlerine odaklanarak antrenmanınızı yapın. Ağırlıkları çıkardıktan sonra yumruk atmak için çok daha az güç harcayacaksınız ve bu da yumruk atma eylemini daha az iş gibi hissettirecektir.
    • Gücü artırmak da yumruk atma hızını artırmaya yardımcı olur.
    • Bilek ağırlıkları ağırlıklı eldivenlere benzer, ancak bunlardaki ağırlık elin arkası yerine bileğe dağıtılır.
  3. adım 3 hızlı yumruk atma pratiği yapmak için bir hız torbasına vurun.
    Hızlı yumruk atma pratiği yapmak için bir hız torbasına vurun. Hız torbaları el-göz koordinasyonunu ve doğru zamanlamayı geliştirmeye yardımcı olur. Amaç, dairelerinizin boyutunu küçültmektir, çünkü daha küçük daireler daha hızlı yumruklarla sonuçlanır.
    • Ellerinizi hız torbasına yakın tutun ve torbaya küçük dairesel hareketlerle vurun. Eliniz havada küçük bir daire çizmelidir.
    • Hız torbasına sağ-sağ, sol-sol ritminde vurun - sağ elinizle iki kez, ardından sol elinizle iki kez. Bunu tekrarlayın ve rahatladıkça hızınızı artırın.
  4. adım 4 el-göz koordinasyonunu artırmak için çift uçlu bir torbaya vurma alıştırması yapın.
    El-göz koordinasyonunu artırmak için çift uçlu torbaya vurma alıştırması yapın. Çift uçlu torbalar, hızınızın yanı sıra yumruk tekniğinizi de geliştirir. Amaç, ikinci doğa haline gelene kadar torbaya hızlı ve doğru bir şekilde vurmaktır. Bu zihinsel reflekslerinizi geliştirir.
    • İyi bir zamanlama hissi elde edene kadar torbaya bir veya iki yumruk kombinasyonu vurarak başlayın. Bu rahat hissettirdiğinde, bir yumruk veya başka bir yumruk kombinasyonu atın.
  5. adım 5 kas gücünüzü artırmak için direnç bantları kullanın.
    Kas gücünüzü artırmak için direnç bantları kullanın. Direnç bantları, dirençle çalışarak kasları güçlendirmek için kullanılan elastik iplerdir. Direnç bantlarını birçok farklı egzersizde kullanabilirsiniz. Kol kaslarını güçlendirmek, yumruk atarken daha akıcı bir hareket aralığı oluşturmaya yardımcı olur ve bu da zaman içinde hızı artırır.
    • Bir ayağınızı bandın elastik kısmının ortasına yerleştirin, el kayışını kavrayın ve kolunuzu biseps kıvırma hareketinde olduğu gibi yukarı doğru kıvırın. Bu hareket biseps kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Yumruklama gücümü nasıl artırabilirim?
    Ağır bir torbayı yumruklamak bileğinizdeki eklemleri kondisyonlayacak ve sakatlanmaları önlemeye yardımcı olacaktır. Kardiyo ve ağırlık egzersizleri yapmak da dayanıklılığınızı ve gücünüzü artırarak daha hızlı yumruk atmanıza yardımcı olabilir.

Video